Београд Саопштењe

Одбијена сарадња са Шапићем

Представници листе “Доста је било” са Новог Београда разговарали су 5. јула са Александром Шапићем у оквиру консултација о формирању општинске власти. На састанку су били присутни Александар Шапић и Ненад Милановић с једне и Бранислав Јоргић и Димитрије Мајкић из “Доста је било”.

dosta je bilo novi beograd

Александар Шапић, који је изабран за председника Скупштине уз подршку радикала, правдао је неприродну коалицију ставом да га не занима „висока полтика“ на локалном нивоу те да неће дозволити такозване „уцене“ у стилу ако си с њима онда не можеш с нама.

Димитрије Мајкић је изнео принципијелан став “Доста је било” да ни на ком нивоу неће улазити или подржавати власт у којој су СНС и СРС. Бранислав Јоргић је нагласио да ће одборници Доста је било активно учествовати у раду Скупшине и помно пратити и анализирати све предлоге и да ће оне предлоге за које сматрају да су у интересима грађана Новог Београда, а спроведени су транспарентно, подржати.

За “Доста је било” је аргумент о наводном дистанцирању Шапића од „високе политике“ да би ушао у коалицију са СРС само неуверљив политички маневар.

Питамо господина Шапића зашто се јавно није одредио према криминалу у Савамалој. Да ли је и то висока политика и да ли је немогуће да се слично деси и на општини на којој намерава да буде председник? Да ли је то увод у Шапићеве коалиционе договоре са СНС и у општини Нови Београд?

Доста је било је у више саопштења и текстова оштро критиковао такозване „бесплатне“ програме које је Шапић, о трошку грађана, искористио за своју политичку промоцију. Наша одборничка група ће радити на томе да спречи такву промоцију, а да грађани добију програме који су у њиховом интересу, без обавезе да се из градске касе прелива новац у приватне џепове.

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Da malo poradimo i na pismenosti. Nije “kriminal u Savamaloj” nego u “Savamali”. Reč “Savamala” označava savsku mahalu, a ne nekakvu “malu Savu.