Ауторски текст Политика

Пропала представа ложача из Владе

У бестселеру “Анђели и демони” једног од најпродаванијих писаца на свету Дена Брауна, млади и страховито амбициозни камерленго по сваку цену жели да постане папа. Да би остварио своју болесну амбицију, спреман је да доведе Ватикан и град Рим готово до ивице уништења, како би се, тобоже показао као спасилац послат с неба, готово жртвујући сопствени живот за спас папске државе, вечног града и њихових становника. Нећу откривати како се његов план даље развијао, али какав је био исход једног сличног суманутог плана, имали смо прилике да видимо претходне вечери.

Нажалост, ово у чему живимо, иако по свим критеријумима подсећа на хорор, далеко је од фикције и наша је реалност. Болесно амбициозан, али потпуно неспособан председник Владе, недостојан своје функције и познат по томе да о себи мисли као о суперхероју, преузео је улогу редитеља, сценаристе и главног глумца у још једној неоригиналној трагикомедији апсурда под називом “Воз”. За ову изведбу неће добити аплауз, али бисмо сви ми могли да још више трпимо нове последице његове неуспешне и још једне неуверљиве изведбе.

Наиме, одувек су лоше оне представе чији исход знамо и пре него што се завеса подигне. Данима пре јучерашње знали смо како ће да се заврши последњи чин са возом чији смо ентеријер и пароле могли да видимо у медијима. Није било никакве дилеме да ће то бити доживљено као провокација. И баш у ударном термину – бљутави, предвидиви и неуверљиви расплет. Суперхерој ложач у маниру својих најранијих улога од пре двадесетак и више година, поново звекца оружјем. Он прети, призива рат, упозорава супротну страну да случајно не покушава да нападну јер он то неће дозволити. Каже да ће позвати своју публику из Европе, Русије, Кине, целог света, иако не схвата да они не преферирају улоге ложача у Влади, већ много суптилније, технички поткованије ликове.

Како му је шаптач добацио да публика увелико зева, он је драматично, како само он то уме, као у магновењу почео да подиже тензију говорећи им да остану мирни. Оставши без толико жељених уздаха неизвесности, решио је да још више заплаши и створи атмосферу страха. Упрегао је овај невешти глумац, и новинаре и медије како би целе вечери креирали атмосферу напетости и страха не би ли коначно добио тако жељено признање за своју изведбу. На жалост, насели су само они који су први пут гледали представу и овог глумца, а таквих је на његову жалост, тек неколико. Побесневши, глумац је преузео чак и задатке деократера и уместо њих је, усред представе, решио да лично он нареди враћање воза. Заборавио је притом, да чак ни та реплика, није била у сценарију који је добио. Као и бројне сценарије пре, попут оног под називом “Буџет” и овај је исцепао једним потезом.

Грађанима Србије је доста овог неталентованог глумца и његових суманутих монодрама које већ годинама подсећају једна на другу. Међутим, како не може да изађе из улоге трагичара, спреман је да напусти тренутну улогу због једне друге, потпуно несвесан да ће већ у априлу отићи са тих дасака које је довео до трулежи и пропадања. Али не одлази у анале позоришне уметности, већ у историју као најгори глумац који се икада појавио у улози председника Владе.

мр Лепосава Ђорђевић
чланица покрета “Доста је било”, Београд

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Bože dragi šta sve ovaj Vučić neće izmisliti, a samo sa ciljem da bi sebe promovisao na vanrednim konferencijama za novinare. Ne znam koja je suština slanja voza, a ako ima neka baš od nacionalnog interesa bitna suština. Trabalo je sačekati sv. Jaovana i Trampovo preuzimanje vlasti. Bio AV u Indiji, ne bi državnog udar, reko Bože biće bolje. Kada ono “Voz” nikad spomenut, kao iz vedra neba grom. Stani “Bre” više Vučiću, treba probati ovo što su bivši DS, a tvoj SNS još i više zabrljali sa Kosovom i Metohijom. Čoveče ajde oladi. Kosovo i Metohija je neriješeno pitanje mnogih prethodnih generacija, a biće predmet i budućuh. Mi gledajmo da stvaramo društvo inače smo “pukli”, narod nam nestade. Albanci i Srbi će biti ti koji će na Balkanu ili živjeti lijepo ili će biti svašta. Ako Vučiću nisi spreman sina poslati u, ne daj Bože, rat na Kosovo i Metohiju Nemoj svađati narode radi svojih ličnih ciljeva “Faustovskog bića”, a kako te ja mogu okarakterisati. Bića koje je spremno radi vlasti, moći i bogatstva pogaziti sve moralne norme i principe. Ajd zdravo narode i dođi sebi….Dosta Je Bilo.

 • E, mnogo ste naivni, predstava ne da nije propala, nego je bila pun pogodak. Ovo je bila predstava za Vučićevu publiku i zalutale i neinformisane, ne za vas i mene.

  • Delimično bih se složio. Jeste ovo predstava za SNS-ovce ali nisam siguran da je uspešna…..jer oni bi da voz “proteraju”.

  • I ja sam takođe sigurna da je ovo bila predstava na koju je trebalo da se napecaju oni već napecani. Apelujem da se nađe neki stručnjak za marketing, izbore, politiku, šta god, koji će smisliti kako ti napecani da se “raspecaju”. Makar određeni deo njih. Mora da postoji neka lukava taktika koja ne bi izlazila iz okvira proklamovanih vrednosti Pokreta. Što pre naći nekog stručnjaka za politički marketing. Ništa ne znači što svi mi shvatamo šta je to bilo, kad gomila premijerovih glasača to ne shvata i naseda na takve bljutave štoseve.

  • Управо то… али рачунај да она гомила полуписмених и дебилних већ шиље оловке ДА ГА заокруже на предстојећим изборима јер за њих је ово невероватан патриотски чин…

   Е сад, КОЛИКО ТО КОШТА, ИЗ ЧИЈЕГ СУ ЏЕПА УЗЕТЕ ПАРЕ, КОЛИКА ЈЕ ТО СПРДЊА И БЛАМИРАЊЕ, за њих је небитно…

 • Česti su komentari na forumima da je voz bio “provokacija”, onako dizajniran kakav jeste. “Provokacija” dizajnom kao dizajnom možda nije baš adekvatna reč, jer, unutar Srbije, zašto ne bi bio dizajniran kao što i jeste. To nije provokacija, pogotovu ne – albanske nacionalne manjine u Srbiji. Jer, na vozu ne piše – ništa što nije tačno, ispravno, ma kako invazionističke, okupacione sile na to drugačije gledale. Provokacije je, medjutim – ipak bilo. Ali, usmerene ka – srpskom narodu. Čitava politikantska ( i iznad svega – diletantska) ujdurma sa “puštanjem” jednog voza sa dva vagona – na Kosmet, u prisustvu zvanica i zvaničnika, svečarski, kao nekad (ukucaj na Google: istorijat železnice prvi voz), 23.08.1884.god, bila je bezmalo repriza, fleš sto i kusur godina unazad – ali sa jednom, krucijalnom, razlikom – ovo juče bilo je uvod u još jedno nečasno poniženje Srbije i srpskog naroda, u režiji čistih maloumnika. Kao ni te 1884.god, tako ni juče u tom vozu nije sedeo glavni, već je pustio posilne pajace da prave predstavu oko istog: kralj Obrenović je tog dana zapalio – u Beč, austrougarskim vozom, na “konsultacije”, a gradjanima je pripremljena svečarska predstava, putem novina, jer još se nije rodila magična televizija, a ni Mitrović ni Buljošević nisu bili ni u višedecenijskom planu… A ovaj naš sadašnji je valjda bio negde na nekom aerodromu čekajući presedanje iz Indije ka Srbiji. Bilo kako bilo, voz je, možda, i mogao da podje, prodje, pa i stigne – da ga nije ispratila i posebno nakitila – grupa (anti)državnih pajaca, sa sve 100 kamera naokolo. Ovako, posle pešačkog, semafora, lifta, eto, pustili su (u nepoznato, ali i – nedogovoreno) i – voz. Na teritoriju koju (makar trenutno) drže ne samo separatisti, već i teroristi. I gde je sad tu provokacija, zapravo – srpskog naroda? Baš u toj činjenici – da samo neodgovorna vlast, diletanti u politici, nestručnjaci po bilo čemu i u vezi bilo sa čim – mogu poterati mučene radnike železnice, sve onako okićene – pravac na neprijateljsku teritoriju. Bravo! Bravo još i više “za spasioca koji je u poslednjem trenutku povukao ručnu u vozu” – iako je bio daleko daleko od istog… A onda, pred očima celog sveta, mjaukanje svetskim liderima… Do kada više poniženja…

  • Kao prvo ovaj voz je samo rezija -melodram-, populizma i demagogije Premijera Vucica. On je unapred znao, da taj voz nikada na Kosovo uci nece i unapred je znao da ce stici samo da Raske, gde ce upaliti rikverz gang.
   Kao drugo ovaj voz nije nista drugo sem provokazije i podizanje tenzija, cveckanje oruzja, da bi na kraju filma Premijer sebe prikazao kao velikog mirotvorca, bez kojeg bi svakako izbio rat.
   Kao trece ovaj voz koji je trebao definisati kulturu Srbije je to ucinio zaista po kulturi kupljenih diploma. Samo u dve kratke recenice vise kardinalnih gramatickih gresaka. Da o SrBskom vozu i ne govorimo. Ali sponzirali ga Rusi, pa ajde de ne cepidlacimo.

   Ali ostaje pitanje za vas kako to mislite da voz na kome pise Kosovo je Srbija nije provokacija za gradjane Albanije? To sto vi ne zelite priznati da imaju svoju drzavu, svoj parlament, svog premijera i predsednika, to je vasa stvar. Vi smete da lazete sami sebe, ali ne zahtvejte od nas ostalih da i mi uvucemo glavu u pesak.
   1800000 gradjana ne mogu biti teroristi. Ako jeste neko terorista, to su bile cetnicke horde, kao i Arkanove horde koje su cistile Kosovo od Albanaca ostavljajuci iza sebe smrt i masovne grobnice civila. Odakle vi sebi uzimate za pravo, da to ne pominjete, vec da onog ko je obranio svoje gradove nazivate teroristom. Sta je krajem 90ih trazila na Kosovu vojska i paravojska, cetnici, Arkani i ostali pljackasi?
   Takodje na Kosovu se ne nalaze nikakve invazionisticke ili okupacijske sile, vec Kfor i Nato, koji je tu stigao da bi zaustavio najveci progon jednog naroda u Evropi posle II. svetskog rata. Ili vi pak mislite da pravo Nebeskog Naroda je dovoljno da se sa Kosova protera skoro 2miliona Albanaca?

  • Averel, niko ne govori o Albaniji, osim ukoliko ne misliš da je Albanija do ispod Kopaonika. Ili, još “bolje”, ukoliko misliš da je agresija, potom i klasična okupacija od strane vojnika čiji su domovi 10.000 km daleko od Kosmeta – regularna. No, čak i da si albanske nacionalnosti, imaš nedemokratsku poziciju, suprotnu – doslovno svim medjunarodnim normama, principima i dokumentima. Naravno, svako ima pravo da bude šta želi, još i više – kakav želi da bude, i ja ti to pravo ne odričem. Naprotiv, mislim da je dobro što postojiš i što demonstriraš stavove koje ovde demonstriraš.

 • Ubi bene ibi patria- тамо где ми је лепо, тамо ми је отаџбина, како то рекоше пре 2000 година мудри Римљани. TO СВАКИ РАЗУМАН ЧОВЕК МОРА ДА ЗНА, А КАМОЛИ ДРЖАВНИ ФУНКЦИОНИРИ.
  Према томе, када будемо друштво у коме политичари и њихови сатрапи не потркадају државу и буџет. Кад будемо држава у којој властодршци на грађане и народ буду гледали као на људе и себи равне, а не као на стоку. Када грађани буду у својој држави живели од свог рада, мирно и достојанствено, ТАДА ће сваки грађанин (без обзира на веру и нацију)ТАКВУ државу бранити, нико неће морати да га зове, нити да га гања да изврши своју дужност.
  До тада да предлажем овој садашњој ОЛОШ БРАТИЈИ- ставите хипотеку на станчуге које сте добили БАШ ЗА ВРЕМЕ БОМБАРДОВАЊА, подигните кредит и заједнички купите један половни тенак, гориво и мало мунициије, па возите правац на Косово! Тома нека буде командир на тенак, Вучић пошто има НАТПРИРОДАН вид нека буде нишанџија, а Вулин нека буде возач, када нестане муниције, ставите Вулина у топ и испалите га!
  П.С. Волео бих да неко постави питање преко повереника или преко медија:
  1. Како то да воз из Косовске Митровице до Краљева сваки дан саобраћа, већ 10 година без икаквих проблема, а овај “Вучићев шинобус” може само до Рашке?
  2. Колико је коштало спољње и унутрашње брендирање “Вучићевог шинобуса” и да ли је расписан тендер за тај посао?
  3. Која фирма (појединац) је обавила тај посао и да ли је то плаћено из буџета новцем грађана?

 • Ја се бојим да ова власт стварно не изазове неке ратне сукобе како би што дуже остала на челу државе.

 • Mnogo želim da se stanje u Srbiji poboljša.
  nažalost zemljom se upravlja tipičnom psihologijom
  dripaca navijača crvene zvezde.
  Ali ovi su mnogo veći ahbabi od ovog koji upravlja sada zemljom
  i zato im ne mogu ama baš ništa.
  Budući pretsednički izbori će se pokrasti silom , teško da će se moći išta kontrolisati,
  pobediće se sa 50,5% taman toliko da se pobedi, da se vidi „da su demokratski“.
  Mnogo mi je krivo , jer sledi mnogo gorčine.
  Ovo administrator ne objavljuje.

 • Da prokomentarišem. Voz, odeven u kič, bio je klasična false flag (lažna zastava) operacija, lutkara. Srbi su se nagledali tih operacija u proteklih 25 godina, a i više. Glavna stvar jučerašnjeg dana, prošla je apsolutno neopaženo, “ispod radara”. Ta glavna stvar bila je sednica glavnog odbora SNS-a, koja je trajalo neuobičajeno dugo, 3 sata, na kojoj se, između ostalog raspravljalo o predsedničkom kandidatu. Po jučerašnjoj konferenciji za štampu, histeričnoj, kako već drugačije, i punoj frustracija, moglo se zaključiti da Toma lopata uzvraća udarac, tj. da neće da odustane od predsedničke kandidature, ako mu lutkar ne prepusti stranku na upravljanje, po modelu kojim je taj isti lutkar zaseo na tron SNS-a, posle predsedničkih izbora 2012-te godine. Zato se sada dižu tenzije, a posle današnje konferencije Tome lopate, znamo i da se ide do kraja, u pokazivanju ko je jači između njega i lutkara. Nemam ništa protiv da se njih dvojica zakrve, ali neka puštaju njihovu krv, a ne krv kolateralne štete, naroda, za koga oni uopšte ne haju.

  • Toma Lopata hahaha…Ima na žalost penzosa koje je Vučić zaveo i isprao mozak – ima ih kod mene u soliteru, mnogo, strašno…zatim ljudi na selu koji nemaju net sem rts-a i pinka i td…zatim ljudi koji imaju velike plate po JP i njihovi botovi svi će glasati za SNS kamarilu…zato moramo mi koji ne spadamo u kategrije koju sam pominjao, svi izaći na izbore i glasati PROTIV. A nakon toga formirati fer uslove za nove izbore!

 • Ali ovaj Vucic je apsolutni bednik. Pa da ima imalo ljudskosti a ne hrabrosti, ako ima drzavnicke odgovornosti ON BI OBEZBEDIO DA TAJ VOZ DODJE NA ODREDISTE,U NJEGOVOJ DRZAVI. Ali on kao najobicnija bezvredna kukavica unapred pravi plan kako ce on taj voz zaustaviti -jer on toboze ne zeli rat. MA ON ZNA DA BI I NJEGA I NJEGOVU VOJSKU I POLICIJU OVAKO TRULE. PET ALBANSKIH CETA ZGAZILE KO DINJU I DOSLE DO BEOGRADA. E. toga je jedino svestan ovaj hrabri mirotvorac.

 • Predstava je u potpunosti uspela. Pogledajte malo sire. 1) Ovim cinom, AV je prvi put dozvolio kosovskim specijalcima da izbiju na administrativnu granicu. 2) Posledice ovog cina su da je Srbija potvrdila da nema ingerencije na KiM, a AV se svojski potrudio da to ceo svet vidi. 3) Kosovska administracija je predstavila sebe kao zrelu i organizovanu, koja zna kako da kontrolise situaciju, a AV je pokazao bas suprotno. Zakljucak: Na prvom sledecem sastanku Beograd-Pristina-EU ili ko vec, ce AV potpisati fakticno priznavanje Kosova, uz tuzan pogled i obrazlozenje “eto mi smo sve probali ali oni su bili jaci… pa za mislite da mogu da uradim nesto…. za sve su krivi oni pre mene….” itd.

 • Lepo negde napisah pre neki dan “Biće ovo kratka i neslavna avantura”… I tako i bi. Msm, šta je očekivao. Eto voz prijateljstva i pomirenja, dekorisan prikazima kulturne baštine i tek onako uzgred na 24 jezika poznata doskočica: “Kosovo je Srbija”. Ma nije moguće da su to shvatili kao provokaciju. Divljaci jedni 🙂

  Uzgred i jedna poruka za Nikolića: Tako je, neki ćete da idete, a neki ćemo da ostanemo.

 • Linija Beograd- Kosovska Mitrovica nakon 18 godina je velika stvar za ljude koji zive na severu Kosova i Metohije ali uvek se nadju neki idioti koji sve to moraju da upropaste…Idioti koji zarad svoje promocije unistavaju nase zivote, mladost, drzavu, ne vodici ranuna cak ni o ljudskim zivotima. Ne znam zasto se taj voz mora razlikovati od ostalih vozova koji putuju Srbijom, kada je svima jasno da je Kosovo Srbija? Zasto neko iz Beograda hece da pokaze ljudima sa Kosova i Metohije freske i manastire sa Kosova i Metohije? Zar oni tu kulturnu bastinu ne poznaju bolje od Beogradjana? Zar oni koji su svoj patriotizam naplatili, cak i za vreme bombardovanja 99′ kada su uzeli stanove, zele da ljude koji zive na KiM nauce patriotizmu? Ne znam sta su ocekivali od ovakvog “patriockog voza”? Treba da pevamo zbog same cinjenice da ce nasi ljudi sa severa KiM nakon 18 godina imati direknu liniju sa Beogradom, ali ne, Vucic je resio da se “igra izbora” i samim tim igra sa bezbednoscu putnika.
  Ako su vec hteli da pokazu kakvi su Albanci i EU, trebali su da voz ofarbaju porukama mira u svetu, a u kupeima da se pusta npr. muzika Dzona Lenona, pa kad bi takav voz zaustavili u svet bi se poslala jasna slika i Srbija bi bila daleko uvazenija a Albanci bi se prestavili kao vandali. ovako ovo ce biti zabelezeno kao provokacija Srbije! Posto sam obrazlozio zasto su mogli da ugroze ljudske zivote i kako su poslali pogresnu poruku o Srbiji u svet, recicu i sta im je zapravo bio cilj (iz svog ugla naravno). Zele da pokazu kao su oni toboze patriote i kako se Vucic zrtvuje a tamo neki Amerikanci i EU se bore protiv njega. Nazalost najveci glasacko telo Vucica su ljudi koji TV koriste kao informativno sredstvo. Svoj strmoglavi pad popularnosti je presekao “vozom”. Cim mu popularnost opasno padne sazove vanrednu konferenciju i ode na Pink. Ovoga puta se odlucio za Jelnu Milic koja je u javnosti omrazena kao NATO lobista i u emisiji mu je posluzio kao glas Amerike i EU koji se bore protiv njega. I naravno Marica jer njemu narod veruje. I na takvom skupu on ispada heroj, cuvar srpskih interesa i borac za modernu Srbiju. Nije mi jasno samo zasto nije vozio voz, nemoguce da je teze nego voziti Mig i sleper?

 • Voz je bio ispisan sa spoljne strane paročom KOSOVO SRBIJA, što je iritiralo albance i nisu dozvolili da voz uđe u deo Srbije koji oni smatraju svojom teritorijom i kontrolišu. Daleko od toga da se pisac ovih redova odriče Kosova, ali jednostavno, situacija je takva kakva jeste. Drugo, albanci su hteli da ovom provokacijom “završe” posao oko zajednice srpskih opština na severu Kosova, i dobro im je došla ova provokacija. Verovatno da su hteli da pohapse i zadrže putnike i osoblje voza u znak protesta protiv hapšenja Haradinaja. Osim toga, oni sigurno ne bi sami uradili sa specijalcima i bornim vozilima da nije bilo podrške zapadnih zemalja (na prvom mestu SAD i Velike Britanije). Što se EU tiče, po ko zna koji put se “ne meša u svoj posao” i ponovo smo izloženi svojevrsnoj ignoranciji, i može se reći i određenoj vrsti poniženja. Prosto se svaka zdravorazumska osoba posle ovakvih stavova zapita da li nas EU iskreno želi ili ne, i koja je svrha našeg ulaska u EU, kada se gotovo na svakom koraku ponižava Srbija. Stalno se ispostavljaju novi zahtevi koji sve više odvraćaju ljude od “evropskih vrednosti”.

  Budimo pošteni, ma koliko to nama ne bilo prijatno, ovako se ne radi. Dogovaramo se za mnogo manje bitne stvari (na primer, registarske tablice) a nismo imali nikakav dogovor oko voza. Bez obzira što je on išao od Kosovske Mitrovice do Kraljeva, pa je sada linija produžena, trebalo je o tome razgovarati u Briselu. Deluje smešno kako su se upinjali premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić da dokažu da voz (sa ispisanom parolom KOSOVO SRBIJA) nije imao elemente provokacije. Nije za nas, ali jeste za njih! Provokacija potpuno ista kao kada oni kažu nama za Preševo, Bujanovac i Medveđu da je to “istočno Kosovo”, i mi s pravom odmah reagujemo. Nemam nameru da pravdam albance, već da ukažem da je nesmotrenošću vlasti u Beogradu moglo doći do teških posledica po nas i srbe koji žive na Kosmetu. Na sreću, nije!

  • Kosovo nije deo Srbije. Ako vi, naprotiv, volite da se zavaravate, može za vas i Minesota da bude deo Srbije, nemam ništa protiv. I molim vas ne pričajte o poniženju, mene EU nije ponizila, ponizila je Vučića & co. koji su napravili ovu bljutavu amatersku inscenaciju.

 • Uzmimo potpuno suludi scenario – Albanci počnu da viču Kosovo je Srbija!
  Da pođu na granice, rasture barikade, donesu baklavu, fliju i šta ti ja znam i – izljube nas bratski.

  Ok… Kosovo je Srbija. Pobedili smo. Rasturili smo ih. Bez ispaljenog metka. Viču napred Nole!

  Već sutra, u Srbiji živi 2M Albanaca.
  6M Srba, popis iz 2011. Dostupno na Wiki…
  i 1 M ostalih.

  I lepo na izborima, demokratski uzmu ogroman deo vlasti u Srbiji.

  Možemo u još luđem scenariju da imamo i RS.
  Super, nova Velika Srbija ima:

  7M Srba, 2 M Albanaca i 1,2 M ostalih.

  Koji procenat ljudi u Srbiji želi takvu Srbiju?

  • Postovani Djavo u detaljima pozdrav Vama i svim ostalim
   Ja jedan Zika bih voleo ziveti u takvoj Srbiji u “scenariu A”.
   Scenario A Uredjen sistem (20 principa DJB)
   Ne bi bilo razloga da albanski poslanici predlazu stetne zakone ili da opstruisu dobre zakone koje predlaze vecina, posto su dobri za sve.
   Scenario B Los scenario, u takvoj Srbiji ne bih voleo ziveti. (ali zivim)
   Vecina u Skupstini samo nadglasava poslanike Albance i “stavlja im do znanja da su manjina.” Potpuna paralela sa sadasnjom Skupstinom, samo sto je sada ta manjina opozicija, koja se grubo omalovazava.
   Znaci 20 principa DJB na Vase pitanje daju odgovor.
   Pokrenuli ste sada jos jedno pitanje. Sta sa Albancima, Hrvatima, Romima, Slovacima i ostalim koji zive sada u Srbiji?
   Da li nasa zemlja ispravno funkcionise zato sto oni nisu u tolikom procentu da bi bili u Skupstini, cetvrtina ili petina? Ili posto ih nema 2 miliona oni su “zanemarljivi”. E pa ne mogu biti ponosan Srbin ako je u Srbiji neko zanemaren, beznacajan itd.
   Znam da Vam nije bila namera da omalovazite gradjane Srbije Albance i ostale, a ja sam pokusao da pokazem kako sam ja razumeo 20 principa DJB.
   Pozdrav svima od jednog Zike

  • E upravo tako Ziko!

   Niju se Albanci digli na oružje od besa, niti ljudi imaju problema zbog toga što neko ima čudno ime.

   Problem je u novcu, u standardu, u kvalitetu života.

   Da je Srbija makar kao Slovenija, eto pola miliona Albanaca sa Kosova dolazi da živi kvalitetnim životom.
   Zamsilite da neki blesan poželi da otkine deo Švajcarske i pripoji ga Francuskoj. Na znam da li bi sakupio dovoljno sledbenika za jedan vod…

   U Srbiji, ovakvoj kakva je sada, bez plana šta da radi sa Srbima, Romima (ne umemo ni da ih prebrojimo cestito), Bosancima Bošnjacima (kupujemo im podkupljive vodje), Madjarima (prvimo odvojene skole i vestacki odvajamo narod) sa 2M Albanaca predstavu nemam sta bismo radili, osim pravili vestacki stalni sukob.
   Da podsetim, imali smo ih, cak i u vecem broju/ teritoriji od 1913. i pojma nismo imali sta cemo sa njima.

 • A tek kakva predstava je bila gostovanje na tv pinku sa Jelenom Milic iz CEASa i “novinarem” Milomirom Maricem.
  Cilj da se veliki manipulator prikaze kao veliki patriota i protivnik ulaska u NATO. Unapred je dogovoreno da Milicka napusti emisiju. Istovremeno Vucic kao nece da raspravlja o tim beznacajnim stvarima, vec je maksimalno predan borbi za rast ekonomije i zaposlenosti i poboljsanju standarda.
  Glumatanje i prenemaganje je ono sto on najbolje zna.
  Maric je tu samo kao dekoracija.

  • Ja bih rekao da je Maric savremeni Luka Laban Sns-a aktivno ucestvuje u svim hvalospevima vezano za vucica u sadejstvu sa Vucicevicem

 • Autobusi (sa mercedesovim znakom), avioni (migčići), tenkići, helikopteri (bez navigacije), a sad i vozovi… čovek se igra kao pravi dečak, a svi se nešto bune.

  Jedino što ova igra sa vozom podseća na priču o novinarima rts-a. Zasto?

  Perspektivni Đurić umalo da nekom dođe glave.