Војводина Саопштењe

Напредњачка интерпретација чистке на РТВ-у

Радио телевизија Војводине је од маја под политичким ударима и недопустивом чистком напредњачке власти у Војводини. Из информативног програма телевизије у року од 24 сата смењено је чак 14 уредника и водитеља, пет телевизијских новинара је пребачено са телевизије на радио, укинуте су три значајне и гледане поличке емисије а против њихових аутора и новинара води се медијска хајка у таблоидима и страначким саопштењима, 22 хонорарца су отпуштена.

rtv

Хајка на професионалне новинаре се наставља, а сви који су учествовали у новинарском протесту “Подржи РТВ” под претњом су да ће над њима бити спроведена политичка одмазда и да ће бити отпуштени.

Комесарска чистка је спроведена тако што ауторима емисија и новинарима нису продужени уговори.

Градски одбор СНС Новог Сада бахато се, у јучерашњем саопштењу, обрачунава лажима и са новинарима и са покретом Доста је било. Приземни аргумент да “ниједан новинар или уредник у сталном радном односу” није добио отказ не мења чињеницу да сад на та упражњена места, са којих “нису отпуштени” новинари, доводе кадар који није обучен јер је до тада читао временску прогнозу или се никад није бавио новинарством.

Најоштрије осуђујемо напредњачке обрачуне са новинарима и манипулације јавним мњењем којима се СНС служи о трошку свих грађана. Такозване “невладине”, а у ствари напредњачке, невладине организације које су организовале митинг против новинара у Новом Саду такође се финансирају буџетским новцем. Савет за борбу против корупције је у два своја извештаја о власничкој структури и о утицају на медије кроз оглашавање упозорио да се страначка контрола медија такође спроводи буџетским новцем.

Покрет се оштро супротставља оваквој злоупотреби новца свих грађана који је уперен против јавног интереса, против професионалног и независног новинарства.

Војвођански одбор покрета Доста је било

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар