Саопштењe Скупштина

Мандатар још није показао експозе писан руком на 450 страна

Саша Радуловић је у Скупштини Србије још пре десет дана затражио од премијера да покаже руком писан експозе на 450 страна каро папира. О томе је сам премијер говорио у Скупштини и инсистирао да га је сам писао, али до данас није показао да ли је то истина. Подсећамо премијера да је једини начин да отклони сумње у свој кредибилитет да покаже тих 450 страна писаних руком.

ekspoze

Посланици су добили експозе на 68 страна, а премијер је рекао да је на прескок читао текст писан на 270 страна. Премијер је инсистирао на томе да увек све сам пише. Да би се утврдило колико су премијерове речи тачне кад је у питању експозе, па самим тим и оно о чему се у експозеу говори, обећава и најављује, премијер би требало да без одуговлачења и даљег пренемагања покаже тај рукопис.

Премијер је у Скупштини покушао да избегне једноставан захтев Саше Радуловића да покаже тај “каро папир” наводним позивом да “наврати” па ће му лично показати. Међутим, у утврђивању кредибилитета премијера не може бити ничег личног, нарочито не након два месеца пребројавања руком писаних страна у јавности.

Захтевамо од премијера да одмах покаже руком писан експозе на 450 страна да бисмо могли да судимо и о истинитости његовог садржаја.

Повезани текст
Експозе на каро папиру на сунце

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Vucic je dokazani i provaljeni lazov. Radi to svesno i namerno.
  Uvek preteruje, cak je i sam dosta puta priznao, npr. kaze Mihajlovicki, asfalitiracemo 10km puta.. nene.. on kaze njoj.. reci 50km. Reci 2 meseca pre roka. Ok to sve zvuci, sjajno i bajno ali nidje veze sa realnoscu.

  Kako sam duva u taj balon, sam ce biti i kad se raspukne.
  Za ekspoze naravno da je preterao, jer da bi covek napisao 450 strana morao bi da sedi 3 meseca po ceo dan i samo da pise. Koliko znamo on je non stop negde, putuje, slika se, kao nesto radi. Sve se svodi na to da on pravi sliku kako je on pozrtvovan i vredan. Realno to nije toliko ni vazno koliko su vazne dobre i mudre odluke i potezi. Ne radi on na traci pa da mu se meri ucinak koliko radi. Meri mu se ucinak STA RADI. Bole me uvo i da je ekspoze 450 strana ako nema u njemu dobrih i realnih ideja.

 • Prvo, uz osmeh pohvala – ne zbog cenzurnog “arbitriranja” komentara ispod prethodnog komunalnog teksta, već generalno – zbog rekacije u cilju upristojavanja “publike”. I bilo bi dobro da to aktivno i nastavite da činite – gde god se nivo korespodencije – umesto držanja teme – svede na medjusobni obračun svih (ili pak većine) nas. Forum sasvim sigurno nije zamišljen kao obračun za i protiv (zapravo, nadam se da sam u pravu), već kao mesto iznošenja stavova, pre svega u odnosu na vas i vaše stavove demonstrirane u uvodnim tekstovima. Tek potom – jednih u odnosu na druge. U ovom uvodnom tesktu ste pozvali premijera da pokaže 450 strana ekspozea – kako biste mogli suditi o istinitosti njegovog sadržaja. Ja bih rekao – o istinitosti njegovog postojanja. I to sasvim sigurno nije ni prva ni poslednja laž premijera. Medjutim, pozivam vas da se skoncentrišete na brojne bitne teme. Ordinarne laži su u politici – očigledno dozvoljene. I gradjani, preciznije, narod, toliko su naviknuti na njih – baš kao i na skupštinski rečnik o čemu ste i više nego naširoko – da više i ne reaguju na to. Naprotiv, to ih čak i zabavlja. Zato apelujem, tražim, da preusmerite vaša “pera” na one papire na kojima su daleko važnije teme. Već sam to ovde rekao – da ne bude da su moj glas pojeli skakavci.

  • igore, izgleda da sediš na jednom od onih radnih mesta, što Radulovć kaže, partijskih, dobro plaćenih, ne znam sa kakvom diplomom pa udarnički “palamudiš” na svaki tekst koji se ovde pojavi. I to pokušavaš na “vrlo (ne)pismen način. I u fori, evo i ja kritikujem ali vi bi trebalo da prestanete i predložite nešto pametno, korisno za državu, čitaj AV. Jer je i on jadnik sa karo ekspozea više puta tražio od poslanika da mu ponude rešenja jer on kukavac i pored toga što ne spava, moča i ne jede, nemože, nezna kako ili nema srca da povuče neke poteze! Pa sad i ti. Umesto mudrovanja na temu, ne mučite AV primedbama na njegova rešenja dajte mu ih vi. Izvini rođo, onaj ko ima dve leve noge ne znači da mora da igra levo krilo. A ti džabe sedeći na nepostojećem radnom mestu, pun ljubavi prema vođi napiši. Evo, pokaži nam kako se to radi, mož da nas omekšaš da i mi sa kritike pređemo na zakopavanje kamena temeljca na koji će Serbija da se utemelji!

  • DUŠKO, jednom sam već povukao vodu za tobom, i bio si nestao neko vreme, ali, evo, izgleda da si uspeo da isplivaš iz nekog kolektora na dokovima Beograda i da se vratiš u punom intelektualnom sjaju. A intelekta u tebi ima taman koliko i vitamina u elementima deponovanim u pomenutom kolektoru, gde si se taložio pre slanja na dalek put ka crnomorskim dubinama. Iskreno, očekivao sam te tek za nekoliko miliona godina, recikliranog, u vidu materije koja kruži i nikad ne nestaje… Ali, ovako brzo… Svaka čast.

  • Sramota, kakav recnik na ovom sajtu nista niste bolji od AV (koji je juce 10 puta upotrebio reci olosi, bednici i jadnici).

  • Laki je izgleda malo nervozan.
   A i magla padnala na oči pa umesto da pročita dusko našao nekog DUŠKA. A koliko je samo malo napora bilo da tvora isteraš iz jazbine. Jednostavno, ko Prlainović AV. A on, ko Erdogan izgleda da je umislio da je to trenutak da osvoji RTS kome svi mi plaćamo namet a AV govori o državnim parama. Sve više vidim mudrost Živkovića koji insistira na lekarskim uverenjima!
   A tebe, rođo, igore, napuštam zauvek, sa ovakvim rečnikom najbolje je da se vratiš tamo odakle si došao, u mrk AV i SNS ovih katakombi, nije svetlo za tebe dobar ambijent . A možda bi i ti trebao malo da posetiš neku specijaliziranu instituciju! Ne bi škodilo!

  • DULE, želim ti ugodnu plovidbu i uspešnu prirodnu reciklažu skupa sa Djb botom – na putu ka pičini Crnog mora… Paaa paaa

  • Нина (још једном дилема да ли си уопште женско) ниси се појављивала од мог последњег коментара. Препознат(а) као удбаш стварно ти је глуп коментар. Мораћеш да смислиш нешто оригиналније, иако сумњам да си способан(а) за то. Ни сендвич ниси заслужила овим имбецилизмом.

 • Aktivni učesnici u političkim dešavanjima iznose svoje stavove na javnim mestima. Javna mesta su u Skupština, prostori u medijima, javno izrečene izjave pa i ovaj sajt.
  Kad se javno nešto izjavi onaj ko to radi preuzima odgovornost za izrečeno. U svakoj zajednici se po istinitosti, realnosti, odmerenosti ceni osoba koja je nešto izjavila. To važi za prvog ministra, aktivistu političke partije ali i bilo kog drugog. Ostali ga po tome procenjuju. Ako neko nešto neoprezno izjavi a želi da u političkom životu igra odgovornu ulogu mora da svoju izjavu dodatno obrazloži, povuče je ali i da se izvine ostalima za neugodnost koju im je prouzrokovao.
  Zato insistiranje na 450 stranica pisanih rukom nije isterivanje nebitnih sitnica već upristojavanje učesnika za javno izrečenu reč. To važi prvo za mene pa onda to zahtevam i od svih ostalih. Premijer je samo jedan od nas u zajednici.

 • Ako se dobro sećam, pitanje famoznog Vučićevog rukopisa na 450 strana ste pokretali u još par prethodnih tekstova.
  Znači ovo bi bio treći tekst u kome se to pitanje postavlja.

  ZAŠTO JE ZA IMA BOGA VAŽNO DA SE ZNA DA LI TAKAV RUKOPIS POSTOJI?

  Kakve veze ima da li je pisao rukom na papiru, kredom na tabli ili crtao grančicom u pesku?
  Šta vas briga koliko je stranica ispisao rukom?
  On je svoje izrecitovao u Skupštini za tih 6 sati i nešto ste dobili napismeno.
  Kao da je i to bitno, kao da će on pa da radi to što je obećao u ekspozeu.

  Svi znamo da Vučić laže, a kad ne laže onda preteruje.
  Ali IMATE LI VI NEŠTO PAMETNIJE I VAŽNIJE ČEMU MOŽETE DA SE POSVETITE?

  • Црни земљаче, да ли и ти очекујеш сендвич. Како није важно да ли такав рукопис постоји ? Све “доброте” које су нам смишљене би требале да буду ту. А где су ? Нема их нигде. Не треба ти икоме да солиш памет о “паметнијем и важнијем” јер је управо ово то – доказ за једну празну причу која нема везе ни са чим и коју треба разоткрити до краја јер наставак диктатуре лумпенпролетеријата значи и још већи суноврат ове земље. Можда и неке фаце убрзано раде на некој “верзији” овога дикумента али свима је јасно да он никада није ни постојао јер је то прича за одређену циљну групу која такође зна да то не постоји али жели да верује у то. Комунизам је друштво колективне обмане и самообмане. Зна се шта следи иза празне приче, апсолвирано задњих четири године. Нема “паметнијег и важнијег” него отворити очи народу о опсени која, поред тога што је дубоко моронизирајућа, је и дубоко разарајућа првенствено према онима који добровољно учествују у самообмани.

  • Ima 68 stranica i na osnovu zapisnika sta je rekao na zasedanju Skupstine su zvanicni dokumenti,sta ce on da svrlja to je njegov problem.
   Na osnovu toga DJB je mogao/morao da izadje sa stavovima,sta je dobro a sta nije i sta oni nude u pismenoj formi.

  • А замајавање народа са 450 страна ? То је небитно. Каква је изврнута свест ликова који имају задатак да својим коментарима скрену пажњу са суштине изгледа да то треба да буде савршено нормална ствар а ко мисли другачије је непријатељ народа, злонамеран, тенденциозан итд. Да ли си нн чуо да ико игде у свету пише експозе или програм након избора и још се овако изругује са народом са тим ? Замена теза. Народ треба да гласа за програм, наравно којега нема, нити може да буде, а не да му се сервира неки бућкуриш месецима након расписаних избора. И ти ћеш морати дубоко да се потрудиш да објасниш да си зарадио свој сендвич овим коментаром.

  • Gospodine,
   Stranke pre izbora izadju sa razradjenim programom,ako kazete progresivni porez,to nije dovoljno,mora da se opise kako zelite da ostvarite.
   Kad ukucam porez u jednoj od zemalja gde se primenjuje progresivno oporezivanje,treba mi 2 sata da citam.
   Isto vazi i za 20 tacaka,obrazlozenih u par recenica.
   Kad se zavrse izbori,koalicioni partneri dogovaraju program,pisu-brisu,bitno je ono sto su se dogovorili,izlaze pred Parlament,koji usvaja program za naredne cetiri godine.Ono sto su oni pisali-brisali a nije uslo u program koji je verifikovala vecina nije vise bitan.
   U ovom slucaju,ponavljam,DJB je trebao na osnovu podataka koje ima da napravi alternativu,ponudi bolja resenja na papiru,uostalom je to i obaveza opozicije.
   Kad oni urade u pisanoj formi alternativu,ja vodim na rucak u Cafe Wurst sve botove sa sajta.

  • Странке излазе пре избора са програмом и са начином и решењима како се поједине тачке спроводе и/или реализују. То није спорно. Спорно је то што тако нечега није било ни пре ни после избора јер тренутну власт и не интересују баш много решења већ само жеља за опстанком. Фантомски експозе је кобајаги требао да нешто понуди, а чега није било, што би кладионичари рекли ни у најави пре избора, јер да нешто може да се деси сем тоталног суноврата би се десило за задње четири године ове власти уз минималне варијације уоквиру исте. Потпуно неозбиљно је рећи да се после избора “пише-брише” јер је тек то изругивање са народом и потпуно неодговорно. Као да је народ скуп заморчади над којим се врше екперименти. Међутим овој власти је и то некако нормално. Врше експеримент са свим доказано пропалим концептима уз врло бахато образложење “да ће баш овде исти ти пропали концепти донети добробит народу”. Да ли су Ангела Меркел и њен ДЦУ писали и брисали нешто после избора када су први пут дошли на власт. Наравно не јер то онда није оно за шта је народ гласао. Што се тиче програма ДЈБ ја сам прочитао њихов програм у двадесет тачака и он ми је јасан и концизан. Као и за шта се залажу што је такође кристално јасно тако да не видим шта више треба да пишу. Као парламерна странка они су обавезни да дискутују и залажу се за оно што су зацртали јер је за то неко и гласао. Што се тиче ботова не знам на које си мислио ? Удбаше који врше своју свету мисију. То можеш одмах, има их доста, уз низ псеудонима и акронима. Не мораш да чекаш да било ко шта пише.

  • Ja sam ovo NN otkucao slucajno,ostavljajuci komentar da drugom sajtu,tako je i ostalo.Pre ce biti da je udba nadzirala neke moje poslove.
   Ne secam se detalja zadnjeg formiranja vlasti u Nemackoj,znam da su u vlasti bili i liberali,onda se ostri olovka kod usaglasavanja programa,mora i ona da ostupi od svog programa,liberali su rigorozni po nekim pitanjima.Mislim da je sad velika koalicija na vlasti,i te kako je bilo pisanja i brisanja.
   Uprao odstupanje od programa na sledecim izborima znaju glasaci da kazne,zato je demokratija interesantna na zapadu,jedino spoljna politika se ne menja,barem sto se nas tice.

  • Odavno sam ja reakapo da je Makarije bot, jer u svakom ko bajagi “dobronamernom” komentaru ubaci po neki crv sumnje u radi i ideju DJB. Bot ali daleko inteligentniji nego Nikola i ostali, i verovatno ne radi samo za sendvič nego za nešto mnogo veće

  • Sumadinac nemoj tako da govoris za Oca Makarija, ako ti se ne svidja njegov stav to ti ne daje za pravo da ga odmah etiketiras da je bot. To se najmanje njemu moze pripisati, pa i ja sam imao kritican stav prema DJB sto se previse bavi sa onim sto radi AV jer mislim da se time samo uvaljuje u to njegovo blato. Uozbiljite se (i upristojite) ljudi, ovo sve vise lici na obicno tracarenje koje ne prilici ovom sajtu. Hocemo li se baviti ozbiljnim temama ili baljezganjem “premijera” jer to ce trajati sve vreme njegovog, nadam se, kratkog mandata?

  • pa ozbiljne su teme pokazivati gde god se moze i koliko god se moze da vucic laze ko pas, za svaku rec koju izgovori laze…ukazivati na to, hvatati ga u tome i insistirati na tome…nema vaznije teme…

  • O boze. Naravno da ne postoji, bajka ko bajka. Koga briga?!!? Ima on druge bajke koje nose dosta dalekoseznije posledice.

  • Vi znate,ja znam, neki sumnjaju a mnogo njih nezna. Zato je povremeno potrebno napisati ovakav tekst. Mozda neko objavi.Mozda ubedimo nekog ko sumnja, ili obavestimo nekog ko nezna. Slazem se sa Vama da ima vaznijih tema pa predlazem da pokrenete neku mozda i kao komentar na ovim stranicama, a mozete napisati i autorski tekst. Onda ce mo komentarisati.

  • Ако је фантомски експозе са произвољно варијабилним бројем страна намењен да буде програм владе, које су то важније теме ? Наравно нема их. Сендвичари имају свој задатак, у зависно од личних способности, да скрећу народу пажњу са суштине – да је експозе чиста обмана и превара и да у суштини обичан народ нема много чему да се нада.

  • I ono sta je mandator rekao u Parlamentu,zapisnicki registrovano,ostampano,poslanici DJB ga mogu preuzati, zvanicni dokument jer ga je vecina verifikovala.
   Mislim da je rekao da ce se graditi put NIs-Pristina-Tirana,DJB moze da predlozi gradnju puta Uzice-Visegrad-Trebijnje-Dubrovnik,finaciranje obezbetiti na Njujorskoj berzi,kad vi udarite u onu tepsiju na berzi,ima cifre da podivljaju.

  • @ Boško

   Odgovoriću vama, pošto vam je komentar pristojan.
   Zaista me mrzi da odgovaram po hiljaditi put na budalaštine da sam bot samo zato što predlažem nešto drugo.

   Slažem se da mnogo ljudi ne zna i da im neke stvari treba ponavljati više puta.
   Ali zaista mislim da je potpuno beskorisno istraživati da li postoji dokaz o tome šta je Vučić rukom žvrljao, da li je stvarno bilo na 450 stranica ili je to izlupetao onako radi efekta.
   Taj njegov rukom pisani tekst (ako uopšte i postoji) je samo NACRT koji je posle pretočen u konkretan ekspoze. Potuno je nevažno na koliko stranica je pisao nacrt.
   A sam ekspoze je završena stvar. Oni su vladu izabrali, a šta je Vučić piskarao – pa ko će se toga sećati već za mesec dana?
   Mislim da time nećemo ubediti nekog ako sumnja, jer to naprosto NIJE VAŽNO.

   Što se tiče važnijih tema, ja sam više puta predlagao veoma važnu temu – DETALJNO POJAŠNJENJE I RAZRADU EKONOMSKOG PROGRAMA DJB.
   Ono za šta smo glasali na izborima je samo gruba projekcija, osnovne, najopštije stvari. Iz toga se međutim ne vide konkretni detalji – strukura predviđenih prihoda i raspodela troškova. To je samo osnova i to je MALO.
   To može i MORA da se detaljnije obrazloži – i eto teme za nekoliko kvalitetnih tekstova.

   U suštini, može o svakoj od 20 tačaka da se napiše bar po jedan tekst. Recimo da autor zamisli da je došao u situaciju da konkretnu tačku sprovede u delo – kako bi to tačno izgledalo? Šta je sve potrebno da se uradi da bi se realizovala određena tačka? Koji resursi? Koje probleme i prepreke možemo da očekujemo?
   E onda o svemu tome mi ovde možemo da komentarišemo do mile volje i simuliramo javnu raspravu.
   To bi bilo korisnije nego da agresivno kidišemo jedni na druge sa optužbama o botovanju, vređanjem i sličnim izlivima netolerancije koji su veoma prisutni u komentarima na ovom sajtu.

   Bilo šta od 20 tačaka jeste VAŽNA TEMA, važnija od Vučićevih žvrljotina.
   Meni nije problem da napišem i aturoski tekst, ali mislim da to nije primereno, jer nisam član pokreta. To bi bilo samo moje lično viđenje.
   Ovo je njihov sajt i treba da prikazuje zvanične stavove pokreta.
   Šteta je da ti zvanični stavovi budu više posvećeni Vučićevom nacrtu ekspozea (na koji je već i sam Vučić zaboravio) nego programskim stvarima koje DJB promoviše.

  • Oče Makarije,
   podržavam ono što ste rekli. Do pred izbore na ovom sajtu su dominirali tekstovi o konkretnim društveno-ekonomskim problemima sa ponuđenim rešenjima, a sada daj Bože da na 20 tema na aktuelno-politička događanja dođe jedan analitički tekst o nekoj temi sa predlogom konkretnih rešenja. Bojim se da DJB ne sklizne u politikantske vode. Pametnije bi bilo da se neke stvari ignorišu po principu “pas laje, vetar nosi” umesto što se gotovo na sve što dolazi sa suprotne strane odreaguje (a tek pitanje ekspozea u rukopisu je apsolutno irelevantna tema – i ovo što smo čuli sa šezdest i nekoliko strana dovoljno je).
   Imam jedan predlog (sa jakom dozom ironije) – u toku narednog meseca ni u jednom tekstu koji se objavi na ovom sajtu ne smeju se pomenuti Vučić i SNS. Probajte da vidite da li je to moguće, a korisnmo je sigurno – promenićemo svoj fokus i okrenućemo se važnijim temama.,

  • Шумадинац је добро приметио. Отац Макарије је искусан удбаш. Изгледа да је главни међу њима. Сада почиње удбашко шибицарење. Отац Макарије се обраћа Бошку, “јединоме културноме”, који узгред буди речено није рекао ништа већ је очигчледно удбашки “спавач” који треба да се активира када за то дође време. При томе ускачу и нови да подрже бесмислене тезе. Погледајте коментаре тих ликова и на претходним темама ако имате времена а и воље. Удбашки отисак се одмах препознаје: 1) Увек се одмах скреће пажња са суштине било дилетантским или искуснијим начином и разрађује нека савршена бесмислица а за коју у свим наредним репликама претварају у Конфучијевску мудрост. 2) Ако им напишете аргументован коментар или га игноришу или опет скрећу на нешто ван суштине и контекста. 3) Има их више, и пошто су ту по задатку, до изнемоглости ће писати своје савршене бесмислице. Сви који сутра оду на посао неће имати времена да се позабаве овим тако да је њихова увек задња што трба да да привид некакве реторичке победе. Када год ико види овако нешто ниједнога момента не треба да сумња да се ради о удбашима. Отац Макарије, Бошко, Славољуб Станковић и други нису овде ради неке добронамерности и знатижеље већ да би многе бацили у сумњу и приказали како су овде разглабају неке периферне ствари а стварно битне маргинализују. Сасвим сигурно да има неких и код којих ће ово упалити.
   На питање ZAŠTO JE ZA IMA BOGA VAŽNO DA SE ZNA DA LI TAKAV RUKOPIS POSTOJI? које је поставио Отац макарије може врло кратко да се одговори. Ако не постоји онда је то једна веома бахата превара. А ко вас је преварио једном опет ће а и треба поставити питање колико је то пута урадио раније. Анализа може да буде и дубља али је и ово довољно. Да ли је постојање експозеа превара или не. Ако је превара нико нема право да да то игнорише и да скреће пажњу на крајње небитне ствари.

  • Posto si u komentaru ni krivog ni duznog pomenuo mene i to u negativnom kontekstu, kako ono rece udbas spavac, moram ti odgovoriti. Prosto verujem da si jedan od ostrascenih pristalica DJB necu te vredjati ni rugati ti se jer mislim da smo ipak na istoj strani. Verovatno cinjenica da komentare pisem sa vremena na vrema mislis da sam spavac udbas koji radi po direktivi. Moram te razocarati. Razlog tome je sto radim. Znam da zvuci cudno u zemlji Srbiji, ali radim. Eto ove komentare pa i tvoj sam citao na mobilnom u vozu, a sad evo stigoh kuci pa odgovaram. Neverovatno ali istina je u sredini, hocu reci i Otac Makarije i ti, obojica ste u pravu. Stvarno je potrebno da se na ovim stranicama mogu procitati tekstovi o veoma vaznim temama koje su vezane za program DJB, ali je isto tako vazno da izadju tekstovi kakav je ovaj koji komentarisemo. Jednostavno moramo gospodina AV stalno podsesecati na njegova obecanja, ako nista drugo a ono bar malo da ga iznerviramo. Ako pogledate komentare koji se pisu videcete da gubimo energiju prepucavajuci se izmedju sebe. Odmah se traze izdajnici, udbasi, razni produkti kojecega i ostale gluposti. Prosto mi se cini je vlast u jednome uspela u poslednje cetri godine a to je da je od svih nas uspela da napravi ljude nesposobne da o razlicitim stvarima iznose razlicita misljenja i stavove bez vedjanja i etiketiranja. Plasim se ako ovako nastavimo postacemo i mi deo rialitija u reziji Aleka. Ljudi pamet u glavu, ako neko iz SNS-a cita nase komentar verovatno zadovoljno trlja ruke jer mi sami radimo u njihovu korist. Cak je i, Nikola za koga jedinog smatram da je zalutali Alekov simpatizer na ovim stranicama, smirio svoje komentare jer vidi covek da mi za njega radimo vise od pola posla. Eto, ko je razumeo razumeo, ko nije nije.
   Pozdrav.

  • Uvaženi gospodine Radoševiću,
   ne znam kako ste došli do zaključka da sam ja na sajtu da ubacim crv sumnje, a još se više čudim vašoj tvrdnju da sam udbaš. Istina je potpuno suprotna. Ja sam član pokreta i uredno sam platio članarinu, a sa Udbom nisam imao nikakve veze. Možda sam jedino bio njihova meta (prisluškivanje, praćenje…) a da to nisam ni znao, ali i u to sumnjam, jer sebe ne vidim kao zverku koja bi njima bila interesantna. Sve moje kritike na račun pokreta Dosta je bilo imaju za cilj da se nastup pokreta u javnosti popravi, a sve u cilju bolje promocije i sigurnijeg osvajanja vlasti na budućim izborima. Svako ko je pokretu pristupio ima verovatno i neka očekivanja. Svi moji dosadašnji komentari su, verovatno, odraz moje želje da toj simfoniji (ili kakofoniji) različitih glasova dodam jedan ton da bi se melodija približila mom ukusu. Iza svoje tvrdnje da se na ovom sajtu od izbora mnogo veća važnost pridaje dnevno-političkim temama nego obradi konkretnih pitanja ekonomske politike, spoljne politike, zaštiti državnih interesa, obrazovanja…. i dalje stojim. Ponekad se objavi i po više tekstova u toku jednog dana pa to čovek ne može ni da isprati. Ja sam u nekom od svojih ranijih komentara predložio da se razdvoje autorski tekstovi, saopštenja i reakcije pa svako neka bira kakvi su mu tekstovi po volji. Na taj način bismo dobili daleko bolju preglednost, a pojedine teme bi bile bolje pretresene i stavovi iskristalisani. U jednom komentaru koji sam i ja podržao predloženo je da se po određenoj temi objavi tekst, da se nekoliko dana komentariše i da nakon toga autor ponovo objavi prečišćenu i dopunjenu verziju teksta koja bi, nakon još jednog perioda za kritiku, postao deo programa DJB-a. Ako su se moji stavovi često podudarali sa stavovima Oca Makarija ja nisam mogao drugačije nego da ih podržim. Uopšte me ne zanima ko se iza tog pseudonima krije i kakve su njegove namere. Ja ne mogu da poverujem u Vaše tvrdnje, jer čovek zaista “mudro zbori”. Istina, svako može da pogreši i da iznese i nešto sa čim većina ne može da se složi, ali tu smo da u sučeljavanju argumenata svoje stavove izbrusimo. Što se konkretnog slučaja tiče, i da jeste i da nije Vučić napisao taj ekspoze na 450 stranica, mi znamo kakav je on političar. Dovoljno je da se setimo svih njegovih obećanja od ulaska u vlast. Nemam, ništa protiv i da mu se pitanje ekspozea ponovo postavi, ali to ima za cilj da se uruši slika u javnosti o njemu kao ličnosti, a naš je cilj, valjda, da pokažemo da su pogrešne odrednice njegove ekonomske politike. Bolje bi bilo da idemo redom i da na svaku stavku iz njegovog ekspozea iznesemo odgovor (kritika, naše rešenje, posledice i jednog i drugog rešenja…), kao što je to uradio gospodin Dušan Pavlović po pitanju socijalne zaštite. Ako se više bavimo konkretnim pitanjima, a manje ličnošću premijera sigurno ćemo ostaviti bolji utisak u javnosti. Naravno, ne treba baš sve prećutati, ali odgovore na Vučićeve klevete i laži treba dozirati iz pomenutih razloga.
   I na kraju, da Vas podsetim na moje odgovore na Nikoline komentare (potrudite se da ih pronađete), i na činjenicu da se predstavljam imenom i prezimenom i dajem e-mail adresu preko koje sam se registrovao u pokret. Sve to dovoljno “transparentno” govori. Ako se sa nečijim stavovimna u pokretu ne slažem to samo znači da sam slobodan kao ličnost da javno iznesem svoj stav bez obzira na posledice. Po mom mišljenju je to vrlina. Nećemo, valjda, tražiti slepe poslušnike i klimoglavce. S druge strane sporeman sam da saslušam i argumente drugih i da, ako su jači od mojih, odstupim od svojih stavova.
   Mir Vam i dobro zdravlje od Boga.

  • Postovani Oce Makarije, postovani posetioci, ovih strana, Veliki pozdrav SVIMA.
   1. Za mene ” jednog Ziku” ovo NIKAKO nije “njihov sajt” nego po po meni “nas sajt”. Zasto se “ogradjujete” od ovog sajta?
   2. Osecam se veoma lepo, sto priznajem da iznad vidim vise komentara koji jasnije (nego sto bih ja mogao srociti veceras) objasnjavaju potrebu da se “rukom pisane stranice ekspozea” prikazu i eventualno objave.
   3. Izlozba Necenzurisane lazi. Naravno da nas DJB , posle onako malo tekstova o toj izlozbi, verovatno, nema ni kadra ni mogucnosti da pretstavi analizu, posecenosti, uticaja na posetioce te “izlozbe” itd. Pa neka tu analizu uradi neka organiznija stranka. Ali neka. Nas DJB (sramota me da ga prisvojim i napisem “moj”) je sramotno malo pisao o toj “izlozbi”.
   Ima jos tema koje je nas DJB “povrsno preleteo”, malo i retko posao,
   Pozdrav SVIMA i laku noc. jedan Zika

  • @Otac Makarije
   Pocecu od ekspozea ili kako rekoste Vuciceve zvrljotine. Kao prvo niko normalan ne misli da takav rukopis uopste i postoji. Svima nam je jasno da je to jos jedna u nizu Vucicevih lazi kojom srpkoj javnosti sebe prikazuje kao nekoga ko se eto zrtvuje tako da pisuci ekspoze desnom rukom, pa kad se umori levom, nocima ne spava, Valjda su mu zato oci onako iskolacene. U tome i jeste poenta.Kroz takve lake teme treba prosecnom gradaninu i glasacu objasniti da se ne radi o nikakvom supermenu vec o obicnom hostapleru koji puno prica, a jos vise laze. Znam da ove stranice ne posecije mnogo ljudi, ali treba nastaviti jer mozda ce neko to objaviti, mozda neko pitati, u svakom slucaju ne treba cutati.
   Sa druge strane slazem se sa Vama da u poslednje vreme ovde nedostaju ozbiljni tekstovi o ozbiljnim temema. Apelujem zato na urednike sajta da krenu sa objavljivanjem istih. Ja bi ipak Vama nesto predlozio, a mogu da obecam da cu se aktivno ukljuciti. Uradite neki tekst o temi koju smatrate vaznom i objavite je, ako ne kao autorski tekst, ono bar kao komentar. Siguan sam da ce se i drugi ukljuciti u polemiku sa svojim idejama. Pokazimo urednicima do kojih tema nam je stalo i sta o tome imamo da kazemo. Mnogo je onih koji komentarisu, a u tome i jeste problem. Puno komentarisemo zadate teme a ne namecemo svoje. Zika je dobro rekao, nije ovo samo njihov sajt, ovo je i nas sajt. Ajde da ga i ucinimo takvim.
   Ovo vazi i za sve ostele koji pisete, ne trosite energiju na medjusobna prepucavanja. Ima toliko toga loseg u Srbiji sto treba popravljati. Napisite sta mislite, dajte predloge i resenja ili na zadatu temu ili vi nametnite svoju. Uostalom zar nije DJB govorio da ce o svim temama vaznim za zivot u Srbiji sirom otvoriti vrata za sva misljenja.

 • Kaka crni rukom pisani dokument? Pa to je izmišljotina za glasačko telo, kao i ona radnja sa šrafovima u Londonu. Mora nekako da im pokaže da je i on kao oni, da ne koristi kompjuter i da je radio u prodavnici, tj. da nema buržoaskih i savremenih navika. Sledeće što će da izmisli je da ide za spremačicama i gasi svetlo po kancelarijama da bi uštedeo struju, to bi se, recimo, naročito svidelo penzionerima.

 • Šta je ovo? Kiosk brze hrane? Pa ovde ima više radnika u brzoj hrani nego girosa na grčkom primorju… Dele sendviče i šakom i kapom. Kada bi pošli do javnih kuhinja da tamo udeljuju svoje silne sendviče, bili bi od neuporedivo veće koristi. Ovako, svojim mudrim opservacijama značajno doprinose opštoj bežaniji odmerenih simpatizera i pristalica Djb. No, a šta ako to rade namerno i organizovano?

 • Постављање питања одговорности за јавно изговорену реч свима који заступају интересе грађана је важан задатак опозиције као институције демократског система вршења јавне власти . Опозиција не може одредити шта ће радити изабрана већина и њени предводници али је дужна подсећати све учеснике политичког живота на изречена обећања и конкретне активности . Легитимитет за то су дали грађани који су гласали за опозицију и они захтевају да се не заборави ни једна дата реч јер речи односно програм повезују њих и оне које су изабрали.

 • E to je to.Ponovis 20 puta na svakoj sednici dok ne pokaze rukopis.To ce ih izluidjivati.Vise ne pominju Radulovicev porez.Il recimo uvek pitanje gde su Mercedesovi autobusi ili gde je kancelarija za brze odgovore.Protivnika najlakse tuces njegovim oruzjem!