Beograd Saopštenje

Odbijena saradnja sa Šapićem

Predstavnici liste “Dosta je bilo” sa Novog Beograda razgovarali su 5. jula sa Aleksandrom Šapićem u okviru konsultacija o formiranju opštinske vlasti. Na sastanku su bili prisutni Aleksandar Šapić i Nenad Milanović s jedne i Branislav Jorgić i Dimitrije Majkić iz “Dosta je bilo”.

dosta je bilo novi beograd

Aleksandar Šapić, koji je izabran za predsednika Skupštine uz podršku radikala, pravdao je neprirodnu koaliciju stavom da ga ne zanima „visoka poltika“ na lokalnom nivou te da neće dozvoliti takozvane „ucene“ u stilu ako si s njima onda ne možeš s nama.

Dimitrije Majkić je izneo principijelan stav “Dosta je bilo” da ni na kom nivou neće ulaziti ili podržavati vlast u kojoj su SNS i SRS. Branislav Jorgić je naglasio da će odbornici Dosta je bilo aktivno učestvovati u radu Skupšine i pomno pratiti i analizirati sve predloge i da će one predloge za koje smatraju da su u interesima građana Novog Beograda, a sprovedeni su transparentno, podržati.

Za “Dosta je bilo” je argument o navodnom distanciranju Šapića od „visoke politike“ da bi ušao u koaliciju sa SRS samo neuverljiv politički manevar.

Pitamo gospodina Šapića zašto se javno nije odredio prema kriminalu u Savamaloj. Da li je i to visoka politika i da li je nemoguće da se slično desi i na opštini na kojoj namerava da bude predsednik? Da li je to uvod u Šapićeve koalicione dogovore sa SNS i u opštini Novi Beograd?

Dosta je bilo je u više saopštenja i tekstova oštro kritikovao takozvane „besplatne“ programe koje je Šapić, o trošku građana, iskoristio za svoju političku promociju. Naša odbornička grupa će raditi na tome da spreči takvu promociju, a da građani dobiju programe koji su u njihovom interesu, bez obaveze da se iz gradske kase preliva novac u privatne džepove.

Oznake

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Da malo poradimo i na pismenosti. Nije “kriminal u Savamaloj” nego u “Savamali”. Reč “Savamala” označava savsku mahalu, a ne nekakvu “malu Savu.