Политика Реаговање

Лево сметало, you wish!


Here is the plain truth, dear Mr Cveticnin: we are here to stay.

А по свему судећи то знате јер да није тако, о Саши Радуловићу не бисте ни писали. Или ви иначе трошите драгоцено животно време да пишете о “левим сметалима”? Who knows…

А ево на српском: За три године рада ушли смо у Скупштину као најјача опозициона странка. И то смо све урадили сопственим снагама. Ником ништа нисмо дужни. Ми смо само своји, и рачуне искључиво полажемо грађанима Србије. Пошто смо остварени људи и ником ништа не дугујемо, слободно и без ограничења можемо да радимо у интересу грађана Србије. Е сад, разумемо да је то велика предност која вам мрси конце. Тачно, Саша Радуловић вам омета игру са самог центра и смета петооктобарској опцији у којој сте се добро снашли када сте били амбасадор. Разумемо да бисте и даље да будете битни. Лево сметало и потрчко, разумемо и то, но – you wish!

Кажете да нам нико не ваља, да не бисмо ни са ким, иако смо ми једини нудили договор и план, што сигурно знате. Него, да вас питамо, ко вама ваља, с ким бисте ви? Коме се то својим текстом препоручујете? Некој “свежијој појави” можда? И како вам иде, хоће ли вас? Јесте ли макар ви дорасли?

Узгред, текст вам је злурад, неоснован али и несолидан, што би према концепту који сте изнели у тексту, значило да и ви браните диктатуру Вучића. Think about that.

Разумемо и да бисте врло активног Сашу Радуловића радо и што пре претворили у успомену на једну песму. Разумемо и да бисте волели да сви грађани Србије мисле као ви. Морате признати, бар у себи, да ће то тешко ићи.

Нама свеједно. Пада влада. Аurevoir.

Повезани текст

Пада влада

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Sa svim se slazem sto govorite i predlazete.Vas rat protiv korupcije,partokratije,nepotizma,stranackog zaposljavanja,parazita u javnim sluzbama,koji su na ta mesta dosli preko stranaka na vlasti ili roditelja,a ne preko svog obrazovanja i strucnosti,pozdravljam.Ali,zasto napadate samo Vucica zbog toga(da,u pravu ste,toga ima i previse od kada su SNS-ovci dosli na vlast)?Zasto govorite-Vucic mora pasti,a umesto njega bilo ko!Zasto se ne osvrnete na vladavinu Tadica i DS-a(njegov kandidat Jeremic)i vladavinu Kostunice i DSS-a(njihov kandidat Popovic)?Sve su to stara lica,iz vladavina kada je ta korupcija,partokratija,nepotizam i stranacko zaposljavanje cvetalo!Po cemu bi oni bili bolji od Vucica?Zar opet Jovo-nanovo?

  • DJB je više puta istakao da Srbiji treba nova politička scena i da je partijama kao što je DS mesto u istoriji. Na žalost, DS pokušava da vaskrsne preko Jankovića i to je ono što nikako nije dobro. Sa njima nam nema budućnosti. Sad pošto su videli da su žešće nepopularni, oni su se pritajili ali i dalje postoji nekakav dil između njih i Jankovića i to će se videti u narednim mesecima o čemu se radi, nadam se ne prekasno. Ako ti nekome napraviš kampanju i skupljaš potpise, što nije ni malo jeftino, znajući da nema “besplatnog ručka”, samo ostaje pitanje kako će to biti naplaćeno i šta stoji iza takvih kombinacija. Tamo ne sede ljudi koji misle dobro narodu, samo se gledaju lični interesi i budno moramo da pratimo šta se krije iza cele te priče. DJB gradi svoju poziciju skoro 3 godine, jeste polako ali nikom ništa ne duguje. To je ipak najbolje.

  • Ceten. Radi tvoje dopunske naobrazbe, podsećam te da u srpskom jeziku postoji gradacija kao što je “loš, gori, najgori”. E pa oni su bili loši a ovi su najgori. Nije isto. Nije bog zna kakvo znanje ali ga treba znati.

 • Mislim da mu je neko lepo ogovorio u komentarima:

  Gospodine Cveticanin mene biraca, koji ne misli da struja dolazi iz uticnice, Sasa Radulovic uopste nije razocarao, nego naprotiv! Nijedan politicar u Srbiji, osim njega, ne poznaje ni minimalno osnovne stvari ekonomije jedne drzave. Inace mislim da je potpuno promaseno ocekivati da ce pojedini novi politicar (naravno ne potroseni) uspeti izvesti ili povesti Srbiju na ispravan put. Kao sto ste rekli, diktatura Aleksandra Vucica se ne moze podceniti, u smislu da on ima svoje biracko telo i ljude koji iz razlicitih pobuda smatraju da je on bogom dan. Nazalost za sve nas koji zelimo brz krah Vucicevog rezima, koji ce nesumnjivo doci, morat cemo jos da cekamo. Propast Srbije se odigrala u svim porama drzave i drustva. Izgradnja zdravih temelja ce potrajati, samo se bojim, da nece poceti dok ne izumru poslednji pripadnici slavnih srbijanskih 90-tih godina.

  • Da se zna. Kad pročitate nešto, korisno je da se čuje i mišljenje druge strane.

 • @Sale
  Taj stari DS,o kome govorite,posao je za Tadicem i Petrovicem.Njihove stranke,koje ne znam kako se zovu,niti me interesuju,pune su njih.Neko jutro,na Pinku,slusam nekadasnju Tadicevu levu ruku(ili desnu,ne secam se vise)Trivanovu,sada direktoricu Sluzbenog Lista,muka me je uhvatila.Zar mislite da je u tkzv.Cvetkovicevoj vladi,bilo ko.od DS clanova,bilo se sta pitao,osim Tadica?Dalje,zar smo zaboravili Kostunicu i njegovu vladu?Zanimljivo je da je i u Kostunicinoj i Tadicevoj vladi,Dacic sa svojom kamarilom se nesto pitao i bio jezicak.