Политика Саопштењe

Порука гласачима који подржавају ДЈБ

Гласачи који подржавају ДЈБ одлучују о томе ко ће од кандидата ући у други круг. Ако подржите Сашу Радуловића, он ће ући у други круг, у њему победити Вучића, као председник довести до пада владе, ДЈБ ће победити и формирати нову владу, спровести свој програм, демонтирати партократију и увести уређен систем. Све остало нам одмаже у том циљу.

Јуче смо завршили истраживање међу 10.000 гласача који су подржавали ДЈБ у децембру прошле године. ДЈБ је од избора до краја прошле године више него дуплирао своју подршку тако да се ради о истраживању које покрива између 450.000 и 500.000 гласача. Кампања за председничке изборе је довела до померања и у оквиру подршке за парламентарне изборе. Ово истраживање се бавило померањима у оквиру тог бирачког тела. Добили смо и многе нове гласаче, али се ово истраживање није бавило њима.

Од гласача који су подржавали ДЈБ у децембру 2016. године, око 70%, односно између 300.000 и 350.000, и даље подржава ДЈБ. Око 25% ће на наредним парламентарним изборима подржати странку коју ће основати Саша Јанковић, док ће око 5% подржати странку коју ће основати Вук Јеремић. Померања према осталим странкама су занемарива. Ова померања су нормална, очекивана и добра за Србију, јер нама треба нова политичка сцена и нове странке да замене петооктобарске.

Поред ових гласача ДЈБ, и ДЈБ и нове странке почињу да привлаче и друго бирачко тело и ови председнички избори су одлична прилика за то. ДЈБ је покренуо промену, пробудио гласаче и отворио простор за ово. Коначно добијамо и конкуренцију. Ми смо одувек знали да ниједна странка нити може нити треба да покрије цело бирачко тело, па ни ДЈБ, тако да је ово све заједно веома добро за Србију и за све грађане.

Да се вратимо на поруку. Ова порука се односи само на оне гласаче који данас, након предизборне кампање за председничке изборе, намеравају да на наредним изборима гласају за ДЈБ. Она није упућена оним гласачима који на наредним парламентарним изборима подржавају неку другу опцију.

Од поменутих 70% оних који подржавају ДЈБ, за Сашу Радуловића намерава да гласа око 45%, између Саше Радуловића и Саше Јанковића се двоуми око 15%, док се између Саше Радуловића и Белог двоуми око 10%. За Сашу Радуловића ће гласати и многи апстиненти, али и гласачи петооктобарских странака, радикала, Двери, СПС-а који су против Вучића и који у Саши Радуловићу са правом виде највећег борца против Вучића. Али они нису тема овог текста.

Постоји неколико разлога за двоумљење, али два су најважнија. Готово сви гласачи ДЈБ виде Сашу Радуловића као премијера. Велики број мисли да су ови избори свакако изгубљени, да ће Вучић победити у првом кругу, те да је у реду да гласају протестно, јер свакако ништа неће променити.

Неки се погрешно боје да, ако постане председник, Саша Радуловић неће бити премијер. Као председник државе, циљ Саше Радуловића није председничка фотеља, већ промена система. Саша Радуловић ће активно радити на паду штеточинске владе и новим изборима на свим нивоима. Најбоља гаранција да ће Саша Радуловић постати премијер јесте да буде изабран за председника државе. Јер са тог места најбрже и најбоље може да иницира промене.

Неки погрешно виде Сашу Радуловића и Сашу Јанковића као тим. Један премијер, други председник. Саша Јанковић је одбио договор са Сашом Радуловићем и направио га са Шутановцем, ДС му дају сву логистику и ради и финансира кампању, тако да су они тим. Који програм ће заступати Саша Јанковић и кога ће видети на месту премијера, видећемо након избора. У овоме нема ничега лошег. Само, гласачи треба да знају шта је избор.

Намештена истраживања јавног мњења пласира Александар Вучић. И Фактор плус и Стратеџик маркетинг (ИПСОС) су на платном списку Александра Вучића. Ви знате како су се та истраживања показала и 2014. и 2016. године. Њима Вучић покушава да обликује јавно мњење и утиче на вас. Њима жели да постигне да не гласате онако како мислите, већ да почнете да калкулишете и правите комбинаторику на основу погрешних података.

Неки се погрешно боје да Саша Радуловић нема довољну подршку, па мисле да гласају “стратешки”. И при том као основ за “стратегију” узимају Вучићева намештена истраживања јавног мњења. Као и на претходним изборима, Саша Радуловић ће бити највеће изненађење и ових избора. Џаба им што нас држе у медијском мраку, пробили смо га и на интернету и на терену, обилазећи Србију аутобусом. Одзив људи у целој Србији, посебно у Нишу, Ужицу, Новом Пазару, Краљеву био је фантастичан. Србија се буди.

Неки се погрешно боје да Шешељ има шансе да уђе у други круг, па мисле да гласају “стратешки”. И при том као основ за “стратегију” узимају Вучићева намештена истраживања јавног мњења. Шешељ нема никакве шансе. Ако заокружиш 4 и гласаш за Сашу Радуловића, он ће ући у други круг.

Неки се погрешно боје да ће Јеремић ући у други круг, па мисле да гласају “стратешки”. И при том као основ за “стратегију” узимају Вучићева намештена истраживања јавног мњења. Ако заокружиш 4 и гласаш за Сашу Радуловића, он ће ући у други круг.

Александар Вучић се једино боји Саше Радуловића. Јер ће га Саша Радуловић демонтирати у другом кругу у једном ТВ дуелу који неће моћи да избегне. Остали кандидати немају ту снагу.

Ако изузмемо гласаче ДЈБ, сви кандидати имају значајну подршку и међу другим гласачима. Али гласачи ДЈБ су тас на ваги који одлучује. Зато размислите о свом избору. Од њега све зависи.

Гласачи који подржавају ДЈБ одлучују о томе ко ће од кандидата ући у други круг. Ако подржите Сашу Радуловића, он ће ући у други круг, у њему победити Вучића, као председник довести до пада владе, ДЈБ ће победити и формирати нову владу, спровести свој програм, демонтирати партократију и увести уређен систем. Све остало нам одмаже у том циљу.

Ако желиш да Саша Радуловић буде премијер, најкраћи пут је да га подржиш за председника. Ако желиш победу против Вучића, Саша Радуловић је најбољи да га победи у другом кругу. Зато заокружи 4. Гласај за Сашу Радуловића.


Неколико реченица о бирачком телу

У Србији живи око 5,8 милиона пунолетних грађана. Бирачки списак има мало мање од 6,8 милиона бирача. У дијаспори гласа 6-8 хиљада бирача. Где је тих милион бирача нико не зна, и тако не зна већ деценијама. Ниједна власт очигледно није имала интерес да ово питање разреши. Значи бирачко тело у Србији чини 5,8 милиона пунолетних грађана.

На изборима у априлу 2016. године ДЈБ је освојио 227.646 гласа, односно око 4% од укупног бирачког тела. Излазност је била око 64%. Званична излазност је била око 55%, али она се рачуна у односу на бесмислен број од 6,8 милиона из бирачког списак. Реална излазност је она која се рачуна у односу на реалан број гласача.

Крајем прошле године ДЈБ је подржавало око 8% укупног бирачког тела, односно око 450.000 грађана, Двери скоро 4%, односно око 200.000. ДС око 3 %, односно око 150.000 грађана. СНС-ову коалицију је подржавало око 30% бирачког тела, односно 1,8 милиона грађана, СПС око 350.000 грађана, радикале око 200.000.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Nikada mi nece biti jasni ti ljudi koji kao nesto kalkulisu oslanjajuci se na lazna istrazivanja nekih tamo agencija koje finansira direktno Vucic. Zaokruzis 4 i resen problem, nikakve kalkulacije, samo principijalno!!!

 • Радуловић и ДЈБ су направили јединствену кампању каква још није виђена. Од места до места, директно представљање грађанима, без великих митинга, културно и ако могу да приметим, најважније – без икакве демагогије, претњи, клевета и шупљих офуцаних фраза. Упоредите само завршни говор Јанковића и Радуловића: Јанковић, једна од најдосаднијих кампања, где је морао да окупи гомилу познатих личности да причају за њега, аплауз после сваке друге реченице, постављен ка бину као заштитник ”напаћеног и престрашеног” народа, велике речи и претње Вучићу…. али без иједне (словима нула, бројевима 0) речи на који начин он то замишља да спроведе промене, које год да су.

  Код Радуловића су програм и средства кристално јасна – чак и онима који никад до сада нису имали додира са политиком или економијом. Притом је поновљено милион пута, врапци на грани су научили свих 20 тачака. Културно, сигурно, охрабривање и освешћивање грађана на њихову стварну моћ, без злоупотребе беса и незадовољства народа и поигравања јаким емоцијама. Свака част! Господине Радуловићу, направили сте АВ-у хаос на терену и на медијима упркос свим потешкоћама, а бура тек следи после затишја.

  ОТКАЗ ВУЧИЋУ!!
  Доста је било!

 • Sto bi se reklo tekst za poneti. Ovo treba da bude obavezna lektira svim kandidatima i svim strankama. Toliko nesebicno i iskreno, toliko realno i otreznjujuce. Nema se sta reci moj glas ide Sasi. Istini za volju i ja ga vidim vise kao premijera nego predsednika. Jasno mi je da se u kampanji ne moze direktno reci eto izvrsicu pritisak na vladu, oboriti je pa ici na izbore na svim nivoima mada je indirektno takva poruka svima jasna. Sa druge strane Jankovicu nekako vise lezi predsednicka pozicija, vise je legalista dok je Radulovic operativac. Ono sto mi malo nedostaje u tekstu je podatak koliko se ocekuje procenata. Mislim formulacija najvece iznenadjenje je bas siroka jer kada vam ova istrazivanja? daju 3.5% onda je i oko 8% iznenadjenje. Tih 8% je neka moja racunica, nadam se vise. Isto tako voleo bi da vidim podatak o podrsci Vucicu, da li je jos vise okrnjena. U svakom slucaju sutra na izbore.

 • Oni koji glasaju za Jankovica, glasaju ili za DS ili za koaliciju DS i Jankovicevu mogucu stranku, a Jeremica podrzava Tadicevo glasacko telo. Svi kradu parole, program pokreta. Muka mi je
  Opet razmislite, podsetite se zasto ste uopste krenuli da pratite i podrzavate DJB i Radulovica, ko je sta i kada pricao i radio, ko od kada je u politici, ko je najrealniji i najposteniji.

  • Znam ih nekoliko koji glasaju za SJ, i ono sto im je zajednicko je da nisu dobro informsani. Jednostavno , zatrpani svakodnevnim obavezama i ne upustaju se mnogo. Valjda ce da shvate sta su uradili kad im Sutanovac bude premijer.

 • Обратите пажњу на овај део текста који, ако се оствари, онда ће потрести целокупну нарко-вучићеву кампању у другом кругу:
  “Александар Вучић се једино боји Саше Радуловића. Јер ће га Саша Радуловић демонтирати у другом кругу у једном ТВ дуелу који неће моћи да избегне. Остали кандидати немају ту снагу.”
  Дајте да доживимо то! За Сашу Радуловића у другом кругу!
  У недељу заокружимо број 4!
  Срдачан поздрав свима

 • Ja se ne bih bunio zbog 6,8 miliona birača. Spisak svakako treba ažurirati, nepostojeće izbrisati. Ali… Kada ga već guraju – “fala”. Vučić ima relativno stabilno biračko telo. Oko 1,8 miliona. ´Ajde malo analitičar, šta je bolji odnos za 2.krug – 1,8 miliona na tih izašlih 64% od 6,8 miliona upisanih, ili sve to isto samo u odnosu 5,8 miliona? Jel vi to nećete u 2.krug ili? Nego, imamo realno dobijene parametre (pošteno i otvoreno saopštena uzorkovana saznanja), tj, imamo brojke koje iznosi Djb i koja mogu biti indikacija. Ti podaci jesu realni, no, ne znači i da su istovremeno i relevantni za izbore u Srbiji. Posebno se to odnosi na podršku (u celokupnoj javnosti) Jankoviću. Zašto ovo kažem? Zato što Djb barata uzorcima – iz svog biračkog “miljea”. Djb je potpuno mlada partija, i prirodno je da njeni simpatizeri i glasači pokazuju odredjenu vrstu ambivalentnosti kada je sledbeništvo u pitanju. Uključujući i odnos prema javnom pozivu koji upućuje stranka. Tome je, doduše, pomalo “kumovao” i sam Djb – iz najboljih namera, čekajući dogovor o 1 kandidatu, kao najboljem rešenju. A to jeste bilo najbolje rešenje. Saša Janković je izgubio značajan deo podrške u odnosu na onu početnu euforiju koja je pratila njegovu kandidaturu. Došlo je do odredjenog otrežnjenja. Šutanovac se, kao biznis partner ekipe koja hara zemljom, kasno sakrio da ne bude vidljiv. Janković je posegao čak i za kradjom odbornika i poslanika Djb, a to je amoralan čin. Ko krade, taj i laže, kaže narod. Dakle, Janković, jednostavno – to nije to. Pokušao je u poslednjem trenutku na tom mitingu na u centru Beograda da da malo vatre, pa je skrenuo pomalo u pljuvačinu bez rešenja. Ad akta. Šešelj ima problem. Nije samo Hag. Kako se može čuti po gradu, nisu samo braća braća, ima u sinova sa braćom… Šešelju nije lako. Hag bi i izgurao, ali porodicni “biznis” ima prednost. Na samom početku cele izborne igranke, pre nego što je zvanično i počela, Šešelj je figurirao kao “zajmoprimac” dela glasova Sns-a, kako bi njega ugurali u 2.krug. Medjutim, raspoloženje na terenu se menjalo, a ulaskom i Jeremića u trku, sve je počelo da se ljulja u procenama sigurnosti. A tek ulaskom Radulovića i Belog – Šešelj je ostao bez planiranog poklona. Tako je i Šešelj postao – ad akta. Ostali su Radulović sa infrastrukturom, dokazanim anti-korupcijskim kapacitetom, iskustvom na tom planu, i Jeremić, samonoseći kandidat sa zaista sjajnom medjunarodnom reputacijom i kontaktima, mladji čovek velikog medjunarodnog iskustva. Jeremić zahvata širi politički “milje” od Radulovića, no, ne znači i brojniji. Ko će biti taj u drugom krugu, koga sad podržati, muka. Poput onog za sexiste, koga izabrati, zgodnu ribu sa fenomenalnim nogama, a “dasku”, ili onu sa nogama antilope, ali air begovima za medalju… Uh, da su spojene – u jednu… Verujem da je značajan broj birača, simpatizera na muci. Pa, ipak, svako treba svome jatu. Zato, ako si Djb, daj glas onome zbog koga si i postao Djb. Nemoj biti nemoralan. I sačekaj drugi krug, njega, jednostavno, nema šanse da ne bude. A onda – svi za jednog, jedan za sve – ma ko to bio iz istinske opozicije.

 • Od ponedeljka pokret DJB-lo je mnogo jaci nego sto sada mozete da i predpostavite. Javljam Vam da su zadnja istrazivanje obavljena u Moskvi i Pekingu pokazala ozbiljnu zabrinutost za stabilnost prelivode i mesetara Aleksandra Vucica na ovim izborima. Odlazak Aleksandra Vucica u Moskvu je bio na poziv predsednika Putina sa jednim pitanjem Vucicu, ” Dali ce biti ugrozeni Ruski interesi u Srbiji “. Avioni,tenkovi i ostala orudja nisu ni bila spomenuta. Iz istog razloga je ekspresno otputovao Tomislav Nikolic za Peking da potvrdi sigurnost Kineskih interesa u Srbiji, o otvaranju direktne avio linije i o novim poslovima nije bilo ni reci,samo garancije. Dosadasnje aktivnosti socijalkomunista koje trenutno predstavlja prelivoda Aleksandar Vucic je ozbiljno zabrinuo istocnu hemisferu. Dobrano su zabrinute i vlade Austrije , Nemacke i jedna velika Becka banka razvojem politickog previranja u Srbiji i izborima . Panika je zahvatila i takozvanu demokratsku opoziciju Srbije ( DOS) najveca prevara Srpskog naroda,otac je CKKPS,a majka i maceha SPS i JUL. Danas Vucicevo levo krilo predstavlja Vuk Jeremic,a desno Sasa Jankovic. Toliko su se zaduzili da njihovo obecanje da ce nam doneti bolje sutra stize u Srbiju tek za 50 godina,ako dotle i budemo postojali kao NAROD. Rec “POSAST” ima u sebi izlapeli opis sadasnjeg vladajuceg rezima,oni su EKOLOSKA KATASTROFA u Srbiji.
  Za one koji shvataju sta se desava u Srbiji nema potrebe reci koji broj treba da zaokruze na glasackom listiu,a za one koji nisu nacisto sa svojom savesti da zaokruze broj 4.

  DOSTA JE BILO feudalisticke vladavine.

 • Ne razumem glasace DJB koji nece da glasaju za Radulovica ili hoce da glasaju za nekog drugog. A da je DS banda uspela sa SJ da podvali mnogim ljudima i odvrati ih od DJB i promena, to je u i zvesnoj meri tacno. Podvala je veoma sracunata i podla.

  • Mislim da stvari ipak dolaze na svoje mesto i ma kako težak ovaj period za DJB bio, mislim da će iz ovoga izaći još jači jer su se – još jednom – pokazali i dokazali i pri tom su bacili svetlo na razne pojave i aktere na političkoj sceni. Verujem da pravo vreme za DJB tek dolazi.

  • A kome bi to bilo “zanimljivo”? Onima koji bi da nađu način da opovrgnu rečeno. Meni uopšte nije “zanimljivo”. Zašto? Zato što, za vašu informaciju, i to isto može bez ikakvih problema da se namesti ako će već neko da namesti istraživanje i nije ni od kakvog značaja. Gledajte kontekst, izvagajte argumente, pratite ponašanje i to ne samo u ovom trenutku, tako ćete znati za koga da glasate. A ne na osnovu “načina prikupljanja i obrade gore navedenih podataka”.

  • Ono sto je mene interesovalo je da vidim detalje istrazivanja, ukljucujuci velicinu uzorka, modelovanje nepoznatih i intervale povjerenja.

 • Radulovicu ,svi ostali Vam nisu ni do kolena. Medjutim ima ona stara izreka :
  kad bi gurnuli pamet nizbrdo, svi bi potrcali za svojom. Tu lezi nas problem kao nacije , ja lico, bi potrcao i za Vasom.

 • Odlican vam je ovaj tekst. Mozda ste ipak trebali malo ranije da ga objavite bas zbog ovih neodlucnih glasaca koji kalkulisu, a kojih, mogu da potvrdim, ima dosta i u mojoj blizini. Sto se mene tice ja nemam taj problem. Nikad ga nisam ni imao. Od samog osnivanja pokreta stojim uz svaku vasu ideju i svaku Sasinu izgovorenu rec. Vas sam glasac od pocetka i tako ce i ostati. Savest nikad cistija. Samo hrabro! Pozdrav iz NS

  • Тако је Зоки! Једноставно не постоји било ко коме бих дао глас ако се 100 одсто слажем са програмом ДЈБ! Иначе, сјајне конвенције у Нишу, Новом Саду и завршна у Београду. Саша је политичар светског формата, у најбољем смислу те речи. Успут, сви сте били дивни и осветлали сте образ ДЈБ!

   Само да допуним, а већ сам писао о томе: број пунолетних грађана у Србији не може бити ни 5,8 милиона, већ максимално 5,5. Већ сам објашњавао на овим страницама како сам дошао до тога: избори у Данској 2015, а која има 5,7 милиона становника су привукли на биралишта 85,9 одсто уписаних бирача. 100 процената би било непуних 4,1 милион. Ако додам разлику од 5,7 до 7,1 милион, колико има Србија, добијам максималних 5,5 милиона. Структура становништва у обе земље је приближно иста. Та разлика мора да садржи пропорционално све старосне групације, тако да је тај број такође МАЊИ!

   Али нека буде и 1,4 + 4,1. То је увек било 5,5 милиона. Вучић директно краде преко милион гласова. То зна свако ко у својој згради има гласаче који или нису никада постојали или су нас одавно напустили.

   Поздрав свим члановима и симпатизерима ДЈБ! Гласајте за 4! ДО ПОБЕДЕ!

 • Podrzavam DJB od pocetka pa ce tako biti i sutra,naravno!
  Znate sta pricate i zasto pricate! Pametno diskutujete o svemu!
  Kampanja je bila odlicna!
  Najbolji ste! Srecno!

 • Pozdrav svima, iz sve snage.
  – Nekorektna kampanja je mozda “odvukla” glasove DJB simpatizera ka drugom kandidatu. (Da bi nas Sasa ostao maestralan u Skupstini i eventualno postao Predsednik Vlade (Premijer))
  Dobronamerni brinu kako ce DJB ekipa u skupstini bez naseg Sase, dok zlonamerni namerno odvracaju od glasanja za naseg Sasu iz istog razloga ali sa ocekivanjem da ce nas DJB pokleknuti, Kako proyib toga? Ja znam glasacu za naseg Sasu.
  Morace se nas Sasa potruditi da mene ubedi da u “drugom krugu” glasam za “imenjaka”.(Uspeli su zlonamerni da me odvrate od glasanja za jednog ptotivkandidata u drugom krugu.)
  Ocigledno je da je DJB ideja prerasla internet i da je nas Sasa postao poznat i kod unternet neukih, pijace, setalista.
  Iz sve snage pozdrav svima od jednog Zike

 • Ne slažem se sa komentarom da je zanemarljiv odliv glasača u druge stranke (osim Jankovićeve i Jeremićeve). Ja kao glasač DJB više i od jednog i od grugog naginjem ka pokretu Sarmu Probo Nisi, Belog Preletačevića, jer iako su satirični pokret evidentno je da rade dobro i da se drže većine principa koje i DJB zastupa. S druge strane ono što ih razlikuje od DJB je neka nova vrsta kampanje, moderan pristup politici kojim će oko sebe u narednim godinama skupljati sve više i više ljudi, naročito mladih.
  I dalje ću glasati za DJB, ali će mi SPN uvek biti pomoćna opcija za koju ću znati da je prava. U krajnjem slučaju, apsolutno mi je nebitno ko će biti na čelu kada dođu promene i konačno postanemo uređena evropska zemlja, bitno mi je samo da se to dogodi!

 • Sasa, za predsjednika vrlo dobar 4, ali za Premijera odlican 5. Tacka
  Pozdrav iz “trule” drzave Danske od tvog istomisljenika, jos iz ministarskih dana, kada su te prozivali da ne prisustvujes sjednicama vlade.
  Razlog ne prisustvovanju mi je bio jasan i jednostavan. Nisi imao ozbiljnog i adekvatnog sagovornika u cijeloj vladi, U samoj vladi sve je bilo u stilu Patka Dace, Miki Mausa, Pokemona…..
  Ideja sa autobusom je bila super. Jedini nacin u takvim uslovima, da se predstavite, respekt.
  Jebiga, nas dvojica Bosanci, ti u Srbiji, ja u Danskoj, do POBJEDE.

  • Dragi moj Sasa, kad spominjes cifre koliko nas kosta PARTOKRATIJA direktno (1 mrd e), uzmi u obzir i indirektno kostanje sa takvim licnostima na rukovodecim mjestima- Recimo da su ti rukovodioci ostvarili profit umjesto gubitka.

 • “Неки погрешно виде Сашу Радуловића и Сашу Јанковића као тим. Један премијер, други председник. Саша Јанковић је одбио договор са Сашом Радуловићем и направио га са Шутановцем, ДС му дају сву логистику и ради и финансира кампању, тако да су они тим. Који програм ће заступати Саша Јанковић и кога ће видети на месту премијера, видећемо након избора. У овоме нема ничега лошег. Само, гласачи треба да знају шта је избор.”
  Ok, samo je suvišna rečenica “У овоме нема ничега лошег.”
  Zna se koga će SJ videti na mestu premijera. Šutanovca. To je mnogo loše, pogubno.

 • Dobar tekst.
  Ljudi su povodljivi,to je normalno,”strateško”glasanje isto,zato se i objavljuju kao udarna vest
  ova istraživanja,uplaćuju iznosi i od 10000 eur na kladionicama da bi se prikazale što manje šanse
  za njih “neugodnjijim”kandidatima.To ipak sa ovim izborima nema nikakve veze.Bitna je izlaznost.
  Izvukao je Saša dosta apstinenata na izbore sa ovom pricom o izlaznosti,sa davanjem smisla
  kandidaturi Belog,Obradovića,sopstvenom kandidaturom…Kampanja direktnog kontakta sa gradjanima,
  razgovori na pijacama itd-to moram da pohvalim.Prethodna vlast je i izgubila izbore zato što je izgubila
  kontakt sa narodom,nisu čuli njegove vapaje i nezadovoljstvo,bili su prezauzeti sopstvenim marketingom.
  I na kraju,šta se mene tiče koliko će glasova dobiti gospodin Radulović ako je on za mene najbolji kandidat.
  Može da dobije i 2 glasa,jedan od njih ce biti moj

 • Kao i uvek, glasaću za DJB, ali brine me broj umrlih koji će se “pojaviti” na izborima. Pre neki dan sam pročitala da je poziv za glasanje dobila osoba koja je umrla pre 25 godina, kad je imala samo tri meseca! Bila sam kontrolor na glasanju pre dvadesetak godina i otprilike znam proceduru, ali ne znam na šta su sve ovi spremni.

  Srećno, Saša!

 • DJB je mnoge “iznenadio” i na parlamentarnim izborima :-)))))). Sada može da očekuje samo više od toga. A 6,8, a ne 5,8, miliona birača, uz veću izlaznost, i to onih koji nisu (zabetonirano) biračko telo SNS – SNS nikako ne ide u korist. Naprotiv.

 • Оверавао сам потпис у суду у Обри пре пар година (за оснивање овог покрета и излазак на изборе) и слао поштом.
  Од тада од Радулета и екипе нисам чуо нити једно суштинско размимоиложење (осим фиксног курса динара, али и то ми је негде ок, ако је привремено). Имао сам само у једном тренутку напад “панике” кад је кренула она несретна (дез)информација око неких коалиција прошле или претпроше године.
  Јако ме боли неправда коју осећам. Са свих страна.
  О Ономе да не причам, али сам цео дан тужан и због Јанковића и због Белог.
  Баш сам нешто тужан цео дан и нервозан.
  Једино би ме Радуле у другом кругу сутра орасположио и развеселио.
  Хајде Радуле!
  Дај Боже да сутра добијемо неке лепе вести!
  Срећно нам било!

  • Zbog čega ste tužni zbog Belog i Jankovića? Ko god uđe u drugi krug, svi glasamo za njega. Ja jedino ne znam za koga glasati ako Šešelj uđe, ali mi to ne deluje kao realna opcija. Nema potrebe za tugom, izaći i spremiti se na odbranu glasova ako/kad dođe do krađe. Glavu gore!

 • Evo ja sam možda u zabludi oko S. Jankovića pa vas sve molim da me informišete. Pratio sam ga godinama kao ZG i ne mogu navesti ništa što bih mu zamerio. Kakve ja to informacije nemam oko njegove saradnje sa DSom (za koju ne bih nikada glasao)?
  Trebaju mi konkretne informacije, a ne spekulacije i nagađanja, tj. izmišljanja. Znam da su ga podržali, ali to o Jankoviću meni ne govori ništa. Zaključak da bi Janković postavio Šutanovca za premijera smatram da ne stoji. Ne verujem da bi to želeo, a ne vidim kako bi mogao. Šta vi to znate što ja ne znam? Ima još vremena do sutra da mi otvorite oči! ?
  Pozdrav!

  • Napravili su neki dogovor. DS Jankovicu kompletnu podrsku, i morace Jankovic da im vrati neku uslugu. E zbog te usluge ne glasam za Jankovica, a verovatno nije mala stvar cim vredi celu DS infrastrukturu i finansije. Nema teorije da DS nema neki konkretni licni interes, nego da je podrzao Jankovica iz etickih i moralnih razloga, nema sanse to je DS. DS je parazit bas kao i SNS, samo u “belim rukavicama”, sve je to “ja tebi – ti meni”. Ja zaokruzujem 4, a tebi kako je volja. Pozdrav! 🙂

 • U prvom krugu ne glasam za DJB. U drugom za bilo koga protiv AV. Ono što molim SVE opozicione štabove je PAŽLJIVO PRAĆENJE kutija i zapisnika. Sigurno ima ubačenih snsovaca u kontrolore opozicije, jer niko nije imao dovoljno vremena i para da pripremi i unapred proveri svih 8300 izbornih mesta i background kandidata koji su se prijavili. Čujemo svašta, da su već potkupili unapred. Zovu naši prijatelji iz inostranstva sa pričom da je već gotovo i da je namešteno na 52%. MOLIM MOLIM MOLIM MOLIM da s epojača kontrola do maksimuma, posebno na najvećim izbornim jedinicama. Od svih iz opozicije zahtevamo drugi krug!

  • Ja u drugom krugu glasam samo ukoliko prodju Radulovic ili Beli, mada cu o Belom jos da razmislim! Odavno ne glasam protiv, ukoliko nemam ZA koga! Nije meni dosao SNS, meni je isto i sa SNS i sa DS. Samo DJB gadja u zivac partokratsku bandu!

 • Данас сам у једној малој радњи, док сам пазарио, слушао газдарицу те исте радње како се жали како због посла није имала времена да погледа све кандидате и да би изашла сутра да гласа али не зна за кога. Чула је за тог Белог али “није сигурна како то да схвати”. Ја сам се моментално “укључио” реченицом “па ви предузетници сви редом гласате за Радуловића, он је углавном ваш избор колико сам ја скапирао”. Она се мало збунила и кренуо је разговор. Завршило се са “мораћу да погледам на интернету данас.”
  “Упецала” се ваљда 😉

  Другаре ми одвукао Јанковић кад је стартовао кампању – по инерцији, сетили се деведесетих те познати, глумци те ово, те оно… Један од њих вратио после неког времена, скапирао човек.

  Гласачима ДЈБ од 2014 поручујем:
  Ја стварно не разумем зашто би неко од вас гласао за другог кандидата ?
  Какве су то калкулације ?
  Шта је то ДЈБ толико лоше урадио у кампањи ?

  Ја гласам за Фантастичну Четворку.

 • Da bi se u Srbiji promene dogodile i na pravi način bile sprovedene nije sve jedno ko ih sprovodi. Zato je trebalo od početka da se postavimo politički pragmatično i da radimo za interes pokreta, jer time radimo za interes Srbije. Čvrsto i odlučno za broj 4!!!

 • Svoju majku koja ima 87 godina ubedila sam da sutra izađe i da glasa. Rekla sam joj da znam da je ceo život uložila kako bi svojoj deci obezbedila najbolje. Sutra će svojim glasom dati doprinos svrgavanju ove zločinačke vlasi, a time pomoći da se uspostavi normalna zemlja za njenu unučad i prauničad. Učinite sve da se na birališta izvede što više glasača. Što više nas na izborima Vučić sigurno pada, bez obzira na krađu i zloupotrebu svih državnih resursa.

 • Не могу да разумем, најблаже речено, тај профил личности – подржавам и гласам за ДЈБ на парламентарним изборима, али се двоумим да ли да на председничким глассм за СР или за неког другог?!? По мени, то уопште није нормално!
  Драги неодлучни, односно одлучни да гласаш за неког другог а не за СР – уозбиљи се, тргни се и употреби мозак, који очигледно имаш, почим си подржао ДЈБ на парламентарним изборима, само си га, очито, мало пустио на испашу, и то у најгорем могућем тренутку!!!
  Дакле, ако си гласао за ДЈБ на парламе тарним изборима, учинио си то зато што подржаваш програм Покрета, начин на који посматра ствари и исте поставља, те кораке којима планира да свој програм реализује у пракси.
  И сада, уместо да гласаш за СР, човека који има директну шансу да све то оствари, ти имаш неку двојбу или гласаш за СЈ?!?
  Опрости, али за мене, ти ниси сасвим уравнотежена особа.

 • Izvršio sam detaljnu predizbornu proveru u porodici,familiji i prijateljima.Od 23 potencijalna birača nisam uspeo da ubedim samo jednog koji će
  na žalost glasati za S.N.S dok će 22 sigurno glasati za Pokret ,,Dosta Je Bilo…Molim sve simpatizere pokreta ,,Dosta Je Bilo,,da izvrše svoje
  mikro istraživanje i trula kruška će pasti u prašinu. POBEDAAAAA.

 • Da pobedite na predsednickim izborima, da dobijete mandat za sastavljanje nove vlade i da imate skupstinsku vecinu – da li imate dovoljno strucnih ljudi koji bi pokrili sve otvorene pozicije? Molim za najiskreniji odgovor.
  Hvala!

  • Srbija je puna sposobnih ljudi. Nisu imali šansu ni da se javno pojave- Vučic to ne dozvoljava; kod Saše R. zabrana neće biti. Pozdrav ljudi.

  • Postovani,

   Nisam clan DJB ali sam njihov glasac… Ni jednoj partiji ne trebaju strucni ljudi…. takvi ljudi se zaposljavaju na konkursu. Ti strucnjaci iz partija su nas upropastili. Srdacna pozdrav

 • Molim vas da nas obavestite kada je Radulovic glasao, ako je glaso, jer po vestima ili on nije glasao ili je zabranjeno da mu se slika pojavi u medijima, a svim ostalim kandidatima se vec pojavljuju slike sa biralista!

 • Ja sam rođen u Zemunu gde mi je i biračko mesto! Već tri godine živim na selu, u Majci Prirodi…. Naravno da ću danas sesti u auto i voziti 85 km do biračkog mesta! Supruga i ja glasamo za Saše: ona za Jankovića a ja za Radulovića! SRETNO!!!

 • Bilo mi je krivo i nisam se slagao sa strategijom dok je pokret cutao o podrsci nekom kandidatu. Bio sam siguran da cu glas dati SJ. Potom, na moje novo razocarenje SR se kandidovao sa matematikom u izlaganju, sto sam odmah konstatovao kao stratesku gresku jer je zakasnio. Ali onda je usledilo iskreno izvinjenje, i priznanje. Kao da mi je neko lupio samar tog dana. Otreznio sam se. Sve sto je usledilo u narednim danima kampanje, svaki nastup, svaka izjava, dominacija na RTSu, sve je vodilo ka tome da bez trunke dvoumljenja ponovo usmerim podrsku ka coveku sa cijim stavovima sam uskladjen 100%, od njegovog prvog pojavljivanja u Utisku nedelje. Danas sam zaokruzio 4. Hvala vam sto se borite za nas.

  • Ništa Radulović nije zakasnio mego su drugi požurili. Kandidovali se mnogo pre roka, bez ikakvog dogovora i strategije, samo da što bolje pozicije zauzmu. Nema nam Srbima izgleda pomoći, nismo se ni malo opametili, i dalje svako radi samo za sebe, idemo đonom umesto razumom. Jedino što vidim da je DJB drugačiji. Doći će i njihovo vreme jednog dana, e tada ćemo zaista prodisati.

 • Na izbore nisam izlazio dok se nije pojavio DJB. Mi smo deca slavnih predaka. Ovu zemlju niko nije porobio, uvek se oslobađala. Oslobodiće se i ove pošasti. Malopre snimim i devojka pored mene zaokružila 4…ima nade.

 • Bez obzira na to što se Saša zalaže za sistem a ne za ličnost, on sam ima više nego dovoljno harizme i šarma da privuče mnogo veći broj glasača nego što je rezultat izbora prikazao. Žao mi je što opozicija nije imala dovoljno medijskog prostora ni vremena da promoviše svoje ideje i programe. Žao mi je što narod ne može da čuje da ovaj čovek zaista pametno govori. Ostajem pri svom izboru i čvrsto se nadam da će ostati u politici i da nas neće izneveriti.