Politika Saopštenje

Zahtevamo od premijera da smeni ministra Vulina

Najoštrije osuđujemo izjavu ministra Vlade Srbije Aleksandra Vulina kojom je optužio opozicione partije da stoje iza još nejasnog slučaja sa pronalaženjem arsenala oružja u Jajincima, a koje se prvo zvanično tumačio kao pokušaj atentata na premijera, a sada kao pokušaj ubistva njegovog brata. Ministar je opozicione prvake doveo u direktnu vezu sa kriminalom i uz pomoć najgrublje izmišljotine insinuirao njihovu kriminalnu povezanost sa ambasadom SAD u nekakvom protivustavnom delovanju.

dosta-je-bilo-logotip

Vulin je gostujući u emisiji “Upitnik” ocenio da slučaj Jajinci nije počeo u Jajincima već u izbornoj noći: “Slučaj Jajinci je počeo izborne noći, kad je došlo do upada u Republičku izbornu komisiju svih partija, pokušaja da se izmene izborni rezultati i njihov odlazak kod američkog amabsadora Kajl Skota”. Ovo je skandalozno i opasno spinovanje ministra Vlade jer, ne samo da je brutalna izmišljotina da su opozicionari išli kod američkog ambasadora, već je još opasnija ocena koju vlast stalno ponavlja o nekakvom “upadu” lidera opozicije u RIK. Republička izborna komisija je dužna da sarađuje sa političkim partijama i nije privatno vlasništvo ni premijera ni njegovog ministra Vulina mada ka tome teže.

Neprihvatljivo je da ministar kriminalizuje opoziciju i direktno je optužuje za pokušaj atentata i to u saradnji sa ambasadom jedne velike zemlje. Šta time želi da nam poruči? Satanizacija opozicionih stranaka i stalni pokušaji kriminalizacije posebno najjačeg opozicionog pokreta Dosta je bilo i njegovog predsednika Saše Radulovića postao je manir i stalni metod političke borbe premijera i tima ljudi kojim se okružio. Takav metod je nedopustiv u bilo kojoj zemlji koja se zove demokratskom.

Podsećamo da je i sam premijer nedavno neprilično i neprihvatljivo u kriminalni kontekst stavio Sašu Radulovića kada je ubijen jedan od njemu bliskih navijača i osuđeni diler droge Sale Mutavi. Poslednji je trenutak da premijer prestane da huška svoje marionete da kriminalizuju opoziciju i posebno pokret Dosta je bilo.

Premijer se do sada nikad nije ogradio ili demantovao bilo koju izjavu svog ministra Vulina, ma kako ona besmislena bila, pa se stiče utisak da Vulin govori ono što premijer misli. Da li premijer razume koliko ovakvo neuračunljivo ponašanje ministra koga je sam odabrao, utiče na ugled i međunarodni položaj Srbije?

Kad su u pitanju ovako opasne optužbe vezane za mogući atentat i neustavno i kriminalno delovanje, kakve je izrekao ministar Vulin, premijer bi morao da se ogradi i da smeni ministra koji kriminalizuje opoziciju. U suprotnom, to će značiti da je ono što je rekao Vulin u stvari ono što misli, a ne sme da kaže, premijer. Paranoja i neuračunljivost nisu spojive sa mestom premijera Republike Srbije.

DJB Mladi

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Ministar Vulin je genije iz Kenije. Bez dana radnog staža dogurao je do ministra za rad. On jednostavno mora da govori ono što premijer misli. Ali, nažalost nije jedini. Osnovni nedostatak naše političke elite što nikad ništa nisu u životu nisu radili. Zato moraju slepo da slede svoga Vođu.
  Mislim da premijer i ne pomišlja da smeni Vulina. Njemu nije bitna stručnost i znanje već slepa poslušnost. To što Vulin ili Dačić svojim izjavama kvare ugled naše zemlje njemu nije bitno.

  • Na žalost gradjana Srbije, gospodin Vulin sam po sebi nije veliki problem. Kristalno je jasno da je imenovani u dužem vremenskom periodu deo glumačke ekipe koji uspešno igra dodeljenu ulogu u kojoj glavni glumac vedri i oblači. Publika, odnosno njen veći deo je gladan ali zadovoljan i to tako ide. Dokle, videćemo. Glavni problem je od strane Dosta je bilo i njenog lidera prepoznat, jasno objašnjen, nalazi se u sferi uništene ekonomije Srbije i o tome ne bih više.

   Ovom prilikom bih se, podstaknut dogadjajima u zemlji i okruženju poslednjih meseci, malo osrvrnuo na sektor bezbednosti, koji pored opše sigurnosti gradjana i države, čiji nivo treba da održava prihvatljivim, treba i mora da predstavlja neophodnu i efikasnu podršku ekonomskim temeljma svake ozbiljne države. Ovaj sektor se godinama, a može se reći i decenijama, od strane korumpirane i nedržavničke političke elite uništava, tako što se umesto depolitizacije vrši još perfidnija, a u poslednjih par godina i bezobzirnija politizacija, kriminalizacija i opšta deprofesionalizacija. Primera ima bezbroj. Od toga da se na čelo službi bezbednosti dovode lojjalni, a nestručni ljudi, do toga da kriminalističku policiju, a neformalno i celu policiju, vodi 28-godišnja devojka, master psihologije, sa jednogodišnjim radnim iskustvom.

   Odmah po dolasku na vlast SNS na čelo BIA imenovan je čovek koji se dovodi u nesumnjivu vezu sa tajkunima koji se sumnjiče za višemilionske pljačke države. Nakon što je iskrsla opasnost da navedena činjenica može da obori rejting vladajuće partije i njenog lidera prvi bezbednjak države se tiho sklanja na ugodnu i dobro plaćenu ambasadorsku poziciju. Na njegovo mesto se dovodi lični prijatelj AV, čovek koji je radio više poslova u pravničkoj struci, ali nikada nije bio pripadnik službe niti rukovodilac u nekoj iole ozbiljnijoj organizaciji. Šta o tome misle brojni operativci i rukovodioci u ovoj službi možete da se pretpostavi. Sa čela vojne službe bezbednosti smenjuje se iskusan i u svemu uspešan rukovodilac, a umesto njega, pod obrazloženjem potrebe za “novom energijom” dovodi se čovek kome je glavna profesionalna referenca izvodjenje nastave sa kursistima po temi koja se odnosi na opremu i naoružanje vojne policije (palice, lisice, itd). “Nova energija” se ubrzo proslavila aferom tokom Parade ponosa, a kasnije i brojnim javnosti nedostupnim zloupotrebama. Kako reče nedavno jedan stari operativac ove službe – Oni niti znaju da otkriju šta treba da se otkrije niti znaju da sakriju šta treba da se sakrije. Stiče se utisak da pokekad, verujem nenamerno, čine baš suprotno. Ni to nije toliko strašno koliko je strašno, štetno i opasno što takvi rukovodioci kadruju po dubini vodjeni sopstvenim modelom napredovanja i slepom poslušnošću. Detaljnija analiza nije primerena ovom formatu, ali je svakom dobronamernom i pismenom čoveku nepotrebna.

   Ovih dana bombardovani smo informacijama i još bombastičnijim zaključcima o državnim udarima, špijunima, atentaima i sličnim dogadjanima o kojima govore skoro svi, ali ne i oni koji su pozvani da o tome nešto kažu – profesionalci. Kao i u drugim prilikama i u ovom slučaju sve se svodi na to – kako vodu prevesti na vodenicu koja se zove REJTING, bez obzira na posledice. Ova magična reč je toliko iznad svega da to u glavi onog koji odlučuje o našim životima ima rang božanstva. Bez namere da branim bilo koga ko radi protivzakonito i na štetu države,naprotiv, takvima je mesto u zatvoru, kao malo bolje informisan gradjanin postavljam sebi brojna pitanja a odgovori nisu ni na Pinku, ni na RTS-u ni u tabloidima.

   Da se vratim na početak i da završim. U ovoj tužnoj i neizvesnoj predstavi znamo glumce, ali ne znamo scenaristu i režisera. Neki će reći da su dotični u nekim dalekim i velikim zemljama, a ja se pitam da nisu možda i tu blizu, u maloj, bratskoj, susednoj državi…..Teško nama gledaocima.

 • Vulin je paranoja sam po sebi,njemu drugi i ne trebaju…Sta od takvog coveka ocekivati?Vulin=Vucicevic.Njih dvojica zaduzeni za stvaranje atmosfere stalne napetosti u drzavi.Ako imas neke dokaze idi na sud i onako su skoro svi vasi pa dokazi to sto pricas.Ko Vulinu daje za pravo da iznosi ovakve izjave i stvara paniku i remeti mir u drzavi.Po pravilu treba policija da ga privede i da kaze sta zna i neka to dokaze na sudu.Ovako jeftina demagogija koju jedan RTS kojeg placaju gradjani Srbije ne sme da dozvoli.Privesti Vulina momentalno i da otkrije sta on to zna i neka dokaze inace smena i kazna za izazivanje panike javnog mnjenja i zabrana bavljenjem javnom funkcijom bar 20 godina!Sve oni znaju a za nista dokaza nemaju.Dosta vise.Hocu da zivim u normalnoj drzavi,od plate da mogu da se prehranim i da ne slusam ovakve kvazi politicare sa 0,001% podrske i jos ga postave za ministra kako prosipa demagogiju po nacionalnoj televiziji.

 • Čovek je očigledno izgubio svaki smisao za realnost i bukvalno lupa sve i svašta. U jednom momentu je izjavio da je 97 ubica (ponavljam 97 UBICA) u krugu prečnika jedan kilometar, ili što je isto poluprečniku 500 metara.
  Na Google ili još bolje Bing mapama, ucrtavajući krug poluprečnika 500 metara sa centromu Jajincima na raskrsnici bulevar JNA (tj. Oslobođenja) i Jakova Galuša u čijem je produžetku kroz šumu pronađeno oružje, može se videti da je oko 200 kuća unutar kruga, što znači da je u proseku u svakoj drugoj kućiili dvorištu bio ubica (200:97= približno 2). Da li g. Vulin misli da smo toliko primitivni i neobrazovani te da će neko poverovati u takvu priču? Kada je toliki broj ubica bio na tako malom prostoru? Pa ni prateći bataljon Vrhovnog štaba nije imao toliko osoba 1941. godine. Totalna budalaština, glupost, nonsens…. i neznam šta više reći. Nema takvih reči koje bi mogle opisati njegove izjave!
  Bože, ako su ministri ovakvi, šta očekivati od nižih u rangu?Do sada se mislilo da postoji jedan bolesnik u Vladi, a sada definitivno dva.

 • Dragi moji prijatelji iz Pokreta DJB.Treba videti da li u Skupštini može da se skupi 6o potpisa i po Poslovniku tražiti Vulinovu smenu
  kroz skupštinsku raspravu.Moje mišljenje je da će i to biti teško ali ćete videti ko je spreman u Skupštini za istinsku borbu tj pripada
  realno opoziciji.U ovom trenutku ne treba ići na zahtev za smenu premijera i Vlade jer i jedno i drugo neće uroditi krajnem cilju zbog nedostatka skupštinske većine,
  a ne treba izgubiti mogučnost da se sa zahtevom za smenu Vlade u skupštinskoj raspravi ide na proleće pre predsedničkih izbora..

  • Poštovani g. Bato,

   mslim da ne vredi skupljati potpise, jer vladajućoj garnituri trebaju individue poput Vulina, Đuke, Martinovića, “vazduplohovca”, Vučićevića, … i dr. Oni su tzv. probni balon u svojim izjavama, po principu ako prođe – prođe! Izglasaće oni ako im se naredi, da sada nije jesen nego proleće. Da sam u pravu kada tako nešto tvrdim, najbolje može potvrditi bivši poslanik u prethodnom sazivu prof. dr. Pavićević, kome je predsednica skupštine Maja Gojković onemogućila da postavlja pitanja g. Vučiću, tvrdeći da je sreda a ne četvrtak! Prema tome, šta pričati.

 • Odmah te noći lad je oružje pronadjeno “Nebojša iz Beograda” izjavi da je nadjeno na 30 metara od porodične kuće Vučića. Juče novinarska ekipa čista “Danas” ode na lice mesta i pronadje da je ta kuća udaljena oko kilometar od mesta gde je nadjeno oružje. Normalnim ljudima je jasno da su oružje ostavili oni koji sada traže te koji su ga tamo ostavili.Još jedna zabava za narod da ne misli o svom žiovotu.

 • Pa nije premijer mogao da pronadje boljeg coveka za ministra za rad, pa se setio Vulina.Mene je sramota kad ga gledam.
  Ali da ne zaboravimo gospodju Biljanu Popovic Ivkovic, isto goscu u emisiji,drzavnu sekretarku u MUP-u,
  interesantno je i kako je ona dosla na tu poziciju…secate li se Baneta Ivkovica?Nema blage veze zena ni sa cim,
  jedino zna da ponizava novinarku koja vodi emisiju.
  Izgleda da je vlast jos uvek zauzeta “čistkom” u policiji, zameniti stručni i kvalifikovani kadar,
  stranačkim nestručnim, ono sto jos uvek nisu zamenili.
  Tome svi ovi pokusaji atentata i razne druge afere, i naravno uvek uspesno skretanje paznje sa vaznih tema i zamajavanje naroda

  • Jedino što ne vidim da je baš mnogo uspešno, naprotiv, vidim da se niko na to ne obazire, svi se smeju. Nešto im je stručnjak za režiju zakazao ovog puta.

  • tačno….mada i Radulović je stečajni upravnik Srbije….gadi mi se i pozicija i opozicija…mogu li opozicione stranke, kada izgube na izborima, da izmene kompletno rukovodstvo i dovedu nove mlade, ambiciozne i nekorumpirane kadrove…

 • Gospodo, premijer danas nije dosao na posao. Vrhunac drame ciju je uvertiru sinoc najavio Vulin. Ili to ili je vrli premijer shvatio u kakvu se mrezu upleo. Necu da predjem preko cinjenice da se radi o oruzju i mogucoj opasnosti po premijera. Ako je to u pitanju onda ne mogu da shvatim ovaj diletatizam u postupcima pocevsi od lazi oko ualjenosti od kuce, parcijalnih DNK, automobila i to blindiranog ima pa nema pa ima,preko 97 potencijalnih izvrsioca u krugu od 500 metara do najnovijeg Vulinovog optuzivanja opzicije i americkog ambasadora za prakticno zaveru. Kako god bilo sve ovo pokazuje nesto drugo, kompas je izgubljen. Ako se malo osvrnete unazad nekoliko meseci u ovoj zemlji vise nema normalnih vesti ni dogadjaja. Sve je nakako prozeto nekom napetoscu, red vesti red drame, kao da smo stalno na ivici nekog ponora u koju svaki cas mozemo pasti i samo nas jos samo Vucic drzi i spasava. Za sad. Ono sto je vise nego ocigledno je cinjenica da vladajuca garnitura zargonski receno vise ne zna gde udara. Toliko su se upleli u razne lazi i obmane da vise ni sami ne znaju kako izgleda istina. To ce im se o glavu obiti. Svima preporucujem treba biti oprezan jer u ovakvim situacijama ljudi znaju da urade nepromisljene poteze. Strpljenja, jer kao sto sam i ranije pisao kula od karata se osipa.

 • Ja vas iz DJB ne razumem. Zahtevate od premijera da smeni Vulina. To znači da poštujete premijera i kao funkciju i kao ličnost.
  Poštujete čoveka, da ne kažem bilmeza, koji vas je vređao i ponižavao u skupštini i priliom čitanja, nazovi ekspozea, i prilikom farse zvane, pitaj premijera. Čoveka, koji se uz pomoć svinje oličene u predsednici skupštine, bukvalno iživljavao, cerio kap hijena i omalovažavao vas. Niste mi jasni.