Саопштењe Скупштина

У Скупштини не седе овце, не треба им звонце

Посланици СНС не би знали како да гласају кад не би било звонца које председница Скупштине Маја Гојковић користи као знак кад треба гласати. Посланици СНС-а никада не гласају у Скупштини осим у случајевима кад се зачује Мајино звонце и тада гласају ЗА. У свим осталим случајевима уопште не гласају.

zvonce

Утицај звонца на одлучивање Скупштине било је јасно видљиво данас приликом гласања за чланове Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ). Од предложених 6 кандидата, изабрана су 2 и звонце се чуло само 2 пута. Маја је звонила само кад је предложила Горана Пековића и Ђорђа Возаревића, који су изабрани. За Пековића и Возаревића се већ месец дана отворено прича да су избор СНС-а за нове чланове регулаторног тела које контролише премијер иако би оно требало да контролише понашање медија.

Није звонце једини показатељ манипулација посланицима и претварања Скупштине у послушничку машину којом руководи премијер. Пре сваког гласања председница Скупштине и шеф посланичке групе СНС-а упадљиво гледају у своје мобилне телефоне као да им смернице и наређења пре гласања стижу у СМС порукама.

Претварање посланика у послушну машину за гласање је употребом звонца за гласање постало толико видљиво и просто, да је развејало и последњу илузију о угледу Скупштине. Власт је годинама урушавала углед Скупштине, а Мајино звонце је запечатило слику посланика као несамомислеће масе људи који нису у стању да прате заседање, размишљају о законима, па чак ни да запамте упутство за гласање, него им је потребно звонце. Чињеница да је и претходна власт то радила не аболира садашњу власт за овакво унижавање Скупштине.

Посланици Доста је било данас су у Скупштини аплаудирали Мајином звонцету у знак отпора и непристајања на то да се Скупштина претвара у неспособну, послушничку, безобличну масу која слепо следи наредбе премијера. Скупштину треба да чине људи који мисле својом главом, и у име грађана доносе законе, контролишу рад Владе и боре се за интересе грађана који су за њих гласали.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Da li možete da mi objasnite razloge zbog kojih je DJB podržao Milana Antonijevića a nije ostale kandidate? Bilo bi dobro (ako ne i obavezno) da čujemo zašto je on podržan.

  • Na sednicama Skupstine Srbije, ili ima aplaudiranja ili nema.
    Nije posao /po Poslovniku/ Maje Gojkovic da odluci ko i za sta moze aplaudira, a da to njoj ne smeta.
    Ako je skupstinskoj vecini dozvoljeno da aplaudira AV-u ili “duhovitostima” poslanika vlasti na racun opozicije, onda je i opoziciji dozvoljeno da aplaudira po sopstvenom izboru.
    Nije dugo potrajao instalirani “osmeh” na licu Maje Gojkovic.

    Ako MARKO VIDOJKOVIC ne veruje bas nikome i bas nicemu, a za sopstvne emisije se priprema tako sto cita informer, onda nema smisla komentarisati njegovu izjavu za koju je on sam nasao najbolju /nepristojnu/ rec.
    Razgovor je bio davno, mozda je u medjuvremenu nesto naucio, ili makar prestao da cita Informer.

  • eeee Srbijo medju sljivama, ovo jos nije vidjeno, gazda skupa sa olosem digo 165000 miliona dolara samo u septembru, 14 milijarde dolara od 2012 sve popio i pojeo i potrpao po dzepovima, zaista sta je uradio od 2012 pa NISTA, Djilasa sam pljuvao i bio protiv njega ali taj nam dva mosta ostavi—sto jest jest platismo 8.5 milijarde dolara ds ali eto bar su nesto uradili, ovi cista nula, novosti su nam Kara kandidat za predsednika na djurdjevdanskim izborima 2017 a u najavi i da ce sns—ovci poceti hodati bosi ulicama Beograda poput Rimljana. samo napred djb, aktivirajte se za predsednicke izbore, bicete prelomni tas na vagi, itekako!

  • Ovo bi bilo smiješno da nije žalosno. Predstavnici naroda su vjerovatno i ogledalo naroda. Te “ovce” su izbor našeg napaćenog naroda. “Đuka Moler” bi u normalnoj državi, poslije afere u Lutriji Srbije. Ovaj lik bi bio u zatvoru i tamo bi bio predstavnik, a ne da u skupštini Srbije predstavlja narod. Bivši poslanik Babić u biografiji završio mašinski fakultet, a posdiplomske studije završio iz oblasti ekonomije. Zaista djeluje smiješno, a njegovo ponašanje i rad u prošlom sazivu navodi me na zaključak da nije u stanju sam otići bez mame na more. I kad uđe u vodu viče sa male udaljenosti mami na plaži; ” Uđi mama i ti topla je voda”. Takav diletant nemože donijeti odluku bez zvonceta, to je činjenica. Marijan Rističević, prof. Univerziteta, kaže nije napravila ni jedan kavez za ptice, a kada tako vrijeđa evo da mu i ja kažem da nije oprao žganjce između zuba od kada je bio u prvom osnovne. Moželi taj čovjek bez zvonceta, a čisto sumnjam da je slušao i ona zvonca u školi slušao za odmor, jer nije išao. Igor Bečić sigurno nije. Nije slušao zvonca za veliki i mali odmor. Kupio je sve diplome, a da bude najinteresantnije, sve diplome, a koje mu se osporavaju. Sve te nije platio kao onu koju mu govore. Naime ove diplome su ga izašle “Džabe” preko veze iz Savinog sela kod Vrbasa. Najskuplja diploma mu je bila diploma konduktera. Nju je platio tadašnjih 5 000 DM. To je novac veći nego sada 5 000 Eura. Tim parama može se platiti školovanje u privatnoj gimnaziji ministra prosvjete, ako platiš unaprijed sve. Tako piše na sajtu te škole i kada nazoveš i ponudiš odmah uplatu smanje procenat, a oni čija djeca idu tamo bolje znaju. oni su skoro naučili kako zvoni crkveno zvono, skoro su čuli da svijeća miriše, a smrdila im je, skoro su vidjeli da svijeće donosi svjetlo ne mrak. Mad i u ovo nisam siguran da znaju baš sve bez zvonceta. Ne bi Vam narode više dosađivao. Želim Vam; da Vam Bog bude na pomoći…

  • Quel comedie, što bi rekli naivniji Srbi. Ili još jeb.enije, Groteska, “Groteska (ital. grottesco od grotta – pećina) je karikaturalno-fantastična i iskrivljena slika stvarnosti, koja ne izaziva komična, već zastrašujuća osećanja”.
    Ponašanje predsednice parlamenta, vođe poslaničke grupe SNS ovaca, Martinovića, Rističevića, alaukanje onog pobeglog ministra iz vlade SAO Krajina, Atlagića(pitam se odkuda on tu?), nepismenog Đukanovića i prpošnog Markovića, sada već ozbiljno ugroženih od nekih mlađahnih SNS ovaca u parlamentu, koji misle da je dnevni red uvek “bivši režim” . Čak i ovi koji su prvi put u parlamentu. Znaju oni da svet na čije glasove oni igraju nema pojma ko je ko ali kad već kaljamo zar je to upšte važno!
    “Biser” je ipak predsednica parlamenta, Maja Gojković! Gospođa, vlasnica karijere kojoj ne bi pozavideo ni onaj siromah koji prevrće po kontejneru, ubeđen da je to časnije ponašanje nego skakanje iz partije u partiju i vođenje parlamenta na način kako to ona čini! Ali i to je razumljivo. AV je ipak pametan premetenko. Osoba sa takvim pedigreom mora da ispunjava sve što joj se kaže, inače….. Posebno karikaturalno i opasno(groteskno) izgleda njeno slobodno (sudijsko) uverenje u tumačenju poslovnika. Ona misli čak da je kreativno kako je svojevremeno drug Tito govorio, pa nećemo se valjda držati zakona ko pijan plota? A ona, upravo “pijana” od toga kako je narod izabrao potpuno gubi razum kada krene da opoziciji tumači, posbno DJB u, kako ste doneli poslovnik a ja ga samo primenjujem. Tako da je budalasto pljeskanje za svakom izgovorenom bedarijom sa pozicijske strane dozvoljeno a sa leve nije. Ali to je samo detalj u “biserima” koje stalno prosipa uz napomenu da ona dobro zna šta (treba da) radi.
    Jeste za plakati ali ne nad njom, nad narodom koji ne stavi prst na čelo i zapita kome ja dadoh svoj glas?

  • Pozdrav svima od jednog Zike.
    1. Kako su nasa sadasnjost (i proslost) strasne.
    – Pa razumem da treba “naglasiti” zvoncem kada se treba glasati za clanove REM-a. Treba zapamtiti, dva imena i prezimena za koja treba glasati.
    Ali “zvonce” i za “zelezaru” i “azerbejdzan”. Pa o “autenticnom tumacenju” se dva ili tri dana raspravlajo. Svako ko se dohvatio mikrofona, (a bilo ih je) su “branili” 5000 zaposlenih od Sase i stecaja za koji se Sasa “zalaze”. I posle jednog dana “poslusni” glasaci nisu znali kakako treba glasati, nego im treba “signal”. Ali neka. Maraton.
    2. Sa ozbiljnim stvarima se ne treba zafrkavati. Simpaticni predlozi oko zbunjivanja glasaca, neka ostanu samo kao simpaticne konstrukcije nas ovde.
    Moze opozicija ili nas DJB “izdejstvovati” “zvonce”, tapsanjem, grajom, dobacivanjem i dovesti u zabunu, da li je zvonce znacilo “molim tisimu” ili “glasajte”. I mnogi poslusnici bi se osramotili. Sustina je “Pristojno”. Do ovakvih situacija ce verovatno dolaziti, spontano.
    3. Razmisljam sta se desava sa :”starim” tuzbama. Da li ima nekih dogadjanja o 16 podnetih tuzbi od pre. Posle nekoliko dana jos bilo nekoliko.
    4. Pa nekako i ovo smatram vaznim i mislim da se na tome jos radi. Zahtev oko promena birackih spiskova, podneto pre 24. Aprila.
    Sada kada je situacija “konkretnija”, radi se u Skupstini, Odborima, ove teme su (mozda) “zastarele”, ali su pokrenute.
    Ne trazim odgovore naseg Dosta Je Bilo, nego nabacujem teme kojih sam se setio kao potsetnik malog dela dogadjaja koje smo pretrpeli za samo pola godine.
    Pozdrav svima Jedan Zika

  • То је све полуписмено, с купљеним дипломама (почев од првог протоколарног човека ове земље Томе Николића), каријериста (колико ли је Маја Гојковић само променила партија) до господара Вучића који је слепи послушник свага што страни фактори пожеле и нареде. Народ сваким даном све више схвата да је као и код претходне власти све једна велика превара, перформанс премијера, а све то ће нас скупо коштати.
    Нека нам је бог у помоћи.

  • “Đuka Moler” objašnjava kako se u Srbiji postaje poslanik. Pogledajte Link: https://www.youtube.com/watch?v=HeLeFXnljGk#t=61 . Gospodina iz Mladenovca pozdravljam, jer on je glumac i uspio da objasni pojedicima u Srbiji kako se postaje poslanik, mada to nije želeo. Đuka je dobro opisao baš sebe, tako je on i njemu slični postali prestavnici naroda. Ne gledam njegovu emisiju. Gledam fejsbuk Beloga Preletačevića i tu sam našao ovaj video. Narode pogledj se u ogladalo, pa ako nešto ne preduzmete u ogladalu izgledate kao “Đuka Moler”, jer ste ga izabrali. Pozdrav dobrim ljudima.