Саопштењe Скупштина

Посланици ДЈБ из протеста напустили седницу Скупштине

Због деградирања и непоштовања Скупштине Србије посланици Доста је било напустили су седницу Скупштине Србије пре обраћања мандатара и његов експозе пратиће из свог посланичког клуба да би могли да учествују у расправи која ће уследити.

skupstina

Председница Скупштине понизила је Скупштину заказујући хитну седницу без сувислог образложења, тачније, уз аргумент да је неопходно њено хитно одржавање да би била формирана у законском року. После два месеца и шест дана одуговлачења и замајавања посланици се хитно позивају у року краћем од 24 сата, јер је тако мандатару згодно. Није било никаквог разлога да се седница не закаже по Пословнику, са роком од седам дана, уз достављање експозеа унапред. Овако су хтели да покажу да све зависи само од једног човека на чији миг посланици морају наврат-нанос да дотрчавају.

Нећемо дозволити овакво деградиранње Скупштине и понижавање народних посланика.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Živim na selu i htela bih da podignem svest o pokretu među svojim sugrađanima. Odmah da se ogradim, ne želim da pristupim pokretu, samo da raširim priču o vama jer smatram da to zaslužujete.
    Gledala sam u par video klipova da govorite o zadrugama pa bih molila za jedan tekst o tome i poljoprivredi uopšte. Koji su vam planovi za selo? Mislim da bi to najviše interesovalo moje meštane kao i meštane drugih sela.
    Hvala unapred i svako dobro.

    • Brzo se zaboravlja,niko ne spomije,izbori su pokradeni,ponizavanje demokratije.
      Mogli su njih 45 poslanika da kazu,mi necemo novac koji nismo legalno zasluzili,ali zbog greske koju smo kasno shvatili,plate za masec juli uplaticemo porodici
      sa Pestara.Oni u vreme moderne Srbije zive sa sa devetoro dece u stacari bez struje,vode.Deciji organizam zahteva pravilnu ishranu,higijenu,bilo da zivi na Pestaru ili Beogradu ili da mu je roditelj poslanik,coban ili predavac o agilnim korporacijama.

    • AV Bote skloni se sa ove stranice. “Zaposlen” si u nekom Javnom preduzeću ili državnoj upravi i “zaradjuješ platu”. Nadam se da će ti jednog dana savest proraditi

    • Jos ce mo 100 godina kasniti za civilizovanim svetom,nikog ne interesuje devetero gladne dece bez struje i vode.
      Kasne budale kao sto si ti i ove jajare u Parlamentu.

    • Pa evo vas interesuje devetoro gladne dece, vi pomozite. Zanimljivo je da ne tražite od države da pomogne, odnosno da da socijalnu pomoć onima koji nemaju dovoljno za osnovne potrebe (što je normalno u svakoj civilizovanoj državi, pa i onoj u kojoj vi navodno živitie), već to tražite od opozicionih poslanika.

    • Schjora Ana,
      16 poslanika GG je od 24 aprila sastavni deo Parlamenta (drzave) vi pricate o cenzuri,novinar je ukazo na problem,u civilizovanm svetu bi opozicija vristala kod izvrsne vlasti,tj Vulina.Ako su nemocni kod idiota Vulina,mogli su na konferenciji za stampu u Parlamentu saopstiti,da poklanjaju zadnju platu,pomogli bi gladnoj deci,ujedno ukazali na porazavajucu okolnost u kojoj zive ljudska bica.
      Grozna je vasa hladnokrvna reakcija,pa pomozite vi,u predhodnim komentarima odgovarajuci Borislavu navo sam da sam osnovao fondaciju,koja je imala za cilj sa profitom da pomaze ugrozenima.
      Nazalost,schjora Ana zivim,kamo li srece da nikad nisam dosao ni kao turista,naj srecniji bi bio i da sam ostao tamo gde sam ugledao svetlost dana,seobe su prokletstvo i u mirnodobskim uvjetima.

    • Ti si potpuno i funkcionalno nepismen. Verovatno od škole imaš osam razreda (verovatno ni toliko), što je u redu, ali onda bi trebalo da se eksponiraš što manje. Postoji izreka da je bolje ćutati, jer kada takvi progovore, otklone svaku sumnju (u tvom slučaju potpuna nepismenost i nedostatak elementarne logike – da sad o pameti ne govorim). Neko ko piše “radiJo”, “će mo”, neko ko je za interpunkcijska pravila samo načuo ali ih nikad nije shvatio, jednostavno NEMA kredibilitet i veruj mi, niko iole obrazovan (oni koji su makar srednju školu završili svojim trudom i radom, koji su makar stotinjak knjiga u životu pročitali) te ne može shvatiti ozbiljno.

      To što ti misliš da si u stanju da bilo šta analiziraš, misle i svi oni ispred seoske prodavnice sa flašom piva u rukama, a koji nisu ni svesni koliko su šuplji. Naravno, ko se još požalio da od prirode nije dobio previše pameti, dok su mnogi nesrećni zbog nedostatka lepote.

      Pročitaj poneku knjigu kad već nisi zapamtio onu pesmicu za lakše učenje (ću, ćeš će, ćemo, ćete, će). Veruj, ostaće nešto, samo se treba vredno raditi na sebi.

      Što se logike tiče, tu ti pomoći nema: već su ti odgovorili da ne treba o toj siromašnoj deci da brinu poslanici DJB, niti opozicije u celini, jer oni niti imaju kasu kod sebe, niti je to njihov zadatak i ne spada u opis posla kojim se bave.
      To treba da radi DRŽAVA, a država je u ovom bolesnom politikantskom sistemu, lično AV i poltrončine koje ga okružuju i zajedno s njim besramno a za svoje potrebe zavlače ruku u budžet kad im se prohte, pljačkaju, nameštaju poslove jedni drugima, gusare.

      Stoga, pitanje brige o gladnoj deci postavljaj na stranicama blatoida, idi na sajt SNS-a, jer oni vedre i oblače u Srbiji. Kada se ti i takvi kao ti (botina Nikola i sličan polusvet) skinete sa ovih stranica i odete tamo gde pripadate (SNS sajt, Informer, Pink), granuće sunce i na ovim stranicama.

      I samo još nešto: taj tvoj “napredni svet za kojima kasnimo 100 godina” je napredan samo u vlastitom slučaju, ali “ne vidi” je AV diktator i uništitelj Srbije, jer im to, a zbog vlastite “pragmatičnosti” (republjik kosova), potpuno odgovara. “Ne vide” da se Srbija sa ovakvom vlašću sunovraćuje u bezakonje, da se Ustav i zakoni ne poštuju, da se besomučno pljačka i krade, da gori od najgorih svakodnevno takmiče u ludilu bez presedana.

      Pozdrav svim pristalicama i poštovaocima politike DJB.

    • Нина заслужила си више од сендвича. Свака част. Вероватно очекујеш за овај савршено приземни коментар бар место у управном одбору некога јавног предузећа. Како су некада нас у војсци учили “истиче се својим залагањем”.

  • Ovo mora da se pohvali:

    Спремни смо да разговарамо са свим партнерима из Социјално економског савета
    и залагаћемо се за увећање минималне цене рада и минималне зараде и очекујем да ћемо
    такав договор и постићи. Пензионери који су поднели највећи терет реформи, такође могу
    да очекују бољитак и континуирано повећање пензија у наредне четири године.

    covek je zamrzo minimalac, on i Dacic.. konacno se setio da ga odmrzne uprkos maloj infalciji.
    Naravno kao i uvek, nije rekao za koliko % ce biti povecanje.

    • i rekao da ce doneti zakon o poreklu imovine.

      za mene licno to su dva bitna poteza. E sad da li laze… ? 😀

  • Gde je to predviđeno da se ekspoze podnosi pismeno. Piše samo da kandidat za predsednika vlade podnosi ekspoze – a tradicija podnošenja ekspozea govori da je to najčešće usmeno podnošenje.

    • Poštovani tomkarlo,
      Ekspoze tj.šta će vlada Srbije raditi u naredne 4 godine se obavezno podnosi pismeno. To je važan dokument da bi se podnosio usmeno.
      On se usmeno obrazlaže što kod pristojnih traje od 30-60 minuta.
      Zašto ga sadašnji mandatar Aleksandar Vučić čita? Jednostavno nije ga on napisao pa i zapravo nije upoznat šta tamo sve piše.

  • Pozdrav SVIMA.
    1. Da li su zahtevi za odlaganje sednice o sastavljanju Vlade i predlozenom dnevnom redu “stigli” i grubo ignorisani ili ih sluzbe nisu ni dostavllei? Naravno da sam skoro potpuno suguran da nisu pomenuti ti predlozi / zahtevi ali kako se situacija, sa na vreme i po protokolu predatim predlozima, a bez da iko pomene da je bilo zahteva ili predlofa za izmenu dnevnog reda. Pa ako neko od citalaca pretpostavlja ili zna neka napise koju rec.
    Misljenje ne trazim od naseg Dista Je Bilo, imaju oni cime da se bave i bez jednog Zike, vec od dobronamernih, koji imaju volje da odgovore.
    2. Da li neko zna koja Poslanicka Grupa se nije prijavila za diskusiju oko “ekspozea” i sastava Vlade
    Pozdrav svima od jednog Zike.

    • Кривотворење диплома и радова је озбиљно нарушавање закона, али је, на жалост, само врхић леденог брега злоупотреба, махинација, фалсификата, тешког кршења закона и интереса државе …

  • Strasno!
    Studiozno obrazlozenje je da je Srbiji potrebna vlada! Razlog je hitan!
    Treba posle vlade da prva tacka dnevnog reda bude o dugu sase Radulovica od 100000 dolara, njegove poslove oko stevaja sa kumonm njegove disciplinske kazne. Da se raspravlja o Bojanu pajticu kako je zaposlio Olivera Dulica u KC Vojvodine.
    Sramota je sto poslanici napustaju sednicu. Oni su od naroda izabrani da budu tu i ucestvuju u diskusiji. To je velika sramota prema njihovim biracima!
    Sve ovo baca senku sto se sve te partije prakticno raspadaju. DS vise struja nego odbora, Radulovcvica napustaju klacar-Glumac, SDS nova partija, SNS….
    Sve ovo baca senku na poslove Nove vlade i podrsku celog sveta njoj.
    Svesrdno moramo zanemariti ovu bruku od opozicije tri poslanicke grupe i krenuti napred sa novim ministrima visokim strucnjacima i uspesnim ljudima kao Ana benabic, Sarcevic, kuburic, Nedimovic spoj mladosti i iskustva. Nemamo vremena za ovo.
    Potreban nam je sada razvoj posle stabilizacije koji se ogleda u privlacenju stranih investitora, povecanju plata i penzija, smanjenju nezaposlenosti, razvoju preduzetnistva, jacanju odbrane, dualnom obrazovanju, razvoju poljoprivrede, reformi zdravstva, drzavne uprave i javnih preduzeca, i pravosudja… Sustinskim reformama a ne demagogijom napred!

    • STRASNO, nikola, koliko gluposti u samo jednoj recenici, “Sve ovo baca senku na poslove Nove vlade i podrsku celog sveta njoj.”
      Celi svet boli qurac za novu/staru i buducu vladu u srbiji, ali gradjane koji zive u toj istoj, bi trebalo i te kako da zanima, ko ih vodi i na koji nacin.
      Tip koji nije provirio preko tarabe Karlobaga, Virovitice, Ogulina…https://www.youtube.com/watch?v=b2CUONXlxQ8 , https://www.youtube.com/watch?v=ReVwofRQVPY i tako dalje, danas prica o avionima, kamionoma i liberalnoj ekonomiji i slobodnom trzistu, protestantizmu, danskoj, svedskoj i razvijenoj demokratiji. Tip koji kaze da ga najvise nervira i dovodi do ludila osobe koji ne znaju napisati jedan naj obicniji telegram, i to poslati, negdje, kuda?? Danas, kad, SMS, e-mail, skype-video dominira u naprednom svijetu, kakvo misljenje treba jedan obican covjek o Aleksandru Vucicu? Odgovor je jednostavan, kompletan idiot, kao i ti “gosp” Nikola.

  • Na osnovu twitova mislim da ce delovanje botova/poslanika na paralizu opozicije, t.j., DJB ici u sledecem pravcu. Prvo, pokusavace da se nametne lazna krivica da DJB i ostatak opozicije nije radio svoj posao izlaskom iz sale, uz neizbeznu salvu prostackih konstrukcija. Ostatak ce biti bad cop-good cop prica. Bad cop ce zloupotrebljavati sporost IRS sluzbe vezano za navodni poreski dug te za blatiti gospodina Radulovica, sa uz neizbezne ad hominem argumente, etiketiranje, i zloupotrebu teskog materijalnog stanja za uplitanje emotivnog konteksta. Good cop ce pokusati da izazove rascep u pokretu tako sto ce potencirati da je za pokret bolje da predsednik bude gospodin Pavlovic a ne gospodin Radulovic. Medjutim, nisam video da je iko javno pitao da li je i Tomislav Nikolic slusao ekspoze.

    • @ Marko

      Dok god bude aktuelan ovaj saziv Skupštine, većina će se prema opoziciji ponašati upravo ovako kako su se ponašali na ove prve dve sednice.
      Prosto mogu da izglasaju sve što žele, ne moraju da se obaziru na bilo šta što kaže ili uradi opozicija i oni tako shvataju pravila igre (može im se).

      To je bilo jasno i pre početka rada Skupštine, a opozicija, uključujući i DJB, se ponaša kao da ih je to iznenadilo. Pa nisu valjda mislili da će Maja odjednom da postane fina i tolerantna prema njima?

      Mislim da radom u Skupštini DJB, a ni ostatak opozicije neće ništa specijalno postići. Na zakone i druge stvari o kojima se glasa neće moći presudno da utiču. Stalnim protestovanjem zbog kršenja poslovnika (koje će biti redovna praksa) u jednom trenutku će postati dosadni, tako da će i taj “marketinški” efekat da izbledi.

      Zato mislim da treba biti praktičan i pragmatičan.
      Skupštinom treba da se bave onoliko koliko je to minimalno neophodno, a da sve snage i energiju usmere na širenje kadrovske baze pokreta i na propagandu među narodom. Narod teško živi i generalno je nezadovoljan, samo to nezadovoljstvo treba kanalisati na pravu stranu.
      Naredni izbori će doći veoma brzo, pa organizacione pripreme moraju početi odmah.

      Ne verujem, Marko, da može doći do rascepa u rukovodstvu DJB. Što se tiče najužeg rukovodstva, mislim da je Radulović pažljivo izabrao razumne i zrele ljude, koji se neće polakomiti da budu “kalif umesto kalifa”.
      Naravno, u politici čovek ne može da bude potpuno siguran ni u šta, ali moj je utisak da su bilo kakvi pokušaji (ako ih ima) izazivanja rascepa u stranci u ovom trenutku osuđeni na propast.

      Nadam se i da će se pitanje tog navodnog poreskog duga uskoro rešiti, jer bi posledice po kredibilitet rukovodstva pokreta mogle da budu veoma neprijatne.

    • @Otac Makarije
      “Ne verujem, Marko, da može doći do rascepa u rukovodstvu DJB. Što se tiče najužeg rukovodstva, mislim da je Radulović pažljivo izabrao razumne i zrele ljude, koji se neće polakomiti da budu „kalif umesto kalifa“.
      Naravno, u politici čovek ne može da bude potpuno siguran ni u šta, ali moj je utisak da su bilo kakvi pokušaji (ako ih ima) izazivanja rascepa u stranci u ovom trenutku osuđeni na propast.”

      I ja imam takav utisak. Tome, u mnogome doprinosi, pre svega realna strucnost i poverenje koje gradjeno na tim osnovama. Drago mi je zbog toga.

      Vucicu je u prirodi da pokusa raznoraznim smicalicama, podmicivanjem i glasinama da razbije opoziciju. To je radio u drugim strankama vrlo uspesno kako bi ih oslabio. Stoga, mislim da treba racunati na to. A po sadrzajima twitova, rekao bih da deo njih idu u tom smeru.

      “Mislim da radom u Skupštini DJB, a ni ostatak opozicije neće ništa specijalno postići. Na zakone i druge stvari o kojima se glasa neće moći presudno da utiču. Stalnim protestovanjem zbog kršenja poslovnika (koje će biti redovna praksa) u jednom trenutku će postati dosadni, tako da će i taj „marketinški“ efekat da izbledi. Zato mislim da treba biti praktičan i pragmatičan.”

      Sto se tice sadrzaja zakona tesko. Mislim da je nacin rada koji je primenjivao Luka Pavicevic moze da bude dobra smernica, a to je krsenje poslovnika + sadrzajna kritika u okviru amandmana. Luka Pavicevic je izgradio veliki autoritet kod glasaca koalicije oko SNS-a, bar u mom okruzenju. Tome treba dodati neke svoje predloge zakona, kao i pratiti probleme u implementaciji zakona koji se obicno pojavljuju kada se zakoni donose na brzinu, i ne usvajaju konstruktivni amandmani. Mada, mislim da tim u skupstini i planira takve akcije.
      Veliki je izazov pri tome ne nasedati na primitivne provokacije, kojih ce sigurno biti, i ne ulaziti u konflikt vec asertivno izraziti neslaganje. U protivnom “svuku te na svoj nivo i pobede na iskustvo”.

      I ja se nadam da ce problem navodnog poreskog duga biti brzo resen. Medjutim, moje prekookeansko iskustvo je da ta procedura moze da potraje i preko dva meseca. Mislim da treba racunati sa tolikim vremenskim periodom i uskladiti akcije prema njemu.

    • Da Makarije,
      bez rada na terenu, bez kontakta sa građanima, nema ni ozbiljne stranke ni pobede!
      Hoću da verujem da ništa po ovom pitanju nisu uradili iz razloga što su se bili usresredili na rad u Skupštini – formiranje vlade… Pretpostavljam da su mislili da će to brže ići, a eto, ispalo je kako je ispalo. Naseli su na Vučićevu taktiku i tako im je prošlo tri meseca sedeći u iščekivanju. Sad ćemo videti, proći će i ovaj “cirkus”. Nadajmo se da će se aktivirati i ozbiljno baciti na posao, ako ne, mrtva trka.
      Takođe, slažem se, ovo u vezi poreskog duga treba što pre rešiti. Da ne kažem, moglo je već da bude rešeno. Papir koji je Dojče vele objavio, uveliko se pre toga, mesec dana, povlačio i komentarisao po društvenim mrežama. Nije moguće da smo mnogi to videli, a njima je promaklo. Zašto je Radulović onda rekao da taj papir prvi put vidi, zašto se odmah nije reagovalo ( kontaktirao IRS ), ne znam, mogu samo da sumnjam.
      Pozdrav.

  • Bravo Betelgeuse, nisam ranije zapazio vase komentare, promaklo mi valjda, ali tako se odgovara raznoraznim botinama ili bezazlenim neznalicama. Valjao bi nam jedan takav i u skupstini (a mozda ste i tamo prisutni). Moje pos^tovanje, Oco Makarije, sve potpisujem, vasa zapazanja i predloge (cuj, ja potpisujem, ha), narocito oko “rada na terenu” tj medju narodom. Ne treba biti mnogo pametan pa videti da je narod nezadovoljan cak i pristalice i bivsi glasaci SNS, ali svi kazu: “pa kad nema niko drugi onda Vucic”. O Radulovicu vecina ne zna mnogo ili ima vrlo lose misljenje, eto sta su uradili mediji. Kao sto i Snezana rece da bez rada na terenu, bez kontakta sa građanima, nema ni ozbiljne stranke ni pobede! A saga o poreskom dugu ce jos da potraje i mislim da mi ovde ne treba da se mnogo time bavimo narocito da spekulisemo oko ostavke Radulovica vec treba da mu jasno stavimo do znanja da ima nase poverenje sad kad je Pokretu najteze.

  • Где су снимци онога од јуче – нецивилизованог понашања г. Вучића и његових кучића? Дошао сам овде с намером да их видим, објавите их овде, или дајте везе до Јутјуба ако сте их објавили тамо!