Beograd Saopštenje

Donacija sigurnoj kući

Članovi OO DJB Rakovica su u četvrtak, 10. novembra odneli u Sugurnu kuću donaciju za majke i decu koji su tamo pronašli utočište od problema i porodičnog nasilja kome su godinama bili izloženi u primarnoj porodici. Donacija je pribavljena dobrovoljnim novčanim prilozima članova OO DJB Rakovica.

rakovica-sigurna-kuca

Odlučili smo da, u okviru svojih mogućnosti, a u dogovoru sa Vesnom Stanojević, koordinatorkom sigurnih kuća i direktorkom Savetovališta protiv nasilja u porodici, kupimo najosnovnije potrepštine za majke i igračke, uglavnom društvene igre, za decu koji su mir i sigurnost mogli da nađu jedino na ovakav način pošto su u svojoj porodici znali samo za strah od nasilnog supruga i oca.

Prilikom uručivanja donacije nismo želeli da ometamo majke i decu, naročito jer su mališani u to vreme radili sa svojom instruktorkom, već smo samo porazgovarali sa zaposlenima u sigurnoj kući i saznali šta im je najpotrebnije tako da ova donacije ne bude usamljen primer, već da kontinurano nastavimo da pomažemo i brinemo o onima kojima naše malo znači tako puno.

Upravo zato da bi ovakve akcije ubuduće izgubile smisao zato što bi bile nepotrebne DJB će kao stranka nastojati, a naročito kad to mogućnostu budu dozvoljavale, (odnosno kada budemo na vlasti) da žene budu na svaki način, a pre svega zakonski zaštićene od nasilja bilo koje vrste, porodičnog pre svega.

Oznake

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Treba raditi na tome da i zaštita žena postane nepotrebna tako što bi se ti nesrećni ljudi negde zaposlili i psihički sredili. Da se sa decom ophodi tako da ne postanu tužni zlostavljači. Da ne budemo zemlja oštećenih ljudi, zgaženih ponižavanjem, ratovima i sirotinjom. Dovedenih do ludila od haosa koji im jeftina žuta štampa i odvratna muzika koju slušaju pravi u glavama. Zemlja za izbegavanje, iseljavanje, otcepljenje. Narod ubijen u pojam. Zlostavljači. Užas.