Београд Догађај

Драматична промоција

Књига професора Душана Павловића “Машина за расипање пара” је драматична књига, па је и промоција морала да почне драматично – рекао је на данашњој промоцији у Медија центру новинар и уредник Новог магазина Мијат Лакићевић.

Извор: Медија центар

Инсајдерску причу о томе како се расипа новац пореских обвезника зарад одржања страначких структура СНС и енормног богаћења малобројних појединаца, власт по сваку цену покушава да спречи. Зато је промоција била праћена и инцидентима сарадника СНС.

Узалуд, књига је толико аутентична и драматична да се чита “лако и брзо као да је крими роман”, рекао је Лакићевић уз оцену да се јасно види да је на делу у Србији “бахата, партијска држава” као и да је посебно “болно сазнање да државни чиновници ни не схватају да раде нешто што је лоше”.

Мирослав Прокопијевић, економиста и научни саветник у Институту за европске студије, “замерио” је аутору на сувише благом наслову књиге, која би требало да се зове “Машина за пљачку”.

На питање модератора промоције новинара Радета Радовановића “шта је тражио у Влади и да ли је стварно мислио да је могуће реформисати Вучића”, Саша Радуловић је објаснио своје мотиве. Пре свега је претпоставка да је Вучић хтео да га склони из истрага предмета који се тичу 24 пљачкашке приватизације и других из широког спектра криминалних дела на којима је радио са Верицом Бараћ, Мирославом Миленовић и својим сарадницима.

„Ушли смо у Владу јер смо мислили, ако хоће да нас склони, склониће нас, ајде да пре тога пробамо да спроведемо реформе. У Влади смо остали 4 месеца и 23 дана и изашли кад је и последња реформа, коју смо предлагали, отпала” – рекао је Радуловић.

Професор Душан Павловић, који је радио као саветник у Mинистарству привреде кад је Радуловић био министар, признао је да му је и пре уласка било познато шта се ради, али да је “потпуно другачије кад то лично видите”.

„Кад је делегација Министарства отишла први пут отишла у Сиепу и питала да ли је ико икад од њих обишао фирму којој је одобрен државни новац, добили смо одговор да они то не раде. А шта би требало да ради тих 50-60 запослених у Сиепи, ако не баш то” – изнео је Павловић један од детаља којима се бави књига.

“Машина за расипање пара” раскринкава и документовано описује како су институције у Србији дизајниране да служе привилегованој групи људи за богаћење преко новчаника свих грађана.


Оркестрирани инцидент

Промоција књиге је била ометана оркестрираним инцидентом који је, уз помоћ новинара Студија Б извео бивши члан покрета Доста је било са Врачара, Бранко Кланшчек који је  избачен пре избора због покушаја да преваром дође на прво место листе.

Он је у Медија центар дошао са транспарентима, праћен Вучићевим пропагандним тимом Студијом Б, Информером и ТВ Пинк и све време непристојно ометао промоцију злоупотребљавајући толеранцију учесника и домаћина. Промоција је прекинута јер је агресивни представник Студиjа Б покушао виком да спречи Сашу Радуловића да говори.

Циљ инцидeнта је био, између осталог, и да се помогне да СНС направи власт на Врачару. СНС на Врачару покушава, супротно изборној вољи грађана, да преузме власт куповином одборника. Да овај бивши члан покрета није на време избачен, данас би са СНС-ом учествовао у превари грађана Врачара.

Жао нам је због многобројних гостију и заинтересованих грађана што су били подвргнути оркестрираном нападу на покрет и професора Душана Павловића. Покрет неће одустати од јасне поруке да Информер, Студио Б, Танјуг, Пинк нису медији већ део пропагандног тима Алексаднра Вучића. На њихова наручена “питања” чији је једини циљ блаћење политичких противника нећемо одговарати. Уколико Вучић има било какво питање за Сашу Радуловића, мораће да га постави сам.

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Nisam bio tamo pa ne znam šta se stvarno desilo.

  Pre izvesnog vremena sam predvideo ovakve stvari i predložio da se pripremite, kao i da konferencije držite u kontrolisanom ambijentu gde mogu da dođu samo oni koji su pozvani.
  Izgleda da ovaj apel nije imao nikakvog efekta.

  Za sledeći put ne bi bilo loše da imate svoj snimljeni materijal incidenta, gde će se jasno videti ko galami i ometa druge, ko je nepristojan i ko je čija propagandna ekipa.
  To onda možete da postavite ne gde na internet pa ko želi da može da vidi.

  • Na sajtu Medija Centra ce biti postavljen snimak cele konferencije, tu ce moci da se vidi sta se desilo i ko je pravio incidente. Ja sam pratio prenos uzivo i organizatori su bili vise nego uljudni.

  • U redu.
   Samo više bih voleo da kameru uvek drži neko od DJB-ovaca i da oni kontrolišu link na koji se kači video.
   Za svaki slučaj.

  • U ovom slucaju nije bitno, jer nema mesta za manipulaciju. Prenos uzivo ne moze da se montira i rezira, kao sto to radi Pink. U ostalim slucajevima slazem se apsolutno.

  • Au Makarije
   Moram da Vas citiram:
   “Samo više bih voleo da kameru uvek drži neko od DJB-ovaca i da oni kontrolišu link na koji se kači video.
   Za svaki slučaj.”
   Pogledajte 10 reč u rečenici. 🙂 ! Smešno zvuči! Valjda nema DJB ovaca? Neko iz DJB bi zvučalo OK. Ovako morao sam da se nasmejem:)

  • @ Immobil

   I ja sam se nasmejao sad kad ste mi skrenuli pažnju 🙂

   Prihvatam predlog.

  • Nije bilo incindenta,covek je uljudno pitao i ima pravo na to.Cim je on uzeo mikrofon neko od vasih je poceo da tapse.Prenos je prekinut u vreme postavljanja pitanja novinara Studio B.Na snimku Tanjuga se vidi da organizatori razgovaraju sa njim da skloni transparent,covek je drhtao,ne verujem da je zlonameran a mozda ga i nepravda boli.Lepo je pitao sto su na listu postavljena familija i otac Jasminin,ako ste imali problem sa zenama zarad forme,valjda ste imali dovoljno muske populacije.
   Na sajtu danas-a pise da kad je novinar Studia b postavljao pitanja pristalice DJB-a su tapsale,vikale i uz opsto komesanje konferencija je prekonut.
   Dobar predlog DSS-a za Vracar,ubedite DS da vas podrzi u formiranju manjinske vlasti,da pokazete sta umete,potpuna transparentnost po DJB principima.

  • Pozdrav SVIMA.
   Na promociji knjjige o zloupotrebi naseg novca covek ” novinar” je :”epo” pitao (sto je i imao pravo da pita). I sta je pitao, o temi ili nestio drugo? Ako je pitao o temi “partokratije” i zloupotrebe naseg novca – u redu, Moj DJB je pogresio, ali ako je “izvrnuo” temu i pitao nesto drugo, jadnicak je svoju karijeru (na njegovu zalost) zapecatio. Na temi zloupotrebe naseg novca DRHTI mu glas posto “dobronamerno” hoce da “prozove” DJB, za nesto drugo. Profesori zurnalistike su mu trebali isprasiti njegov “novinarski” tur.
   Stvarno sam kasno dosao kuci, ne znam situaciju, (vidim svasta se danas desavalo) ali komentari VRISTE od nelogicnosti i zluradosti, pa mi bode ove moje kratkovide oci i klempave usi. Jeste Studio B nije vise Medij (mada sam masinski Fakultet zavrsio uz njihov radio program, muzicki ukus formirao uz Vibracije, Paradu, albuma, Tajanstveni, voz, Diskomer, itd
   To sto ja jedan Zika smatram da stvarno svako ko dodje sa Studija B nije novinar (a ima jos tih “informera), ne mislim da mu treba zabraniti ulazak (za njegovo dobro bi bilo bolje), ali neka neka “pokvare” mnoge konferencije za stampu i javne nastupe. Neko ce videti “slabost”: MOG DJB-a da se odbrani od nekorektnih napada, a neko (kao Ja jedan Zika), ce videti kao slabost “nakaradnog” sistema koji se urusava sam od sebe, pa neka tako i ide i dalje. Nas Maraton.
   Svima pozdrav od jednog Zike

  • Postovani nn pozdrav Vama i svim ostalim naravno.
   Ne razumem Vas, Otvoreno kazete “uzeo covek mikrifon” a “VasI”i ga ometaju,Vi niste Dosta Je Bilo.
   Nista strasno.
   Recite tako, i recite Hajde da razgovaramo o “tome i tome” “Partokratiji”, “burazerskoj ekonomiji”, privatizaciji itd. Bice kvalitetnije.
   Pozdrav SVIMA od jednog Zike

  • Ziko,
   Ja sam odgledao prezentaciju,ja nista strasno nisam video da taj covek bivsi DJB ucinio,postavijo je pitanje,nakon toga ni reci nije rekao.Dok nisu prekinuli prenos nista nije bilo ne civilizovano.
   Ostalo sam procitao u Danas-u.
   Nema veze koje je vrste tema,ako covek nema prilike da iznese svoj stav,eto uljudno je pitao.,nista nije ruzno,nije to S.Koreja.
   Ja kad vidim(Tanjug)da covek drhti,meni ga je zao,nema pitanja koje covek ne sme da postavi u jednoj slobodnoj zemlji.
   U zivotu slagao sam jedino kad sam morao,bilo je mnogo prilika kad je bilo bolje da cutim,neda mi se,ja prenesem ono sto vidim,sigurno ne mogu da tvrdim da sam u pravu.

   Studio B dok je bio gradski,smucila mi se ona ( g.u.)Schjora.
   Sa dobrom organizacijom opozicijonog Bloka,u privatizaciji su mogli kupiti Studio b,2 milijona gledalaca i da pevaju kako oni kazu.
   Dragi moj Zika,pozdrav iz Nizozemske.

  • Boli ga “nepravda”? Zašto to zovete nepravdom? Osujećenje njegovog pokušaja da na prevaru dođe na mesto koje mu ne pripada vi zovete nepravdom? Pa to stvarno nije u redu. I kakve veze ima da li je na listu postavljen Jasminin otac, gde piše da je to zabranjeno? Da li je Jasmina bila tada na nekom položaju pa je to zloupotreba položaja? Taj čovek je jasno i glasno provocirao, a to i vi sve vreme radite. Nije mi jasna vaša pozicija, s jedne strane podržavate DJB (to tobože pokazuje poslednja rečenica vašeg komentara), a sa druge ne propuštate priliku, poput ove recimo, da podmetnete nešto što nema veze ali prikazuje čitav pokret u lošem svetlu. Što se mene tiče, ne morate da mi odgovarate, svaki vaš odgovor je za mene irelevantan.

  • Kako vi znate da je na prevaru pokusao da dodje na prvo mesto ? Tako je rekao Djb pa je automatski istinito ? Covek za ono sto prica ima dokaze, ali ljudi iz Djb znajuci to ne zele ni da se upustaju u polemiku jer u startu znaju da su izgubili. Podrzavam Djb, ali ne slepo da po svaku cenu moram uvek da kazem da su u pravu, ukoliko to nisu. Lista na Vracaru je sramno sastavljena, van svih kriterijuma, a pored toga je i overena falsifikovanim potpisima, sto svakako ne prilici pristojnim ljudima.

 • Ja sam gledao uzivo promociju na sajtu Media Centra, malo sam razocaran sa izborom govornika, Dusan i Radule su skroz bili ok sa te strane. Pitanja publike bas nisu bila prikladna, od ovog smaraca za Vracar do onog ”Slovenca” koji je drzao monolog od 5 minuta. Mislio sam da ce sa te strane biti ozbiljnije i da ce biti vise medija.

  • Pristojan svet se toliko udaljio od politike, da su ostali uglavnom ili gnjavatori, ili sluđeni. Glavna svrha ovog pokreta i jeste da se pristojan, obrazovan svet prene dok još ima ikakve šanse da se društvo spase.

 • Ovog Branka Klansceka vidjam konstantno, ali konstantno, kako pljuje po DJB. Toliko konstantno i sveprisutno pljuje po pokretu da mi je nekako sumnjivo to sto radi (posto zaista negove postove nisam trazio, a svuda sam ih video). Da sam ja prevaren od strane pokreta okrenuo bih se i otisao, rekao bih isti ko i ostali. Da se dotaknem da nekim teme politike ispricao bih im sta se desilo. Razisli bi se bez reci. Isto to mi je reklo i nekoliko prijatelja sa kojima sam pricao, ali ima svakakvih ljudi. Ali ovaj covek konstatno pljuje po Radulovicu i po pokretu. Na twiteru ga konstatno vidim da tvituje po Radulovicevim objavama 100% negativno, bez obzira na kontekst. Osnovao grupu na facebooku koja sluzi samo za pljuvanje po DJB. Na FB profil kad mu odete to je sve o cemu govori (javno). A ako je zaista dosao sa Blicem, Studiom B i ostalima, onda je to njemu na cast i potvrdio je sve moje sumnje. Smatram da ima neke skrivene motive kojima se ne moze uci u trag, posto je lik anonimus.

  Inace, cak i da je sve sto je rekao Klanscek tacno (u sta sumnjam) opet je pokret daleeeeeeko bolja opcija od svih ostalih.

 • Cela ekipa u punom sastavu se pojavila da snimi montirani, inscenirani incident? To je toliko jeftino da ni totalni idiot ne bi mogao da osmisli takvu budalaštinu. Ovo je da se krstiš levom i desnom rukom! Da se na promociji knjige montira incident? Neverovatno. Meni deluje kao nekakav budalasti marketinški potez da bi se skrenula pažnja javnosti. Svašta sam video za ovih više od pola veka ali ovo “još nismo doživljavali”.
  Koji je smisao takvog jednog incidenta?
  Jasno je da niko od prisutnih definitivno posle takvog incidenta ne bi promenio mišljenje. Naprotiv.
  Jasno je da bez incidenta promocija bi bila i prošla i malo ko bi obraćao pažnju na nju sutradan. Ovako, posle skandala, interesovanje se diže i skreće pažnja i onima koji prvobitno nisu bili zainteresovani.
  Jasno je iz aviona ko bi mogao stajati iza incidenta.
  Ma svi razlozi su protiv i pomisli da se tako nešto izrežira. Upadi i provokacije na promociju knjiga su neprihvatljivi.
  Dve stvari mogu da zaključim
  1. Naprednjački korpus se sastoji od totalnih idiota sa IQ 0-25, verovatno teži 0.
  2. DJB treba da se zahvali idiotima koji su ovu budalaštinu smislili i napravili jer su skrenuli pažnju i onima koje ta promocija nije interesovala.

  • vidi se da si od onih “kompletnih idiota” i botova sa IQ 50 jer da znas nesto znao bi da IQ ne moze da bude nula ali si ti glup pa to ne razumes

  • Vi ste Marko kanda funkcionalno nepismeni?
   It was once applied to people with an IQ of 51–70, being superior in one degree to “imbecile” (IQ of 26–50) and superior in two degrees to “idiot” (IQ of 0–25).
   Inače hvala na čašćavanju. Vrlo ste lepo vaspitani – takoreći vrlo pristojan čovek. Drago mi je bilo komunicirati sa Vama.

  • Marko, ti si kanda nov ovde? Da nisi, znao bi za immobila – nije on bot. On ti je jedan od onih koji tera kontru i to uporno, sudeci po broju replika. Legitimno, naravno, ali stavis ih na ignore i resis problem. Mada takve to obicno jos vise razjari, pa je tesko predvideti dalje ponasanje…

  • poštovani Mile
   “jedan od onih koji tera kontru” se jednom rečju kaže skeptik. Možda je to za Vas mana i bespotrebno talasanje, ali postavljam Vam pitanje:
   Ulazite mi u ordinaciju i kažete:
   “Ja doktore bolujem od astme!”
   Ako ne bih bio skeptik (terao kontru kako Vi to kažete) ja bih prihvatio Vašu konstataciju.
   E, al Vi to ne želite. Plaćate me da budem skeptik!
   Ja kažem: dajte mi molim Vas sve rezultate spirometrije!
   Vi me pitate šta je to?
   I ja konstatujem:
   Gospodine ne znam da li bolujete od astme, Utvrdićemo, za to postoje određeni kriterijumi, ali zasad za mene ne bolujete bez obzira što to mislite i uradiću Vam spirometriju i tek tada postaviti dijagnozu kakva god bila.
   Ja jesam skeptik. Posao mi je takav. Verujte Vi želite da svaki lekar bude skeptik! U Vašem je interesu.
   Mislim da ste razumeli!

  • Može da bude i nula. Rađala su se deca i bez mozga. To što su uspevala da prežive jedva nekoliko sati, to je druga priča.

  • Levine and Marks 1928 IQ classification
   Kamphaus, Randy; Winsor, Ann Pierce; Rowe, Ellen W.; Kim, Songwon (2012). “Chapter 2: A History of Intelligence Test Interpretation”. In Flanagan, Dawn P.; Harrison, Patti L. Contemporary Intellectual Assessment: Theories, tests, and issues (Third ed.). New York (NY): Guilford Press. pp. 56–70
   IQ Range (“ratio IQ”) IQ Classification
   175 and over Precocious
   150–174 Very superior
   125–149 Superior
   115–124 Very bright
   105–114 Bright
   95–104 Average
   85–94 Dull
   75–84 Borderline
   50–74 Morons
   25–49 Imbeciles
   0–24 Idiots

 • Bio sam ometen da dodjem i dobro je posto nebih mogao da se suzdrzim na provokacije koje ste naveli od strane idiota,a time bi naneo stetu vama i sebi!
  Sramota sta rade ali to je dobar znak u kakvoj su panici! Pozdrav!

 • Ja bih vas još samo zamolio da dodate i onaj screenshot gde Klanšček podržava LDP-ovog prilepka listi “Vračar slobodno”, a potonjeg preletača Grupkovića.

 • Ne znam šta se dogadjalo. Ali znam da je odluka da se promocija održi usred radnog dana, u neverovatnom terminu – neverovatna. Zbunjen sam. Da je u to vreme zakazan, a pomenuh to u prethodnom tekstu kao odgovor na upit jednog korisnika (zašto nisam bio) – lekarski pregled, razumeo bih. Ovako, ostajem zbunjen i motivom (ovog termina), još više svrhom ove promocije (opet u vezi sa terminom održavanja iste)…

 • @nn
  “zbog čega primatima nikad ne isključuju elektriku, oni u principu i onako rijetko čitaju, a i to što čitaju, krive stvari čitaju, pa zašto im onda ne isključuju elektriku…? ”

  @ immobile
  Naivan kao OM i čist kao Ivan N.

 • Saša, pogledao sam verziju (snimak) N 1 tv. Sve je vrlo amaterski. Ne ide to tako. Naravno, govorim samo o delu gde se javio novinar St B. Promocija održana u radno vreme sama po sebi nije obećavala. Omanja grupica slobodnih penzionera koji su se zatekli na “promociji”, a što se vidi i na slici na ovom sajtu (sve same sede glave), nije trebala biti vaša ciljna “promo” publika. Nerazumna je ta odluka o “promo” terminu. Još nerazumnija mi je scena – da nakon ne tako iritantnog pitanja lika iz St B, Vi ne odgovorite, minut kasnije svi penzioneri ustaju i napuštaju “promociju” i, valjda, sve se prekida… Zaista, deluje besmisleno. Sve to… Ne ulazeći u totalni promašaj organizacijom, još više – terminom održavanja, uh, nazovimo to promocijom, nešto ipak mora biti jasno. Ukoliko želite da se bavite ovim javnim poslom, pogotovu da iz njega profitirate u političkom smislu, morate biti spremni i na negativne komentare i na teška, provokativna pitanja, reakcije, buku, negodovanja, negaciju. Ova dečija konferencija, promocija, šta je već ovo trebalo da bude – potpuno je van okvira ozbiljnog političkog nastupanja. Imajte to u vidu. Ne valja. Ne ide to tako. Nije dobro, Saša. Nije dobro ni ako Vas je neko naterao u politiku i prisilio na sve ovo. Mislim na Djb. Razumećete.

 • G.Branko Klanšček nije prevarant već je zakonski nosilac liste DJB za Vračar. Nekoliko članova DjB Vračara je optuženo za pokušaj da nameste neke svoje ljude u vrh izborne liste, a istina je da nije bilo ni kvalitetnih personalnih podataka niti je metod za ocenjivanje kandidata koji je propisala DJB u potpunosti razumljiv za primenu pa samim tim ni komisija nije imala lak zadatak da pravilno oceni neke od kandidata (npr piše u biografiji kandidata samo profesor toga i toga u penziji, a boduju se radovi, doktorat, pisanje u svetskim časopisima, itd itd pa neka ga neko oceni iz one jedne rečenice iz biografije). Komisija i još neki članovi DJB Vračara su optuženi da su kriminogena grupa, a posle sastanka članova DJB Vračara i glavnih ljudi DJB devetoro članova DJB Vračara je napustilo pokret. Inače, ti članovi su bili nosioci aktivnosti i 100% finansiranja na lokalu da bi DJB Vračara i Palilule u prostorijama u Sredačkoj 6 prikupili 1.300 potpisa za DJB što je cca 13% ukupnih potpisa DJB u Srbiji!!! Do ovih dešavanja po Vračaru su se delili flajeri, štandovi su bili od Kalenića do Bulevara itd itd a da li je neko video promociju DJB posle toga (sve ovo se desilo u jednom danu nekoliko dana pre predaje izborne liste DJB). Sve to što je rukovodstvo DJB uradilo G.Klanščeku i članovima pokreta koji su napustili pokret, ne da je nekorektno i protuzakonito, već je potpuno nelogično i suludo iz jednostavnog razloga što bi komisija na prvo, drugo… kojegod mesto stavilo lice koje predloži rukovodstvo DJB samo da su nam to kazali. Da se sve ovo nije dogodilo DJB na Vračaru bi imalo 3-4 odbornika više.
  Bio sam član komisije i jedino što sam ja lično od rukovodstva DJB tražio da mi se neko od njih izvine i ubuduće nigde i nikoga od nas ne nazivaju prevarantima. Izvinili su mi se ali od ovog ružnog etiketiranja ne odustaju.

 • @ nn
  Ha ha.
  Ta greška barem nije bila moja.
  Ne biramo fa li ćemo da se rodimo, ali biražo da li ćemo da se pretvorimo u čoveka – sendvič.

  @ immobil
  Još jednom izvinjenje, i zbog dva puta pogrešno napisanog pseudonima.

 • Pogledao sam i ja konačno snimak na N1. Čini se sa su obe strane u pravu o obe greše istovremeno. Makarije je više puta apelovao na rukovodstvo DJB da promeni način pristupanja medijima i novinarima. Novinari i urednici se menjaju – mediji traju. Imao je taj Studio B i nekih drugih urednika i igrao neku drugu ulogu od one koju danas igra. Krivica za situaciju u kojoj je Studio B leži i na novinarima ali i na nama koji smo ćutali onda kada je trebalo vikati na sav glas. Sećam se da je Studio B zvao u pomoć. Niko se nije odazvao. Sad imamo šta imamo. Srećom novinari se menjaju – mediji traju.
  Moraću da se složim sa onima koji smatraju da bi DJB morao promeniti pristup medijima. Verujem da nije baš jednostavno hladnokrvno odgovarati na provokacije. Ovo jeste bila smišljena provokacija. Pitanje nije imalo blage veze sa promocijom niti sa knjigom. Očito je novinar dobio zadatak da izazove skandal. DJB nije trebalo da se upeca. Radulović je jednostavno mogao odgovoriti pitanjem:
  Kakve veze ima izborna lista od pre 75 dana sa knjigom mašina za rasipanje para osim što se u oba slučaja radi o papiru? Novac je u oba slučaja junak radnje. Knjiga obrađuje pljačku a ta lista je bila pokušaj pljačke. Srećom u tom slučaju pljačka je sprečena. U onim drugim nije ali budimo optimisti biće kad DJB pobedi mašina će crći!
  Pa nek urednik objavi ako hoće. Odgovor je dobio.
  Ako je napolju sneg šta radimo? Oblačimo se. Mediji su takvi kakvi jesu. Šta radimo? Pripremamo se da im adekvatno odgovorimo.

 • moj prvi komentar je predat u 9h i dalje ceka pregled. Sto ga ne objavite? Mozda ce ga jednog dana u siroj verziji i dokumnetovano objaviti Danas, Vreme, NIN…

 • Studio B je kulturno pitao . Ovo je cin za osudu Dosta je bilo.
  DJB nece da objasni kako je od liste na Vracaru sve ubacio prijatelje i kumove Radulovica i Pavlovica.
  DJB nece odgovoriti kako se Radulovic bori protiv partokratije a u stecajni postupaj je ubacio zenu i kumove i reketirao pozoriste.

 • Pozdrav svima,
  Bio sam tamo. Prvo, bar po mom senzibilitetu, ne bih nista od onoga sto se desilo nazivao incidentom. Pre pocetka promocije u sali su se vec nalazila ta dva tipa, Branko Klanscek (kako vec) i jos jedan malo nizi tip, koji je stajao sa leve strane. Organizatori su ih molili da sednu sa svojim transparentima u prvi red i da ne prave pometnju. Pomenuti Branko je nesto negodovao tipa, “ja sam clan imam pravo da stojim ovde” i slicne detinjarije. Malo kasnije je pristao da se pomeri korak u stranu kako bi ucesnici tribine mogli da prodju do stola. Generalno su ih svi iskulirali.
  Nisam clan DJB i nisam upucen u spansku seriju oko tih tipova, tako da sam se i ja skoncentrisao na temu zbog koje sam i potegao do grada po onoj vrucini.

  Najveci “incident” je zapravo bilo to sto je ovom muceniku telefon zvrndao svaki cas dok se govorilo o knjizi, te mu je neki penzos iz publike nakon ko zna koje zvonjave rekao nesto tipa: “izadji bre napolje majmuncino bezobrazna” ili vec tako nesto. Tip se kasnije valjda umorio od stajanja te su on i kolega sa leve strane seli u prvi red.
  Kasnije tokom postavljanja pitanja od strane publike, mikrofona se latio i pomenuti B.K. i postavio Radulovicu pitanje i to takodje mozete cuti na snimku, kao i da mu je Radulovic stalozeno odgovorio iako se pitanje (naravno) knjige ticalo nije. Publika je i to iskulirala i nastavilo se dalje i taman kada je razgovor (bar po mom sudu) krenuo logicnim tokom, ubacuje se muceni novinar pokojnog Studija B i manje vise Radulovicu postavlja identicno pitanje kao i B.K. Na sta Radulovic (svaka mu cast na nervima) pocinje ponovo stalozeno da odgovara, ovaj ga prekida i tada je dojadilo i prisutnima i prosto je bilo jasno da je sa ozbiljnim temama bar za tu priliku zavrseno i uz “sram vas bilo” upuceno “novinaru” pokojnog Stud.B digosmo se polako i razidjosmo..

  Mediji su, GLOBALNO, tesko smece gladno senzacije, tako da bi i njih prvenstveno trebalo iskulirati u potpunosti.

  • Угљеша,
   Толико ми је било занимљиво да читам Ваш коментар да бих волео да се чешће оглашавате. Нисам могао, а да се насмејем како сте лако и интересантно (али и истинито) приказали ситуацију која се догодила. Наратив Вам је одличан! Молим Вас, јављајте се чешће. Извините на мојој непристојности ако је мој коментар био исувише директан.
   Хвала Вам!

 • Marko, kažete:
  “Kako vi znate da je na prevaru pokusao da dodje na prvo mesto ? Tako je rekao Djb pa je automatski istinito ?”

  Da, verujem Raduloviću. Da, verujem Pavloviću. A zašto? Pa zato što su me svim onim što govore i kako se ponašaju (a to pratim već veoma dugo – nekoliko godina) uverili da mogu da im verujem. S druge strane imam i intuiciju koja mi govori u koga mogu da imam poverenja a za koga se iz aviona vidi da to poverenje ne zaslužuje. Ako vi to ne možete da vidite i ako vam je dovoljno da neko izbljuje gomilu kvazi podataka kojom pokušava da nam zatrpa svest i izvrši atak na mozak, onda je to samo vaš problem. Ljudi se opredeljuju u koga će imati poverenje na osnovu gomile stvari, ali svakako nije dovoljno da neko suviše dugo i glasno vrišti pa da pomislim kako u tom što priča nečeg ima. Pretpostavljam da ne mislite da smo beslovesna bića koja glavinjaju unaokolo i povode se za bilo kim ko im u tom trenutku maše pred očima.

 • Veliki broj sukoba među ljudima nastaje zbog čistih nesporazuma, odnosno različitog gledanja na potpuno istu stvar.
  Svako je potpuno ubeđen da je u pravu i da je istina isključivo njegova.

  U takvim situacijama i jedna i druga strana suze svoju percepciju, vide smo ono što odgovara njihovim uverenjima a odbacuju sve ostalo.
  Povrh toga, kao rezultat prihvatanja samo filtriranih informacija, ljudi počinju da tumače stvari. I tu nastaje nevolja, jer se tumačenje postupaka one druge strane gleda kao isključivo zlonamerno.

  Više puta sam bio svedok ovome, a moram priznati, nažalost i sam bio zaveden i uključen u takve sukobe.
  Zato sam postao oprezan.

  Iako sam više naklonjen “zvaničnom DJB” i Raduloviću, pitam se da li bi možda trebalo sa manje strasti razmatrati i stavove druge strane?
  Ja te ljude ne poznajem, pa ne mogu da sudim. Ali opet, ako su to stari članovi pokreta, koji su u prethodnom periodu valjali pokretu i radili korisne stvari, možda im ne treba odmah pripisivati najgore namere i osobine.
  Možda je njima postupak biranja odbornika za listu izgledao ispravan baš tako kako su ga i sproveli?
  Verujem da su bili u zabludi i da su pogrešili što su se tako poneli.
  Samo ne bi ih trebalo tek tako nipodaštavati ni otpisivati.

  Dakle, manje strasti i možda pokušati da se pokret sa tim ljudima nekako izmiri.

  • G.Makariju i ostalima,
   nema ni dve istine, ni strasti, ima samo nekorektnog i neobjasnjivog postupka rukovodstva DJB. Svi bivsi clanovi DJB Vracara koji su u jednom danu, (mislim da je bio 1.4.) napustili DJB bez buke i medijske pompe pre izbora ( a sto su mogli uraditi ali nisu zeleli a tako smo se medjusobno dogovorili) i dalje podrzavaju program i ideje DJB ali ne i takav nacin bahatog i nerazumljivog ponasanja (bez objasnjenja a kamoli bilo kakvih dokaza nas komisiju i vodece ljude DJB Vracara proglasili su da smo kriminogena grupa !!!!). Prevaranti…u kom delu… napravili jedva listu kandidata prema DJB programu MMS za bodovanje kandidata (pa nismo mogli nakupiti ljude da budu kandidati, a i prijavljene smo kolima vozili u sudove za papire, i sada mi pade na pamet, pa neka se pokaze dokumentacija za kandidate koji su na izborima bili na listi na lokalu pa ce se videti ko govori istinu). Kakva strast, kakva korist, kakve zakulisne radnje, budalastina. i Vecina Vas, pa i Vi Oce Makrije (ne znam da li ste po tome svesteno lice) sami kazete da niste bili prisutni, i time ste sve i Vi i ostali kazali. A ja sam bio clan te komisije – deo kriminogene grupe, pa mozda i zato sto sam bio najstariji medju njima (65 godina, privatnik 30 godina) sam i najodgovorniji za tu ponistenu listu kandidata. Mislim da sam sa ovim zavrsio sa desavanjima u DJB Vracara 1.4.2016.

  • @ Branko Cankovic

   Poštovani Branko,

   Slažem se s vama da nema dve istine.
   Istina je jedna, ali je problem u tome kako koja strana gleda na tu istinu.
   A što se strasti tiče – svi ovi komentari svedoče da je ima i previše.
   Mnogo, mnogo negativnih emocija.

   Ja nisam član DJB, već samo simpatizer koji u trenucima slobodnog vrmena ostavlja komentare.
   Nisam ni svešteno lice, već inženjer.
   Nisam ni na koji način bio uključen u sva ta dešavanja, već samo čitam o njima.
   Zato i nisam kompetentan da sudim.

   Komentarom na koji ste vi odgovorili sam želeo da se strasti smire, da se rečnik koji se koristi ublaži i svede na onaj koji zaista koriste pristojni ljudi.
   Komentar je pre svega bio upućen strani koja zastupa stavove “zvaničnog DJB” da prestane da vas koji ste uložili trud u ceo poduhvat, tretira negativno, bez obzira na to zbog čega ste se razišli.

   Ja stvarno ne znam ko je u pravu (verujem da ste i jedni i drugi na svoj način) ali mi se čini ružno da se potežu teške reči.
   To deluje kao bivši ljubavnici koji su se posvađali pa onda pred prijateljima iznose “prljav veš” one duge strane.
   Po meni sve to ne priliči pokretu kao što je DJB.

   A voleo bih da kad se strasti smire, da ipak nađete neki način da razumete jedni druge i da se izmirite.
   Naravno, ne morate da me poslušate, vi najbolje znate šta želite i šta možete da uradite.