Говор Политика

Ови избори су референдум против нових пет година мрака

Ови избори су референдум ПРОТИВ Вучића. Ови избори нису глас за опозиционе кандидате. Ни 5. октобра већина људи није гласала за Коштуницу. Гласали су ПРОТИВ Милошевића.

Због тога је требало да имамо једног заједничког кандидата. До договора није дошло због сујета политичких лидера

“Ако је неко борац против Вучића, онда сам то ја. Ако некога Вучић не сме да погледа у очи, то сам ја. Направићемо им хаос на овим изборима. Али не на улицама, него међу гласачима, причајући им зашто ово не ваља, зашто овако не може да се води држава. Не може приватна, партијска држава, јер је ово наша земља, а не њихова држава. Наш циљ није да говоримо људима: “Немојте да гласате за друге кандидате”, него да подигнемо излазност. Порука свим бирачима је: “Гласајте за оног кандидата који вам се допада и који најбоље представља ваше ставове”. Направићемо кампању која ће нас довести до тога да не буде његове победе у првом кругу, да буде другог круга и да онда сви заједно подржимо кандидата који ће ући у други круг.”

“Ако неко други буде имао јачу кампању од наше и боље грађанима објасни зашто је власт Александра Вучића лоша и дође до другог круга, ми ћемо га без икакве резерве подржати. Наша мотивација није фотеља на Андрићевом венцу. Наша мотивација је победа над Александром Вучићем. Победа је могућа, он је рањив, има значајан пад популарности. Потребно је да подигнемо људе и да их изведемо на изборе конструктивним кампањама које говоре зашто су кандидати добри и критиком катастрофалне власти која сада води Србију. Циљ је победа, ми ништа друго не прихватамо. У политику нисмо ушли да седимо по страни, да заузимамо сигурне позиције. Ушли смо да победимо и на овим изборима ћемо победити Александра Вучића.”

“Ми смо од лета имали свог кандидата. То је Мирослава Миленовић која је по нама идеалан кандидат, са невероватном биографијом, са великим постигнућима у животу и то као жена у свету мушкараца. Успела је да нас научи много. Са тим кандидатом смо ушли у разговоре са другим кандидатима. Другим кандидатима, са којима смо разговарали, рекли смо да су ови избори референдум против Вучића. Ови избори нису о појединачним кандидатима нити да ли је један кандидат бољи од другог, већ реферндум против Вучића.”

“Ми то тако нисмо бирали. Вучић је тако наместио потпуном контролом медија, где нико осим њега нема прилику да нешто каже, где се блате политички противници свакодневно. У таквој ситуацији ови избори могу бити само референдум против Вучића. Зато је потребно, као што нас учи 5. октобар, да имамо само једног кандидата. Нама није битно да ли ће кандидат бити Јеремић, Јанковић, јер су нам прихватљиви, мада нису наши кандидати. Циљ је победа против Вучића, а у референдумским условима морате да имате само једног кандидата. Побеђује онај ко има 50% плус 1 глас. Разговори су текли и кандидати су одлучили да соло уђу у председничку трку. То је сасвим у реду, њихово право. Ми смо у том тренутку погрешили, јер смо и даље инсистирали на договору. Требало је да већ тада изађемо са својим кандидатом. Међутим, направили смо ту грешку и пустили их да видимо шта могу да ураде. Након два месеца кампање, у истраживањима које смо радили, показало се да је стратегија ова два кандидата губитничка. По тој њиховој стратегији имамо велики број апстинената којима се не допада ни један ни други кандидат. Њихова подршка је између 5 и 10% у укупном бирачком телу. Иако је Вучић у значајном паду, на овако великом броју апстинената он може да победи у првом кругу. То смо јасно рекли 21. фебруара, као и да ће ДЈБ имати свог кандидата ако не буде било договора.”

“Циљ на овим изборима је повећати излазност. Два кандидата нису у томе успела. Ако погледамо само бираче ДЈБ, од 10 наших гласача, 3 неће да гласају ни за једног од ова два кандидата. Велика је апстиненција чак и међу нашим гласачима. А готово половина бирачког тела каже да неће изаћи на изборе. Покушавамо да допремо бар до свих наших гласача. Кад би се сад повукао Бошко Обрадовић, велики део његових бирача не би изашао на гласање јер не би имао за кога да гласа. Бели Прелетачевић сигурно може да анимира велики број гласача до којих нико, па ни кандидат ДЈБ не може да допре.”

“Морамо да дигнемо излазност и за то је потребна помоћ свих кандидата. Нажалост, до договора није дошло, не нашом кривицом. Ми смо договор желели јер је то једини начин да мотивишете бирачко тело које је против лоше владе Александра Вучића, али не мисле да је победа могућа.”

“Пошто је кукавички расписао изборе за 2. април и максимално скратио време кампање на 30 дана, скупљање потписа ограничио на десет дана, суспендовао Скупштину на 30 дана, трчи трку са места председника Владе, што је незабележена пракса у историји демократских друштава, ми имамо врло мало времена да реагујемо. О овоме смо разговарали на скупштини Доста је било и дошли до закључка да кандидат покрета Доста је било будем ја и овим се кандидујем за председника Републике Србије.”

Саша Радуловић на Скупштини ДЈБ 2. марта 2017. године

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар