Кампања Медији Политика

ВИДЕО: Овако изгледа ТВ дуел са Радуловићем

Када су медији слободни, у дебати лако видите ко говори истину, а ко лаже – ко ради, а ко манипулише. Сетите се само дуела Саше Радуловића и Небојше из Београда у укинутом Утиску недеље. Тако би се и Вучић провео када би изашао Радуловићу на дуел. Зато га је страх.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Одлично се сећам ове емисије, те још увек чезнем за форматом емисије, какав је био “Утисак недеље”.
  Господин Радуловић је ову улизицу број 1 (премда је посреди мртва трка са Вулином), матирао у две просто непроширене реченице. Кратко, директно, брзопотезно.
  О Небојши не вреди трошити речи. За мене, ретко антипатичан и иритантан лик на политичкој сцени.
  Уживала бих у дуелу АВ-а и господина Радуловића-његове драмске паузе, бременити уздаси и мудријашки погледи у даљину, не би га спасили чињеница и конкретних података, које би изнео господин Радуловић.

  Иначе, медијски мрак никада није био црњи. Оволико медијске блокаде свих и свега што није АВ, није било никада у Србији. Ситуација је жалосна, а хвалоспеви власти преко сваке мере одурни и огавни.

  Оно што мене, као симпатизера и гласача ДЈБ брине, а резултат је праћења ових одсечака са кампањске турнеје Покрета, јесте упадљиво и забрињавајуће мали број људи, окупљених око штанда.
  Нисам очекивала овације, заставе и хиљаде поклича, али сам била уверена да ће свуда бити макар по пар стотина људи.
  Зар је могуће да је Покрет до те мере непознат људима ван Београда?
  Овако мали број окупљених ми разводњава наду у остваривање неког запаженог резултата господина Радуловића на овим изборима. Волела бих да дубоко грешим.

  • Saška, to se zove realna kampanja. Mi smo svi naviknuti na predstave pa se uspešnim političarima smatraju samo oni koji autobusima dovlače građane i plaćaju im da statiraju kako bi se prikazala nekakva euforija i masovnost. U ovoj predsedničkoj kampanji i neki opozicioni lideri koriste slične tehnike. DJB je jedinstven pošto se ne služi takvim metodama. Prošetaju se gradom i pričaju sa građanima. Tako izgleda stvarnost. Nema nikakve logike da političari na ulici stvaraju nekakvu eurofiju, takve scene su uvek izrežirane.

 • Ne znam za vas Saška, ali ja samo gospodina Radulovića mogu da se nateram da poslušam.
  Svi ostali kandidati mi drže pažnju 2 do 5 minuta sa intenzivnim naporom.
  Šteta je što nema više prostora u medijima.
  Velika šteta.
  Ako ga i prikažu uhvate neki kadar pre saopštenja gde izgleda kao da koluta očima,
  iseku mu prilog ili izvrnu celi smisao saopštenja-čoveku jednu rečenicu na javnom servisu neće da objave u originalu.
  Sad se zamerio i tzv.”opozicionim”medijima naklonjenim DS-u i Jankoviću…nemoguće je ovako se boriti

  • Тања,
   Слажем се у потпуности са Вама.
   Слушајући све остале кандидате, нема ничег, сем толико пута слушаних и генерализованих фраза, увежбаних од толиког броја понављања. Ништа што држи пажњу макар минут. Управо напротив – имам спонтану потребу да заколутам очима и склоним их са тв екрана.
   Додуше, руку на срце, ретко и избоксују пар десетина секунди времена да ишта “гукну”.

   Само је пријатно, смислено, оптимистично и вредно слушати господина Радуловића. Велика је срамота, неправда а изнад свега штета за народ који није “оnline” због те ускраћености.

 • И ја се сећам ове емисије. Тако је било лепо видети када истина изађе на видело. Небојша из Београда није могао ни да писне, јер био је ухваћен у лажи. Баш бих волео да видим Вучићеву фацу у телевизијском дуелу са Радуловићем. И зато ћу на првом кругу избора да заокружим број 4 за Радуловића, па да гледамо ТВ дуел Радуловић-Вучић. Једва чекам! 🙂
  Срдачан поздрав свима 🙂

 • Kad smenimo Vucica , prva stvar koja treba da se uradi je povratak Utiska nedelje i Olje Beckovic. Srbija nije Srbija bez nje. Kao da zivim u nekoj drugoj drzavi otkad je AV zabranio njen rad . Mnogo smo olako dozvolili njenu zabranu i presli preko toga i sad smo zavrsili tu gde smo .

 • Jasno je da se Vučić najviše boji Radulovića. Saša treba javno i uporno da proziva Vučića zbog Vučićevog kukavičluka da se na TV-u sretnu i sukobe mišljenja. Onaj ko se boji TV duela sa političkim protivnikom ne sme biti na čelu Države jer je kukavice. Predsednik kukavica i manipulator je velika nesreća za Državu.
  Takođe treba neprestano insistirati na činjenici da Premijer učestvuje u kampanji za Predsednika što je nezabeleženo u istoriji savremene demokratije.

 • Glavni politički sukob u Srbiji je sukob dve koncepcije razvoja. SNS nasuprot DJB. Ostali su ili otvoreni ili prikriveni saveznici SNS-a ili manje više posmatrači.
  Sukob se ogleda oko samo 3-5 ključnih pitanja.
  1. Partokratija nasuprot građanske demokratije
  2. Isključivi uticaj krupnog kapitala (tajkuna sa sumnjivim iličak kriminalnim poreklom kapitala) nasuprot uravnoteženog odnosa MSP i velikih
  3. Mafijaško subvencioniranje stranaca i “stranaca” nasuprot potpore domaćih preduzetnika srpskim novcem
  4. U spoljnopolitičkim poslovima ulagivanje moćnim sistemima umesto stavljanja interesa Srbije u prvi plan..
  Zbog ovoga AV pokušava da SR učini nevidljivim. Da li to uspeva i koliki to ima značaj za sadašnje predsedničke izbore.
  A. AV uspeva da u glavnim medijima isključi SR. Međutim SR-u glavni cilj je povećanje izlaznosti a ne da baš on bude predsednik republike. To AV ne uspeva. SR je svojim delovanjem uključio druge ličnosti tako da se šanse za drugi krug povećavaju.
  B. Njegova strategija sa početka kampanje da se ona umrtvi radi što manje izlaznosti nije uspela. Čak je imala i kontraefekat (umrtvio je najviše svoje). Sada pokušava da to popravi – krenuo je agresivno kampanju od vrata do vrata “mi smo iz SNS-s…”, “mi smo iz izbornog štaba AV…”.
  C. Šta je sadašnji rezultat? Baveći se potiskivanjem SR ostavio je SJ i VJ na miru pa oni nesmetano delaju. Njihove kampanje su nedvosmisleno protiv AV i podrška im raste (uglavnom iz povećane izlaznosti čiji su glavni protagonisti SR i Beli)
  D. AV nije u stanju da se nosi sa više frontova koji ga štrpkaju sa svih strana.
  E. Ako neko u ovome vidi situaciju sličnu onoj u kojoj se našao Slobodan Milošević i ulogu u tome Zorana Đinđića verovatno je u pravu.

 • @Сашка
  “Зар је могуће да је Покрет до те мере непознат људима ван Београда?”
  Moguce je, jer se Srbija u velikoj meri svela na Beograd i vrlo malo Novi Sad. I to u svakom smislu, pa ne postoji nacin da se negde drugde zametne nesto jako, ozbiljno, neka klica gradjanske svesti, otpora, nesto optimisticno, promisljeno. Sve vodece i najjace obrazovne, kulturne, zdravstvene, finansijske, sve drzavne institucije su u Beogradu i to privlaci najobrazovanije ljude, tako da ih Beograd (ukoliko ne odu u inostranstvo) prakticno usisava sa cele teritorije Srbije. Usisava i mlade generalno, bilo na nekoliko godina do odlaska u inostranstvo, bilo za stalno. Tvrdim da je centralizacija najveci problem Srbije, jer osim sto se tako vrsi svojevrsno praznjenje teritorije i starenje populacije, zamislite da je zemlja sustinski decentralizovana, ne bi se moglo ovako lako upravljati sa jednog mesta, drzati cela zemlja u mraku. Potrebno je podici tu decentralisticku svest, pa bi onda i odbori SNS mozda imali ili trazili svoj glas, a ne da im se sve servira iz centrale. Ja zivim, kako Vi kazete “van Beograda”. Vidite, vi u BG glasate za gradonacelnika, a meni ga postavljaju centrale stranaka na vlasti. Nas niko ne pita. Svih 250 poslanika mogu da budu rodjeni i zive u jednom soliteru u Beogradu, da nisu nogom krocili ceo zivot van Beograda. To znaci da oni nisu predstavnici gradjana, vec stranaka. Nasi lokalni odbori svih partija ne prdstavljaju nas u centrali, vec predstavljaju centralnu vlast u nasim sredinama. Obrnuto! Obrnuta svest, podanicka! Ako DJB zeli vecu podrsku van Beograda, mora da radi na jako ozbiljnoj platformi i kampanji za decentralizaciju, jer to ljude van Beograda, i delom Novog Sada, jako tisti u svakom smislu, samo su neki svesni toga, a neki ne! Zato uz sve ovo dodajte i sustinsku decentralizaciju i tvrdim da ako krajnje iskreno i krajnje ozbiljno udjete u taj projekat, mozete privuci dosta paznje! Pre svega toga DJB mora da bude decentralizovana stranka, a ne jos jedna liderska, centralisticka, elitisticka, da glas clanova i odbora van Beograda bude jak i vazan kada se odlucuje, da se stvore jaki i odbori sa integritetom. I manite se “kruga dvojke”, budite narodni pokret, jer u Srbiji se vlast ne moze osvojiti pa i da svi “gradjanski” orijentisani izadju na glasanje i glasaju za DJB. Ne moze i tacka! Nemojte se distancirati od NARODA! Volite NAROD, radite za njega, i narod ce vas zavoleti. Volite i deo naroda koji nije za vas, jednostavno VOLITE NAROD!

 • Saška, hvala Vam na ovako neobičnom i rečitom komentaru. Aktivista sam DJB-a. Puno razgovaramo sa ljudima, i činjenica je da su zaplašeni. Naročito u malim mestima gde svako svakog poznaje. Odmazde su strašne i sa ogromnim posledicama, za one koji nisu uz AV.
  Međutim, kada dođe do glasanja ili anonimnih anketa, stvar je potpuno drugačija tako da i mi aktivisti ponekad budemo zbunjeni.
  Nadajmo se najboljem. DJB!

 • U duelu, pitajte Vucica zasto bezi sa najvaznijeg i najodgovornijeg mesta u Vladi, sto ne zavrsi promene koje je zapoceo??? Zasto bezi od Premijerske vlasti na paradnu funkciju predsednika Srbije? Da li bezi od odgovornosti i onoga sto dolazi posle njegove vladavine, onoga sto potpisao i nama skuvao? Da se skloni u ladovinu, da moze da krivi druge posle njega i da usput pokupu sve predsednicke privilegije tokom i posle predsednickog mandata. Hostapler i lupez!

  • Taj ne beži iz premijerske funkcije već želi apsolutnu vlast, kao i svaki diktator, pa će biti i predsednik i premijer istovremeno. Pošto to ne može zakonski, on će staviti nekog poslušnika da bude premijer (takvi su mu i svi ministri u vladi) pa će svime upravljati sam. To znači da će istovremeno biti predsednik države, predsednik stranke, premijer i obavljaće sve ministarske poslove. Prosto za poželeti takvu osobu na čelu države.