Медији Политика Реаговање

Да ли Дојче веле води кампању против Саше Радуловића?

Дојче веле већ други дан одбија да објави деманти да Саша Радуловић не дугује никакав порез у САД и нашу тврдњу да је њихова “екслузивна” прича заснована на фалсификованом документу или на грубој грешци. Дојче веле је прекршио основно професионално правило независног новинарства кад је објавио причу без друге стране, а одбијањем да објави реаговање друге стране наставља да се понаша веома тенденциозно и непрофесионално.

dosta-je-bilo-logotip

Није јасно зашто је Дојче веле објавио једнострани текст под сугестивним насловом “Доста је милион” који обилује неистинама и инсинуацијама, зашто одбија да објави реаговање, да ли је баш самоиницијативно покренуо нешто што много више личи на кампању против покрета, Саше Радуловића и таблоидно новинарство, него професионализам који се уобичајено везује за бренд Дојче веле, или му је “прича” подметнута. Текст који је Дојче веле објавио, са много сугестивних детаља који немају много везе са наводним дугом за порез од пре 14 година и који се изненада појављује на “документу” од пре 11 година, личи на конструкцију “Чворовић против Јаковљевића” из Балканског шпијуна.

Једно је сигурно. Саша Радуловић не дугује никакав порез, нити га је дуговао, а посебно не порез од МИЛИОН долара од пре 14 година. Листа пореских дужника у Калифорнији је јавна и на њој се може видети да 25-ти на листи највећих дужника дугује мање од МИЛИОН $. На листи, наравно, нема Саше Радуловића. Листа показује State income tax који прати Federal Income tax (разлика је само у процентима). Federal Income tax се нигде не објављује. И поред овога, покрет ради на томе да утврди да ли се ради о фалсификату или о грубој грешци и о томе ћемо обавестити јавност.

Ово нажалост није први пут да се овај медиј, као и аутор текста “Доста је милион” понашају скандалозно манипулаторски. Рецимо, исти аутор је на порталу овог радија прошле године у ово време, о обележавању злочина почињених у “Олуји” писао потпуно различите варијанте истог текста намењених српском читалаштву и читаоцима са енглеског и немачког говорног подручја. У српској варијанти текста “Олуја: неки туђи злочини” овај новинар је оштро критиковао државну политику Србије и Хрватске и одбијање да се осуде злочини за које су одговорни, док у енглеском и немачком тексту нема ни помена од критике хрватске државе због непризнавања злочина.

Двоструки стандарди и вођење кампање против покрета Доста је било, манипулације, писање једностраних текстова и њихово представљање као истраживачког новинарства и одбијање да се објави деманти свакако нису одлике професионалног медија. Покрет Доста је било оштро протестује због оваквог понашања.

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • sve isto kao i ona vila kod zenevskog jezera sto je milosevicev diktatorski sistem tvrdio da je vuka draskovica, tipicna podmetacina, poput i saobracajne nezgode, metode su iste samo njega nema, sada je gazda skupa sa segamegadens direktorcicima bitangicama bugarskim biznismenom shinishovim i grobarom, za ocekivati su scenariji poput ivana stambolica i curuvije i djindjica, a kampanja za predsednicke djurdjevdanske izbore jos 7 meseci i akademik dusan teodosijevic ce kao predsednik srbije raspisati izbore na svim nivoima i oterati bagru u corku, naravno skupa sa nama casnim gradjanima i kriznim stabovima kako se ne bi kralo na izborima, pa da cim je djb cesljao agenciju za energetiku bia po nalogu olosa sprema stare oprobane scenarije, ali je iskoh peti oktobar, srbija je ovo, sto je vise stisnes vise ce da pukne.

  • gazda skupq sa segamegadens direktorcicima bitangicama bugarskim biznismenom shinishovim grobarom i ostalim JARANIMA 🙂

  • ooooooo pa vidi ti ko meni odgovara, samo da znas jaran ima vise znacenja, programeri znaju sta je *.jaran a drugo znacenje tebi i sns kadrovskoj muckalici znano, jbg, nego jeli se oglasava izborni stab akademika dusana, ide vreme, jos 7 punih meseci, ovo je sada sjajna prilika da buduci predsednik srbije da izjavu, obzirom da djb trenutno ima preko pola miliona gradjana podrske, koja i dalje raste, pa su spoticanja sve veca i ucestalija. za tadica se 2008 jedva ali jedva sakupilo 1.8 miliona i za dlaku je pretekao tvog jarana grobara.

  • gazda skupq sa segamegadens direktorcicima bitangicama bugarskim biznismenom shinishovim grobarom i ostalim JARANIMA 🙂
   Jarane ovo je tvoja brilijantna misao.
   Aaaaaaaaaaaaaa, vidim jaro i proričeš sudbinu političku dobro 🙂
   Mnogi moj Jaro koji su proricali u crno narod zavili.
   Tako dragi moj jaro ovo ti je plitko.

  • Без елементарног поштења нема ни здраве културе и цивилизације. То важи за свакога, без обзира да ли је из Немачке или неке друге “угледне” земље.
   Штета што политичари, а још више медији, манипулишу грађанима да ли треба бити ближи овој или оној земљи. Већа је ствар бити поштен, способан и истрајан да створиш амбијент културно-интелектуални и економско-социјални у којим ће људи бити задовољни због хуманости која ту влада.
   Наравно, треба пазити која држава због којег интереса жели нешто да овде уради, па се на основу тога добро позиционирати на корист нашим грађанима. Али пре свега је важна хуманост, поштење, способност и истрајност. Мислим да народни посланици из покрета Доста је било, највише од свих посланика, показују те квалитете.
   Нека те вредности преовладају и код других, па да се коначно десе и стално дешавају промене на боље у нашој Србији.
   Промена је првенствено унутрашња ствар сваког човека.
   То није припадност странци или свом интересу.
   То је ствар од општег интереса.

  • Tako je,medi su manipulsali sa informacijam u Iraku,Libiji,Jugoslaviji pa su humani ljudi bombardovali,ubijali i unistavali infra strukturu.
   Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju Sande i Branke.

  • Прике, ако разум имаш, схватио би да сам писао о Дојче веле и Немачкој, а индиректно о већини наших медија и политичара.
   Користи мало мозак и поштење, ако их имаш…
   Ако их немаш, извини.

  • Ja nisam za vas Prika,ovako su me zvale i Ustase u Hrvatckoj pa im nisam dozvolijavao,inace ja citam dijagonalno,ima mnogo gluposti,
   Postenja hvala bogu imam,zato sam ovde gde sam,mozak,hvala bogu imam,samo sto su,slobodno mogu da kazem,holandski fasisti(lekari)
   smanjili kapacitet citavog mog organizma.
   Ako se odlucim da njih tuzim,o rezultatima ce se cuti a i vi ste ako se ne varam lekar.
   Ne podnosim da se bilo ko ponizava,nisu poslanici DJB ni gori ni bolji od ostalih a posebno ne od Sande,cerke prof.Raskovica.

  • Е па, онда не изврћите туђе текстове и коментаре.
   Више волим када се лепо разговара.
   Треба ли да Вас замолим?

 • Gledajuci dokumet koji DW stavlja na uvid, skrenuo bih paznju da se radi o proceni koju pravi kompjuterski sistem nadleznih poreskih organa (assesment). Moguce je da poreski broj nije zatvoren i onda sistem pravi procene koje nemaju nikakvu realnost sa onim sto se desava u poslovanju firme. Mislim da se novinar zaleteo da “otkrije vliku vest” a nije usao u sustinu dokumenta i kako je isti mogao da nastane.

  • Postovani Rade, citajuci vas komentar stekao sam utisak da znate nesto vise o nacinu funkcionisanja poreskog sistema USA. Mozete li da mi malo pojasnite taj assesment. Mislim da sam jednom prilikom video taj dokument zajedno sa nekim formularima koji je dobila jedna moja prijateljica koja je americki drzavljanin. Secam se da je odlepila kada je videla cifru i da je bukvalno dva dana i dve noci trazila nacin da prikaze da nije realna (popunjavala je te formulare koliko se secam). Na kraju su joj uvazili tu njenu prijavu i platila je manji porez. Ali tada sam video koliki je strah od te njihove poreske sluzbe. Da li je moguce da je i u Sasinom slucaju doslo do neke greske i da li je moguce da on za to uopste ne zna? Oprostite ako postavljam glupo i naivno pitanje ali stvarno ne znam mnogo o tome.

  • Postovani Toni. Obaveza svakog poreskog obveznika bilo da je firma ili da je pojedinac je da u zakonski odredjenim intervalima obavestava poreske vlasti o visini svoga prihoda ili prihoda i profita. U slucaju da poreski obveznik propusti da na vreme dostavi podatke o svome prihodu, poreske vlasti dostavljaju tzv Notice of assessment of tax, u kome obavestavaju poreskog obveznika koliko oni (poreske vlast) procenjuju da porez iznosi i treba da se plati. U ovakvim slucajevima, poreski obveznik, kontakttira poreske vlasti, stavlja primedbu na izvrsenu procenu iznosa poreza i navodi svoje razloge zbog kojih misli da taj iznos nije tacan. U Sasinom slucaju, postoji mogucnost da je propustio da se odjavi kod americkih poreskih vlasti u momentu kada je napustao SAD. U slucaju da je do toga doslo, to svakako nije neka kriminalna radnja, i nakon sto Sasa objasni svoje okolnosti, poreske vlasti vrse korekciju u obracunatom porezu. Jedan od primera je upravo taj koji navodite u slucaju vase prijateljice.

 • Teško je poverovati da Dojče Vele funcioniše kao Informer pa da se naruči priča, ali je teško i ne verovati podacima sa zvanične internet strane Kalifornijske poreske uprave. Istina, u tekstu se Radulović tereti za federalni porez na prihod, a ne državni koji je u SAD lokalni porez. Bilo bi dobro da gospodin Radulović i Poket ovo malo bolje objasne. Da je neki Informer ovo pisao, ne bih ni otvorio vest. Pretpostavljam da za istih 10 USD i Pokret može da dobije podatak da li je Radulović dužnik ili ne, pa da se ova priča arhivira.

  • Pa prvi dokument kao dokaz vec imas u saopstenju. Lista poreskih duznika iz Kalifornije. Dakle ako si duzan na listi si. E sad kako Sasa duzan a nije na listi? Nesto nije uredu. Ili je ili nije duzan. Posebno sto su napisali da je Sasi blokirana imovina u Americi.
   Ponavljam sa ovim dokraja. Tuziti DW zbog neprofesionalizma, a na kraju za uvredu casti itd.
   A da, licnu kartu je lako falsifikovati ali je ovako skeniran dokument problem.

 • Ko seje mržnji žanju pakao.
  Eto bumerang efekta. Da li slučajno ili podmetanje više nije važno.
  Vest je poprimila velike razmere na društvenim mrežama i to je za DJB pogubno bez obzira na opravdanost ili ne.
  E to je rezulatat ulaska u onu kaljugu koju smo prvi definisali kao Blatoide.
  U mesto kako sam u početku navodio da se ne bavimo pljuvanjem ljudi koji rade kako rade. Već iznošenjem naših predloga za unapređenje kvaliteta života. Što je mnogo teže razume se, ali moglo je polako iz dana u dan preko izgradnje jedne orginalno stabilne kolektivističke ideje zajedništva svih građana koji imaju neku ideju.
  E ovde je bezidejnot, mržnja, pakost, tri jahača Apokalipse, prizvala Đavola ništa manje nego preko Dojče Velea tako jake kuće kojoj mi ne možemo pera da obijamo.
  Ko ne selša Vilogorskog on biva osramoćen.

  • pa pazi, da bi se objavio narucen clanak na DW treba bar 10000 evra placen je i sajt i profili cak i advokat znaci bar tri puta toliko, zalosno je sto penzosi jedu leba na recku, pre neki dan izrezirana saobracajka i clanak u kuriru vec spreman, i to je kostalo a nemam sumlje da je investitor poreski obveznik srbije, vrhunac svega je da je reiting djb porastao, po anketama kada bi bili izbori djb 13% sns 18% — e to je razljutilo gazdu skupa sa segamegadens direktorcicima bitangicama bugarskim biznismenom shinishovim grobarom i ostalim sns olosem.

  • gazda skupq sa segamegadens direktorcicima bitangicama bugarskim biznismenom shinishovim grobarom i ostalim JARANIMA 🙂
   Jaro ti to meni moj jaro objašnjavaš kao teta Persa malom Đokici, što je kifla kriva.
   Jaro ostavi se seljačkih plitkoumnih zavera. Civilizacija ima svo zakone i tokove. Oni su nužni i neumoljivi.

  • Pa ti vodiš dijaloge sam sa sobom?! Jaran i Vilogorski su isti profili ocigledno… Prepoznaju se po terminu segamegadens jer tebi u tvojoj glavi ta fraza očigledno mnooogo super zvuči i ne možeš da odoliš da je ne napišeš, ali svaki put. Smešan si, da ne upotrebim neki drugi izraz. 🙂

  • @ Mire NS – Pa ti vodiš dijaloge sam sa sobom?!
   Jaran i Vilogorski su isti profili ocigledno…
   Prepoznaju se po terminu segamegadens jer tebi u tvojoj glavi ta fraza očigledno mnooogo super zvuči
   Tako je Mire, on doslovno piše baš ovako:
   gazda skupq sa segamegadens direktorcicima bitangicama bugarskim biznismenom shinishovim grobarom i ostalim itd —
   ( ovo i sam gospod Bog ne razume, a ja dodao i JARANIMA 🙂
   Ova misao našeg Jare i meni nije jasna ali naš Jaro neće da je objasni !?
   zato je ja uporno ponavljam valjde će se Jaro prizvati pameti da nam je objasni.
   Evo ja je više neću ponavljati, obećavam 🙂

 • Da li se od nadležne američke poreske uprave može dobiti zvanična potvrda da Radulović ne duguje nikakav porez?

  Ako može, zatražite to i onda dokument objavite na ovom sajtu.

 • To se resi za jedan dan,uputite upit poreznicima u Ameriku,oni pregledaju arhivu,izdaju saopstenje,ili pozovete telefonom,ili angazujete advokata da ode u poreznu,posle tuzite DW i nadoknadite troskove.
  Kad bi mene optuzivali,ja bih u avion,pravac porezna,proverio radi sebe a ne sta dugi pisu.
  Pravni tim ce ispitati,ovako je otvorena mogucnost da Ameri nadju rupu u zakonu i tuze DJB zbog objavljivanja tudjih licnih podataka,mozda porezna ima pravo objavljivanja a dugi uz sglasnost doticnih lica.

 • To vam je servirao “naše gore list” građanske provenijencije. Što bi nekog Nemca bilo briga za DJB, a i zašto se od centra ka levo ne bi plašili preotimanja biračkog tela u narednih godinu dana? Biće ovoga još.

 • Mislim da je ovde rešenje izneti neoborive dokaze, javnosti radi, u ovom slučaju jeste, nije istina nije dovoljno, a posle oplesti po novinaru ako je se služio obmanom.

  • Pozdrav Vama ZoranNS i svim ostalim.
   Mislite kada se obelodane dokazi da ovo nije tacno, ovakav Incident INTERNACIONALIZOVATI. Daleko jaci potez. Ako ima smisla u mom komentaru, samo sam se nadovezao na Vas (ne ljutis se da napisem Tvoj?). Tada ce dosta stvari doci na svoje mesto, Egzaltirani novinar sa tendencioznim tekstom, ce se verovatno, zamisliti o svom buducem radu, za koji imam razumevanje (ako je ishitren) (Iskustvo je zbir/skup gresaka). Ovo mi lici na dublji “upliv”. Zato sam pomenuo Internacionalizaciju incidenta.
   Pa ako je tako to se vec verovatno na neki nacin odvija, a za koji dan cemo verovatno imati odgovor. Ne ocekujem da nas Dosta je Bilo obavestava o svakom potezu, i ne treba. Mene nas DJB nije razocarao do sada, a bio sam strpljiv da sacekam.
   2. Danas kada rukovodstva vecine rudnika slave Dan Rudara stradao radnik (valjda pod izvodjac- valda iznajmljena firma koja pomaze radu) u blizini rudnika. Bila ta firma korektna ili burazerska, nebitno., tragedije se desavaju, ne prekidaju se obelezavanja ali mi smo pod nakaradnim sistemom, koji se urusava, pa su i tragedije groteskne.
   Pozdrav svima od jednog Zike

 • Mislim da je autor teksta iskoristio medijsku slobodu u Dojce vele i potuem ovog uglednom medija zarad nekog svog licnog interesa plasirao ovu “istrazivacku vest”. Mi koji smo gotovo od samog pocetka postovaoci Sase Radulovica i pokreta Dosta je bilo u ovom trenutku najmanje sto mozemo da uradimo jeste da putem drustvenih merza serujemo, ne botujemo, LISTU PORESKIH DUZNIKA U KALIFOMIJI KOJA JE JAVNA i koja je jedina merodavna.

 • Pokret Dosta je bilo – zna da Saša (od pre 14 godina) – ne duguje ništa? Otkud zna to (ceo) pokret? Držali Saši sveću pre 14 godina? Pokret radi u poreskoj u Usa? Saša, u prethodnom tekstu s ovom temom u vezi, već su prokomentarisane (potpuno bespotrebne) greške u ovim saopštenjima Djb. Skrivanje iz pokreta i njegovo uvlačenje u baruštinu u najavi, u ovom momentu (dok se ne pribave konkretni dokazi koji će potvrditi istinitost o eventualnoj lošoj nameri DW) , niti je politički mudar, niti svrsishodan potez. Nije ni liderski, Saša. Jer, DW je “napao” – Sašu. Ne Djb (iako je Saša lider pokreta), već – Sašu – koji je – javna ličnost. Javna ličnost mora biti pripremljena, svesna tog – javnog – načina života i svih njegovih dobrih, ali još i više – loših strana. Saša, ne treba odmah, valja kao neka potvrda nevinosti, šta li, uvlačiti ceo pokret – već prevashodno uputi zahtev poreskoj Usa i ambasadi – sa jasnim i jednostavnim zahtevom. Pretpostavka je da ste to (odmah) i uradili. Ali,do tada (čemu nervoza, žurba zbog par dana više ili manje) – ne uvaljujte pokret. A onda, kada stignu potvrde činjenice na koju se pozivate – da je vest tog DW neistinita, objaviti ih javno – ali opet – kao Saša. Tek onda, sa dokazima u rukama – podigne sve na najviši, politički nivo. Sa sve pokretom uz, iza i ispred sebe. Ovo sve, šarda, jeste, nije, lažu, ne lažu, Vučić naredio, Sns dostigao kulminaciju prljavog marketinga naredbom DW-u, pljas, fljas po blatnoj banji – ne liči ni na sta, do neprofesionalnog i neliderskog ponašanja. Pokret Vam nije držao sveću 14 godina unazad, nije ni fer dignitet svih tih ljudi povlačiti za sobom. Naprotiv. Prvo obezbedite dokaze (jednostavno je) koji u Vašu korist rešavaju situaciju koja nije prijatna niti za jednog čoveka na planeti koji se suoči sa ovakvim optužbama – i potom nastupite sa njima, pokažite veličinu i kredibilitet.

  • Ponavljam i tebi prvi dokaz da je duga nema vec imas, Sase nema na listi poreskih duznika Kalifornije, zvanican dokument.
   Jedno pitanje za tebe i molim te kratak odgovor. Da je slucajno Sasa recimo stecajni upravnik u Srbiji a ne prvi covek DJB, da li mislis da bi ova vest bila objavljena?

  • Igore, potpuno se slažem sa Vama. Umesto ovog teksta, ovde bi danas trebala da je prikazana kako to Radulović voli da kaze “lična karta”, Sve lepo, kratko i jasno napisano ( imovina, firma, zarada za vreme boravka u SAD) sa priloženom dokumentacijom kojom dokazuje da je plaćen porez. Ako ćemo da se držimo principa potpune transparentnosti onda bi to tako trebalo da izgleda. Svi koji su živeli i žive u Americi, vrlo dobro znaju da dokumentaciju o plaćenom porezo moraju da čuvaju kao oči u glavi.

   I kad smo već kod principa transparentnosti. Pošto ćete za koji dan u Skupštini zahtevati od vlade da poštuje ovaj princip ondo mislim da bi bilo dobro da se na sajtu sto pre prikažu finansije pokreta (novac dobijen iz budzeta, novac od članarina, donacije kao i mesečni izveštaji o potrošnji novca uz prikaz svih računa). Takođe, dopuniti i sve biografije podacima o ličnoj imovini.

   Potpuna transparentnost je ključ za uvođenje reda!
   Potpuna transparentnost je najvažniji lek protiv korupcije!

  • Zvucite kao bot. Kakve veze ima to koliko je on zaradio, tj njegova firma, privatna, tamo negde, sa transparentnoscu, sa korupcijom? Transparentnost se odnosi na to kako se trose NASE pare, drzavne, kako se zaposljavaju ljudi na javnim pozicijama, drzavnim firmama…

  • @ Sanja m

   Kao neko ko je više puta bio počašćen epitetom bota, moram da vas zamolim da se suzdržavate od takvih kvalifikacija.
   U komentarima na ovom sajtu se olako botom naziva svako ko ima drugačije mišljenje ili kritikuje nešto što pokret radi.

   Ja znam Sanja da svi mi koji se drznemo da nešto drugačije napišemo kvarimo idilu istomišljeništva i nerviramo ljude koji žele da se isključivo afirmativno piše o pokretu. Kritika je međutim veoma korisna jer ukazuje na moguće nedostatke i pogrešne poteze koje pokret pravi.

   Većina kritičara ovde su dobronamerni.
   Ali čak i po neka zlonamerna kritika, kad je ima, ima svoj značaj. I to treba saslušati jer protivnici upravo napadaju slabe tačke, kojih pokret možda nije svestan. Na taj način, kroz njihovu kritiku može saznati svoje slabosti da bi ih otklonio.

   I zato Sanja – izbegavajte da ljude nazivate botovima, samo zato što vam tako zvuče.
   Nije korisno za pokret, nije fer, a nije ni lepo.

   Pozdrav!

 • Morate ozbiljno da se potrudite da nadjete dokaze da Sasa Radulovic ne duguje ni dolar za porez. Ja sam vas veliki pristalica ali cu da posumljam ako ne iznesete konkretni dokaz i ne objavite tuzbe protiv tih medija. Ako se ovog puta pozivate samo na rec onda ste vi gospodine Sasa Radulovicu isti kao i mnogo politicara u srbiji. Budite drugaciji i iznesite konkretne dokaze NE REC!

 • Good Morning dobri ljudi …

  Ja bih vam pomogao sa jednim savetom
  svet je sa dve axis
  ostavite se demantija za dojce vele ili dw to je sitno i beskorisno
  napisite na engleski i probajte u asiji
  CCTV

  AKO NEZNATE KAD KINA NESTO KAZE TO MORA DA SE CUJE
  i svet je dvo polaran
  nije jasno ko je to podmetnuo ako se zna da dw je puna ex izbeglica muslimana i svih koji nevole srbiju
  i yugoslaviju i zive tako sto pisu protiv a imate veliku krizu turks i nemance ili eu
  moj savet vam je amerika i kina su danas za informisanje najvanznije i canada tako i radi
  a ko sta prica je nebitno
  HAGDay ili imajte lep dan …
  pozdrav

 • Никада англима, сасима и германима (Еуропи) није заиста стало да у Србији (Србима) буде добро. Што би рекли “историја дугог трајања” (1804, 1876, 1914, 1941, 1991, 2003…). Дипломатске тлапње = трице и кучине. Читати: В. Дедијер: 1914; И. Андрић: Прича о кмету Симану; М. Црњански: “Идеје” 1934-1935 …
  Не амнестирам ни Србе од будалаштина, али су оне секундарне једноставно због (мало) бројности.
  Дакле, нема никакве сумње да ове лажи протурају германи и њихов сатрап који се кличе: а. вучић.
  Паментном доста.
  Подршка Саши и Покрету.
  Адвокат. Бачванин.

 • Meni ovo lici da je Vucic nemacki i americki covek i da on sprovodi njihove interese ovde. Na ovaj nacin su pokusali da mu pomognu i uklone njemu potencijalno najvecu preprku. Sramota.

 • Gotovo da sam siguran da je ovo što se dogodilo posledica toga da je DJB autentični pokret i da ga ne finansira nijedan centar moći sa strane pa shodno tome i ne može da očekuje usluge od DJB-a. Bolje je da u Srbiji vladaju poslušnici koje su neki sa strane finansirali nego da dođe na vlast jedan pokret socijalno-liberalne orijentacije sa jakim državničkim stavovima i politikom zaštite domaćih ekonomskih interesa i koji po mišljenje neće ići u Brisel. Podržavam šta su rekli “igor” i “bu”.

 • ..bilo bi mi neverovatno da se Pokret nije osvrnuo na Oluju – bilo bi strašno da je taj dan prošao bez pomena, da se Pokret nije odlučno odredio prema tom događaju, prema širem kontekstu zločina, prema pitanju odgovornosti i krivice, da pomogne da se artikuliše odgovorna kultura sećanja i njena ključna uloga u konstituisanju političke sadašnjice, naročito u kontekstu osetljivog projekta pomirenja u regionu.. Hvala nebu, Pokret je to ipak učinio, makar i u tih par reči (doduše bremenitih istinom od međunarodnog značaja). Bar je ljudsko dostojanstvo posvedočeno, nasuprot svetu danonoćnih laži. Dosta je bilo, sad možemo dalje.

  • Ne, Djb nije posvetio Oluji – ni reč. Zapravo – ni slovo. To je (Djb) koncept koji će vremenom sve više isplivavati na površinu. Nema niti kritike, niti obeležavanje Oluje, posle 2.rata najvećeg i najstrašnijeg etničkog čišćenja i zločina nad civilima – do danas. Nema ni Kosmeta. Nema ničega sličnog. To je kocept. Imamo samo kontranapad na novinara DW , gde je potpuno usputno, kao vid dokaza o njegovoj mutnoj politikantskoj ličnosti – spomenuta Oluja. Ništa dublje, ništa u vezi sa stravičnim zločinom nad Srbima, samo kontranapad na levog dopisnika, valjda kao potvrda da je Saša platio porez, tj, da ne duguje porez. Ništa više. Džabe ste se poradovali. No, u prirodi ljudskoj je da vidi i ono čega nema. Želja je čudo. Fatamorgana – realnost.

  • ..to sam i hteo da kažem: ni reč, ni slovo. Ali sam govorio sarkastično (jedna vrsta namerne jezičke fatamorgane), jer bi mi drugačije preostalo samo otvoreno gađenje.

  • Igor@ Da li vlast u Francuskoj i Nemackoj huska i “potpaljuje” gradjane svojih drzava pricama o zlocinima iz proslosti, ili radi na dobrobiti i boljem zivotu naroda?.
   Da li u Francuskoj, Nemackoj, Svedskoj… kao sto to radi vlast u Srbiji, izgladneli i siromasni narod vlast HRANI laznim patriotizmom?
   Problem je u buducim izborima u Hrvatskoj i poigravanjem, hocu-necu izboom vlade u Srbiji.
   I jedni i drugi, u Srbiji i u Hrvatskoj, se dodvoravaju SVOJIM nesrecnim, naivnim, neobrazovanim biracima.
   Koriste to sto normalan svet nikako da nauci da se MORA GLASATI, ako nece da nam zivotima upravljaju najgori.
   Vlast bez rezultata /bolji zivot gradjana/ , zloupotrebljava patriotizam.
   Tako je u celom svetu, pa i u Srbiji /i Hrvatskoj/.

  • Ne postoji niti 1 Franancuz ili Nemac – izbeglica. Ali zato postoje francuske i, posebno, nemačke trupe koje su napravile – milione izbeglica širom sveta. Uzeli ste, u ovom slučaju, potpuno pogrešne zemlje za primer. Zapravo, Francuska,Nemačka, Usa i V.Britanija – nisu primer niti za jednu stvar na ovom svetu. Kako na unutarpolitičkoj sceni, tako još više – na spoljnopolitičkoj. Posebno od početka stvaranja tzv.Novog svetskog poretka (poslednje tri decenije). Možda ste za primer mogli dati Norvešku, Finsku, Luxemburg. Tu bih se delimično složio. Zašto delimično? Zato što im kuća nije “na drumu”, poput naše. Dakle, nemaju nikakav geostrategijski značaj. Običnim ljudima je teško da razumeju suštinu dogadjanja kako u svetu, još manje ovde, kod nas. Što se manipulacije gradjanima tiče, šampioni su upravo ti koji su navedeni. 3.000.000 ljudi, žena i dece u Iraku je do danas raskomadano zbog laži britanske i američke vlade, uz podršku laži od strane Francuske i Nemačke – da Sadam i Irak imaju tajno oružje (biološko-hemijsko) da unište svet… Istorijskom razaranju tog naroda i države – još se ne vidi kraj. Svetlanast, unutrašnja i spoljna politika su najveće nauke na svetu. Toliko velike, da u njima sve ostale naučne discipline – ne važe.

  • Ovo je pravi patriotizam:

   Ne plačem samo s bolom svoga srca
   Rad zemlje ove uboge i gole;
   Mene sve rane moga roda bole,
   I moja duša s njim pati i grca.
   Ovdje, u bolu srca istrzana,
   Ja nosim kletve svih patnji i muka,
   I krv što kapa sa dušmanskih ruka
   To je krv moja iz mojijeh rana.
   U meni cvile duše miliona –
   Mojsvaki uzdah, svaka suza bona,
   Njihovim bolom vapije i ište.
   I svuda gdje je srpska duša koja,
   Tamo je meni otadžbina moja,
   Moj dom i moje rođeno ognjište.
   1908.
   ALEKSA ŠANTIĆ

   A ovo šovinizam ma ko da je pisao.

   Jovan Dučić

   SINU TISUĆLJETNE KULTURE

   Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača,
   Na poljima rodnim, braneći ih časno
   Kitio si cvećem svakog osvajača,
   Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno.

   Slobodu si večno, zakržljala raso,
   Ček’o da donesu tuđi bajoneti,
   Po gorama svojim tuđa stada pas’o,
   Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti.

   Pokaži mi redom Viteze tvog roda,
   Što balčakom s ruku slomiše ti lance,
   Gde je Karađorđe tvojega naroda,
   Pokaži mi tvoje termopilske klance.

   S tuđinskom si kamom puzio po blatu,
   S krvološtvom zvera, pogane hijene,
   Da bi mučki udar s ledja dao Bratu,
   I ubio porod u utrobi žene.

   Još bezbrojna groblja zatravio nisi,
   A krvavu kamu u nedrima skrivaš,
   Sa vešala starih novi konop visi,
   U sumraku uma novog gazdu snivaš.

   Branio si zemlju od nejači naše,
   Iz kolevke pio krv nevine dece,
   Pod znamenje srama uz ime ustaše,
   Stavio si Hrista, Slobodu i Svece.

   U bezumlju gledaš ko će nove kame,
   Oštrije i ljuće opet da ti skuje,
   Čiju li ćeš pušku obesit’ o rame,
   Ko najbolje ume da ti komanduje.

   Ja ovo drugo ne bih potpisao NIKAD makar bilo iz pera Dučića. Svi smo mi ljudi, grešimo. Iza Alekse stojim svim srcem.

 • Boze,kakav smo mi narod,trci za Titom, za Milosevicem,za Djidjicem, za Draskovicem, za Vucicem, za Shekijem, za Radulovicem.
  Moderna gradjanska stranka socijal-demokratske orjentacije jedino moze da cupa kola iz blata.
  Dok Radulovic ne objavi izvod iz porezne kuce Jenkija da nema poreznih obaveza,ostaje sumnja.
  Ljudi na terenu ubedjuju komsije,strine,tetke,svastike da podrze DJB,ispostavi se da ipak Jenki nisu pogresli,onda cujes preko plota komsiju,znam ja nas moj komsija.
  Nedaj boze,da se Radulovic povredijo kod “Londona”,generalni sekretar nije prosla stres test,raspade se socijalno-liberalna orjetacija.Mada mi ova orjentacija lici na Canka i Cedu,ne zna se koji je gori.
  Ja verujem samo u modernu/utegnutu/horizontalno organizovano stranku,malo vise levo.

 • Meni ceo vaj cirkus deluje nadrealno. Narod kopa po kontejnerima, oni dobro stojeći jedva sastavljaju kraj sa krajem, fukara se bogati, a na široko i nadugačko razglabamo o brizi za poreske prihode SAD!
  Da neće poreski prihodi da nahrane sirotinju? Da kupe knjige i patike našoj deci, da operu bolnice…?
  Kockar, stečajni pljačkaš, američki čovek, prevarant…i sad poreski dužnik, gde je tome kraj, za kog su tako dubok zdenac kopali?
  Hoćemo li još dugo analizirati da li Radulović igra poker, odakle je, čiji je čovek, koliko je platio firmi supruge da odradi neke račune, koga je ojadio i koliko duguje SAD?
  Sve je na prodaju pa i članak u DW! Valjda Vam je to jasno. Kad kupuje glasove, poslanike, odbornike – pa što ne bi kupio i par članaka? A mi bi trebalo da se upecamo na njegovu kosku i da ližemo mrve sa njegovog stola!
  Uopšte mi nije potreban dokaz da Radulović ne duguje porez. Da duguje jurili bi ga Ameri a ne DW. Ameri ćorkiraju i za mnogo manji dug i za kraće vreme dugovanja.
  Taj mamlaz koji je pisao ovakav jeftin članak izbrukao je DW, a ako DW ne smatra da je to problem onda to samo znači da imaju loš menadžment koji ne sagledava gubitak rejtinga.

  • immobil, taj “mamlaz” iz DW je napisao neki članak. Ok? Ok. A koji “mamlaz” danima ovde (poput tekstva i Vučićevoj izložbi) – postavlja tekstove s tim u vezi na ovim stranama? Pa o čemu bi Vi i svi drugi ovde postovali da nije “mamlaza” na sve strane? O izvozu? Trgovinskom deficiti koji uništava sve pred sobom? O Kosmetu i njegovom apsolutnom strateškom i ekonomskom značaju? O Oluji? Ili možda o reformi zdravstva? Ne, ne, možda ipak – o subvencijama u poljoprivredi (kojim granama i zbog čega)? “Mamlazi” smo svi mi. I oni koji se ubiše da daju podršku u stvari za koju pojma nemaju šta je istina, ali i oni koji po n-ti put poručuju Saši (poput i mene mamlaza) – Saša, ne tupi, uputi prost zahtev poreskoj Usa, uzmi dokaz, objavi ga, ako je tako kao što kažeš – i potom oteraj sve u pičku materinu… Ali, avaj, mamlazi na sve strane moj immobil…

  • Igore
   Frojd: “Pre nego što odlučite da upadnete u depresiju, pogledajte oko sebe ,ožda ste ipak samo okruženi mamlazima”

  • Nije stvar u tome. Ovde govorimo o kredibilitetu vodje pokreta. Ako je vodja pokreta diskreditovan, onda se ceo pokret dovodi u opasnost. Pokret je jos uvek na staklenim nogama i to AV odlicno zna. Ako se jedan ovakav clanak ne istera na cistinu od strane DJB, ode sve u vetar. Za pokret su takodje glasali akademici, profesori, ljudi sa doktoratima i zavrsenim fakultetima. Da li mislite da ce ih jedno ovakvo saopstenje razuveriti, mene nije razuverilo. Sa druge strane, setite se reakcije DJB povodom Baneta Kuzmanovica na Vracaru. Rekli su da je diskreditovan i da ne bi trebalo da bude predsednik opstine. Da li ce to isto da vazi i za SR ako se kojim slucajem ne dokaze da su navodi DW lazni.

 • @immobil
  PODRŽAVAM REČENO

  @svetlanast.
  Tačno je to što kažete. Međutim, ne treba kao narod da se ponižavamo i da ostanemo nemi ma ponovno povampirenje ustaštva. A to je bio i jedan od razloga (kažem jedan, a bilo ih je više) izbijanja rata ranih devedestih godina prošlog veka. Moramo imati jasan stav o tome i iznositi istinu bez pardona. Zar treba zaboraviti milionske žrtve ustaškog genocida koje hrvatski “povijesničari” minimiziraju. Slažem se sa Vama da to ne treba koristiti u jeftinim predizbornim propagandama, ali dugoročno treba imati jasan stav.

 • Ja mislim da se vi manete ovakvih saopstenja u stilu AV i da lepo sednete, pribavite dokaze i dokumentujete iznete neistine. Vecina vasih glasaca nisu botovi vec ljudi koji razmisljaju i ovakva saopstenja su samo kontraproduktivna. Nadjite nekog dobrog PR savetnika. Ja sam vas glasac, pratim pokret od pocetka, donirao sam koliko sam mogao kada je to trebalo za kampanju i ovo vam govorim dobronamerno. Mnogo puta smo bili prevareni i ja sam odavno prestao politicarima da verujem na rec.

 • Kako bi reagovali na ovakvu vest.
  Radulović dužan 5 miliona za vožnju spejs šatlom!

  1895 pri povratku iz NY opere Radulović se kući vratio spejs šatlom preko Meseca te je izbegao da plati taksi vožnju pod izgovorom da je vožnja predugo trajala a i sedišta u šatlu su neudobna.

  U čemu je razlika između ovoga i onoga što je objavio DW.
  DW brine brigu poreskigh vlasti SAD? Ček pa bio je Radulović i u Nemačkoj! Da se DW žalio da Radulović u Nemačkoj nije platio porez još bih i razumeo. Ovako dok NYT ne napiše članak uopšte me ne zanimaju. Čak ni tada sve dok FBI ne pošalje svoje ljude da pročačkaju taj “dug”.

  • Ček, ček, ček moj immobil… Pa zar ne rekosmo da nećemo biti “mamlazi”? Uopšte se ne radi o DW. Svaki novinarski tekst, možda sam to propustio reći, ali – svaki novinarski tekst – mada možda je bolje reći to ovako – svaki novinarski tekst – ima jasan cilj, odnosno, poreklo (uzrok nastanka), “razradu” i – metu koju pogadja. S druge strane, svaka javna ličnost, pogotovu političar, mora imati HTZ opremu kada uroni u politiku. Ako je nema ili ne ume da je upotrebi – najobičniji je papak. Ako hoćeš seks (politiku), moraš, dakle, da računaš i da ćeš imati intimne odnose (čaprkanje po ličnoj intimnosti, uključujući i porez…), zar ne… Ako, pak, ne koristiš onu opremu, možeš biti zaražen, pa i upokojiti se… Pitanje je, dakle, kakav si majstor u seksu (elem,politici), koliko si spreman, izdržljiv, potentan, umešan, posvećen, kako vodiš igru… DW redakcija koja se bavi ovim prostorom – bavi se ovim prostorom. To je propagandna, zapadna kuća, osnovana sa istim ciljem kao i Cnn. Rade po zadatku, rade za novac i rade u korist ili protiv, u zavisnosti od više stvari. DW, dakle – nije sporan. Znamo se, od razbijanja Juge, do satanizacije srpskog naroda. Znači, nije iznenadjenje što pominju i Radulovića, jer bave se i nama i uredjenjem ovog prostora po “zapadnim standardima”, tačnije – u skladu sa tzv.Novim svetskim poretkom. Lokalne redakcije (sve) imaju odredjenu “slobodu” (a to je i nužno da bi i opstale i dobijale ekskluzivu sa nekog prostora) u svojim interakcijama sa lokalnim političarima, tzv.intelektualcima, javnim ličnostima… Tom prilikom se stvaraju i odredjene konekcije na lokalu, kada neki novinar velike medjunarodne kuće, tu , na lokalu, može i samostalni odraditi nešto za nekog i time održati svoje “dobre veze, izvore” sa vrhom ove ili one državice. Izuzetak nismo ni mi. Dakle – to je jasno. Ono što nije jasno jeste – da li postoji “mamlaz” koji uopšte ide u slobodan seks, ali bez napred pomenute “opreme”? To ne znamo, jel… Ali ono što znamo je da kada ideš u slobodan seks, bez pripremljene zaštite, makar ne ideš u grupni, da ne zaraziš što više njih…

  • Igore
   Ne vidim nikakvu vezu između privatnog života i programa u 20 tačaka, tj potrebe da sjašu debeli sa grbače.Mene ne zanima da li je Radulović platio porez, infostan ili struju. Ako nije – saznaćemo brzo kad iseku struju. Ovi Ameri mu nešto ne seku struju.
   Igore nije pristojno gurati nos gde mu nije mesto. Ovo što je DW uradio je neukusno, pa ako hoćete malo i nevaspitano. Ja neću da dozvolim sebi da im se pridružim pa da razglabam da li Radule nosi bele ili crne čarape, voli li pasulj sa slaninom i da li je platio neki račun. Najmanje ću biti nepristojan pa tražiti dokaze.
   Свето Јеванђеље Христово je „корисно за учење, за карање, за исправљање, за васпитање у праведности“
   Citiram: “Ko je od vas bezgrešan – neka prvi baci kamen”
   Ja nisam taj! A Vi?

  • Uvaženi immobil,

   Svaka Vam je na mestu! Da svedemo priču na jednostavno, logičko pitanje:
   AKO g.RADULOVIĆ DUGUJE AMERICI POREZ, ZAŠTO GA NISU U PROTEKLIH 14 GODINA PROZIVALI, TUŽILI, PA AKO TREBA I UHAPSILI???
   Igor piše da u celoj priči nije bitan DW!? Po mom skromnom uverenju, BITAN JE, ITEKAKO!
   Da sam na mestu g.Radulovića, istog trenutka bih tražio ZVANIČAN DOKUMENT od nadležne poreske Uprave USA o mojim poreskim (ne)obavezama i, (iskreno verujem i nadam se da tog duga nema), zatim JAVNO to objavio na NET-u! A onda bih međunarodnom sudu tužio pravno lice tj. firmu DW, a posebno glavnog urednika i novinara koji je objavio tekst!
   Sav novac koji bih dobio u tom sporu, javno bih objavio i priložio kao donaciju u kasu DJB !!!
   P.S. Ne razumem zašto ljudi u komentarima o ovoj aferi, pišu o nečemu što nema apsolutno nikakve veze sa temom: o ustašama, četnicima, nacionalizmu i sličnim nebulozama… Mislim da je na te i slične teme najbolje otići na portale “domoljuba”, “rodoljuba”, svakojakih patriota”, klerikalnih fanatika i ostalih planetarnih “velikana”. Tamo se o tome može pisati vekovima…
   Svim pristalicama PROGRAMA DJB, želim, pre svega, DOBRO ZDRAVLJE!!!
   mali paor Sopček Đura

 • Pošto vidim da mnogi vole takve vesti kakve je plasirao DW evo još malo tema za razmišljanje

  AP: “Ex Vampir prof Pavlović sa BU zadržao se u Rimu 1 dan nakon konferencije ( a možda je i nekom krv pio) na kojoj je učestvovao o svom trošku (i nije se javio na raport odmah) zbog toga zakasnivši na predavanje celih 5 minuta i 8 sekundi.
  Stvarno neodgovoran tip! Tražite mu račune iz hotela i pismeni dokaz policije da nije prijavljen nijedan ujed vampira tih dana!

  INFORMER: “Osumnjičeni S.R. je utajio 1 milion dolara poreza tako ugrozivpi pomoć koju SAD zdušno pružaju SNSu (pardon Srbiji jer Srbija – to je SNS i Vučić lično) , što predstavlja prikriveni pokušaj indirektnog državnog udara uskraćivanjem donacija zbog nedostatka baš tih Radulovićevih para, a zbog duševnih patnji (mada ne znam kako kad Vođa duše nema) time prouzrokovanih i pokušaj indirektnog atentata na velikog vođu ili bar njegovu proviziju – što je isto.”

  Budite razumni, papir trpi sve, ponajviše laži i obmanu.

 • Zdravo svima i pozdrav pokretu DJB,

  Ova prica sa tim famoznim porezom mora pod hitno da se razresi i to najkasnije do kraja naredne nedelje.
  Da bi se to na jedini uspesan nacin realizovalo, potrebno je sledece:
  1. Gospodin S.R. ili neko od njegovih advokata odmah da otputuje u SAD i ode u poresku upravu koja je za to nadlezna. Ne kosta ta avionska karta “sto dukata”;
  2. Da tamo pokazu papir koji je objavio DW i da pitaju nadlezne “ljudi sta je ovo” ?
  3. Ako oni potvrde da je taj papir nema obmana ili greska, kako kaze pokret DJB, odmah na licu mesta traziti validan dokument da S.R. ne duguje nikakav porez;
  4. Po povratku u zemlju odmah to objaviti na svim inostranim medijima, a od domacih prvenstveno na RTS-u koji je i prvi poceo da to “talasa”;
  5. Nakon toga odmah tuzba nadleznom nemackom sudu protiv DW, a ovim nasim sudovima, bez obzira sto su toliko “efikasni”, dodati jos po jednu tuzbu protiv takozvanih medija – “blatoid”-a svima poznatim kao propagandna glasila velikog vodje;
  5. Po dobijanju spora, novac odmah u fondove DJB posto ionako kuburite sa novcem i finansiranjem stranke;
  6. Ukoliko ovo ne uradite i ostanete samo kod demantija, ostace vecita prica o tom famoznom porezu u koju ovaj nas narod, sami znate kakav je, zeli da veruje u stilu vec vidjene floskule “stecajni upravnik oterao firme u stecaj”.

  Kraj price.

  Pozdrav svima

  • @Buco
   Zašto komplikujete?
   Stvar je mnogo jednostavnija.
   Kad je Saša napustio SAD on je dobio papira u kojima stoji da je on
   prema SAD i SAD prema njemu ispunili sve zakonske obaveze.
   Kraj priče i halabuke.

  • Pa onda Sasa,posalje fotokopiju DW i oni su obavezni da objave,da on ne duguje porez.
   Kad napustate zemlju privremenog boravka,odete u opstinu ispisete se,sluzbenik na salteru i ne mora da zna dali ste platili za odnosenje smeca.
   Mozete i da odete pa da njih obavestite telefonom da se ne vracate,jos ako nesto dugujete,naj laksi nacin da se otarasite problema, velika mogucnost da sve zastari,jedino ako zelite da budete PM u nekoj zemlji.
   Jedino sto u civilizovanom drustvu postoje neke norme,moralni kodeks,pa se takve osobe i ne kandiduju,iz prostog razloga sto nece proci.Ne bi im pomogao ni Fjord,Aristotel,Wili Barant,Njutn,Dzul,Njegos,Butros Butros Gali,Klink,Fiser,Crvene brigade,ni iskustvo lekara u Americi sa stojerom.
   Ne postizu napredak u drustvu demokratske drzave zato sto je slogan,partija to sam ja,vec prirodnom selekcijom kroz zdravu organizaciju,gde se biraju naj bolji za kratak mandat.Programi se prilagodjavaju trenutnoj situaciji,nije to sveto pismo.
   Da je Sasa u Njemacoj stazirao kod Klinkela(liberal) bio u izbornom stabu Republikanaca,ili u Kanadi suradjivao sa Luis Abur,onda bi imao super preporuku za PM.
   Ovako od izinjera do privedika,preko stecajnog upravnika do Ministra,od Ministra do GG sa deset potpisa,uz plejadu podrske jadnoumnih i onih koji zavisno na koju nogu su ustali ili koje su stivo citali pa tumace sadrzinu ovde na sajtu.

  • Crni Buco
   Ne ise to baš tako jednostavno.
   Prvo karta jeste 100 dukata ali to jeste najmanji problem
   Mnogo veći problem je da poresko u SAD ne funkcioniše na način na koji mislite. Prvo ne postoji šalter na koji bi ste se obratili već morate zvati telefonom a to i nije baš tako lako ako imate u vidu da je SAD ogromna i da svi zovu. Mom sinu je trebalo 3 meseca da zove da bi uspeo.
   Treći još veći problem je što kad sve to uspeš, onda čekaš…i čekaš…i čekaš i tako malte ne godinu dana čekaš.

   Ali hajde da se zapitamo: Mislite li da bi poreska SAD ćutala da im SR duguje porez? Teško. Već bi sedeo odavno u zatvoru i čekao već poslednje dane robije.

   Ipak isto pitanje za Vas kao i za Igora: Kakve veze ima da li je SR platio porez i račune ovde ili u SAD, Kanadi ili Nemačkoj sa programom koji predlaže DJB? Jel na program nije platio porez?

  • Pa dobro sve sto si nabrojao traje godinu, godinu i po. Ali prijatelju ovo je 14 i slovom cetrnaest godina. Malo mnogo za poreski dug i za Srbiju, a kamoli za SAD.

 • Pre otprilike godinu dana jedan napredni radikalni (de)genije, moralna gromada, balkanski kasapin nezavisnih medija koji je predlagao 100 za 1, gelipter opevani
  https://www.youtube.com/watch?v=NwCtPVimyuQ
  uzeo je sebi za pravo da ispira usta nekim koga nije dostojan. Takođe se zanimao da li je platio račune za struju.
  Čovek je potomak KARAĐORĐA i praunuk Petra I oslobodioca, makar i više Grk i Rumun nego Srbin – on ipak nosi Y hromozom Karađorđa. Ej bre bezumnik se drznuo da pljuje po kome? Ma Vučić nije dostojan ni da ga pogleda a kamoli da prozbori.
  Sad se opet zainteresovao za tuđe račune. A šta je sa njegovim?

 • Nemci su ti to. Oni imaju samo interes, i svoje dupe gledaju. Samo svoj, druge nevole nego se samo prave. Provereno.
  Nama ne mogu da oproste ni bitku na Ceru, ni kod Kajmacelanu, a ni Vojvodinu.
  Oni su ti sto su medju prvima priznali nezavisnost Hrvatske ’91.
  Tako da dw me necudi.
  E zato lepo i sto pre presaviti tabak i tuziti dzubreta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Zašto Saša neće intervju na DW? Izgleda mi kao kad Vučić neće tv duel sa opozicijom…biće žalosno ako ima istine u tom milionu $. Ja bih sa velikim zadovoljstvom gostovao na DW , čist ko sunce storeče neko

 • Mene ovakvo nesto ne iznenadjuje to je miloseviceva politika -koja se zasnivala na diskreditaciji politickih protivnika -u zaru najvece politicke borbe iz daleke amerike svojevremeno je Rada Milentijevic u 5 minuta pred pocetak izborne cutne vikala IZDAJA VUCE I govorila kako je vuk draskovic izdajnik srpskog naroda I najveca pretnja za srbiju ,Cedomir Jovanovic je 90 tih vodio izmisljene pregovore sa UCK ,dok se Boris Tadic tajno sastajao na aerodromima sa tacijem I eto pruzio mu ruku a sve to zabelezio foto aparat Drzavne bezbednosti isto to sada radi vucic ali zaboravlja da nacija nije sasvim izlapela poput njegovog glasackog tela vec ima ljudi I koje drze u secanju sta je bilo nekad I sad

 • “Док у енглеском и немачком тексту нема ни помена од критике хрватске државе због непризнавања злочина.” – Ili sam ja ceo zivot pogresno ucio engleski ili su u tekstu jasno navedene kritike na racun hrv. ? Ne znam sta vam trebaju ovakve prozivke kad ne piju vodu?!
  DJB glasaci nisu polupismeni, krezavi i zatucani nazadnjaci koji usnama micu dok srpski citajuci sricu pa da ovakve patke prolaze… Poenta mog komentara nije blacenje opcije za koju sam glasao, vec pokusaj konstruktivne kritike da se “moj” pokret pristojnih ljudi ne nadje u jednosmernoj ulici blacenja, ad hominema i etiketiranja svih koji imaju nesto protiv pokreta i njegovih lidera da iznesu koliko god to tacno ili netacno bilo. Dosta je bilo!

 • Potvrdu da ne duguje porez Saša Radulović može da dobije na lični zahtev od odgovarajućih službi u USA za 48h.
  Stvarno DOSTA JE BILO.
  Medijske optužbe su za NEIZMIRENE OBAVEZE a ne za UTAJU POREZA. Za utaju se ide u zavor, a za ne plaćen porez, možeš i da se dogovaraš, npr da proglasiš bankrot ili sl.
  Kako bilo da bilo, Radulović ne odgovara adekvatno na optužbe.
  Jednako ovaj potez smatram besmislenim kao i čin demonstrativno napuštanja skupštine jer nije zakazana po pravilnik. To je isto kao i kad dobiješ pogrešni račun za struju. Ti ga prvo platiš, a onda isteruješ pravdu. Tako rade odrasli, tako vaspitam decu, tako se pravi red. Skupština je poslaničko radno mesto, a što je gazda promenio radno vreme, protiv ustavno ili protiv zakonito, to se tera na druge načine, a ne ne dolaskom na posao.
  Ono što je očigledno je da se iz nekog razloga vladajuća opcija “boji” Radulovića, mudro bi bilo iskoristiti to se sto dobija veliki medijski prostor, veći nego bilo koji deo opozicije, ni ovo Radulović ne iskorištava dobro.
  Tolko od mene,
  Srdačno,
  Brana

 • Danas su malo spustili loptu i objavili objektivan tekst bez insinuacija i sa reakcijama SR i Dušana Pavlovića. http://www.dw.com/sr/radulovi%C4%87-u-spisima-kalifornijskih-poreznika/a-19460597
  Treba iskoristiti ovo smirivanje strasti i konstruktivno rešiti problem, bez tužbe. Protivdokaz će stići kada stigne, a oni verujem da neće nastaviti sa tabloidnim konstrukcijama. Novinari jure priču, i to je OK, ubuduće će biti profesionalniji u tome, ko radi taj i greši. Mislim da je super to što rade i samo neka nastave, što više ovakvih stvari iščačkaju sada, više će vremena biti da se objasni o čemu se radi i da demanti stigne do ljudi. Zamislite da se ovako nešto desilo tri dana pred izbore. OK mi je osuditi neprofesionalan tekst ali ne bih volela da ispadne da smo apriori protiv kritike od strane medija a vrlo je lako tako protumačiti ovo što se dešavalo proteklih dana. Ovakve tekstove kao što je ovaj današnji, iako je kritičan prema SR, treba pohvaliti kao fer plej, a na nama je da objasnimo šta se tu izdešavalo i otkud takvi podaci.