Najava

Gde vodi trag novca

U iščekivanju da mandatar završi sve svoje kombinacije, namiri sve brojnije i halapljivije političke i poslovne partnere i napiše ekspoze na 200 ili ko zna koliko strana, u Srbiji se završavaju tajni dilovi sa Železarom, Fijatom, prekookeanskim letovima Er Srbije sa iznajmljenim avionima, dele subvencije, oranice i najbolje građevinsko zemljište, oslobađaju dileri drogom, amnestiraju odgovorni za najveće nesreće… Partokratija završava svoje poslove dok nas zamajava Farmom u Skupštini i opsenarskim konferencijama za novinare tehničkog premijera.
O svim ovim aktuelnim temama razgovarajte uživo u ponedeljak, na on lajn tribini pokreta Dosta je bilo sa profesorom Dušanom Pavlovićem. Pitajte autora knjige “Mašina za rasipanje para” sve što vas zanima, komentarišite uživo i pozovite prijatelje da nam se priključe.

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

    • 😀 Mnogo ljut neki čovek, stvarno mu je vreme da se aktivira u DJB, pa da donese konkretne rezultate.

    • Ne bi bilo dobro, bilo bi jako loše za DJB da budem aktivan član i da se eksponiram. Vrlo verovatno bi bivši koordinator svih službi bezbednosti a sadašnji mandatar nakon prvog istupa iskopao podatke od pre 100 godina kad ni moj otac nije bio u planu pa bi osvanuo članak u Informeru i Pinku prema kojem bi “Vučićev ministar” ili “Trojanski konj” ili “Stečajni upravnik” bio dečija igra. Prilepili bi DJBu etiketu domaćih izdajnika, pete kolone, stranih plaćenika iako u životu nisam učinio ništa pogrešno i nemam nikakav dosije. Verujte sa Vučićevim smislom za manipulaciju bilo bi još i mnogo gore. Ja nisam birao dedove niti sam mogao uticati na njihove političke odluke. Štaviše siguran sam da bi moji izbori bili drugačiji. Nit bih osnivao stranku, niti bi bio njen predsednik, nit bi sa đavolom tikve sadio, niti bih se eksponirao na taj način da sebe dovedem pred svršen čin. Verujte mi bolje je za DJB a i za mene da sedim na tribinama. U krajnjoj liniji nemam ni neki preveliki motiv za to. Sin je u SAD, neće se vratiti, i najgore što može da mi se desi je da i kći ode za njim (što obzirom na okolnosti i nije tako loše). Dok sam živ deca će me obići a kad me ne bude postaće Ameri. Neke bitke čovek dobija a neke nažalost gubi.

    • @ Immobil

      A da se vi onda učlanite u SNS, pa da Radulović iskopa sve “kompromitujuće” podatke?
      :-)))

    • E Makarije ovo je jako dobra ideja! To bi Vučića zakopalo za sva vremena! Kako se tako nečeg nisam setio i sam? Mada sumnjam da bi Radulović takve argumente koristio! Međutim ako bi to uradio SNS bi pukao kao Big Bang! 🙂

    • @Mile -*Immobil je jedan od retkih orginalnih i duboko promišljajućih komentatora.
      Slagao se neko sa njime ili ne. A to što je armija sledbenika u stroju koji maršira iniformno,
      jer ne može sam izvoditi sudove o nekoj ideji e to je ostatak kolektivnog mišljenja i zaključivanja.

  • Profesore,
    Sad tek vidite koliko je tesko voditi politicki pokret,inace ne bi upucivali apele.
    Stranke bez tradicije tesko opstaju,za novu stranku treba uloziti mnogo napora,kadar koji ste odabrali u uzem ktugu prijatelja otezava put.
    Lakse je bilo kao ne stranacka licnost ceprkati po papirima.
    Ovo zlo su ipak napravili demokratski orjentisani lopovi iz one cuvene revolucije,
    Nije veliko zlo te zloupotrebe nizih cajfera,ipak se obrce,zlo je sto su dosli u posed neceg,uzeli kredit iz inostrasnsva,odose scholdi vanka.
    Ima profesore i na zapadu pronevera,mnogo milijardi je u opticaju pa se ne primeti.
    U krugu dvojke sve zna pa i ko vozi dzipove,jahte.Imena bi bila relevantna,zna raja kako lopovi kradu.
    Kad ste spominjali one nesrece po svetu,mogli ste spomenuti i NATO zlocine.

    • Dragi prijatelju, mene više brinu zločini , pljačke i laži KGB-a i UDBE-e. Ali, verujem da ti to znaš i bolje od mene. Takoreći iz prve ruke.

    • Kada ces shvatiti da su NATo zlocini posledica prethodnih zlocina domacih zlocinaca?

    • Klanje nikom nije donelo srecu,bobmbama se problemi ne resavaju,samo juce kako sam procitao u Iraku je stradalo 80 ljudi.okrugli stolovi,razgovori do nesvesti.Hemijskog oruzja nije bilo,nizozemci su ranije isporucili hemijsko oruzje koje je kasnije unisteno u Iraku.

      Kamoli srece da su Albncima dali olovke umesto kalasnjikova.U sinergiji sa opozizijijom, SPS bi izgubijo izbore,bilo je alternative,dans koljaci umesto da su u zarvoru,drzavnim avionom za Paris kod prijatelja.

    • Moraš biti ili neverovatno glup ili neverovatno zlonameran – kada zločin nekoga ko je došao sa udaljenosti od 10.000 km “da te kazni”, opravdaš bilo čime, pa i “domaćim zločincima”. Verujem da je u pitanju ipak samo idiotizam, i da u “svedoku” zaista nema nikakve zle namere.

  • Pavlović je juče učinio pravu stvar. Već sam napisao da ne vidim neki preveliki smisao u promocijama ove knjige ali jučerašnji poziv koji je uputio Pavlović je veoma značajan i nadam se da će biti produktivan. Poziv je upućen svima da se angažuju u meri u kojoj smatraju da je neophodno na promeni ambijenta u kome živimo. Poziv nij bio da se pristupa DJB (što je posebno značajno) već da se političkim aktivizmom u različitim strukturama radi na poboljšanju veoma loše situacije u društvu do koje je dovela partokratija i režimi u poslednjih 25+ godina.
    Dakle nadam se da je ovaj poziv čulo mnogo ljudi i da će razmisliti o njemu. Parafraziraću Pavlovića jer smatram da je ovo jako važno da se čuje:
    “Do promene ružne sadašnjosti neće doći samo od sebe niti će neki mesija u vidu SAD, Rusije ili EU posao uraditi umesto nas. Taj posao moramo uraditi sami i izgraditi sebi i svojoj deci društvo kakvom težimo.”
    Program DJB daje dobre smernice kuda treba ići. Ovo je javni poziv za pokret iz ovog gliba. Nadam se da će ga mnogi prihvatiti. Samo našim radom i ispravnim izborima možemo stvoriti zemlju iz koje naša deca neće odlaziti glavom bez obzira.