Интервју Политика

Радуловић за Недељник: Истина о пореском дугу од милион долара Америци

Фирму и САД сам напустио крајем 2001. године и продао кућу, тако да није могуће да сам дужан било какав порез ни у 2000. години ни у 2002. години, јер нисам ни био њихов порески обвезник. Једноставно, нисам ни боравио, ни радио, нити сам могао да радим у САД у 2002. години, каже за Недељник лидер “Доста је било”.

sasa-radulovic

Шта је ваша истина о том дугу за порез САД? Дугујете ли тих милион долара или не?

Постоји сигурно много спекулација и инсинуација, али само једна истина. Не дугујем никоме ни долар. До новембра 2001. године био сам директор интернет компаније True Spectra која је имала преко 150 запослених и моја плата у тој компанији је била 200.000 долара на годишњем нивоу.

Компанија True Spectra била је канадска компанија са седиштем у Торонту и бавила се развојем софтвера за процесуирање слика на интернет серверима. У фирму сам ушао када је имала 20 запослених, променио јој фокус прво као директор развоја, а затим постао и CEO (директор). Почетком 2000. године успео сам да обезбедим инвестицију од двадесет један милион долара од америчких venture capital фондова из Силицијумске долине. Део договора са инвеститорима је био да седиште компаније пребацим из Торонта у Силицијумску долину и да ја лично пређем да живим тамо, што сам и учинио у другој половини 2000. године уз помоћ компаније која је учествовала у куповини куће за моју породицу. Како нисам био амерички држављанин, добио сам и радну дозволу да бих могао да радим у САД.

Док сам боравио у Америци, једини приход ми је била плата и све порезе је, као и у Србији, плаћала фирма директним одбијањем од плате. Фирму и САД сам напустио крајем 2001. године и продао кућу, тако да није могуће да сам дужан било какав порез ни у 2000. години ни у 2002. години, јер нисам ни био њихов порески обвезник. Једноставно, нисам ни боравио, ни радио, нити сам могао да радим у САД у 2002. години.

Али зашто би тако респектабилан медиј, као што је Дојче веле, објавио да имате тај порески дуг и ту вест поткрепио детаљима ако то, како тврдите, није тачно?

“Ексклузивна” прича Дојче велеа и није баш тако ексклузивна како желе да је представе, мада сам код њих први пут видео документ на коме базирају причу. Пре месец дана се у српским блатоидима појавио један други, чудан папир који је такође послужио за тврдњу да дугујем милион долара за порез. Сад ти исти блатоиди преносе шта пише Дојче веле и користе ту “ексклузиву” да траже да ме избаце из скупштинског Одбора за контролу служби безбедности. Не знам зашто је новинар српског дела сајта Дојче велеа без детаљне и озбиљне провере, по свој прилици по “дојави”, написао овај текст и добро га засолио, и зашто је уредник то одобрио. То ће се већ открити. Прво сам помислио да се новинар “залетео” јер је имао или му је неко дотурио документ који делује уверљиво, али су ме чињеница да није сачекао мој коментар пре него што је објавио текст и њихово одбијање да објаве деманти, као и серија малициозних текстова који су уследили, навели да посумњам да је само грешка у питању.

Тајминг је такође занимљив. Уочи мандатаревог експозеа и формирања владе које покрет данима оштрим саопштењима демистификује и критикује, на мандатаревој телевизији с националном фреквенцијом се врти прича Дојче велеа, а мандатареви аналитичари износе смешне тезе, од тога да ме сад Американци “држе у шаци”, па до тога да ме се Запад “одрекао” јер нисам испоручио жељени резултат. Све опције теорије завере су покривене, читав спектар.

У причи DW ради се о периоду од пре 14 и 16 година. Да бих имао дуг од милион долара, морао бих имати приходе од преко два милиона долара. Како је вредност долара у последњих десет година пала за трећину, ти приходи би данас вредели од три до четири милиона долара. Нажалост, никада у каријери ни у једној години нисам имао ни приближно толико прихода.

Прича је заснована на једном документу који је контрадикторан са другим доступним изворима. Сви порески документи су у Америци тајна и та тајност спада у права пореских обвезника. Списак пореских дужника није тајна, али сами порески документи јесу. Мог имена нема, рецимо, у списку пореских обвезника Калифорније, који је јаван. Папир који је послужио за дискредитујућу причу прибављен је од локалне самоуправе Сан Матео и на њему пише да је IRS (америчка пореска управа) 2005. године тражио од општине да се стави залога на некретнину због пореског дуга. Пошто сам ја ту некретнину продао крајем 2001. године (папири су коначно прокњижени почетком 2002. године) испада да је америчка пореска управа тражила да се на туђој некретнини упише дуг од преко милион долара и да је то, уместо да буде одбијено, остало у online датотеци катастра општине ево већ дуже од 10 година, да би га тек сада неко открио, то пустио преко друштвених мрежа и на крају то стигло до Дојче велеа.

Тај папир је или фалсификат или груба грешка. Откуд тај документ о тражењу залоге на туђој некретнини у локалној самоуправи још не знамо, али ћемо сигурно сазнати и обавестити јавност о томе.

Иначе на листи 500 највећих пореских дужника у Калифорнији, 25. на листи је дужан мање од милион долара. Сама тврдња да сам дужан ни мање ни више него милион долара потпуно је апсурдна. Али изгледа да у Србији, а изгледа и код наших новинара који раде у иностранству, приче о авионима, камионима и подморницама падају на плодно тло.

Мандатарев пропагандни тим стоји иза највећег дела измишљених прича које су објављене о мени или мојој породици, али и о свим другим које види као политичке противнике, и то је начин на који он води политику; с једне стране лажима блати противника уз помоћ једне групе високотиражних блатоида да би избрисао све противнике са политичке сцене, а с друге лажима подгрева слику о себи као о успешном “вођи”.

Остатак интервјуа прочитајте у Недељнику.

Извор: Недељник

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Је л’ беше неко био нестрпљив да чује одговоре?
  И неко је коментарисао типа да је и Саша Радуловић део америчке завере против нас.
  Толико о “дуговима” и теоријама завере.
  Треба обратити пажњу на кључну реченицу: “Сад ти исти блатоиди преносе шта пише Дојче веле и користе ту „ексклузиву“ да траже да ме избаце из скупштинског Одбора за контролу служби безбедности.”
  Ето. 🙂
  Неверним “Томама”, срдачан поздрав!
  Пуна подршка покрету “Доста је било”!

  • Premijer AV ne propusta priliku da na konferencijama za stampu ne kaze nesto ruzno o Sasi Radulovicu, tako je vec “stigao” da pomene i navodni poreski dug.
   Sta reci o bilo kom coveku koji ruzno govori o nekome, a odbija da razgovara “oci u oci” sa covekom koga javno blati /ogovara, tracari/.
   Bilo je vise poziva premijeru AV od politickih neistomisljenika da na bilo kojoj televiziji organizuju DEBATU, jedan na jedan.
   AV nije prihvatio nijedan poziv.
   Sta reci o takvom coveku: Samo jedno da je KUKAVICA.
   Oni koji insistiraju na dokazima da Sasa Radulovic nije poreski duznik, nisu istu znatizelju i energiju pokazali u vezi sa falsikovanim diplomama i doktoratima, sta pise u ugovorima sa strancima, da AV objasni kako je zaduzenje od 11 milijardi evra nevidjeni uspeh, kako su zavrsene 24 pljackaske privatizacije na koje je ukazala Verica Barac, zasto se od parlamenta pravi cirkus, o upotrebi drzavnih resursa u predizbornoj kampanji…
   Kukavice.
   Zasto stranci hvale AV?
   Kako je davno rekao Cercil: Nece oni ziveti u Srbiji.

  • makarije,

   Milan je odlično zaključio: problem SNS-a je što je g.Radulović ušao u skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti !!!

  • У целој овој причи ми је најинтересантије што сви верују да је Радуловић могао да заради 2,5 милиона долара у Америци. Да је таква прича изашла за Вучића сви би се насмејали, пошто нико не би поверовао да је у стању да заради и 100 динара.

 • I dalje ne razumem zašto ne traži zvaničnu potvrdu od američke poreske uprave da ne duguje ništa.
  Ili bar da negde napiše da su podneli zahtev pa da je porcedura u toku.
  Ovako se sve svodi na Radulovićevu reč protiv DW.

  • P. S.
   Заборавих, за “оца Макарија”, Сашино обећање: “Тај папир је или фалсификат или груба грешка. Откуд тај документ о тражењу залоге на туђој некретнини у локалној самоуправи још не знамо, али ћемо сигурно сазнати и обавестити јавност о томе.”

  • Minane,
   ako su uputili zahtev poreznoj u Ameriku,radi razjasnjena pisanja DW,majkumu,sto je problem postaviti na sajt zahtev.
   U Skupistini i na Twiteru Sasa je komentarisao da se ne treba baviti licnim stvarima,verovatno se odnosilo i na porez.
   Samo postavljanje zahteva IRS-u bi otklonilo sumnju u velikoj meri.

  • @ Milan

   Kako god.
   Samo nek dobije zvaničan dokument od iste poreske uprave na koji se poziva DW i da više skinemo to s dnevnog reda.
   Znači ista poreska uprava i dokument koji direktno pobija tačno taj “dokument” DW.

  • Ja koliko sam razumela tekst u Nedeljniku do zahteva se još nije stiglo. Trenutno se utvrđuje da li SR ima pravo da podnese taj zahtev odnosno da li je on ta osoba. Ne znam što je to problem ali kažu da taj proces dugo traje.

  • Ето, то смо скроз заборавили.
   У праву сте.
   Шта ће онда тражити од пореске управе?
   Ова ујдурма је оно што људи називају изразом “српска посла”.
   Опет од Нушића можемо научити о животу са људима који су на власти.

  • @ Irena

   Mogu da mu izdaju potvrdu da SADA ne duguje ništa.
   Osnovna tvrdnja DW je valjda da on još uvek ima taj poreski dug iz te godine i da ga još uvek nije platio.

   Mora da dobije tu potvrdu, to je veoma važno, jer će mu u suprotnom kad god zine da kritikuje Vučića SNS-ovci umesto odgovora “natrljati nos” tim navodnim poreskim dugom.

 • Све је јевтина измишљотина милошевићевог министра (дез)информација, лажова, лопова и убице: а.вучића.
  Па они (вучићи, мартиновићи, бечићи, гојковићке и ристичевићи, јоргованке и николићи…) су експерти за такве ствари, јер осим беде и несреће ништа друго не могу да “произведу”.
  поштени вучић је за време бомбардовања откупио државни стан за багателу; одакле му лова да купује скупа одела, храни фамилију и плаћа школарину наследнику, неће бити да је од министарске плате … хе, хе, хе,
  па ја сам у приватном послу скоро 30 година, зарађујем 300 – 400 хиљада месечно, живим у Војводини, школујем двоје деце, и немам авионе и камионе. .. кога они замајавају бре … са платама бајаги од 120 хиљада: ролекси, мерцедеси, бмв-еи, локали и станови на фамилију, кеш у сефовима… нико од тог олоша није динар зарадио на тржишту… колико они плаћају порез да ми је знати, где су пореске пријаве цеца, карлеуша, бјековића, бајатовића, навијача, палми ружића и осталих вучића … бандо лоповска.
  Смрт фашизму – слобода народу.
  Адвокат.

  • Поштовани bu!
   Знате ли шта значи реч ДЕМОКРАТИЈА? На шатровачком како клинци кажу (или ти анаграм) то значи КРАДЕМО ТИ, ЈА!
   Надам се да вам је одговор довољно илустративан!

   мр. Душан Марковић, дипл.ел.инж.

  • Dragi Prijatelji,

   Prosto je neverovatno koliko ovaj neprosvećeni narod voli vođu!? Međutim, aktuelni vođa nije ni malo naivan ni glup! On ODLIČNO ZNA da su razni šešelji, dačići, tadići, dinkići, ilići, pajtići, bajatovići, ružići… potpuno bezopasni za njegov tron! Zna da ih je narod sit do guše i zato mu oni ne predstavljaju nikakvu opasnost! Naravno, tu su nebrojeni poltroni koji su spremni da se uvuku u šupak, zarad bilo kakve funkcije.
   Međutim, na njegovu NEVIĐENU ŽALOST i NESREĆU, POJAVIO SE ČOVEK koji se pokazao i dokazao, kako u svetu tako i u Srbiji. Nije ga AV slučajno pozvao pre tri godine u svoj tim, jer je procenio da g.Radulović može svojim znanjem i umećem doprineti podizanju vođinog rejtinga kod nepismene mase!
   Zato je upregao svoju ergelu (ne mislim na konje, jer bi to bila uvreda za ta plemenita i inteligentna bića) sa namerom da diskredituje čoveka koji, zajedno sa svojim timom saradnika, jedini na političkoj sceni Srbije IMA SOCIJALNO-EKONOMSKI PROGRAM koji može da uredi opljačkanu i ojađenu Srbiju!
   Ali, vođa savršeno dobro zna kako da obrlati masu i to je njegova velika prednost ali i umeće!? Svakako, to njegovo umeće ne može nikako da pije vodu kod mislećeg dela populacije, koja je, na žalost, u značajnoj manjini…
   Uostalom, neko je lepo rekao: KAKAV NAROD, TAKVA JE I VLAST !!!

 • Jopet… Ojha… Milan, i ne samo on, je u pravu – Saša je ovim intervjuom dokazao šta je bilo za dokazati. Nego, sećate se one sjajne, životne serije Mućke? One epizode u kojoj Del Boj sumnja da je Bojsi koknuo Merlin. Odu Del i Rodni da provere – u kuću Bojsija i Merlin. Sede tako niih dvojica u prizemlju Bojsijeve kuće i pitaju ga otvoreno: Bojsi, Merlin nema već 7 dana! Kruže priče da si je koknuo! Da li je to istina?! Sram vas bilo , kako se usudjujete !?, povisio je ton Bojsi. Jel? Znači, kažeš da nisi, a gde je onda?! upita Del. Gde je, pa eno je gore, u spavaćoj sobi, spava! reče Bojsi. Pametni Rodni se okrene Delu i kaže – eto, vidiš, gore je, ajmo sad kući ! Onda nastade smeh publike do zacenjivanja… Mi možda ovde namamo tu seriju, al po neki Rodni iskoči tu i tamo…

  • Доказ? – Биће.
   А до тада, решење је неповерење? – Лузерска опција.
   Хајде онда да не гласамо и не пратимо политичку сцену.
   А и да не коментаришемо кад се већ не бавимо политичком сценом…

  • Откуд сад то да је један лекар из Америке, а да је други из околине Лесковца?
   Где нађосте толику транспарентност? Тога нема међу коментаторима… Осим ако се не варам.
   Препоручујем Вам да укључите ћириличну опцију сајта ДЈБ, па ћете лакше разликовати ко од њих пише ћирилицом, а ко латиницом.
   Али, подаци о лекару из Америке и човеку из околине Лесковца, изненађен сам.
   Ја сам вероватно онај за којег мислите да сам из Америке (лекар), пошто сам Вас једном ословио са “Прике”, због чега се извињавам.
   Sincerely Yours,
   Милан

  • Postovani Milane,
   Nema problema,da si nam ziv i zdrav,
   citam komentare Holandjana,kako im je popustila koncenracija i da su one dozvolile da se Srbija vrati u igru,nase cure dodale malo gas izjednacile na 2:2 posle nije bilo bitno,odbojka je u pitanju.
   Pozdrav

  • Ма… Грешим и ја. Грешимо сви.
   Ја бих да се извиним и Игору, јер веома волим његове коментаре, али ми се чини да хоће све одједном, да не кажем баш “на дугме”, а то не иде тако… Ту треба и времена и поверења, чак и онда кад се не слажемо са онима од којих нешто очекујемо. То је нешто што носи ризик са собом и ту нема љутње. Ни ја се не слажем у свему са онима које подржавам. Али, ипак, подржавам и бодрим. Добро, пистоји и опција да се провоцира веће ангажовање и одговор, али мислим да се то не постиже тек тако, нашим коментарима… Тако више личимо на неке досадне осе, ако није глупо поређење. Опет, извињавам се и Игору.

  • Zašto bi on to trazio? Kome treba neka traži. Ja režimu u Srbiji ne verujem ni kad kažu koji je dan danas. Uplašili se. DJB brzo jača.

  • Zasto stalno trazite od gosp.Radulovica potvrde? Zasto netrazite mnoge potvrde i dokaze na lazna obecanja od vucica, valda je to redosled a ove lazi nikada se nece dokazati jer su zaokruzene i steta je vec napravljena.ja sam ozbiljna simpatizerka pokreta DJB.U sns-u ima mnogo pokvarenog ,bolesnog i bahatog naroda (PRTIJACA) a za glasace nemam reci.intelektualci mi se sve unose u lice zbog ove lazne informacije o gosp.Radulovicu i pokretu.

 • Ajd sad jedno drugo, ekstremno razmisljanje (jer su ostali vec rekli sve sto mi pada na pamet). Ajde da zamislimo da Radulovic stvarno duguje neki porez u USA.
  I da nije na vreme to priznao, i da zeli to da sakrije/zataska ili da iz nekog razloga ne zeli da otkrije istinu.

  I sta sad?

  Treba sad da ga se odreknemo, da ga izbacimo iz politike? Znam, znam pricu, “ameri ga onda drze u saci”.

  A ove lopove koji su na vlasti vec 20 godina ne drzi niko???? Pa da li smo mi normalni?

  Za Dacica ima toliko dokaza da bi robijao dve dozivotne samo da ima pravne drzave, “nasa maja” i novi premijer vojvodine kradu decenijama po NS, sa raznim semama sa kumovima i rodjacima, Vucic i Toma – dok je narod ginuo 1999-te, oni lepo kupili stanove za 10 maraka po kvadratu.
  O zutima ne vredi trositi reci, njih vec SNS propaganda dovoljno proziva.

  I sad mi treba da se odreknemo Radulovica zbog toga sto duguje nesto amerima. Sta, da cekamo da se pojavi neki “idealan”? To je stara srpska boljka – bolje status quo dok ne dodje idealno vreme. I tako prodje 3 decenije…..Secam se i za vreme Slobe price – “ne valja on, ali nema ko”.

  Ukratko, ako mu je najveci greh u zivotu to sto nije platio porez amerikancima – glasam za njega sigurno opet! Kad postane premijer, ameri nece smeti nista da pokrenu, a kad se povuce iz politike to je izmedju njih (mozemo mi da ga zastitimo kao drzava, evo prvi cu da uplatim donaciju, samo ako uradi 50% onoga sto obecava).
  Znam, kredibilitet je bitan, ne treba da laze i obmanjuje javnost.

  Ja mu licno verujem sigurno vise nego Vucicu i Vucicevicu, a sa DW (srpski ogranak) sam licno imao ranije iskustva da sam im pisao o greskama u tekstovima, i dobija sam grube odgovore od novinara, dok se nije umesao neki sef koji je prihvatio sugestije i ispravio tekst. Tako da DW i nije bas neki medij kome treba verovati samo zato sto je “made in germany”

  • Da budem iskren, ‘pravi’ politicar ne bi trebao da ima afera iza sebe jer to govori o karakteru coveku, (jednom uradio i opet ce). Meni je drago sto je Radule neko ko se ostvario na trzistu i zao mi je sto cujem da je imao ‘samo’ 200.000 $ godisnje (voleo bioh da su cifre milionske). Kada imas mutnu ekipu i dodje neko ko nema afera predstavlja na duge staze ozbiljnog konkurenta, i jos naravno ne mora da igra po pravlima mutne ekipe. Toga se oni plase, ako Radule dobije izbore nece oni samo izgubiti, odose na robije.Ovo je vec 3-4 put da covek dokazuje nevinost, i mislim da kada se ovo razjasni, (ako je to neistina a verujem da jeste) Sasina pozicija za buduce optuzbe postaje daleko jaca.
   Ali da se nadovezem na Kizu, I da je istina, on nije utajio porez sto je jako bitno (to i sam DW kaze), sto je krivinco delo. Ima dug koji treba da plati, kao sto mnogi duguju za porez. Naravno to svakako nece dobro zvucati.

   Nasa politicka scena se vrti u krug, dok malo ljudi ne zaborave ili trenutni bas ne zaseru. DS je po meni posebno usrao motku iz razloga sto su im ljudi daleko bolje obrazovani i mnogo je gore kada te pametan covek izda.

   Sasa je surovo realan, sto mislim da ce mu biti glavna kocnica u buducnosti.

  • Citajuci ovo izmedju redova,gde ima vatre-ima i dima.Ako ikad budem glasao,glasam za program razradjen na 100 stranica i stranku sa upravlackim telima,sa congresom.
   Srbiji je potrebana nova stranka gde vodje nisu bitne.Radulovic kaze Srbiji nije potreban vodja vec sistem,pa DJB nema nikakav sistem,samoprogasen presednik i generalni sekretar i tu se prica zavrsava.
   Radulovic je podneo zahtev za prostorije u Beogradu sa popustom,ako hoce da neguje evropske vtednosti,dobijete novac za stranku,prostor placate po trzisnoj vrednosti.Ovako se svodi, sistem ne valja a ako ja profitiram nema problema.
   Grga Zlatoper,Trivicka,Rade Radovanovic su samo spikeri,DW nisam ni citao,ovo su jajare koje lepo zive,sto vise mrznje prema Srbima bolja pozicija na ljestvici.
   Pa ko garantuje da i Pavlovic nije kupio 2 stana u Beogradu za 10 DM po kvadratu,pise u prijavi da ima 2 stana,ne pise da li mu kupila strina iz Australije.
   Da bi oterao ovu bagru treba CV cist ko suza i tacka.
   I Alkapone je mogao reci,cekajte da prodje ova tura viskija,pa placam porez.

  • Generalni sekretar je biran odnosno birana na drugoj skupstini.Pravo glasa je imalo oko 900 clanova, bilo je nekoliko uzdrzanih.

 • Пре извесног времена сам коментарисао да DW не треба веровати, јер и сам сам радећи у једној РТВ медијској кући у Београду која је реемитовала DW незнани број пута био очевидац бројних неистина. Она се највероватније крије у наруџби дописнику из Србије од стране некога ко је заинтересован (можемо претпоставити ко би то могао бити!), да изнађе нешто што би штетитило Саши Радуловићу, који је “кост у грлу” некима у власти. Сврха тога је дискредитација виспреног човека и инжењера електротехнике који много зна (што неби смео да зна), и који то јавно обелодањује у директним ТВ преносима седница Скупштине Србије.
  Уосталом да је тако, амери би одавно тражили да се наводни порез надокнади. Сигурно не би чекали пуних 15 година да се наплати. У САД су само две ствари сигурне – смрт и наплаћени порез.

  мр. Душан МАРКОВИЋ, дипл. ел. инж.
  члан ДЈБ

 • Postovani Sasa, mi, vecina glasaca DJB-a, ocekujemo da nam pokazete zvanican dokument od strane USA poreske sluzbe kojim cete da dokazete da ne dugujete niti jedan dolar na ime poreza. Sve ostalo je irelevantno.

  • Tačno tako. Priča da je neko platio DW da plasira ovakve informacije, pa otkud baš sada uoči skupštinskog zasedanja,… takođe se mogu posmatrati kao teorije zavere. I zato samo relevantan dokument koji pokazuje da Saša Radulović ne duguje ništa može ovu priču da stavi ad acta. Ujedno to bi bio i novi doprinos raskrinkavanju laži i obmana na kojima se zasniva vlast AV.

  • Morate mu verovati na rec. Ako mu ne verujete onda mu ne verujete ni kao politcaru.
   Objasnio je da kada je primao platu da mu je firma uplacivala i porez. I svim drzavama
   se to radi. Kada je prodao nekretninumorao je i da plati porez, jer ne bi mogla da se
   uknjizi na novog vlasnika. Trece i najvaznije porez od milion dolara je ogroman porez
   i Sasa Radulovic nije bio nikakav tajkun u Americi. I kad bi Vam objavio neki takav
   dokumenat mogli bi dalje da sumnjate. Opet ponavljam porate da verujete u moral
   S Radulovica.

 • Postovanje,
  Nejasno je ovde, u ovoj aferi (medijskoj) puno.
  1.Zasto to nisu potegli Amerikanci ciji ste “duznik”
  2.Zasto DW?
  3.Zasto Vas je Vucic doveo u vladu ako nije proverio osnovne stvari. Naravno, pretpostavio je da dugujete porez Americi da bi ste vec bili “obelezeni”? Pa kriminalac se trazi za sitniji greh a ne za toliki poreski dug. Znaci ako ste krivi (pretpostavka) kriv je Aleksandar Vucic sto nas je sa Vama upoznao,
  Gospodine Radulovicu, sto pre dokazite sve ovo, mucno je gledati kako najgori pokusavaju da blate, prljaju sveee. Pa i da ste krivi, to rade institucije a ne Aleksandar Vucic i njegovi misevi. Gledajuci prenos bila mi muka u stomaku, sramota i neverovanje da se mandatar ceri, kezi, misevi imitiraju njegovo ponasanje. Najvise ruznog o AV sam plasira.
  Toliko od mene.
  Pozdrav

 • Cela prica je teska namestaljka i pokusava da se napravi neka nebulozna konstrukcija da je Radulovic pobegao u Srbiju iz Amerike da ne bi platio porez i da ga je maltene CIA ucenila da bude njen ‘spavach’ u politici Srbije.
  Zanimljivo je da sad ima ‘simpatizera’ pokreta koji ocekuju da Radulovic ‘da bi se oprao’ treba da prilozi ‘zvanican’ dokument da ne duguje porez u Americi.
  Pokusajte da zamislite da bilo ko od vas koji je boravio ili radio u nekoj zemlji pre vise od 10 godina, a sad zivi u Srbiji treba da izvadi ovakvu potvrdu. To je svakako procedura koja traje i kosta, a mozda je i nemoguca.
  Kao prvo, poreski dug u Americi nije javna informacija. DW ne moze da zna da li neki americki poreski obveznik dugije porez ili ne. Samo ta cinjenica jasno ukazuje na falsifikat. Informaciju o poreskom dugu americkih poreskih obveznika ISKLJUCIVO mogu da dobiju taj poreski obveznik ili njegov poreski savetnik.

 • Citam ove komentare i nije mi jasno koliko ljudi ne poznaju osnovne stvari. Covek se izselio iz Amerike jos 2001 godine, sto se tice Americkog zakona o oporezivanju pravnih i fizickih lica, on savrseno funkcionise i nikome na svetu ne bi dozvolio da duguje 15 godina milion evra poreza!!!! Pa nije to Srbija, da li je moguce da neko moze da poveruje u ovakve gluposti??? Sasa Radulovic duguje milion evra poreza u Americi i 15 godina se seta slobodan po Srbiji i svetu, a takodje se bavi javnim poslom…. 🙂

 • Odlično. Stvar je rasvetljena na poverenje. Iskreno, i ja bih voleo da vidim neki zvanični dokument koji će zatvoriti uši ovima što jedva čekaju da upru prst u Radulovića. Moram da priznam da sam iznenađen toliko prljavom igrom SNS-a gde ne možeš da uhvatiš šta rade – izmišljaju, lažu, menjaju teze, bune se protiv nečega što nije bilo…. , mislio sam da su takvi samo kad se sprovode lokalni izbori (jer je tu u pitanju lokalni kadar), kad ono “ovi gore” još gori, a još veće iznenađenje – toliki broj podanički nastrojenih političara koji trče da se klanjaju i “ljube skute” velikom vođi. Jedna psihološka zakonitost glasi: “Kako radiš bilo šta – tako radiš sve”. Prema tome, ako su ovakvi kad ih vidimo i slušamo, kakvi su kad ih niko ne vidi. Nemojmo uoipšte imati dilemu kao će se starati o državi i interesima građana. Sad je barem jasno koga se najviše plaše, ili, kako naš narod kaže, “za dobrim se konjem prašina diže”.

 • Nema potrebe da objasnjavate.Obrazovana i napredna Srbija je za vas.Verujte sve vise obicnih ljudi koji su kao ja seljaci prepoznajemo u vama i vasim idejama snagu za promene.Jer dosta je vise Srbiji i Vucica I njegovih pudlica.Vrlo brzo ce doci do ekonomskog sloma koji ce dovesti do velikog nezadovoljstva naroda.Pobedice ga Srbija na presednickim izborima.
  Jer nisu ljudi toliko krvi dali u proteklim vekovima da bi nas Vucic zbrisao sa lica Zemlje.Trenutno je Vucic najbogatiji premijer Evrope.Jer vesti o njegovom bogastvu i haracu po Srbiji se brzo sire.
  A vi ne obracajte paznju na njihove udbaske price jer ovo je njegov ocajnicki napad posle rezultata istrazivanja koje je on narucio za presednicke izbore gde ste vi vec sada oko 15 procenata.
  Srbija se umiriti ne moze.

 • Da li je Sasa platio ili nije porez, to zna samo on i niko vise. Vidim ovde mnoge strucnjake americkog poreskog sistema koji tvrde da su podaci IRSa tajni. Neki jesu, ali Notices Federal Tax Lien nije. To je javno dostupan podatak. https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p1468.pdf strana 12

  Federal tax lien documents, as presented by the Internal Revenue Service, must be readily available to
  the public. Recording officials must maintain, in some form, the lien documents filed with partially
  redacted SSNs. Maintaining these documents ensures the public is obtaining information on the correct
  person and eliminates the need for recording offices to perform additional tasks related to lien documents
  as provided to their offices.

  • Notices Federal Tax Lien jeste javan podatak i označava da je na neku nekretninu stavljana zaloga. To je informacija od javnog značaja da budući kupci mogu da znaju da postoji zaloga na toj nekretnini. Međutim, ono što nije javan podatak je razlog postavljanja te zaloge. Piše da je zbog poreskog duga ali dalje konkretne informacije o samom poreskom dugu nisi javan podatak i nije moguće tako jednostavno da se dođe do njega, pogotovo sa daljine. Radi se na tome i bićete obavešteni o ishodu.

  • To prosto nije istina. Lien nije hipoteka. Lien je zalozno pravo koje se stavlja na celokupnu imovinu trenutnu i buducu dok se dug ne izmiri. Lien nema apsolutno nikakve veze sa hipotekom. Jos jedna stvar koja se ovde brka, pa mnogi kazu zasto ga nisu hapsili, raspisali poternicu…. Sasa Radulovic ako uzmemo da je dokument DW autentican nije pocinio krivicno delo, on nije utajio porez, on ga je prijavio, ali nije platio. Neplacanje poreza nije krivicno delo, vec prekrsaj i za njega se ne raspisuju nikakve poternice. Pravite razliku sa utajom. Nadam se da ce na kraju sve ispasti kako treba i da se radi o gresci.

 • Postoji u najvecem Srpskom selu koji se zove Brograd,Americka ambasada najveca u ovom delu Evrope!U njoj sede gospoda Amerikanci i cenjeni ambasador g.Skot!Sta ceka gospodin Radulovic,zasto sa novinarima ne ode do te ambasade…i licno kao politicar i narodni poslanik,nekada Americki poreski obaveznik zatrazi prijem u cenjenu ambasadu i kod cenjenog ambasadora a gospoda novinari sacekaju napolju…Posto se u ovoj zemlji od 1990.god Americki ambasador vise pita(i u sve mesa),jednom depesom svojoj zemlji moze da resi ovo pitanje…koje zaokuplja ovaj jadan nesrecni narod i vodju licno!Samo da ne stigne depesa sa potvrdom duga…tada ce g.Radulovic reci”gruba greska”!:Naravno da mi to nebi bila zelja,vec mi ovo Radulovicevo ponasanje malo ide na zivce…Gospodin se pravda Srpskim medijima,umesto da preduzme konkretan potez…pa onda pred novinare u Skupstinu Srbije!Ovako…bice da gde ima dima ima i vatre…i nece ovo biti prvi i poslednji napad na njega i pokret…ovo napadi tek pocinju!Gospodine Radulovicu!

  • Ideja vam nije loša ali ima ozbiljan defekt -u ambasadu se odlazi/dolazi isključivo na poziv. Zašto bi Radulović uopšte tražio poziv u ambasadu us o nepostojećoj temi (ne nalazi se na zvaničnom sajtu dužnika us administracije) a samo po osnovu nečega što je izgleda smrad i dim bnd-a sa starog kontinenta. Zašto bi on zadovoljavao potrebe ozbiljno bolesnih ljudi, hijena i poluljudi. Po meni, trebalo bi da napravi jednu kraću (medijski na sva zvona najavljenu) posetu američkoj zapadnoj obali sa sve posetom San Mateu i lokalnoj poreskoj administraciji. Posle toliko godina navodnog ‘milionskog poreskog dugovanja’ ako je to stvarno tačno, kao što nije, verujem da će ga najbolja poreska vlast na svetu -uhapsiti. Ukoliko se to ne dogodi i ne bude uhapšen, jasno je, svaka dilema je razrešena-vraća se kući pobednički. Ovakav potez će odlično razumeti pre svih domaća gerila… Ima jedna stvar u kojoj Radulović po meni greši. Kaže: taj dokument (papir) je falsifikat ili gruba greška. Odakle mu da je to uopšte dokument? Ono što je prikazano na dw jeste FAKSIMIL (delom zamućena slika ili kopija) nečega za šta novinar iz dw ceni da je dokaz!? Dokaz može biti samo i isključivo IZVORNIK tj ORIGINAL. Kakva kopija ili skenirano ‘nešto’, kakvi bakrači. Pa to je potpuno neozbiljno. Ali domaćoj podvrsti takve pomije su dovoljne za maltretiranje i seirenje, izrugivanje opoziciji, demokratiji i zdravom razumu. Dakle, Saša, ne prepuštajte im već preuzimajte inicijativu..

  • isto kao vi i ja se pitam…vi na jedan a ja na drugi nacin!Ambasada Amerike u Srbiji je sve drugo osim onoga cemu sluzi u mocnim drzavama…u drzavama kao sto je nasa…tamo je kljuc mnogih resenja!Kada se pokojni premijer u jednom interviju za tv javno zapitao nasta lici to pobasanje zapadnih ambasadora u Srbiji da traze prijem kod njega za svasta,i da se oglasavaju po pitanju unutarpolitickih desavanja u Srbiji…doslo je do velikog zahladjenja zapadnjaka prema njemu…gde je sve izaslo na videlo kada je u”Sablji” trazeno da se ukine vanredno stanje i ne ide na hapsenje Kostunice!To su te mocne zemlje i mocni ambasadori…koji vrlo dobro sve znaju sta sebivde radi i kakvu igru ko igra!Vi npr da ste ziveli i radili u neko stranoj zemlji gde ste ostvarili neka prava a danas da zivite ovde potpuno imate pravo da se obratite ambasadi te zemlje…a da li cete dobiti poziv za razgovor ili resenje problema je jasno,drugo pitanje!

  • Uz duzno postovanje Negra ja to vidim malo drugacije.
   Kao prvo mislim da je covek nevin, dok mu sud nije dokazao krivicu.
   Kao drugo, nisam cuo da USA trazi po svetu Radulovica. Znaci – ja mogu da verujem Sasinom Topicu.

   Medjutim ima jedna razlika izmedju Sase i nas smrtnika. On je javna licnost i nas je sef. I volimo da je nas sef i ponosni smo na to.
   Sasa ne mora da ide u Kaliforniju i da se nehapsen vrati, da bi nam dokazao da nije kriv. Jeste da je tesko doci do USA-Ambasade. Ali Sasi to sigurno nebi bio problem, nazvati Skota i zatraziti termin za razgovor. Bez obzira sta ce njemu Sasa reci ili ga pitati i kako Skot moze da izadje u susret, jedno je bitno: kada bi se Sasa vratio sa tog razgovora, on bi dobrim delom dokazao, da ga Americka Administracija ne trazi po belome svetu. Jer je USA-Ambasady u BG teritorija drzave USA. Nije li tako? Nebi li onda oni koji misle da bi SR ulaskom u USA bio uhapsen, vec dobili adekvatan odgovor? Licno mislim da bi Sasa odlaskom u USA-ambasadu, nasem Premijeru zadao poprilicnu i pristojnu samarcinu 🙂

   Iskreno – svako od nas se potajno nada, da u ovoj prici nema nicega. I nekako mi poznavanje poreskih uprava van Srbije kaze, da dugovati toliki porez i hodati slobodan po svetu, nije bas svakodnevnica. A osim toga mi nije ni jasno, zasto Americka Poreska Uprava, nije ama bas nista poduzela u smislu, da pokusa da vrati svoj novac. Kao ona ne zna gde se Sasa Radulovic vec godinama nalazi.

   A ove price sa Teorijama Zavere, se ne razlikuju mnogo o prici o Cherry-paradajzu, gde se paradajz najpre kriza sa ogavnom zivotinjom, pa ta ogavna zivotinja sledeci dan postaje riba List. I to sve pri pominjanju zdrave ishrane, odnosno kao argument za odbijanje GMO-proizvoda.

  • Averell@ Niste vi mene uopšte dobro razumeli, verovatno zbog mladosti, što je opet ok. Nemam ja nikake sumnje u Sašinu nevinost. Ali ovde se ne radi o tome. Čestit čovek i pokret su meta napakivanja lažnih afera i optužbi a društvo meta zamajavanja fabrikovanim ludilom koje treba da pokrije prave teme i realne probleme. Pogled gore i svom snagom napred.

  • Borislave,
   Mozda je neko sa te adrese falcifikovao zelenu boravicnu dozvolu i podatke Sase u siciljanskoj dolini,vidis koliko je problema imao Andrej,ni kriv ni duzan,na sud da dokaze lazne optuzbe.
   Za one koji privremeno borave i rade u Americi vaze neki drugi porezni zakoni,kako moze da se procita na holandskim forumima.

 • Mene poreski sistem u Americi ne zanima. Ali Vučić sve čini da se dodvori širokoj narodnoj masi (osuda preplanulih Srba. ne pokazuj diplomu već popravljaj vodokotlić i slično). Većinu naših građana zanima nažalost šta komšija kuva za ručak. Sada su se odjednom zainteresovali za poreze u nekoj tuđoj zemlji.Ne vide šta se radi u njihovoj neuređenoj državi. Milion ljudi radi na crno, nijedan privatnik ne plaća regularne plate, seoski dunđeri i nadrilekari javno rade ne plaćajući poreze. I da ne nabrajam dalje. Poreski sistem je temelj države i biznisa.
  Moja deca rade u Americi. Ne brinem za njihove poreske obaveze, plati će. Želja mi je da se vrate u svoju zemlju, da ovde plaćaju poreze. Ali kako. Sa jedne strane imaju nelojalnu konkurenciju, a sa druge strane ih država odmah oglobi sa porezima. Ako bi hteli da se zaposle treba im partijska knjižica.

 • Nije mi jasno: Da ste zeleli uspeli bi ste za nedelju dana da dobijete isti dobument od opstine i da vidite o cemu se radi, jel ste podneli zahtev? Pricate o listi duznik u Kaliforniji na kojoj niste, a znate da se radi o federalnom porezu koji nije na toj listi. Zasto argumentujete necim sto nije argument! Sami se zalazete za profesionalnost a u ovom slucaju vi niste.
  Sa druge strane ja sam ubedjivao sve zive da glasaju za vas, i zato smatram da ste duzni da nam lepo ispricate o svakom koraku koji je preduzet da se slucaj rasvetli. Ja iz vasih saopstenja ne znam sta vi zapravo radite po tom pitanju i dali nesto radite. Svo vreme samo izjave tipa “nisam majke mi” . Kakva je onda razlika izmedju vas i drugih politickih partija? Razocarali ste

 • Zelim da verujem SR, dala sam mu glas i zelim da nista ne dokazu, ali mi njegova demagogija hako smeta.Ne prica u duhu srpskog jezika.Zelela sam da cujem prica je izmisljena,poslao sam tahtev, stici ce tad i tad..Sve drugo mi izgleda kao izbegavanje konkretnog odgovora..da ili ne…

 • DW ne treba verovati, kao ni jednom zapadnom glasilu. Inače da je gospodin Radulović americi ostao dužan makar 1 $ on bi odavno bio na interpolovoj poternici. A za milion dolara… ljudi, pustite ono kevtalo AV i DW, u americi ne možeš izbeći porez, nije to poreska uprava kao kod nas, u srbistanu.

 • Наметање теме да нам прође време. Још један покушај скретања пажње са суштинских питања која су постављена отворено и јасно у институцијама система. Количина дезинформација, начин и сложеност преноса могу само да радују јер говоре о озбиљности изложеног програма и његове перспективе.

 • Mozda nije firma problem nego kuca.Sve to ameri racunaju u zaradu pa tako ako ste je kupili danas na kredit a uspeli da optlatite sve banci za godinu dana i onda to prodate oderu vas ko zeca.Sve ti uzmu pa se ti slikaj.

 • Zadatak opozicije je da ukazuje na pogrešne poteze vlasti. Vlast u Srbiji treba da juri poreske dužnike u Srbiji (mnogi duguju mnogo više od milion dolara). DJB ne treba da upada u zamku da dokazuje nevinost. DJB je udruženje građana sa ograničenim resursima koje treba da angažuje da bi bili prava opozicija. Vlast će svaka dva-tri dana da izmišlja optužbe i na kraju će svi resursi Poketa biti angažovani da se dokazuje nevinost. Ne treba upadati u zamku.

 • Jedan od razloga zašto sam svoj glas dala Pokretu DJB bio je i taj što se Pokret zalaže za princip POTPUNE transparentnosti.
  Ovaj princip, zajedno sa ostalim za koje se zalaže Pokret, predstavlja CRVENU liniju preko koje DJB ne želi da prekorači i izričito traži od ostalih političkih aktera da ga poštuju.
  Gospodine Raduloviću, mi ne možemo zahtevati od drugih da poštuju naše principe ako ih i sami ne poštujemo. Ja sam samo jedna od mnogih koji su u vreme izborne kampanje mnogo razgovarali sa ljudima u svom okruženju insistirajući da podrže program DJB i veliki akcenat stavljali na principe. Da Vam ne kažem, mnogi nisu ni znali šta znači pojam transparentnost i kako se on primenjuje u politici. Mene to nije mnogo iznenadilo s obzirom da danas mnogi naši političari-demokrate, a i mediji koriste ovu reč (čuli su da je to moderno u savremenoj politici), a da pri tom i ne znaju šta ona znači i tako je upotrebljavaju za sve i svašta što samo zbunjuje građane. No, i posle izbora i dan danas, razgovaram sa ljudima, ali moram Vam reći, zbog ovog ne razrešenog problema oko Vašeg poreza, doživljavam prozivke ne samo od onih kji Vam nisu dali glas, već i od mnogih koji su glasali za Vas. Ovo Vam govorim iz razloga da shvatite koliko je ozbiljna stvar na terenu. Treba da znate, mnogi su Vam dali ovaj put glas sa određenom dozom nepoverenja.
  Prema tome, nemojte više da dajete ovakve izjave, dajte dokaze. Meni lično, a verujem i mnogima, neće smetati ako Vi imate dug, a niste ga još platili. Nećete biti, ni prvi, ni poslednji kome se to desilo, ljudi će to razumeti. U ovoj besparici, mnogi pošteni ljudi se nalaze u istom problemu. Ako je to razlog, pa recite, niko Vam zbog toga neće skinuti glavu. Vi ste se građanima predstavili kao osoba, poštena, moralna i kulturna. Građani su Vam poverovali i zato su Vam i dali glas. Pošteno je i reći, pogrešio sam … izvinite, napuštam politiku. Ovakvim izjavama i odugovlačenjem, samo stvarate sumnju i ostavljate prostor protivnicima da Vas ismevaju i ponižavaju, a samim tim i sve nas. Ako to Vama ne smeta, meni jako smeta. Treba da znate, velika većina nas koji smo podržali DJB smo upravo oni pošteni građani koji nisu dali glas Vučiću iz razloga jer nas politika ne interesuje da bi kroz nju ostvarili neku ličnu korist. Mi želimo da pripadamo organizaciji poštenih ljudi koji će se odlučno i hrabro boriti za dobrobit sviju nas. Ja sam Vam dala glas, ali to ne znači da ću Vam slepo verovati. Budite sigurni, ako se ovaj problem ne razjasni, isto onako kako sam se borila da osvojite što više glasova, spremna sam da se borim i da ih ne dobijete u buduće. Ovo nije moja pretnja niti osveta, ovo je moja građanska dužnost. Iskreno, ja sam prva koja sumnjam iz prostog razloga zato što znam šta znači reč transparentno i šta znači kad neko jedno priča, a drugo radi.
  Za sve one koji ne znaju, a ima ih, kao dotična (izvinjavam se, zaboravila sam joj ime), iz ne znanja srljaju i odmah su spremni da optužuju. Meni stvarno, ni malo ne smeta što će neko misliti da sam bot, ali ima ljudi kojima to smeta. U svakom slučaju, pozdrav za Makarija, pročitala sam Vaš komentar.
  Transparentno znaži : providno, prozirno … U prenosnom značenju – jasno.
  Kada ovu reč upotrebi u vezi sa ovim problemom, rečenica glasi: ” Ovaj problem se mora transparentno rešiti “. Kada ovu rečenicu prevedemo na naš srpski jezik, ona glasi: ” Ovaj problem se mora jasno rešiti “. Ako bi je još malo proširili, onda bi ona glasila: ” Ovaj problem se mora rešiti na način na koji će svima biti jasno i poznato šta je urađeno”. Ili ” Oaj problem se mora rešiti bez skrivanja bilo kakvih detalja “.
  Vikipedija
  Transparentnost je izraz koji u društvenom, odnosno političkom kontekstu označava javno delovanje pojedinaca, društvenih grupa, organizacija, institucija i državne vlasti koje karakteriše otvorenost, odnosno spremnost da se podaci o njemu što je moguće više učine dostupnim javnosti i na taj način odgovornim prema široj zajednici.
  Transparentnost je ideal koji se u savremenim zapadnim društvima nastoji ostvariti kroz javni pristup informacijama kojima raspolažu vlada ili institucije od javnog značaja, odnosno kroz javne rasprave o budžetu i finansiranju takvih entiteta.
  Važno!
  Smatra se da transparentnost, ukoliko se nastoji dosledno primeniti, predstavlja jedno od najboljih sredstava za prevenciju korupcije i raznih drugih oblika zloupotrebe.
  Transparentno, molim!
  Pozdrav svima.

  • @ Snažana
   Vas slobodno kao zrelog komemtatora aktuelnog teksta DJB može staviti kao
   KRITIČKU REFERENCU GRAĐANSKE ZRELOSTI ovakav komentar zavređuje pažnju.
   Čestitem

 • “Папир који је послужио за дискредитујућу причу прибављен је од локалне самоуправе Сан Матео и на њему пише да је IRS (америчка пореска управа) 2005. године тражио од општине да се стави залога на некретнину због пореског дуга.”

  Ово није тачно. Папир представља обавештење о заложном праву на сву садашњу и будућу имовину обвезника. Ако кућа није била у власништву Саше Радуловића у време када је одлука о заложном праву донесена (нити је сад), она се не односи на ту кућу.

  Да подсетим, јавност и даље чека на обећану званичну потврду од IRS-а да овај дуг не постоји. Терет доказа је сада на Саши Радуловићу.

 • AV i negov tim uz pomoc novinara DW u dobroj meri postigli su svoj cilj. Kod neprosvecenih gradjana koji se informisu iskljucivo preko rezimskih medija i koji nekriticki prihvataju sve sto im preko njih servira uspeli su dodatno da predstave SR kao nekredibilnog coveka. Istovremeno, kod neopredljenih gradjana koji tek otkrivaju pokret kao i kod dela pristalica pokreta DJB nametnuli su temu koja opet stavlja SR u poziciju da se brani, pravda, dokazuje, demonstruira transparentnost… i naravno, da trosi vreme i energiju da ospori i dokaze jos jednu u nizu klevata kojim ga AV uveliko obasipa jer je to deo njegove inteligentno smisljene strategije. I kad bude dokazao da nista ne duguje i da smo jos jednom imali priliku da gledamo predstavu koju je rezeirao Svemoguci, ovog puta uz asistenciju svojih nemackih prijatelja iz DW (kojima su svakako na prvom mestu istina i samo istina, a nikako licni interesi koje ostvaruju preko ledja gradjana Srbije) onda ce vec na red doci nesto novo, gde opet i iznova treba nesto dokazivat- na primer, da nema neko vanbracno dete, da mozda nije prisustvao (samo)ubistvu nekog prijatelja ili vec nesto u tom stilu jer ipak je Premijer taj kome je najvise stalo da nas-obicnih gradjana Srbije i on samo zeli da nas zastiti od tih Sasa koji nas tako bezocno obmanjuju i ko zna sta bi tek bilo sa nama da on nije uspeo da nas bar malo upozori sa kakvim to ljudima imamo posla…

 • Ako je ovaj dokument falcifikat,neko od simptizera ili DJB je mogao da uputi imal IRS-u da je DW objavijo facifikovani dokument sa njihovim logom,sumnjam da je tako nesto dozvoljeno.Obzirom da su poreznici,brinu o drzanoj kasi,nema sentimentalnosti,tuzili bi DW.
  Ko je ovde lud?

 • Postovaje svima!! Mogu da se saglasim sa svim prozivkama ,poklicima i pozivima Sasi da se spakuje i ode do San Matea, ili kako se zove i da podvikne tzim tipovima sto su mu to napakovali.Na licinom mestu ce svima u Srbiji razotkriti kako je doslo do te zalutale poreske obaveze.Bilo bi veoma interesantno saznati kako je covek koji je imao mala , malecka primanja, mogao da dogura do duga od milionceta, koji je san svakog migranta koji dolazi Obecanu zemlju.Mnogi nisu bili te srece da postignu taj san, i otisli su sa ovog sveta siromasni kako su na njega i dosli. Kada bi Sale to rscivijao, i dokazao Nevernim Tomama da mu je ” napakovano” ko zna iz cije kuhinje , jer gle otkuda sada ene de da se bas pojavi taj zagonetni cvetak zanavetak??
  Hmmm interesnatno.No, hajdemo redom.Recimo Sale dokaze da je nevin kao udavaca koju proveravaju babe prstima pred udaju.Fokus sada se premesta i Sale ide na noge laghane u Srbiju da proveri kako funkcionise masina za pravljenje i raspianje para.A znamo puno o tome.Pa da vidimo. otkud drprdima vile, pa doktorati, pa silne milijarde na racunima, a sve od narofdskih para i gladne sirotinje raje.A njoij dobro, vole da ih kradu i lazu, a sada je najinteresantnije kako je Sasa uspeo da dodje u Srbiju a da ne plati sumnjivih milion dolara.Prosta logika i pamet kaze..covek koji se zove <Sasa Radulovic, radio je u inostrastvu kao i stotine hiljada INIH MUCENIKA.Svikoji su radili tako MPORali su da plate POREZA DA SU SLUCAJNIO UKRALI DRZAVNE PARE KAO U SRBIJI BILI BI ODVEDENI U BAJBOKANU NA 30 ILI VISE GODINA. Ovde je normalno i moderno da se krade od drzave, a da se upire prstom na isejenika KOJI NIJE KRAO, I OTIMAO, vec radio i zaradio, pa makar i ne platio pisljivi pporez.Uostalom i da ga nije platio trebalo bi da bude NAS HEROJ KOJI JE ZAJEBAO IRD, A ZAJEBATI IRD MALO MORGEN!! pOZDRAV Sasi!!Udri Saleeee!!

  • Dojce vele ga isto ne optuzuje.Bas ga fali.Ovu granu turizma treba da patentira.Odes u Ameriku turisticki a vratis se sa punim cupom love.E to mi kazi biznismen.

  • Какав је припрост Ваш коментар, Нина!
   Коментар Вам је пун лажи.
   Идите на сајт “информера”.
   Тамо припадате.