Политика Саопштењe

Вучић спрема обарање кандидатуре Белог

Чланови Републичке изборне комисије из СРС, СПС и СНС разрадили су тактику обарања кандидатуре Љубише Прелетачевића Белог.

Представница радикала која је била известилац у вези са предатим материјалом, написала је негативан Извештај о уредности кандидатуре. На основу тог Извештаја, СНС-овe стручне службе РИК-а предложиле су члановима РИК-а беспризоран Закључак са три налога за исправку у ком се од Белог тражи да достави буквално све испочетка, од споразума о оснивању групе грађана која га кандидује, до нових 10.000 потписа подршке. Најсрамнији део Закључка садржи захтев да Бели прибави сагласност особе која се зове Љубиша Прелетачевић Бели да се његово име користи у називу групе грађана!

На седници РИК-а, на којој се одлучивало о кандидатури Белог, нико од чланова СНС-а није се појавио како би имали алиби да у доношењу одлуке нису учествовали. На седници је донета Одлука супротна Закључку стручних служби РИК-а и то на предлог СПС-а који зна да ће она бити оборена на Управном суду јер је супротна Закључку стручне службе РИК-а, који је потписала Биљана Красић из СРС.

Очигледно је да је идеја да неко од СНС сателита поднесе тужбу Управном суду, коју би онда из чисто формалних разлога, на пример да РИК није утврдио чињенично стање, дефинитивно оспорио кандидатуру Белог и искључио га из председничке трке.

Бели Прелетачевић је сакупио и предао више од 12.000 уредно оверених изјава који представљају неспорну вољу грађана да се он кандидује на председнилким изборима. Очигледна је намера да се он заустави. Луткар се боји кандидатуре Белог јер  изводи апситенте на изборе и спречава његову победу у првом кругу.

Страх је огроман, луткар ће учинити све да спречи кандидатуру Белог у наредних неколико дана. То ће бити изговор, рећи ће да нема никакве везе и да неће да коментарише судске пресуде.

Страх је толики да су одустали чак и од тога да Белом дају шансу да исправи и тако апсурдне наводне пропусте, јер се плаше да би исправио и трећи, најапсурднији од свих, онај о имену,  у року од 48 сати.

Сви који се изјашњавају као опозиционари треба да престану да измишљају приче како тобоже формулари нису законито попуњени и усредсреде се на једину битну ствар, а то је изборна воља 12.000 грађана који подржавају кандидатуру Белог.

Прилози

Izvestaj

Zakljucak

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Ако се спрема обарање на суду, и ако је извештај фелерично написан, зашто је онда ДЈБ представник у РИК гласао за овакав извештај?

  • pa da je glas’o protiv, ne bi oni spremili “ispravan” izvestaj… nego bi rekli “evo, nema kadidature” i gotovaaa priča.

 • Ako urade to što predviđate (i meni je sasvim logično) još će više “pojačati” referendumsku atmosferu – za i protiv AV. U stvari, kad malo bolje razmislim, tek će onda sami sebe ukopati…

  • Zaboravljate jednu stvar: Vučić neće dobrovoljno predati vlast! Zato neće prezati ni od izazivanja protesta i sukoba građana sa policijom, pa čak ni od neke vrste građanskog rata! Još devedesetih sam, misleći na Miloševića, predvidio da će se ratovi u Jugoslaviji završiti građanskim ratom u Srbiji. Taj rat je zamalo izbjegnut 5. oktobra zahvaljujući opreznosti vojske i policije. Ali sada nisam siguran da će proći mirno, jer Vučić je psihopata koji se vodi devizom posle mene potop.

 • Ako se uzme u obzir i volja svih onih koji su došli da daju potpis, ali nisu sigli na red, radi se o 20+ hiljada ljudi. I to ne bilo kakvih ljudi. Ljudi nabijenih nadom i optimizmom, posle dužeg vremena. Velika je to energija. Ne valja se s tim igrati.

 • Alo gospodine Radulovicu, zasto niste reagovali kada ste vec bili tamo? Zasto ste dozvolili opoziciji da izglasa to smesno resenje koje moze biti oboreno sutra? Zasto nije ispostovana regularna procedura?

 • Nadam se da se Dosta je bilo ne zalaže za anarhiju. Ako se ne poštuju pravila, pa makar i formalna ali propisana, gde je onda granica? Najbolje za Srbiju bi bilo da i Beli nauči da poštuje svoju državu i pravila konkursa, i da se sledeći put uredno javi. U suprotnom, biće ovo slom države i prava.

  • Ja bi ipak rekao da notari treba da znaju sta je u redu a sta nije ako vec stavljaju svoj potpis i pecat na validnost nekog dokumenta. Ne vidim svrhu notara ako se ono sto su oni overili, a za sto su mogli utvrditi ispravnost tokom overe, mora jos jednom proveravati. Moze se proveravati ono sto oni ne mogu utvrditi u momentu overe, da li je neko dva put potpisao, da li je upisan u biracki spisak i sl, ali pravnu valjanost i sadrzaj tih dokumenata i potpisa overava notar. Inace ne vidim ni potrebe za notarima i overeom. Dovoljno bi bilo sakupiti potpise pa neka RIK sve proverava. Ipak sama odrednica u nazivu GG je glupost. Recimo pise li u Vucicevoj kandidaturi “kolalicija” posto ga ona podrzava. Sacekajmo sutra. Ja se na njihovom mestu ne bi igrao.

  • Državu ne poštuje onaj koji ti daje sendvič i za Srbiju i narod bi bilo najbolje da se on ode.

  • Zakona o javnim beležnicima Sl. glasnik RS br. 31/2011…6/2015)

   Overavanje nejavne isprave (solemnizacija)

   Član 93.

   U slučajevima predviđenim zakonom, javni beležnik overom daje nejavnoj ispravi pravnu snagu javne isprave (solemnizacija).

   Overom nejavne isprave u smislu stava 1. ovog člana, javni beležnik potvrđuje da sadržina isprave odgovara volji stranaka i da su je stranke svojeručno potpisale.

   Javni beležnik overava nejavnu ispravu iz stava 1. ovog člana samo ako ona sadrži elemente propisane članom 84. ovog zakona i ako je sastavljena u formi koja je propisana za javnobeležnički zapis.

   Javni beležnik ne overava ispravu ako je sadržina isprave nedopuštena po zakonu, ako sumnja da je njena sadržina prividna…!!! …posle svega valja tuziti notare za dusevni bol i stajanje u redu i finansiske izdatke hehe

 • Valjda je sud, ukoliko do njega i dođe dužan da razmotri sve činjenice pa i smislenost predloga. Koliko znam DJB je sve sporove na Upravnom sudu dobio. Nisu tamo sve sudije SNS-ovci. Treba naći sudiju koji bi potpisao rešenje da Beli ne može da se kandiduje, to te obeleži za ceo život. Ako su potpisi po zakonu, nije potrebno GG, ako je glupost to oko imena, kako mogu da obore!?

  • koliko godda je rok verujem da su ovi iz SNS,SRS i SPS vec pripremoli zalbu ko da su znali da prigovor nece biti usvojen ovo nije drzava ovo je barustina

 • Zasto clanovi RIK-a iz opozicije nisu sastavili svoj izvestaj u pauzi koja je trajala pola sata i njega ponudili na glasanje? U tom izvestaju moglo je da stoji da se Belom daje rok od 48 sati da dostavi tih nedostajucih 35 potpisa, ako fale. Time bi bio usvojen nov izvestaj, stari je odbacen, a samim tim ne bi bilo osnova za zalbu Upravnom sudu.

  • Prvi izvestaj i rasulo koje je komplet vladalo nisu stvorili uslove da se sastavlja novi izvestaj. Takav sam ja utisak imao nakon pregledane sednice RIK. Takodje deluje da nije postojalo ni potpuno jedinstvo oko tog novog izvestaja koji je trebao da se sastavi. Samo odugovlacenje sa sastavljanjem prvobitnog izvestaja navodi da su imali ideju da sastave nesto sto ce biti tesko i raspravljati, a ne odlucivati o tome. Jasna namera se videla kod onoga da Ljubisa Preletacevic treba da da dozvolu Luki za koriscenje imena. Da su mogle i da se progutaju kako tako one prve dve tacke pa hajde, ali ta treca je bukvalno zlo vladajuceg sistema i zloupotreba prava. Takodje DJB je odlicno ukazao na propuste i kod drugih kandidatura i time stavio do znanja da je RIK imao praksu da ispostuje volju vise od 10 hiljada potpisnika pre tehnickih detalja sto u slucaju Belog nisu imali nameru da urade.
   Pretpostavljam da je Radulovic pratio sednicu i upao kada mu se ucinilo da je potrebno napraviti prekid i zaustaviti bujuk prozivki. Da li je to bilo pametno ili ne nisam siguran, ali sumnjam da nije upoznat sa time da ne moze prisustvovati sednici. Uglavnom culi smo dva puta odlicne argumente zasto je potrebno potvrditi listu i to je bilo potkrepljeno cinjenicama i prethodnim iskustvom, a to je veoma bitno! Od gospodje iz SRS smo culi vise licne prozivke nego suvislo objasnjenje i naravno omalozavanje u tom trenutku potencijalnog kandidata za predsednika. To je bio njen autogol u radikalsku mrezu i toga se SNS uspesno sacuvao. Narod ne voli da ga neko smatra budalom, a ona je juce porucila sirokom auditorijumu u zivom prenosu, a posle i snimku da su ustvari svi oni budale ukljucujuci onih 12ak hiljada koji su izgleda specijalne budale. Nego zanimljivo da se nove ankete ne pojavljuju i da prakticno pratimo stanje po kladionicarskim listama. Imam utisak da necemo videti skoro neku procenu izlaznosti niti potencijalnih rezultata jer se mora sada situacija ispeglati sto bolje.

 • Не зна Он шта му је чинити.
  Шта год да уради, зна да је озбиљно уздрман.
  Мислим да пада влада, ако обори кандидатуру.
  Креће велика нестабилност.
  Протести и тражење оставке.
  Један огроман излив незадовољства.
  Само је потребна иницијана каписла.
  Мислим да ће много да погреши.
  Овако може да се нада да постоји још иоле неки озбиљнији број људи у том његовом паралелном свету, а ако крене улица, пробиће се медијска блокада. А против младих не може. Родитељи и баке и деке ће на крају ипак да стану уз њих.
  И не слажем се са господином горе.
  Даааалееееко је Вучић од подршке војске и полиције да би могао озбиљније на њих да рачуна.
  Па замислимо протест синдиката силе у време Слобе. Није било ‘леба.

 • Očigledno je da su napravili pravnu zavrzlamu i lavirint. Zašto SNS nije bio tamo? Zato sto je Vučicu rejting poljuljan i mora se držati po strani koliko god je to moguće! Jasno je da su ovde prvu grešku napravili notari jer nisu proveravali sadržinu. Svako ko je makar jednom overavao nešto kod notara zna proceduru, a ovde su trebali da provere dva reda ukupno! Juče su radikalcici (namerno malim slovom) poturili izveštaj koji je sramotan! O tome trubi samo DJB uz damu iz DS ili SDS, sada se i ne sećam. SNS se iskusno izvukao iz one splacine od sednice i prepustio svojim satelitima da odrade posao. Hajde ono insistiranje na GG i pozivanje na uputstvo, ali traženje dozvole od Ljubiše Preletacevica da bi Luka koristio njegovo ime je vrhunski bezobrazluk i dokaz zle namere. Imam utisak da SNS neće pokušati obaranje na Upravnom sudu jer smatraju da im ova buka ide u prilog. Svi ostali kandidati su pali u zapećak, maltene svi mediji već tri dana bruje o Belom i to po SNS verovatno ide njima u prilog. Najbitnije je pokriti svako izborno mesto, kontrolisati svaki potez, svaki džak glasova i obarati svako izborno mesto sa najmanjom nepravilnoscu. Čak i obaranje kandidature Belog će ipak izvesti ljude na glasanje, možda ne u meri da je Beli tu, ali dosta njih će makar poništiti svoj glas. Ovi izbori su definitivni kraj Vucica jer će mu se krnjiti moć lagano, a siguran sam da mu neće ići lako ni sa parlamentom i sama uloga Bote (ni to se nije setio već prepisuje). Juče u RIK smo gledali kao to izgleda kada vam svežu ruke i dovedu u poziciju da morate glasati za jedino rešenje za koje znate da nije odrzivo. Ostaje nada da je naknadno predat papir sa jasno navedenim za sta su glasali i da će pritisak javnosti uraditi svoje pa da ne bude obaranje kandidature. Luka može biti jako ozbiljan kada treba pa to smo i videli u noći predaje kandidature. Malo je vremena ostalo, a opozicija idalje uglavnom deluje kao razbijena banda.

 • Nadam se da ce Beli da uspe, ali vec su pocele mutne radnje “Pitanje je, kako je podnosilac prigovora imao uvid u Resenje RIKa koje ni clanovi RIKa jos nisu videli?” https://twitter.com/vladimirgajic1/status/841574998980608000

  Sto se tice velike vecine mladih a i apstinenata koji ce glasati za Luku, ako on ne bude na listi, nece izaci na izbore, a mrze Vucica
  Uz sve to vecina njih na fb stranici Belog optuzuje Radulovica da se slihta, ili da ce on biti taj savesni gradjanin koji ce se zaliti sudu da se obori kandidatura Belog, vredjaju nas da smo botovi jer pozivamo na podrsku i glasanje za bilo koga da vodja ne bi osvojio vise od 50% od izaslih u prvom krugu i pobedio, a mrze Vucica. DJB svrstavaju u zute. DS i Jankovicevi na twitteru koriste sve to da srozavaju DJB i Radulovica jos vise .
  Razocarana sam u mlade
  Moja deca, mama i ja glasamo za Raduleta, za Miroslavu Milenovic bismo takodje da je ona kandidovana i hocemo nadam se u buducnosti, a Radule ce biti premijer 😀

  @ I jos jednom pozivam DJB glasace da glasaju za Radulovica, da se ne bi stvorila lazna slika pada podrske DJB sto bi opet mnoge na parlamentarim odvratilo od glasa pokretu, iz straha da ne prodje cenzus

  Za Jankovica, Jeremica ima ko da glasa, novi i partokratija, za Belog takodje ima ko
  Zato Radule!
  Odoh da se banujem neko vreme sa interneta, da ne bih izgubila i ovo malo nade koju imam uz DJB
  Srecno

  • Ima dosta i Jankovicevih, redovno se moze procitati: Moja porodica i ja glasamo za Jankovica ali Belom zelimo sve najlepse i uz njega smo. Nego, Ivan Ivanovic odnosno Aca Stojanovic je napravio parodiju na Apel DS 100 https://youtu.be/ncjRI8teBSw odlicna je

  • Uputio sam apel pokretu DJB da pomognu Belom posto verovatno ovo ide na sud i tako premijer obara Belog-pa ovo ni najveci diktatori nisu radili, niko nije optuzio Radulovica da se slihta bilo kome, posle svega ovoga videlo se ko je ko.

  • Ma to su pacenici iz DS-a koji ne smeju javno da napadnu Belog a smeta im pa hoce da zavade simpatizere DJB sa Belom ekipom. Ne mogu mucenici da podnesu da Jankovic nije jedini I da to nisu progutali svi sa sve zutom zabom jer bez nje se naravno ne moze. Ne mogu da podnesu ni uspeh Belog kao sto nisu podneli ni uspeh DJB na izborima. Muci ih sto je DJB zauzeo najbolji, najpametniji I najdelotvorniji stav na ovim izborima.

 • Au covece, svaka cast djb-u na doslednosti, objektivnosti i spremnosti na sopstvenu zrtvu zarad opsteg dobra. Biser u blatu ste. Samo tako nastavite, ne odstupajte ni milimetar i stvari zovite pravim imenom! Samo jako 🙂

 • Evo, pre par minuta, neki dežurni naprednjački “gradjanin” podneo prigovor protiv rešenja komisije da se Beli proglasi kandidatom. Sad će da počne veselje!

  • Miroslav Parović, trojanski konj, nije naprednjak. Miroslave Paroviću bio si u BL i kada se podizao spomenik svetom Simeonu, ocu sv. Save. Pričao sam sa tobom pred crkvom Hrista spasitelja, a koju je ptrijarh Pavle otvorio. Nosio si neki dron i pušto. Rekao si mi tada da košta oko 3000 EU i bila ti je baterija pri kraju tako da znaš da te znam. Govorio si kako se nesmije izdati Srbija. Čuvaj se Boga, kad si i gdje si sve rekao, kada te sretnem sasuću ti sve u lice. Smradu jedan idi kod Šešelja….Ovo je istina ljudi i BL znaju to dobro mnogi. Marš smradu…..

 • Ово што је РИК закључио је срамно! Како је Бели могао са истим именом да уђе у локални парламент Младеновца прошле године, а сада под истим именом исти човек мора да ради све испочетка. Овај закључак РИК нема разума!! Потпуно лудило!! Ови радикали зајебавају народ у здрав мозак!!!

 • “Mala je ovo zemlja, koliki je ON izdajnik”. Još malo i više te nema uz pomoć Boga i glasača Srbije. Pomozi nam Bože sada i više ti nećeno dosađivati. Sad baš oko Vaskrsa, Vaskrsni Srbijo beskrajno voljena i napaćena moja i naša.
  Ideeeeemooooooooooooooo………………………………………………….

 • pa sta ce sad …opet da nedostaje jedan potpis kao ima ih 9999 …i onaj mucenik ce da dodje i kaze
  ovo se nikada nije desilo ….. coveku nedostaje jedan potpis….
  i u pravu je mucenik NIKAD SE NIJE DESILO dok oni nisu zaseli na fotelje…

 • Da li to sada znači da je bilo bolje da nisu ni proglasili Belog za kandidata i da je dobio 48 h da ispravi nedostatke, mada su zahtevi poput saglasnosti za korišćenje imena stvarno apsurdni,što neko reče? Ide li sada čitava stvar na Upravni sud, tj. znači li to da nema više šanse za ispravku ili postoji neki pravni lek koji daje nadu? Bilo bi lepo da se momku na svaki način pomogne, jer je njegova kandidatura u zajedničkom interesu svih pravih opozicionih kandidata.Nije trenutak za međustranačka trvenja, mada treba mnogo strpljenja za besprizorno ponašanje DS-a, koje više šteti nego što koristi kandidatu kojeg su podržali.

 • Da li je DJB bio upoznat sa mogucnostima Belog pre nego sto je on objavio da ce se kandidovati? Isto tako me zanima koliko je SNS racunao na mogucnost ovako necega? Ono sto mogu primetiti je da se celokupna medijska okupacija okrenula ka Belom i da se i ono malo vremena datog ostalim opozicionim kandidatima izgubilo u medijima. Da li Vucic rasteze pitanje kandidature Belog do besvesti jer time skracuje vec kratku kampanju? Logicno zvuci da mu je bas to plan. Mislim da nije ocekivao Belog, tojest da njegovi savetnici nisu ocekivali, i da sada radi kontrolu stete. Davajuci ovoliko prostora ovoj temi i okupirajuci opoziciju on se setka po svetu, “ispunjava” premijerske obaveze i ne silazi sa TV niti jedan jedini minut! Beli ce podici izlaznost, ali mi deluje kao da su vec racunali u SNS da svakako nece imati pobedu u prvom krugu pa ne gledaju na to kao neku preteranu stetu. Vucic ce naravno izbeci bilo kakav duel u prvom krugu i drzace se strogo za njega pripremljenih emisija i u isto vreme polivati opoziciju sa svih mogucih kanala. Vrhunac pristrasnosti je PINK i slika gde on na polovini ekrana, a svi ostali poredjani na drugoj polovini i reci “Sam protiv svih” ili nesto slicno. Ono je da se coveku povraca. Ogrezli smo u diktaturu bukvalno! Mozda je bila ranije oligarhija, ali sada je ovo cista i jasna diktatura. Dacic prevejani lisac ne sme da zucne! Da mi je neko pricao ne bi mu verovao! Rusenje Vucica je prioritet prioriteta, a Beli ce povuci masu onda postavljamo jedno jasno i glasno pitanje: Kako ce opozicija zadrzati glasace Belog u drugom krugu? Jankovic je vec navukao gnev svojim necinjenjem, Jeremic cuti, jedino Radulovic daje jasnu podrsku i koliko god ljudi pljuvali po DJB u komentarima (ocekivano jer vecina glasaca Belog su upravo oni koji ne zele da glasaju za druge) ipak se provlaci ta konstanta da je Radulovic zajedno sa DJB zalegao po pitanju kandidature. Nazalost Radulovic je veoma daleko od drugog kruga, a svi znamo kako smo dosli do toga nesebicnim cinjenjem. Uglavnom dzabe 70% izlaznosti u prvom ako ta izlaznost padne na nekih 55% u drugom, a velike su sanse da upravo tako i bude. Beli se mora ostaviti da cini svoj performans (poput DJB koji ignorise komentare i prepirke i shvata igru), a ostali moraju nastaviti jaku kampanju i onda u drugom krugu ostvariti dugo trazenu referendumsku atmosferu gde ce inercija povuci i glasace Belog da zaokruze koga god samo da “nedodirljivog” vise ne gledaju. To je pocetna tacka, a od nje idu parlamentarni izbori mozda cak i pre beogradskih. Sta ce Beli ciniti nakon predsednickih nije jasno, ali ako mu uskrate kandidaturu vratice se jos jaci za parlamentarne budite sigurni jer narod ovo nece lako zaboraviti.

 • Nije mi jasno. Advokat Vladimir Gajic , koji se sa Ninicem borio u RIK-u za Belog, je bio clan DJB ali je izasao zbog Raduloviceve kandidature i teorije o vecoj izlaznosti sa vise kandidata, ako vec nema zajednickog i podrzao Vuka Jeremica, te je sada u njegovom timu i predstavlja ga u RIK-u ? Ako nije podrzavao teoriju, kako to da se sada ovoliko bori za Belog da bude na listi?

 • U svakom slucaju ce im se obiti o glavu. Cak i ako izbace Belog, narod ce biti toliko kivan da ce bas zato da izadje na izbore. U tom slucaju svi koji bi glasali za Belog da dopisu njegovo ime na listic! Bice svima jasno koliko je glasova dobio po masi nevazecih listica. A onda dolazi drugi krug. GOTOV JE!

  • A za Belog ima jos vremena. Mlad je, pametan i predan pravim vrednostima. Bio bi na pr. odlican gradonacelnik Beograda. da citiram jedan tvit: Beograd je Belov! Pali Mali! 🙂

  • Počinje ozbiljno da me zabrinjava histerija, da baš histerija određenog broja ljudi koji komentarišu na ovom sajtu. Belog za gradonačelnika Beograda??? Pa zar stvarno mislite da nema nikog ozbiljnog i boljeg od Belog za gradonačelnika Beograda?

  • Da, histericni smo! Beli je bolji i od Malog i od Nikolica i od Vucica i od Jeremica, a i od JUL(SPS)-DS zastitnika Jankovica kog pokusavaju da uvale narodu kao sledeceg vodju.
   P.S. Ljudi koji podrzavaju DJB su razocarani, prevareni, neki mozda histericni, a vecina ume i da se sali i smeje, ali shvata i ulogu i ozbiljnost Belog, iako je protkana satirom. Mladenovcani pricaju da se njegova ekipa lavovski bori za Mladenovac
   Tako da https://www.youtube.com/watch?v=h-jUjJvdUJs
   Ave Beli. Samo jako! Zivela mladost!

  • Od Malog, Vučića i Nikolića je i mali Đokica bolji, to je jasno, ali vas molim da ne napadate V.J. i S.J. jer ćemo možda morati da glasamo za njih u drugom krugu tako da atmosfera zategnutosti na toj liniji nije produktivna. Belog smo podržali i podržavamo ga kao nekog ko može da animira apstinente i to je to. Ni manje ni više. Gradonačelnik Beograda treba da bude osoba sa ugledom i integritetom, profesionalno dokazana ličnost, neko ko će moći da sagleda svu kompleksnost tog obimnog i raznovrsnog posla i ko neće od Beograda praviti palanku (kao recimo Đilas ili Mali) već pravu evropsku metropolu sa atmosferom koju je Beograd imao onda kada je ličio na sve evropske gradove. Vi mlađi se toga ne sećate i tu ste prilično uskraćeni ali ništa nije nepopravljivo, naprotiv, kad bih mislila da jeste ne bih ni komentarisala na ovoj stranici.

 • По мени, овај Закључак комисије је сасвим у реду. Ако су сви поштовали прописана правила и све урадили на прописаном обрасцу, зашто то не би важило и у овом случају. Кандидује се за председника државе а не за кловна.

  • Samo da odgovorim iako verovatno vise niko ne cita ove komentare ovde.
   1. Nisu svi predali regularno, navedeno je na sednici RIK kome je sve progledano kroz prste za propuste slicne tezine.
   2. Na nekoliko prethodnih izbora je pusteno mnogo razlicitih lista i pored istog navedenog propusta.
   3. Mozda bi ovaj zakljucak i bio korektan da nije onog dela o pravu koriscenja imena Ljubisa Preletacevic. Tu se vidi neiskrena namera SNS da preko SRS probaju oboriti listu. Ta stavka je nemoguca da se ispuni, ne za 48 sati nego ikada! Tu je takodje na sednici RIK dat argument zasto je taj zahtev neracionalan i besmislen (primer moze biti Car Lazar, Nikola Tesla, Supermen i slicno)

   Ja jesam za postovanje pravila, ali onda mora postojati kontinuitet u tome i mora postojati zakonska potpora. Uputstvo je pravi primer gde je nabacan ogroman broj informacija i koji jeste usvojen od strane stalnog sastava RIK (tu vladajuca koalicija ima vecinu), ali se kosi sa zakonskim odredbama. Krovni zakon je stariji od podzakonskih akta ili uputstva u ovom slucaju.
   Kao sto rekoh da nije bilo ovo oko saglasnosti o koriscenju imena mozda bi i bilo mesta nekoj sumnji u validnost predlozenog kandidata, ali ovako je jasno da je postojala namera. Inace da sam prenos uzivo nije bio onoliko gledan i da opozicija nije razglasila na sva zvona nasli bi oni nacin da skinu Luku sa glasackih listica sto nije idalje iskljuceno. Vucic opipava puls, a ako je verovati SNS izvorima (i tamo ima ubacenih elemenata) dve agencije rade istrazivanje ubrzanim tempom kako bi dale jasan pregled stanja Vucicu. Jedno od pitanja koje se postavlja je “Da li smatrate da je kandidatura Ljubise Preletacevica Belog zakonska?”. Pokusavaju da vide sta im je pametnije raditi. Istrazivanja idu do detalja kako bi se na osnovu starosnog doba, mesta prebivalista utvrdilo kakav je stav naroda. Za razliku od drugih istrazivanja uzorak je daleko veci.