Говор Политика Саопштењe

Саша Радуловић: Улазим у други круг. Циљ је победа против Вучића

– Ако је неко борац против Вучића, онда сам то ја. Ако некога не може да погледа у очи, то сам ја. Направићемо им хаос на овим изборима. Али не на улицама, него међу гласачима, причајући им зашто ово не ваља, зашто овако не може да се води држава. Не може приватна, партијска држава, јер је ово наша земља, а не њихова држава. Наш циљ није да говоримо људима немојте да гласате за друге кандидате, него да подигнемо излазност. Порука свим бирачима је: гласајте за оног кандидата који вам се допада и који најбоље представља ваше ставове. Направићемо кампању која ће нас довести до тога да не буде његове победе у првом кругу, да буде другог круга и да онда сви заједно подржимо кандидата који ће ући у други круг. Мислимо да ће то бити кандидат покрета Доста је било и да ћу ући у други круг.

– Ако неко други буде имао јачу кампању од наше и боље грађанима објасни зашто је власт Александра Вучића лоша и дође до другог круга, ми ћемо га без икакве резерве подржати. Наша мотивација није фотеља на Андрићевом венцу. Наша мотивација је победа против Александра Вучића. Победа је могућа, он је рањив, има значајан пад популарности. Потребно је да подигнемо људе и да их изведемо на изборе конструктивним кампањама које говоре зашто су кандидати добри и критиком катастрофалне власти која сада води Србију. Циљ је победа, ми ништа друго не прихватамо. У политику нисмо ушли да седимо по страни, да заузимамо сигурне позиције. Ушли смо да победимо и на овим изборима ћемо победити Александра Вучића.

Овим речима је Саша Радуловић завршио обраћање јавности након што је Скупштина Доста је било одлучила да га кандидује за председника Републике Србије. У свом обраћању је објаснио и цео процес договарања са другим председничким кандидатима који је текао од прошлог лета и завршио се неуспехом да цела опозиција стане иза једног кандидата:

– Ми смо од лета имали свог кандидата и то је Мирослава Миленовић која је по нама идеалан кандидат, са невероватном биографијом, са великим постигнућима у животу и то као жена у свету мушкараца. Успела је да нас научи много. Са тим кандидатом смо ушли у разговоре са другим кандидатима. Другим кандидатима, са којима смо разговарали, рекли смо да су ови избори референдум против Вучића. Ови избори нису  о појединачним кандидатима или да ли је један кандидат бољи од другог, већ реферндум против Вучића.

– Ми то тако нисмо бирали. Вучић је тако наместио потпуном контролом медија, где нико осим њега нема прилику да нешто каже, где се блате политички противници свакодневно. У таквој ситуацији ови избори могу бити само референдум против Вучића. Зато је потребно, као што нас учи 5. октобар, да имамо само једног кандидата. Нама није битно да ли ће кандидат бити Јеремић, Јанковић, јер су нам прихватљиви, мада нису наши кандидати. Циљ је победа против Вучића, а у референдумским условима морате да имате само једног кандидата. Побеђује онај ко има 50% плус 1 глас. Разговори су текли и кандидати су одлучили да соло уђу у председничку трку. То је сасвим у реду, њихово право. Ми смо у том тренутку погрешили јер смо и даље инсистирали на договору. Требало је да већ тада да изађемо са својим кандидатом. Међутим, направили смо ту грешку и пустили их да видимо шта могу да ураде. Након два месеца кампање, у истраживањима које смо радили, показало се да је стратегија ова два кандидата губитничка. По тој њиховој стратегији имамо велики број апстинената којима се не допада ни један ни други кандидат. Њихова подршка је између 5 и 10% у укупном бирачком телу. Иако је Вучић у значајном паду, на овако великом броју апстинената он може да победи у првом кругу. То смо јасно рекли 21. фебруара, као и да ће ДЈБ имати свог кандидата ако не буде било договора.

– Циљ на овим изборима је повећати излазност. Два кандидата нису у томе успела. Ако погледамо само бираче ДЈБ, од 10 наших гласача, 3 неће да гласају ни за једног од ова два кандидата. Велика је апстиненција чак и међу нашим гласачима. А готово пола бирачког тела каже да неће изаћи. Покушавамо да допремо бар до свих наших гласача, да изађу на изборе. Кад би се сад повукао Бошко Обрадовић, велики део бирача не би изашао на гласање јер не би имао за кога да гласа. Или ако би се појавио Бели Прелетачевић сигурно би анимирао велики број гласача до којих нико, па ни кандидат ДЈБ не може да дође.

– Морамо да дигнемо излазност и ту је потребна помоћ свих кандидата. Нажалост, до договора није дошло, не нашом кривицом. Ми смо то желели јер је то једини начин да мотивишете бирачко тело које је против лоше владе Александра Вучића, али не мисле да је победа могућа.

– Пошто је кукавички расписао изборе за 2. април и максимално скратио време кампање на 30 дана, скупљање потписа ограничио на 10 дана, суспендовао Скупштину на 30 дана, трчи трку са места председника Владе, што је незабележена пракса у историји демократских друштава, ми имамо јако мало времена да реагујемо. О овоме смо разговарали данас на скупштини Доста је било и дошли до закључка да кандидат покрета Доста је било будем ја и овим се кандидујем за председника Републике Србије.

До победе!

Саша Радуловић

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Moj predlog je da gradite pozitivnu kampanju. Govorite o tome kakva Srbija treba da bude. Promovišite ideje i načine njihovog ostvarivanja. Ne govorite ništa o Vučiću. O njemu se nama šta govoriti. Ništa dobro se o njemu ne može reći, ali ne govorite o njemu ni loše. Nije vredan ni takve pažnje. Ignorišite Ga u kampanji kao da ne postoji. Pobraćete simpatije mnogih glasača. Ogadio se narodu stil političara ko koga više može da ,,pljune,, Govorite o tome šta ćete uraditi ako budete izabrani za Predsednika Srbije. Recite narodu da ćete raspustiti parlament jer ne obavlja svoju funkciju u sladu sa ustavom i zakonom. Recite narodu da će se o najvažnijim pitanjima odlučivati na referendumi.( EU, NATO, KOSOVO I METOHIJA) To su velika pitanja od dalekosežnog značaja. O njima ne može odlučivati niko sem NARODA. Recite narodu da Vam je prioritet rad na podizanju standarda. Da vam je cilj pokretanje malih porodičnih firmi i male privrede. Mala privreda je velika privreda ako uposli veliki broj ljudi. Recite ljudima da ćete ukunuti povlastice stranim kompanijama i pokrenuti postupak za poništavanje štetnih ugovora…
  SREĆNO!

  • Ne slazem se sa vecinom sto ste napisali. Ranije su svi pricali o nekim kulama i blagostanju i to vise nepije vodu.O Vucicu bas treba reci istinu potkrepljene cinjenicama.Istina nije pljuvanje .Gradjani Srbije su zeljni istine a ne demagogije i lazi.

 • Jedina dobra stvar je da SR uzme onih par miliona od države i da ih pametno potroši na kritiku ovog olosa na vlasti.
  SJ je nekako previše fin, kampanja mu je pristojna i usmerena na promociju viših vrednosti. Na žalost, mislim da to ne dopire do “prosečnog srpskog birača” kome treba na posluzavniku predstaviti koliko ovi lažu i uništavaju, DJB je dobru tome.

 • Moze da se desi cudo. Da veliiki broj dosadasnjih apstinenata na izborima jednostavno dozive ‘klik’ u glavi i spoznaju koliko su blizu da se rese bede (Vucica). Jer cuda se desavaju , zar ne?

 • Одувек сам мислио да је боље бити Радуловић само један дан , од тога да будем онај Небојша Крстић цео век !
  У природи човека је незадовољство постојећим стањем и зато је човечанство напредовало и напредује и напредоваће. Незаустављиво!
  Осећам дах пролећа .
  Као код Бајаге !

 • Sasa Radulovic se kandidovao za predsjednika Srbije.
  Iznanedjenje, za mene nije. Sasa je govorio da ga ne interesuje mjesto predsjednika, sasvim normalno, on je isao na mjesto premijera, sto je bilo i normalno. Tako bi bilo da je Vucic ostao na mjestu premijera i da se nije kandidovao za predsjednika (mada normalan covjek ne vidi razlog) Sada Sasa ima priliku da razbije Psiha. O Jeremicu ne bih gubo vrijeme, Kapitalac, parazit.
  Sasa Jankovic, od perfektnog nestranackog kandidata, do ovisnog od propale DS. Tip koji je pristao da mu se na ledja kao krpelji prilijepe Zivkovic, Sutanovac, Balsa, Kena i ostali, ne zasluzuje da se glasa za njega.
  Mene licno b.k. za koga ce glasati srpski korpus.
  Da ne zaboravim raznorazne Lekice, Radomir Martine (pravio intervju sa Sasom, a nije nasao nirvanu)
  Jebe vas to sto dolaskom Sase na vlast, i normalizacijom odnosa u drzavi, gubite dotacije od EU (ja licno placam). Za to vam Sasa i smeta. Jedini tip na politickoj sceni na Balkanu, koji zna sta hoce, i gdje je problem. DOSTA JE BILO.

  • Naravno da su potrebni, od sutra krećemo sa skupljanjem. Biće spisak lokacija na sajtu.

 • Želim normalnu zemlju, normalne ljude, da se ceni moral, da se vidi normalna budućnost.
  zato ću glasati za DJB.
  Mnogo želim da padne AV na pretsedničkim izborima.
  Ako se to desi , onda je parlament nelegitiman jer ne odražava volju naroda
  i u nekom rezonskom vremenu trebalo bi ga raspustiti i birati drugi.
  *
  Veoma mi je tegobno da slušam pretsednicu parlamenta,
  neostvarenu žensku osobu u ovom životu, koja nema ni kučeta, ni mačeta, ni supruga, ni dece.
  Kako ovako neostvarena osoba , uvek nečim “zabrinuta” i sve po “poslovniku” štiti građane Srbije.
  Nepojmljivo da ona brine o narodu.
  *
  Sa mnogo muke u stomaku slušam mizernog AV, neostvarenog čoveka u ovom životu,
  neostvarenog porodično, ni dana radnog iskustva, “nešto je zalutao u neka čitanja i nabo neke misli” pa nam te misli ponekad prosipa “kao sistematsko znanje” da bi fascinirao učenošću.
  *
  Sa mnogo muke i ne verujem samom sebi , gledam sulud bašibozluk koji u parlamentu podržava AV ,
  a van njega onaj drugi deo koji mu se hipnotisano divi.
  *
  Želim normalnu zemlju, normalne ljude, da se ceni moral, da se vidi normalna budućnost

 • Treća sreća, rekli bi klinci… Todorović, Miroslava, na kraju, i valjda konačno, Radulović. Lepo. Iznad svega logično, u situaciji kada se propušta velelepna šansa sa jedinstvenim kandidatom. Ali, nije lepo kada se od dva kandidata – ne apostrofira onaj koji je odbio zajedničku priču. I tako, u želji da budeš korektan, i ne pljuneš onog koje loš, pljuneš onog ko nije loš i onog sa kim je dogovor – bio moguć. I tako, obojicu staviš u isti koš. Dakle, imamo lepo, logično, pa eto i negaciju , ono što nije lepo, na kraju i ono što – nije logično. Ako su karte sad već posložene kao što jesu, ako pričamo o korektnosti, i gde treba i gde ne treba – onda ne govorimo iznova i iznova, u svakoj prilici – da su ta dva kandidata – “gubitnička”. Jer, time, ako nam je iskrena namera da podignemo izlaznost, a verujem da jeste – onda ubijanje u pojam njihovih kandidata – vodi svemu pre nego – povećanju i animaciji birača za izlazak za izbore. Zar ne, Saša?

 • Mislim da apstinenti ne razumeju da AV i SNS nisu samo lopovska, partokratska, koruptivna i manipulativna bratija koja zloupotrebljava moć zarad svojih interesa (odnosno, slični onima pre njih). Reč je o vrlo opasnom čoveku okruženom mediokritetima preko kojih sprovodi sve veće nasilje nad institucijama, grupama i pojedincima, a strah koji kod građana izaziva, pomera na opoziciju, “ambasade”, “one”, “njih”…. On nas uvodi u diktaturu (suspenzija rada skupštine je za mene zastrašujući dokaz). Slušate li njegove preteće predizborne govore? Znate li da je SNS ekipa fizički i uz pretnje sprečila građane jednog mesta da daju potpise za kandidaturu jednog opozicionog predsedničkog kandidata, a da je policija odbila da napravi zapisnik ? Da se ljudima masovno preti otkazima ako izađu na protesni skup? Crkvi zabranjeno da da struju za protesni skup? Nepodobnom muzičaru zabranjen koncert? Nepodobnom piscu ukinuta dodeljena nagrada? I to sve u dva-tri dana! Dakle, apstinentima treba razbijati stereotip “svi ste vi isti”. Ovi su nešto drugo – nema odmazde na koju nisu spremni za jednu pogrešno izgovorenu reč i svaki građanin pojedinačno je ugrožen.I biće sve gore. To ljudi treba da shvate. AV je rekao da “im” neće dozvoliti da od Srbije prave Ukrajinu, Makedniju (direktna pretnja na najavljene moguće proteste opozicije u medijima). Ljudima treba ponavljati da on od Srbije pravi Severnu Koreju i da mu se to neće dozvoliti. Inače, slažem se sa Mićom da mu ime ne treba spominjati.

 • Mali savet za Radulovica da u kampanji malo vise vremena posveti penzionerima .Mladi svakako koriste internet i mogu lako doci do zeljene informacije .Predstavljanjem na RTS-u direktno obracanje tom tipu gledalaca ( penzionerima) i skinuti nekoliko % koje je Vucic vec unapred video kao svoje..

 • Poštovani građani i građanke lijep pozdrav Vam želim i svako dobro.
  Oslobodite se straha u sebi i oslobađajte druge ljude oko sebe. Ja, Ti, On, Ona, Mi Vi Oni: Mi se ne smijemo bojati čovjeka. Čovjeka se možemo stidjeti, ako smo mu nešto loše nanijeli, a nije to zaslužio i trebamo se izviniti. Vi se sada netrebate bojati Vučića, niti se treba stidjeti toga izdajnika. “Tko se boji Vuka još”. Sramota je se bojati Vučića, on je kukavica i “pljujte u kafanama na vlast”, tako je uvjek bilo u srpskim kafanama. Vi ste sila, vlast se boji Vas narode. Srbijo, narode Srbije, ako se Vučića bojite dokle si došla Srbijo. Ne bojte se izađite i recite NE Vučiću imamo sada alternativu u Saši Raduloviću – “Sale nacionale”, samo ne izdajniku Vučiću. Doće trenutak narode kada će biti kažnjivo što ste saučestvovali u izdaji svoje sopstvene zemlje. Zakon o izdaji uvjek važi, čak i u skupštini ako izglasaju da ne važi. Važiće među poštenim ljudima i hrabrim i recite u lice svakome iz SNS vi ste u izdajničkoj družini i odgovaraćete i bježaćete u mišije rupe, ako ne shvatite na vrijeme. Narode mi smo sila, oni se nas boje i straše Vas, a svima su dosijei u BIA debeli. Sada uništavaju BIA-u, ali sve se zna. Keramičar je, kao ministar vojni, ispred Putina provezao ofarbane stare kamione. Prave cirkus od države. Neće dugo. Dosta je bilo. Na izbore ne bojte se Vučića on je kukavica i izdajnik. Srdačan pozdrav i stiditi se možete poštenog i dobrog čovjeka, ali ne smijete se bojati nikog, baš nikoga. Stop sili i nasilju. istjerajte zeca iz Vaših srca i uselite u Vaša srca, pored Božije ljubavi, uselite Lava. naprijed Lavovi, potomci slavnih srpskih junaka i juanakinja. Naprijed do pobjede uz sašu Radulovića, da Srbija napokon baš na Vaskrs Vaskrsne. Idemooooooooo………..

 • Молим Покрет да територију општине Нови Београд “покрије” са што је могуће више пунктова за давање потписа.
  Посебно бих акцентовала део око Хале спортова и Студентског града.
  Има нас много младих мама, односно мама више беба, које жарко желимо да допринесемо формалном озваничењу кандидатуре господина Радуловића, али због чињенице да смо окупиране најлепшим животним обавезама, нисмо превише “мобилне” и немамо много слободног времена, да не кажем да га немамо уопште. Али, напротив немању времена, имамо свест о значају тренутка, који не желимо да пропустимо.
  Молим, сетите се и нас.
  Благодарим.
  Поздрав и срећно.

 • Šta ovo piše Gajić:
  Gajić je uz vest da će lider DJB Saša Radulović biti kandidat tog pokreta na izborima za predsednika Srbije napisao:
  “Ja sam zbog ove odluke DJB napustio taj pokret”.
  Molim DJB da ovo hitno demantuje.
  Unosi samo pometnju u pokret, jer mnogo krtica ima u našim redovima.
  Ja Vilogorski predlažem:
  Da se Saša Radulović obaveže:
  1, Da posle izbora učini sledeće, u skladu sa normama i principima dobre etike.
  Ako dobijemo više glasova na ovim izborima od prošlih, očisti stranku od krtica koje rovare i unose pometnji.
  Sredi stranku po uzoru na civilizovane zemlje i nastavimo normalan rad.
  2, Ako pak osvojimo menje glasova nego na prethodnim izborima da u skladu sa dobrim moralnim normama
  kao u demokratskom svetu podnese ostavku i pusti pokret da sam nađe izlaz iz novonastale stranačke krize.
  Kao i uvak Vilogorski gleda u budućnost.
  Pozdrav

  • To u vezi Gajića nije pitanje za DJB nego za Gajića. Ja sam video da je na tviteru napisao to što si naveo ali ne vidim potrebu da se DJB time bavi. Svako je voljan da bude gde žali. Lepo je Saša rekao, idi tamo gde ti je srce. Meni lično taj Gajić nije jasan, on je sedeo u DJB a onda kad je DJB dao svog kandidata za izbore, to mu ne valja nego mu se sviđa drugi kandidat? Pa šta je onda, koji moj, uopšte i tražio u DJB? Ako ti ne podržavaš sopstvenog kandidata, zašto si u nekoj stranci?

   Što se tiče ostavke Radulovića, čak i u slučaju gubitka izbora, mislim da to nije dobro rešenje. Ovi izbori, a i svi ostali, se bore u nemogućim uslovima. Ogromna medijska blokada, ogromni pritisci sa svih strana, Vučić koji je u kampanji sa premijerske funkcije, suspendovana skupština i institucije, opstrukcija preko notara itd… Izgubiti u takvim nefer izborima je sve samo ne tvoja direktna krivica. Ako Radulović sve radi “kako treba” i ima podršku pokreta, potpuno bi bilo sumanuto da daje ostavku. U okviru pokreta moraju da postoje demokratske skupštine svake godine (a to postoji) i da se glasa za poverenje predsedniku. Jer nije samo stvar nekoga skloniti, ti moraš da imaš novog lidera koji će preuzeti vođstvo.

  • Vilogorski;
   Nikome na čelu ne piše da je krtica. Kada se pokaže kao krtica, preletač ili “papak” ima tih naziva dosta u politici. Dosta je bilo čisti redove.
   Nauka je dokazala Vilogorski da “Prilika čini čovjeka”. Tako kriminalac čovjek postane, ako mu se za to ukaže prilika, ovo se odnosi na oko 80 % ljudi. Tako se uči u Andragogiji (nauka o obrazovanju odraslih). Onih 20 % ode u druge “krajnosti”. Posvete se recimo i svu imovinu daju siromašnima, kao “Jehovini svjedoci” i slično. Neki se pak drogiraju i opjaju po kafanama. Tako kaže nauka, da prilika čini čovjeka ili (ne)čovjeka. Danas može neko iz DJB zbog para ili nečeg drugog otići kod AV. Meni recimo Vi već pomalo djelujete, mada još stojim da ste uz DJB i dobar čovjek, kada bi AV pustio Vaš referat da držite na mitingu odmah bi možda uzeli njegovu člansku. Da zaključim:Ne piše nekome da je krtica, ako postane “Sale nacionale i DJB će ga se riješiti prvom prilikom. Mislim i o Vama sve najbolje i tako Vam i želim lično Vama i porodici. Pišite afirmativnije i govorite afirmativnije u svojoj okolini i kafani izbori su. Ne bojte se ljudi Vučića. Čovjeka se možete stidjeti ako je dobar i uvrijedite ga i slično, ali ne bojati se čovjeka to nije ljudsko i nije osobina čovjeka. Vučića se ne trebate ni stiditi ni bojati to je kukavica. Kritikujte ga na ulici, kafani, pa u Srbiji kafane i ulice su postale najjače obrazovne institucije od 90-etih i od kad je ovaj šljam i polusvijet na vlasti. Naprijed do pobjede. Pozdrav Vilogorski i svima …………………….Idemoooooooooooooooo………………

 • Gospodine Đorđe,
  u kafane ne ulazim ali veći deo dana provodim sa poniženim i uvređenim i u dušu ih znam.
  Znam njihove probleme, nihove želje i njihove snove. Oni žele samo malo da mirno prožive ovozemaljski život.
  Ovde moram primetiti da sam lično imao sasvim drugačiji plan i pristip političkoj aktivnosti pokreta DJB.
  Doktrinu izborne kampanje je trebalo graditi na ovim pitanjima.
  Osnovni uzroci propasti jednog naroda:
  1. propasat porodične zajednice
  2. degradirano vaspitanje i obrazovanje
  3. Odliv učenih ljudi jer ih ovde niko neće da sluša
  E ovo „sveto trojstvo“ generiše sve naše probleme.
  DŽaba nam sva blaga ovog sveta ako ova tri načela previdimo.
  Ove teme donose glasače nema te medijske blokade koja istinu može zaustaviti.
  Pozdrav

 • Sto se tice notara, mogli ste jos mnogo ranije zakazati, nezavisno ko bi, da li bi, bio kandidat, otkazati ne kosta nista, ovi sto se raspadaju, svuda su i na vereme pokriveni.

  • Nije moglo. Nije bilo moguća rezervacija pre zvaničnog raspisivanja izbora.

 • Podrzavam kandidaturu Sase Radulovica ali ne interesuje me protiv koga. Interesuju me zdrava konkurencija, entuzijazam, optimizam , zdrava socijalna atmosfera a pre svega zdrav razum i sloboda misli govora i delovanja. Sasa Radulovic je nas Bernie Sanders i to me raduje. Samo napred, samo jako, ocekujem iznenadjenje na izborima jer snaga lezi u istini!