Foto: Tanjug
Beograd Pravosuđe Saopštenje

Funkcioneri Rakovice organizovali pritisak na Viši sud

Predsednici opštine i Skupštine opštine Rakovica Vladan Kocić i Cvijetin Đukanović i veliki deo opštinske uprave Rakovica organizovali su i učestvovali u protestima ispred Višeg suda u Beogradu, uoči i tokom suđenja NIN-u po tužbi ministra policije Nebojše Stefanovića. Državni sekretar u Ministarstvu policije Milosav Miličković, inače odbornik u Rakovici, bio je šef cele akcije kojom je na nezakonit način izvršen pritisak na sud.

Foto: Tanjug

Rakovički opštinari otišli su organizovano i u radno vreme na suđenje koji je njihov partijski šef privatno pokrenuo. Jedan od članova opštinske uprave Marko Janić, načelnik skupštinskih poslova, čak je i fizički napao građane koji su nosili transparent “Protiv terora vlasti”. Učešće opštinskih funkcionera, članova SNS, u protestima pred zgradom suda potpuno je nezamislivo u pravnoj državi.

Građani Rakovice sigurno ne plaćaju svoje opštinare da bi se oni u radno vreme šetali po sudovima i učestvovali u nezakonitom zaštrašivanju sudija ili da bi navijali u privatnim parnicama partijskih šefova protiv nezavisnih novinara. Ovo je velika zloupotreba opštinskih resursa i funkcija i kršenje osnovnih principa podele vlasti. Skandal je da brukaju Rakovicu i učestvuju u očigledno orkestriranom suđenju protiv jednog od retkih profesionalnih medija, kakav je NIN.

Suđenje NIN-u organizovano je po hitnom postupku na osnovu privatne tužbe ministra policije i potpredsednika SNS Nebojše Stevanovića i očigledno je da je sud u tom slučaju postupio pod pritiskom. Umesto da pratimo suđenje rušiteljima sa fantomkama u Hercegovačkoj ulici, prisustvujemo suđenju novinarima koji su ministra pozvali na odgovornost. Da je u pitanju montirano suđenje i pritisak izvršnih vlasti na sud, svedoči učešće ljudi iz opštinske uprave Rakovice, kao i dela gradske uprave predvođenog gradskim menadžerom Goranom Vesićem.

Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo u Rakovici najoštrije protestuje zbog zloupotrebe opštinskih funkcija i resursa u ovom procesu protiv medija koji će baciti i veliku senku na sud zbog očiglednih pokušaja da se nezakonito utiče na odluke. Kompletno opštinsko rukovodstvo Rakovice trebalo bi da podnese ostavku zbog ovog skandala.

Opštinski odbor „Dosta je bilo“ Rakovica

Oznake
Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Tačno je da ova družina nema trunke odgovornosti ali se na odgovornost može privesti korišćenjem instrumenata pravne države.

 • Na slici, u prvom planu, „gospodin“ sa bradom desno je bio jedan od komandanata SNS clanova koji su ometali skup opozicije na Vracaru pre koju nedelju. Licno je usmeravao ljude i davao instrukcije da prate g. Radulovica i da vicu „lopov“ i sl. Sumrak.

 • Ovde ima i najmanje dva drzavna sluzbenika iz Ministarstva pravde koje sam prepoznao. Koliko se secam organ u kome rade je organ uprave i ne bi niukom slucaju mogao niti smeo da se koristi za pritisak na rad sudske vlasti. Sudovi su po ustavu nezavisni. Pa ni u Slobino vreme nisi ovako olako smeo da izvedes drzavne sluzbenike na ulicu da ih snimaju kamere i da ih vidi cela javnost.

  • Opet se ponavljam, kada se bude promenila vlast u Srbiji kad tad, tim poslušnicima odmah uručiti otkaz i trajno zabraniti zaposlenje u svim državnim ustanovama. Takođe na osnovu snimka pronaći batinaše i siledžije i sudski ih goniti. Ništa se ne sme zaboraviti jer plaćamo školu svaki put iznova i iznova.

  • Ta dva koja i ja prepoznajem su avanzovali na visoke funkcije u gradskim opstinama (ne pamtim kojim). Zasto bi primali samo sluzbenicku platu od 50ak hiljada za promociju sns-a u radno vreme (pogledati npr fb profil jednog od njih)

 • Nebojsa iz Beograda ima za puno sta da odgovara ali kao sto vidimo on podnosi tuzbu mozes misliti uvredjen mu ponos.Kada je predavao plagijate i kupovao diplomu na giga-mega trendu onda nije imao taj isti ponos!A nazadnjacka botovska masinerija na celu sa preletacem vesicem organizuje skupove u radno vreme,dobili uz pomoc partije posao koji placa narod Srbije a oni sede na ulici izigravaju nazadnjacke lude dok im se placa iz narodne kase.Nadam se da ce proraditi savest onima koji su glasali za ove sa kupljenim diplomama,nestrucnim i korumpiranima.Kako je Stefanovic kupio onu vilu na Bezanijskoj kosi od plate ministra?Bolje to da objasni narodu Srbije umesto sto se zali na nesto na sta nije upravu!A sta je sa Hercegovackom ulicom?Ko su ti fantomi?Razumem ja nazadnjackog gospodara postavis nestrucne,korumpirane,sa kupljenim diplomama ljude na pozicije koje oni u normalnim drzava ne bi mogli ni da sanjaju i onda oni znajuci da dok god je on na vlasti oni ce uzivati a zauzvrat ce raditi sve sto im gospodar zatrazi!Zato su po opstinama,gradovima,svim javnim preduzecima takvi isti za kulturne,obrazovane,strucne ljude tamo mesta nema takvi njima ne trebaju jer takvi imaju svoje ja,znaju posao i takvi nikada ne bi se blamirali kao Nebojsa iz Beograda!

 • SNS je organizovani kriminal sa stranačkom vojskom i starešinama. Pogledajte snimak napada na građane sa transparentom. Dva vojnika u napadu je elegantno zaustavio starešina kada je video kameru.
  Tako se mafija ponaša.