Политика Саопштењe

Доста је било вечерас на Скупштини бира кандидата за председника Србије

Доста је било одржаће вечерас скупштину на којој ће изабрати свог кандидата за председника Србије. Због хаоса који председник Владе прави расписивањем избора у најкраћем могућем року, и како бисмо максимално искористили прекратко време за прикупљање потписа, Скупштина “Доста је било” састаће се, два дана раније него што је било планирано. Почетак је заказан за 18 сати, а након седнице, око 19:30 сати, одржаћемо конференцију за медије и објавити име кандидата.

Једини циљ покрета “Доста је било” на овим изборима је победа против Вучића. Ови избори су референдум против Вучића, а не избори за овог или оног противкандидата. Сматрамо да није битно да ли председнички кандидат наш или неки други. Важно је само да задовољава црвене линије политике и да има најбоље шансе да победи. Једино победа против Вучића нас доводи у позицију да спасемо Србију. Зато мора победа.

Наша политичка процена је била и остала да је најбољи начин да се оствари победа договор и један кандидат. Ако је референдум, онда мора један кандидат и заједничка кампања. 5. октобар нас учи томе. Покрет “Доста је било” је још на лето имао свог кандидата. На једном заједничком кандидату смо инсистирали са друга два кандидата још од новембра 2017.године. Странке у овом покушају договора нису учествовале и само су сметале са покушајем да се спасу од нестајања.

Друга два кандидата су одлучила да не буде договора и да трче соло трке. Ми смо тада погрешно одлучили да не изађемо са нашим кандидатом и да пустимо два кандидата да покажу да ли могу да анимирају бирачко тело. Након готово два месеца кампање, чињеница је да су два кандидата успели да анимирају између 5% и 10% укупног бирачког тела сваки, да је подршка Вучићу на нивоу од 30%, што је за 10% мање него на изборима 2017. године, да је готово 50% бирачког тела незаинтересовано за понуђене кандидате и да та стратегија два кандидата води у сигуран изборни пораз у првом кругу. Чак и од сваких 10 гласача ДЈБ, њих 3 није било анимирано од стране две камање да изађу на изборе.

Покрет “Доста је било” настао је 2014. године с намером да уведе ред и створи Србију у којој се лепо и радо живи. Створили су га остварени грађани Србије којима је доста неодговорних влада. На изборима 2016. године 227,626 грађана Србије дало нам је свој глас да покажемо да може другачије, да је систем могуће направити без партијских калкулација и без компромиса.

Показали смо да нам је интегритет на првом месту. Нисмо направили ниједан договор на штету принципа и програма ни на једном нивоу власти ни пре ни после избора. На изборе смо изашли сами јер нисмо хтели да правимо коалиције са неуспешнима и некредибилнима. Јасно смо дефинисали шта је проблем Србије, парткоратија која разара друштво, као и доњи праг за сарадњу са политичким организацијама и ниједном га нисмо прешли.

Покрет “Доста је било” сматра да се цела политичка сцена Србије мора да се замени новом, здравом. Да политика у Србији добије нова лица и нова правила игре. Промени политичке сцене подредили смо такозвани партијски интерес и тражили план и договор са кандидатима који уједно и праве своје политичке странке. Понудили смо план и договор за председничке, парламентарне и београдске изборе. Предложили смо пакет који би однео победу, који би грађанима Србије показао да индивидуална амбиција није важнија од њих, и да је аргумент општег добра јачи од индидвуалне пасије. Ништа од тога није уродило плодом, понуде су одбијене без аргумената, јер су партикуларни интереси остали изнад општег.

Ми ствари називамо правим именима. Планирање и покушај договора била је наша грешка. Извињавамо се грађанима Србије који су гласали за нас што смо уопште покушавали да се договоримо и што смо чекали да кандидати пристане на сарадњу и дозволи дб-овске нападе на наш покрет. Извињавамо се грађанима Србије који су гласали за нас што смо их, све до данас, оставили без нашег кандидата, знајући да више од пола наших гласача жели да идемо својим путем са својим кандидатом. Грађани Србије који су гласали за нас прате сваки наш корак у страху да не буду поново изневерени. Разумемо и прихватамо да се нама грешка тешко прашта.

Покрет “Доста је било” више неће планирати и нудити договоре. Научили смо да морамо тежим путем, сами. И као што смо у априлу 2016. године на изборе изашли без компромиса и сами, тако ћемо и ове 2017. трчати трку за председника Србије сами и неукаљани, с намером да победимо. Три године борбе је иза нас. Три године без компромиса. Сумње нема да грађани Србије који су гласали за нас то умеју да цене.

Једини начин да се победи на овим изборима је да се мотивише бирачко тело да изађе на изборе и гласа против Александра Вучића. Од данас ћемо све снаге усмерити на то да објаснимо апстинентима, грађанима Србије који су изгубили сваку наду, њих готово 50%,  да има честитих политичара којима је општи интерес изнад личног и да је промена могућа, да их мотивишемо да гласају, као и да кандидат “Доста је било” буде следећи председник Србије. Доста је било свих који су имали шансу и нису ништа урадили. Време је да оду са политичке сцене. Свесни смо тога да идемо путем којим из страха од пораза нико не иде. Да трпимо и да ћемо трпети ударце са свих страна. Идемо храбро без страха. Ми не одустајемо, док не укинемо партијски паразитски систем који убија Србију и  док од Србије не направимо земљу у којој се лепо и радо живи.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Da li je ovo samo biranje kandidata ili osnivacka skupstina, pola sata ranije postavite zahteve prema Vucicu a pola sata kasnije izjavite da izlazite na izbore skoro bez ikakvih uslova, sad samo konstatujete problema a ne zhtevate nita.

 • Ostro u kampanju protiv Vucica, izneti sve lose sto je ova vlast uradila za poslednjih 5 g. Od zaduzivanja 10 mil e., odlaska mladih do opsteg siromastva. Napraviti spot : stotine autobusa nedeljno odlaze u inostranstvo u jednom pravcu sa nasom decom, stari kopaju po konternerima u potrazi za hranom, horde SNS-ovaca sa lanc paketima rastrcalo se sa spiskovima siromasnih gradjana po selima. Ako napravite dobar spot pola posla ste odradili a druga polovina kampanje pristojno govoriti o nasem programu bez napadanja opozicionih kandidata.

 • Bojao sam se a sada sam siguran da je strategija čekanja i kalkulisanja nanela veliku i nenadoknadivu štetu perspektivnom pokretu, a verovatno i presudnu korist režimu. Ako do sada eksponirani kandidati nisu uspeli da animiraju neopredeljene birače i apstinente, kako će to za ovo kratko vreme da uradi DJB bez medijskog prostora, bez slabo razvijene ili nepostojeće infrastrukture, itd… S druge strane, iako je mesec dana kratak period, postoje šanse da se ponešto u tom smislu promeni. Ne verujem da je to moguće tako što će DJB istaći svog kandidata, upravo suprotno. Voleo bih i uradiću sve da režim razvlasti, ali bojim se da to ovako neće moći.

 • Ovo zaista prevazilazi sve normalne principe pristojnosti i ljuckosti.
  Ja sam član, vi nas preko sajta obaveštavate par sati pre skupštine.Ljudi koji imaju šta da kažu su izmanipulisani na najprimitivniji način.
  Moj dolazak na skupštinu kao člana je sprečen objektivnim razlozima jer nism u gradu. Za par sati ne mogu fizički stići na skupštinu.
  Ovakva nepoštena namera neće pokretu doneti neki valjan ćar.
  Ova skupština za mene je nelegitimna.

  • Ovo je vanredna skupština pokreta zbog predsedničkih izbora. Dolaze samo odbori. Osnivačka skupština stranke će biti kad prođe gužva, svi osnivači će biti pozvani. Izvinjavamo se što nismo bili precizni.

  • Uvaženi Vilogorski,
   Nemojte bez potrebe da dižete “frku i halabuku” i ja sam isto kao i Vi nazovimo oštećen i imam nešto reći. Kada bi svi dobili pravo da pričamo, koliko smo ojačali i ima nas, osnivačka skupština bi možda trajala i godinu dana. Ali Vidite Vi koliko je Vučić napravio opšti poremećaj, koji se remeti sa zdravim razumom. Neću reći da je protiv zakonito, protiv ustavno, nemoralno i na znam kako još nazvati postupke AV, to znamo da tako vlast funkcioniše. Ali sve je ubrzao da drugi nemogu normalno raditi, a on koristi institucije Srbije u interesu svoje stranke, možda i ovi njegovi satelita i pretpostavljam Šešelju daje informacije na vrijeme. Ostale ljude hoće da zbuni, jer je GOTOV i budite strpljivi, lično ću negdje “Sale nacionale”; Raduloviću reći , kada bude skup i stvore se uslovi da nam Vilogorski progrmi kao Njegoš sa Lovćena. Vučić je sve činio da Pokret Dosta je bilo nema šansu za normalnae aktivnost i time je i Saša Radulović oštećen, a ne samo Vi i dižete galamu po meni bez osnova. Šutite nemoj da posumnjam da ste loš čovjek i da ste ustvari za SNS, mislim da niste, ali smišljajte govor negdje kad bude bilo vremena. Makar bio sam ja doću da Vas slušam i strpljivo slušati svaku vašu rečenu riječ. Ako to ne vidite da ja AV ugrozio sve, ja stvarno ne znam kako bi Vam se moglo objasniti. Želim vam savko lično i porodično dobro i možete napisati šta ste htjeli reći, sve ću pročitati. Smo se potrudite što manje gramatički grešaka i nemojte “gutati slova”. Ponekada Vas zbog toga nemogu razumjeti. Bez galame pozdrav srdačan i Dosta je bilo. AV ide na smetlište istorije…..

 • Желим срећан и успешан рад скупштини.
  Политика договора је била показатељ високе свести покрета о потреби брзе промене система у коме се давимо сви као у живом блату скоро две деценије. То што други нису прихватили пружену руку остаје забележено у свести свих људи на обе стране а време ће показати праву вредност те политике. И ова деоница маратона нас је ослободила нестрпљивих тркача на кратке стазе који нису дорасли великим циљевима и то је значајна чињеница која улива сигурност да се неће одустати од прокламованих вредности.

 • Da li je skupština otvorena za sve osnivače ili sve članove, ili samo za određene delegate iz inicijativnih odbora ili nešto slično tome?

  Unapred hvala na kratkom odgovoru,
  osnivač (na papiru)

  • Ovo je vanredna skupština pokreta zbog predsedničkih izbora. Dolaze samo odbori. Osnivačka skupština stranke će biti kad prođe gužva, svi osnivači će biti pozvani. Izvinjavamo se što nismo bili precizni.

  • Veliko hvala na odgovoru.

   Dakle večeras se aktivira Pokret da se odredi i postavi prema pitanju predsedničkih izbora, a kada prođe ova gužva i suspenzija institucija, onda natenane osnivačka skupština stranke uz poštovanje reda, procedura i dobrih običaja.
   Najlepše se zahvaljujem na jednostavnom odgovoru, kojim sam zadovoljan 🙂

  • Pre svega svaka cast na tekstu. Kljucna recenica je da su vasi glasaci vec iznevereni gradjani i da vise nikome ne prastaju. Druga stvar, ja sam potpisao osnivanje stranke i nisam ocekivao nikakav poziv pa ni zahvalnost, to je moja odluka koja dolazi iz razuma i srca. Ovo smo cekali. Tako da ne razumem one koji forsiraju “kada ce biti pozvani osnivaci”. Ne znam koja bi uloga bila nas osnivaca na toj Skupstini? Svako ko zeli da ucistvuje u radu stranke treba da se uclani, a ko zeli da ostane samo simpatizer, treba aktivno da radi na promociji vrednisti za koje se DJB zalaze, odnosno da doprinese osvetljavanju mraka u koji nas je uveo Aleksandar Vucic.

  • Ovo nije bila osnivačka skupština za stranku nego vanredna skupština pokreta zbog izbora. Svakako će osnivači biti pozvani na osnivačku skupštinu. Ona će biti čim prođe gužva oko potpisa.

 • Mora se izvršiti pritisak na RTS! Jeremić i Janković i boško, kao kandidati, suparnici – stali su jedan uz drugoga u zajedničkom cilju slobode i rušenja čoveka koji je ogrezao u korupciji, koji srušio ustavni i pravni poredak u zemlji. Ključ njegove moći nije pink, informer, ključ je – RTS! Srbija mora biti informisana o onome što danas kažu i na šta ukazuju – Jeremić,Janković,Obradović, a sutra i kandidat DJB, ma ko to bio. Ključ njegove moći je – RTS!

 • Drzava je oteta i blokirana. Ja kao gradjanin sam zbog toga jako uzbudjen. Smatram da je neophodno da nezadovoljni gradjani izadju na mirne demonstracije , u odbranu svojih prava .

 • Svasta sam u zivotu doziveo, i lepog i ruznog, ali da mi se neka politicka grupacija, stranka, pokret ili politicar izvini to nisam. Doduse nasi politicari su se izvinjavali svuda i svakome, i gde treba i gde ne treba, ali da se neko od njih izvine svojim gradjanima, e to je vec problem. Po tome ste jedinstveni. Zelim reci da verujem da odluke koje ste doneli doneli, kao i do sada, u iskrenoj nameri da promenite Srbiju. To sto neko ne vidi dalje od nosa njegov je problem. Vi ste svoje ucinili i ponudili, niko nije prihvatio. Hvala, dovidjenja. Idemo svojim putem. Mi smo cudan narod, kratkog pamcenja a veoma nestrplivi da dodje do promena koje ce nam zivot uciniti normalnijim. Zato nam ne zamerite. Ovo kazem u svoje ime, a verujem i velikog dela Vasih glasaca, izvinite i Vi sto sam na momenat pomislio da idemo u pogresnom pravcu. Moj glas imate.

 • Ja ne viidim da je tu bilo greške sa vaše strane, radili ste u interesu građana kada ste hteli da vidite da li će neko od kandidata animirati veće biračko telo, da biste mu dali podršku, i pokušavali da ubedite kandidate da se dogovore ko će od njih za ove izbore da se povuče iz trke. Ljudi su bili nestrpljivi, ne razumem zašto, a zlonamernici su počeli da trabunjaju o nekom prvenstvu koje tobože ima taj koji se prvi kandidovao pa mu tobože drugi oduzimaju glasove itd.

  Sve je kako treba. Imaćemo svog kandidata. Mesec dana je dovoljno za kapmanju. Tri kandidata opozicije uvećavaju izlasnost. Idemo na pobedu.

 • Izbacite lajvstrom skupštine pliz. Ja neću moći da prisustvujem a svakako bi želeo da vidim prenos skupštine Pokreta kojem sam dao potpis za osnivanje.

  Obavezno izbacije sva obraćanja na net. Ovo je ipak prva skupština kao (gotovo) stranke. Svetkovina demokratije i otvaranje (premda možda u nezahvlanom momentu). Transparentno plx 🙂

 • A ko to iz DJB moze da animira vise gradjana od Sase Jankovica? Ovo sto radite jedino ima smisla ako Sasa Radulovic bude kandidat.
  Mislim da je greska bila sto niste odmah stali iza Sase Jankovica. A Jeremica necu ni da komentarisem…
  Jedva cekam da vidim ko ce biti kandidat pa da se bacimo na posao 🙂

 • Kandidat Dosta je bilo ulazi u drugi krug.
  Energija gradjana je ogromna .Poznajem licno jednu osobu koji je do skoro bio slep verovanju Vucicu a sada ga ne moze ni videti na tv- u.Kada je i on otvorio oci gubitak SNS je siguran.

 • Belog za kandidata!

  Beli ulazi u drugi krug i pobedjuje.

  Belog za predsednika, samo da bi se pokazalo koliko smo smesni, u kakvoj smo kloaki i koliko nam je svega dosta.

  Ne razmisljajte samo na lokalu…

 • mnogo želim da av izgubi pretsedničke izbore.
  Čim ove izbore izgubi , odmah treba tražiti na sve načine parlamentarne izbore
  jer onda volja građana nije ono što je u parlamentu.
  To znači da parlament nije legitiman.

 • Tiha voda breg roni! Pozdravljam kandidata. Konacno neko stručan i normalan. Dosta je bilo običnog politikanstva i ličnog življenja i bogaćenja, razvijajući politiku kao najbitniju privrednu granu bez koje se ne može, a samim tim omogucavanjem korupcije j monopolističkg i protiv zakonskog bogacenja pojedinaca. Odnosno burazerska ekonomija. Pravničkih klasičnih demagoga iz udžbenika istorije i filozofije. Dosta seljaka, nemislim na ljude sa sela nego seljaka u mozgu, mislim na ljude kod kojih se vidi da dvije knjige nisu pročitali u životu, odnosno one koji ne vide dalje od svoje tarabe ili ograde. Ljude koji vladaju ekonomijom a nemaju 1 dan radnog staza u privredi, koji nemaju veze kako se pravi posao i kako se kreativno stvara vrednost. Misle da su bogom dati da preskoče sve stepenice i da budu u belom mantilu i da sve znaju , a neznaju šta je firma i kako se radi u firmama i kako se stvara posao i kako funkcionise firma. Tj. Još nisu ni svesni koliko neznaju, svi oni koji vode državu sa biroa rada su otišli u politiku i čitav radni vek proveli u politici a time i na stručnim mjestima kao sto je čitava vlada koja mora da bude operativna. čitavim generacijama je protekao život u iščekivanju nečeg boljeg i života u magli. Ljudi su uspavani treba svakog probuditi i pokazati da se svak pita i odmah treba reagovati čim nesto ne štima a ne čekati kada je nešto obecano. U atmosferi se osjeća da li je nešto dobro ili loše a time šta je realna a šta je nerealna nada. Mnogi koji su videli samo maglu napuštali su zemlju i odlazili da rade u tuđim zemljama koje ih bolje tretiraju nego svoja, ne želeći da gube svoje životno vreme u lažnim nadama i da ih na razne načine pljačkaju domaći paraziti kojima jedina zaštita birokratija kao loša društvena pojava utemeljena kroz partokratiju. Niko nije idealan pa ni saša radulović najverovatnije, ali je suštinska suprotnost u odnosu na ove kvaziprofesionalne političare koji su suštinski bezkičmenjaci. Ali radulovic je čist tehnicki moralan čovek koji ne ide protiv prirodnih zakona koji nisu logični to se vidi ko zna da čita između redova, a promjenom standarda čak i usavršavanjem najnovijih može se dobiti mnogo, i ovo je prilika za Srbiju da konačno da šansu zdravom razumu da kreira zdravu atmosferu koja je pozitivna a time i prosperaitetna za Zemlju, i da se prestane sa političkom ekonomijom koja ne liči nina šta čak je i pijačna uredena ekonomija daleko bolja jer su se neposana pravila postovala kao i danas pojedine firme i institucije koje ne zavise od države na svoj način bolje funkcionišu. Saša radulović je čovek za premijera, ali U nezdravim okolnostima moraju se primjenjivati različite metode djelovanja. Dokazuje se političko pravilo na izbore samostalno da bi na vagu vidio koliko si težak. Vjerujem u sposobnosti saše radulovića i zdrave principe koje ljudi u potponost ne razumiju pa bi trebalo pojasniti, ali nemogu sada o tome pisati. I dobro je da je neko pametan preuzeo toliku obavezu da prolazi kroz ovakvo političko blato kao sto je kod nas. Ali većina ostalih je ostalo davno bez ličnog opisa a obrazi pretvoreni u đonove. Sa optimizmom samo napred. A saša radulović kao stručan dipl. Inž. el. nadam se da će u spomoć znanja uspeti da spoji za početak bilo kakvo osvetljenje u ovom mraku a posle će ići lakše i mnogo brže za uspostavljanje trajne rasvete nad ovom zemljom uz pomoć raznih tehnologija tako da nemoze neko samo da lupi nogom u banderu i nestane struje. Već uspostavljanje jakih stubova kad neko pokuša da udarcem nogom ugasi rasvetu polomi nogu.Pozdrav!