Београд Саопштењe

Вечити студент, пензионер и културолог из кол центра воде институције културе

 

cukarica-biografijeВладајућа коалиција СНС-СПС-СРС у општини Чукарица именовала је за нову председницу Управног одбора Културног центра Чукарица Ивану Алимпијевић, 26-огодишњег „дипломираног културолога“ са Мегатренда, са 4 месеца радног искуства у кол центру и продаји осигурања. Њу ће надзирати, са функције председника Надзорног одбора КЦ Чукарица Вук Јановић, студент 4. године Мегатренда, који је факултет уписао 2005.г.

Ово је само део именовања изгласаних на седници Скупштине Чукарице (29. јун 2016. г) на којој су изабрани нови руководиоци у Културном центру, Галерији 73 и ЈП Пословни простор. Против свих ових именовања су одборници из ДЈБ оштро и аргументовано говорили и гласали против.

У КЦ Чукарица, поред поменутих, именовани су кадрови на 9 плаћених функција. Нови члан УО КЦ Чукарица је Ћорђе Голубовић, професор математике у Тринаестој београдској гимназији, одборник у СО Чукарица у 2 мандата и члан Већа ГО Чукарица од 2012-2016. Страначку припадност није навео. За нову чланицу Надзорног одбора изгласана је и 26-огодишња Снежана Максимовић, са завршеном средњом Школом за уметничке занате у Шапцу и „Школу Дијана Централни институт за конзервацију“, о којој нема података на Интернету. Већина чланова је остала иста.

Буџет Културног центра Чукарица за ову годину износи 38.660.000 динара.

У Галерили 73 именовани су вд директора и чланови Управног и Надзорног одбора, без минималних доказа о стручности кандидата. Да би избегли расписивање конкурса, нови директор ове важне културне установе биће у статусу вршиоца дужности.

На место вд директора Галерије 73 именована је Мирела Пудар, новинарка по струци из чије непотпуне биографије се не види да ли је, када и код ког послодавца испунила услов од 5 година рада у струци. Пудар није поднела план рада Галерије 73.

Грађани финансирају још 6 плаћених функција чланова управног и надзорног одбора Галерије 73. Нови чланови УО Галерије 73, за које је законом прописано да морају бити „из реда истакнутих стручњака и познавалаца културне делатности“, постали су пензионер Лука Тошковић (његов други мандат на овој функцији), са завршеном Вишом педагошком школом, Стоја Раденовић, сликарка, и Марина Веселиновић, „из редова запослених“ и без достављене биографије.

Чланови НО Галерије 73 биће Верица Нововић, економисткиња и бивша одборница СРС, Радмило Ђоковић, директор Саобраћајно-техничке школе из Земуна, који наводи да је био одборник и члан општинског већа на Вождовцу али не наводи испред које странке, и Александар Средојевић, „из редова запослених“, без достављене биографије.

Буџет Галерије 73 за ову годину износи 9.486.300 динара.

На истој седници скупштине именован је и Надзорни одбор ЈП Пословни простор Чукарица. За председника НО Радојка Јовановић (ПУПС) и за члана НО Тања Ристивојевић (нема података о странци у биографији). Услов за именовање је познавање области корпоративног управљања или области финансија. Јовановић и Ристивојевић су, према доступној документацији, правнице по струци и радиле су на правним пословима, али нису приложиле никакав доказ да познају корпоративно управљање или финансије.

Буџет ЈП ПП Чукарица у 2016. години планиран је на 101.711.550 динара.

Садашњем вршиоцу дужности директора ЈП ПП Чукарица продужен је мандат за још пола године, а наредни директор ЈП ПП Чукарица биће изабрани после  јавног конкурса.  На седници је одређена Комисија за спровођење конкурса за избор директора ЈП ПП Чукарица која ће „сачинити и усвојити текст јавног огласа, који мора бити припремљен и објављен у складу са одредбама Закона о јавним предузећима“.

Одборници покрета Доста је било захтевали су да комисија прецизно дефинише како ће спровести конкурс. Одборници покрета Доста је било траже да се смањи арбитрарност комисије у поступку избора будућег директора јавног предузећа и да се спроведе поштен јавни конкурс са сасвим јасним условима и критеријумима вредновања кандидата. У супортном има основа за сумњу да ће се десити да пред очима јавности и грађана прође још један фингирани конкурс на коме ће квази-легално партијски кадар засести у фотељу директора јавног предузећа у нашој општини.

Ознаке
ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар