Војводина Саопштењe

Вишак запослених из јавних предузећа прелази у Градску управу Зрењанина

Законом о буџетском финансирању предвиђено је да јавна предузећа више не буду индиректни буџетски корисници. Другим речима од првог децембра, када ће да ступи на снагу овај закон јавна предузећа ће морати сама себе да издржавају.

partijski-kadrovi-raznih-stranaka

На основу Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору израчунат је масксималан број запослених за сва ЈП и установе, тј. све организационе облике у систему града Зрењанина. Ова одлука је усвојена на петој редовоној седници Скупштине града Зрењанина. Градска власт је међутим решила да сав вишак запослених из ЈП Одлуком о Градској управи града Зрењанина пребаци у Градску управу.

Вишак запослених у јавном сектору око 15%, Србију годишње кошта милијарду еура. Ми сматрамо да да Закон о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору само треба да постави границе. Број запослених у свакон ЈП и градској управи треба да одреди систематизација радних места. Систематизација којом су за свако радно место прописани радни задаци и критеријуми који сваки запослени треба да задовољи. На крају месеца на основу тих критеријума можемо да вреднујемо рад. Критеријуми ће сами показати колики је и ко је вишак. Ми ово зовемо увођење реда.

Немамо вишка лекара, професора, полицајаца, већ имамо вишка партијски запослених административних радника који долазе на посао и не раде скоро ништа. Наше предлоге и одлуке у градском парламенту градад Зрењанина до сада увек су подржавале све опзиционе партије. Интересанто је да позив да се не гласа за овакву Одлуку о градској управи града Зренајнина није подржао нико. Вероватно из страха да би се увођење реда у ЈП одразило на губитак подршке чланова и гласача јер партијско запошљавање није измислила СНС. Све партије које су биле на власти а сада су у опозицији имају своје партијски запослене у ЈП.

Александар Коровљев

Одборник покрета Доста је било

у Скупштини Зрењанина

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Neka ministar Vulin, nekadasnji mladi socijalista, sada zastitnik lika i (ne)dela Aleksandra Vucica i promoter kapitalistickog uredjenja drzave, gospodi iz JP podeli metle i lopate kako bi zaradili bar deo plate a ne korisnicima socijalne pomoci kako je zamislio.

  • isto je i u beogradu…zaposleni u Sava Centru prebacen su u JKP Zelenilo a od decemra u gradsku upravu Beograda….ide sica mica za Sava Centar rasprodaja pa ce Toplane i GS Beograd i redom ….