Vojvodina Saopštenje

Višak zaposlenih iz javnih preduzeća prelazi u Gradsku upravu Zrenjanina

Zakonom o budžetskom finansiranju predviđeno je da javna preduzeća više ne budu indirektni budžetski korisnici. Drugim rečima od prvog decembra, kada će da stupi na snagu ovaj zakon javna preduzeća će morati sama sebe da izdržavaju.

partijski-kadrovi-raznih-stranaka

Na osnovu Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru izračunat je masksimalan broj zaposlenih za sva JP i ustanove, tj. sve organizacione oblike u sistemu grada Zrenjanina. Ova odluka je usvojena na petoj redovonoj sednici Skupštine grada Zrenjanina. Gradska vlast je međutim rešila da sav višak zaposlenih iz JP Odlukom o Gradskoj upravi grada Zrenjanina prebaci u Gradsku upravu.

Višak zaposlenih u javnom sektoru oko 15%, Srbiju godišnje košta milijardu eura. Mi smatramo da da Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru samo treba da postavi granice. Broj zaposlenih u svakon JP i gradskoj upravi treba da odredi sistematizacija radnih mesta. Sistematizacija kojom su za svako radno mesto propisani radni zadaci i kriterijumi koji svaki zaposleni treba da zadovolji. Na kraju meseca na osnovu tih kriterijuma možemo da vrednujemo rad. Kriterijumi će sami pokazati koliki je i ko je višak. Mi ovo zovemo uvođenje reda.

Nemamo viška lekara, profesora, policajaca, već imamo viška partijski zaposlenih administrativnih radnika koji dolaze na posao i ne rade skoro ništa. Naše predloge i odluke u gradskom parlamentu gradad Zrenjanina do sada uvek su podržavale sve opzicione partije. Interesanto je da poziv da se ne glasa za ovakvu Odluku o gradskoj upravi grada Zrenajnina nije podržao niko. Verovatno iz straha da bi se uvođenje reda u JP odrazilo na gubitak podrške članova i glasača jer partijsko zapošljavanje nije izmislila SNS. Sve partije koje su bile na vlasti a sada su u opoziciji imaju svoje partijski zaposlene u JP.

Aleksandar Korovljev

Odbornik pokreta Dosta je bilo

u Skupštini Zrenjanina

DJB Vojvodina

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Neka ministar Vulin, nekadasnji mladi socijalista, sada zastitnik lika i (ne)dela Aleksandra Vucica i promoter kapitalistickog uredjenja drzave, gospodi iz JP podeli metle i lopate kako bi zaradili bar deo plate a ne korisnicima socijalne pomoci kako je zamislio.

  • isto je i u beogradu…zaposleni u Sava Centru prebacen su u JKP Zelenilo a od decemra u gradsku upravu Beograda….ide sica mica za Sava Centar rasprodaja pa ce Toplane i GS Beograd i redom ….