Грађевина Саопштењe

Корупција на Коридору 11 под Вучићевим патронатом

Владајућа већина у Скупштини Србије омогућила је да се на Коридору 11 настави спровођење веома штетног уговора о зајму од Азербејџана и да азербејџанска фирма Азвирт профитира користећи невероватне погодности које јој премијер омогућава, док домаће грађевинске фирме немају прилику ни да конкуришу за пројекте.

buldozer

Азвирт је у Србији ослобођен свих царина, пореза, такси и надокнада. Због очигледних показатеља о невероватној количини корупције и штете коју имају буџет Србије и домаћа предузећа, покрет Доста је било затражио је од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одговоре о деловима тајног дила Азвирта и Коридора Србије.

Питамо Министарство да ли је тачано да је Азвирт закупио сепарацију „Таково“ где се прави уситњени камен и агрегат и да их продаје нашим подизвођачима за 35 евра по кубику, иако је тржишна цена 21 евро по кубику.  Да ли и коме Азвирт плаћа закуп и да ли плаћа икакве локалне накнаде, таксе, рудну ренту.

Да ли је тачна информација да Азвирт увози нафту без царинских дажбина, акциза и да не плаћа ПДВ? Колико је нафте на тај начин увезао до сада и да ли је по пуној малопродајној цени продаје нашим подизвођачима? Да ли је тачно да је Азвирт направио своју асфалтну базу и да у њој прави сопствени асфалт на бази битумена од увезене нафте, а да тај асфалт продаје нашим подизвођачима и ако се продаје по којој цени? О коликом укупном износу асфалта се ради?

Посланици Доста је било у Скупштини Србије гласали су против тога да се уговор о зајму од Азербејџана продужи, а да истовремено не знамо како је потрошено 238 милиона евра добијених по основу тајне погодбе између Илхама Алијева, сина комунистичког диктатора Хајдара Алијева, и тадашњег председника Србије Бориса Тадића. У том споразуму, као и у уговору који су потписали Коридори Србије и азербејџански Азвирт нема ничег доброг за Србију. То је тип споразума какав се закључује у банана државама у којима нема закона и где корупција у врху власти диктира услове пословања.

Споразуму српске и азербејџанске владе претходило је срамно подизање споменика диктатору Хајдару Алијеву у београдском парку Ташмајдан. И још увек тамо стоји доказ о политичком рекетирању, о бацању на колена свих демократских принципа због коруптивног дила, споменик диктатору који је на власт дошао војним ударом и након тога десет година спроводио тортуру, хапсио политичке неистомишљенике и спроводио најцрњу полицијску тортуру над њима.

Искуство нас учи да иза свих тајних дилова са страним инвеститорима увек стоји домаћа корупција и то она највиша, у врху власти. Вучићева Влада наставила је да води коруптивну политику Млађана Динкића. Покрет Доста је било ће учинити све да се овакви тајни дилови обелодане и зауставе.

У прилогу Захтев Министарству по Закону о информацијама од јавног значаја.

zahtev-za-info-azerbejdzan

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Pa dokle cemo jos trpiti ove olose brutalne lopove koji otimaju sa osmehom na licu . Jedno pitanje da li ovi lopovluci pravno gledajuci mogu da zastare . Kada budu sisli sa vlasti da im se sudi i konfiskuje sva imovina .

 • Poštovani molimo Vas da potpišete ljude koji su odgovorni za ovaj tekst – razlog je jednostavan ovo napisano nema veze sa veze, samo se brukamo sa ovakvim pisanjem. Prvo i osnovno IZVOĐAČI RADOVA NE PLAĆAJU PDE CARINE POREZE PO MEĐUNARODNIM UGOVORIMA O KREDITU SU OSLOBOĐENI. Prosto je neverovatno da ovakve osnovne stvari pisac ovih redova nepoznaje, zato i treba da znamo ko je ovo napisao ?

  • Dobro, prvo lepo sažvaći i progutaj taj bajati sendvič i pročitaj šta si napisao, pa onda ponovo napiši šta hoćeš da kažeš 🙂
   Gde to još u svetu postoji da se ne plaćaju carine i porezi i ko još u svetu potpisuje takve, po svoju državu štetne medjunarodne ugovore!!!?

 • Nije to sve. Nukleus firma koja radi na koridorima ima oko 100 kamiona kojima se placa renta za zakup. 20 kamiona je od ministarke Mihajlovic a ostali od Andrije. Oni su kocili izgradnju i njih su stalno druge firme cekali .Da li je sada jasno zasto se digla halabuka oko “niskih” tunela. Da bi se produzio rok radovima i zakup jos trajao i ako su tuneli besprekorni i gotovi.

  • Ih tu je i koridor 10 i 11…a tu su i masine i kamioni
   Vucicevog pobratima koji je uzeo kamione i masine koje nikad nisu placene a pre pola godine je kupio preko 100 scania kamiona navodno na kredit a o drzavnom budzetu..andrej i zvonko su zaduzeni za krimi politiku onu tajnu..a vucko kobajagi za leganu i javnu..a javni dug srbije svaki dan veci za 6 miliona eura a to je javni a skriveni dug…a duzni smo vec 30 milijardi