Војводина Људска права Саопштењe

Са нама тако не може

samo-hrabro-vojvodina

Поштовани креатори система партијског паразитирања,
стављања личних интереса изнад народних,
неговања неодговорности јавних службеника
и креирања ријалити програма у политичком деловању,

Обраћамо вам се након што смо саслушали сведочења наших представника који трпе притиске у својим локалним срединама. Притисци су уско повезани са њиховим политичким деловањем у оквиру покрета “Доста је било” и спроводиоци притисака то не крију. Да, ради се о људима којима су ретровизори на аутомобилима јутра дочекивали поломљени, којима су се против брачних партнера писале анонимне пријаве директорима фирми у којима раде, док им је истовремено топло саветовано да се ипак придруже вашим странкама. Ради се и о онима којима је преко родбине, комшија и пријатеља “саветовано” да се мало смире и онима којима су нуђене благодети партијског паразитског система уз услов да се оставе ћорава посла са покретом “Доста је било”. Нарочито се ради о онима који су пребачени на лошија радна места у фирмама у којима раде и о приватним предузетницима који више ниједан посао са јавним сектором у својој локалној средини не могу да уговоре и многим другим људима.

Прво што треба да знате је да смо у покрет “Доста је било” ушли сасвим свесни да ћемо вам сметати и са намером да сметамо вашем систему невредности. Психички и организационо смо се припремили на очекиване смицалице, блато у таблоидима и осталим средствима дезинформисања, претње, уцене, нападе свих врста и роварење изнутра… Ми смо знали да најистуренији од нас то могу да очекују и варате се ако рачунате на фактор нашег изненађења. Нема га.

Друго што треба да знате је да смо одлучни људи, а не јато чворака. Решени смо да истрајемо и уверени да је наш циљ довољно чист да је у стању да чист прође кроз све политичке прљавштине, тако да ви сипајте блато, а ми ћемо и кроз њега проћи поносно.

Треће што никако не смете да изгубите из вида је да смо наше најистуреније представнике бирали другачијим системом него што ви бирате ваше. Бирани су, не по принципу ко се нашем председнику највише свиђа, већ по принципу ко има највиши степен образовања и комбинованог радног искуства (приватни, јавни, цивилни сектор, затим ко има искуство рада у земљи и иностранству, затим смо бодовали лидерске позиције које су људи раније имали). Е, ту је највећа препрека за ове што би да нас притисцима учине налик себи. Наши људи знају коме да се обрате, како да се заштите, шта да чине ако нека институција закаже… Они су радним искуством стекли увид у систем из више углова, па нису несналажљиви.

Четврто што треба да знате је да у опште нисмо склони да ћутимо. У ствари то и знате. Због тога су притисци и почели. То је узрок сукоба, а појачана галама ће бити и последица тих истих сукоба. Тако да, ви нас претњом – ми вас саопштењима и правно припремљеним актима разних врста. А закон и право су наша територија, ту смо код куће.

Покрет “Доста је било” ће наставити да објављује све што дозна о малверзацијама у институцијама, наставиће да предлаже увођење транспарентности, одговорности јавних службеника, реда у друштво. Покрет ће се још снажније борити против партијског паразитског система који је појео државу, а за увођење конкурса и једнаких услова за живот и напредак сваког грађанина…

Срдачно вас поздравља
прилично разуман, одлучан,
упознат са могућностма за даље поступке
и решен да не ћути
војвођански одбор покрета “Доста је било”

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pratim vaš rad iz belog sveta i plašim se za vaše živote. Takva ista hajka bila je pre ubistva Đinđića.Morate se poslužit i lukavstvom. Vidim da je slaba tačka A V a njegovo mentalno i fizićko zdravlje I njegov brat. Stavite mu do znanja da znate o zdravlju,plaši se da to ne stigne u javnost. Pravite aluzije ,svaki vaš nastup počnite ili završite sa : želimo DOBRO ZDRVLJE NAŠEM PREMIJERU! Malo humora ,narod će to razumeti. Vidim Živkovića su ostavili na miru .

    Želim vam uspeh! Ljiljana

  • Svaka cast, niste izneverili svoje glasace nijednim postupkom od aprila pa do danas, samo tako nastavite, kao i sto sami znate, progledace i ovaj slepi narod jednom, vec ga laze 4 godina

  • Svakim danom rastemo, sve nas je vise i nikakve pretnje nas nece pokolebati. Do juce nisu znali za Pokret DJB a danas nas SVI* podrzavaju. Sto nas vise napadaju mi smo sve jaci i brojniji, tesko je to shvatiti ali je tako. Maske su pale i svi vide ko nas zapravo predstavlja u svetu.

    *svi= mislim na pristojan, posten, pametan svet.

  • Partokratija nije izmisljena sa dolaskom SNS-a na vlast.Ona postoji jos od Milosevicevog doba,da bi se intenzivirala od 2001.god.Dakle,to je samo nastavljeno.Taj parazitski sistem je tako usavrsen,da bez neke revolucije(naravno ne nasilne)ili totalne promene sistema(naravno ovakvog kakav imamo cetvrt veka)nema boljitka.Partokratija,nepotizam,stranacko zaposljavanje,KORUPCIJA,urusice Srbiju.Mora se odmah delovati i menjati.Osim DJB-a i nekih,vise neformalnih pokreta,kao i SAMO JAKO,ne vidim ko bi mogao to promeniti.