Саопштењe

Безумни напад на Истанбул нема оправдање

Згрожени смо ужасним терористичким нападом који се синоћ догодио на међународном аеродрому Ататурк у Истанбулу, а у коме су десетине невиних људи погинуле и повређене. Овај напад представља још један доказ да тероризам не бира жртве и да представља несагледиву претњу слободи и безбедности свих људи, без обзира на узраст, пол, нацију и веру.

 

Дубоко и најискреније саучествујемо у болу  грађана Републике Турске, као и свих других људи чији су пријатељи или чланови породице изгубили животе или су повређени у овом страховитом акту тероризма.

Овај чин нас све обавезује да се сложно супротставимо тероризму који је претња слободи и савременим цивилизацијским тековинама. То је борба у којој заједнички морамо учествовати.

 

У име Покрета „Доста је било

Саша Радуловић, председник Покрета

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Da li se pokret Dosta je bilo ovako javno zgražavao na napade u ime islama u Parizu, Briselu i Orlandu? Ako jeste, zamolio bih za linkove tih objava pošto su mi možda promakle. Ako nije, zamolio bih za odgovor zašto nije.

  • Poštovani, svi tekstovi koje objavljuje DJB su javni i možete ih naći na našem sajtu i fejsbuk profilu. Da li se nešto objavljuje ili ne objavljuje zavisi od programske i uređivačke politike pokreta. Radimo kako mislimo da treba. Pozdrav.

  • Da li neko radi kako misli da ne treba? Na pitanje ste odgovorili ne-odgovorom. Da ne pominjem pozivanje na programsku politiku, to zvuči kao objašnjenje došlo pravo iz “zlatnog doba” RTS-a. Pitanje ostaje. Zašto pokret Dosta je bilo nije ni jednom rečju reagovao na napade u ime islama u Parizu, Briselu i Orlandu?

  • zašto putovati do pariza, brisela? od na noši raznete male milice – preko kolone traktora povratnika do čitavih civilnih voznih kompozicija, sve to uz hiljade tona osiromašenog demokratskog i civilizacijskog uranijuma – sa zapada rasutog po razorenoj srbiji koji upravo danas kancerom genocidira srbiju – u kojem saopštenju je bilo saučešće i saosećanje istanbulaca? bilo je tekstova, ali u kojima veličaju “uspehe” njihovih pilota u “demokratizaciji” srbije… čemu vodi snosishodljivost… ne treba likovati, civili su to i u istambulu. ali, civil je i mala milica. i onaj seljak na traktoru. i ona stara majka i unuk u vozu. nije samo bedno, već je opasno – veličati i oplakivati samo tudje. poštoj malo i svoje. ako kao pokret nisi postojao tada, imaš datumar, posveti neki tekst i saučešće makar jednoj žrtvi, od 2.500 ubijenih srba u demokratskoj, civilizacijskoj, evropsko-vredonosnoj nato kampanji… hvala unapred.

  • Slažem se.
   Stekli smo lošu naviku da ništa svoje ne poštujemo.
   A ta navika nas mnogo košta, u politici, ekonomiji, kulturi…

 • Zašto moje pitanje nije objavljeno… Da li se pokret Dosta je bilo ovako javno zgražavao na napade u ime islama u Parizu, Briselu i Orlandu? Ako jeste, zamolio bih za linkove tih objava pošto su mi možda promakle. Ako nije, zamolio bih za odgovor zašto nije.

  • Pretpostavljam da su se tek sad setili da bi mogli da izdaju saopštenje po pitanju terorizma.
   Bez loše namere, samo se nisu setili ranije.

 • Pošto je naslov ove objave “Bezumni napad na Istanbul nema opravdanje”, da li to znači da za pokret Dosta je bilo napad u ime islama od pre dve nedelje u Orlandu, gde je ubijeno 49 ljudi, nije bezuman i da ima opravdanje, s obzirom da se pokret Dosta je bilo nije oglasio ni jednom rečju u vezi sa tim?

 • Da li je neobjavljivanje mog pitanja u vezi sa stavom pokreta Dosta je bilo u vezi sa napadima u ime islama izvršenim u Parizu, Briselu i Orlandu deo transparentnosti pokreta?

  • Sva pitanja se objavljuju, samo ne odmah. Ne možemo da stignemo tako brzo da sve proverimo i odobrimo. Pozdrav.

  • Nemanja, a da li ste sigurni u cije ime su bili napadi u Parizu, Briselu I Orlandu? Koji su vam izvori informacija? Jel’ ste sigurni da je napada u Orlandu uopste bilo?

 • Свакако да насиље није никад решење и да се сваки нормалан човек гнуша истог али мислим да овакве осуде без образложења нису никако добре. Не прича се о деци тих тзв. терориста која су гинула кад они нису били описани као терористи и која гину и даље. Добро је познато и јавно да је САД дала 6 милијарди долара Ал Каиди и ко зна ко колико и коме још, као и да они гаје мак у земљама Блиског Истока а знају да хероин не иде са Кураном.