Ауторски текст Политика

Ми не одустајемо

Драги чланови покрета Доста је било,

Прво да вам се захвалим свима на свему што сте урадили у кампањи, на личном ангажовању, на жртвовању слободног времена и свој енергији коју сте уложили.

Претрпели смо пораз. Није дошло до другог круга. Нисмо успели да анимирамо апстиненте. Имаћемо прилике ускоро на скупштини да разговарамо о разлозима. У прилогу вам достављам питања која смо данас добили од Блица и моје одговоре на њих. Они још једном говоре о разлозима зашто смо ушли у трку. Пошто ће покушати свашта да нам подметну, овде су два линка са оним што смо рекли 21.фебруара:

Радуловић за Недељник: Ако овако остане Вучић побеђује у првом кругу упркос знатном паду подршке

Мора договор око једног председничког кандидата

Вучић је био победив на овим изборима. На жалост лични интерес је превладао општи интерес.

Карактер људи се најбоље види по томе шта раде након пада. Ми смо пали. Ваља нам устати, отрести прашину и кренути поново. Јер сви разлози које смо имали пре него што смо ушли у борбу су и даље ту. То што смо изгубили битку, не значи да треба да се предамо. Циљ је и даље исти.

Ми не одустајемо док заувек не размонтирамо паразитски систем који убија Србију.

Саша Радуловић


Питања Блица у вези са председничким изборима

 1. Да ли сматрате да сте својом кандидатуром оштетили опозицију, и да ли је она “разводнила” читаву причу око опозиционог изборног кандидата на изборима?

Управо супротно. Да нисмо трчали трку, излазност би била још мања. Исто важи и за Белог и за сваког кандидата који је трчао трку, па и за мене. Од децембра смо покушавали да убедимо кандидате да је потребан договор око једног заједничког кандидата. Јасно смо казали да страгетија два кандидата води ка ниској излазности и победи Вучића у првом кругу. То се на жалост и десило. Наша подршка било ком од два кандидата ништа не би променило на крајњем резултату. Само би још више гласача остало код куће. Кандидати су били свесни овога, ако ништа онда због тога што сам им то јасно и лично казао. На жалост, преовладали су неки други калкулантски интереси.

На жалост, овоме су значајно кумовали и медији, разни аналитичари и навијачи појединих кандидата. Комбинација игнорисања и напада на упозорење које смо јасно дали 21.фебруара пред расписивање избора, гурање главе у песак, проналажење најразличитијих неодговорних, често смешних образложења како је стратегија два кандидата у ствари оптимална стратегија, је кумовала овом резултату.

Вучић је био победив на овим изборима да је било довољно зрелости и друштвене одговорности код опозиционих кандидата да се постигне договор. Да су више размишљали о Србији, а мање о својој политичкој будућност, данас бисмо били у другом кругу. Вучић је изгубио велики број гласача у последњих годину дана. Коначни резултати избора ће то јасно показати. Пропуштена је велика шанса да се победи на овим изборима.

 1. Како оцењујете свој резултат, с обиром да сте добили неупоредиво мање него што је ДЈБ добио на прошлогодишњим изборима?

Наша кампања се звала: Гласај против Вучића. Ми нисмо трчали трку за ДЈБ. Ми смо трчали трку за повећање излазности и спречавање победе Вучића у првом кругу. У томе нисмо успели. Позивали смо гласаче да гласају за оног кандидата који им је најближи. И поред тога, многи гласачи ДЈБ су остали код куће као и велики број апстинената. Једноставно, сви заједно нисмо успели да их убедимо у победу. На овим изборима гласачи су тражили референдум против Вучића. Опозициони кандидати су гласачима понудлил да гласају за њих. Тако се не добијају избори.

 1. Шта планирате даље?

Борба се наставља. Ми не одустајемо. Пали смо, ваља нам устати, отрести прашину и кренути поново. Иду нам и београдски и парламентарни избори. Опозициона политичка сцена Србије постаје интересантнија са много богатијом понудом. Саша Јанковић ће, ако не успе да уз још један апел дође на чело ДС-а, направити своју политичку опцију. Вук Јеремић такође. И једна и друга ствар су добре за Србију. ДЈБ добија конкуренцију, а Србија нову политичку сцену.

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • E tako. Pretrpeli smo poraz. Valja to priznati i nastaviti dalje. Super su mi ovi ostali koji su se uklopili u naše tradicionalno samoobmanjivanje. Već vekovima poraze slavimo kao pobede i tešimo se da će biti bolje. E pa neće, ako sami ne učinimo da nam bude bolje.

 • Тако је. „Човек може бити поражен, али не и побеђен”. Не могу да схватим да један кандидат слави што је имао више од Јеремића, или Радуловића, или Обрадовића. А председник постао неко сасвим пети, да не кажем – шести. Тек предстоји борба, свачега ће бити овде, праве се нове странке. Борба ће се раширити на више фронтова, а ти, народе мој, седи кући и чуди се што је у земљи све овако како јесте. Ако погледате боље, хиљдама људи заправо не одговара распад партократије. Ако је 1.5 проценат људи који би били кадри све на сунце, онда је мени, господине Радуловићу, сасвим добар Ваш резултат. Идемо даље!

 • Postavio bih par pitanja gin.Sasi Radulovicu i moderatoru sajta pokreta DOSTA JE BILO ,s ciljem sirenja informacija,korisnih predloga,polititickih i ekonomskih projekata vec primenjenih u praksi zap.Evrope i razvijenim zemljama sveta.

  1. Dali Vi gin. Radulovicu smatrate da postoje visokoobrzovane licnosti sa uspesnom karijernom praksom i van partijskih organizacija.
  2. Dali je na sajtu dozvoljeno pokretanje tema koje za cilj imaju da informisu,razmene i dopune informaciju,da se ne zaustavljamo samo na temama iz Vasih dnevnih saopstenja.
  3. Sta tema u sebi moze da sadrzi kao podatak i informaciju,a sta ne.
  4. Koje teme mogu biti cenzurisane.

  S’ nadom u veri za bolji rad i napredak pokreta, ocekujem od
  Vas iskren odgovor.

  S’postovanjem.

  vas,drug Luka.

  • 1. Postoje
   2. Na sajtu ne postoji mogućnost pokretanja tema od strane čitalaca, sajt je zvanično glasilo pokreta. U planu je nova platforma na kojoj bi mogle da se pokreću teme ali o tome za sada još nemamo nikakvih konkretnih informacija.
   3. Nema ograničenja u sadržaju tema, osim što moraju da se poštuju pravila
   4. One koje nisu u skladu sa pravilima

 • Gospodine Raduloviću, glasao sam za vas zajedno sa ostatkom porodice. Ne kajem se iako je rezultat 1,5%. Podržavam vas i podržavaću vas i dalje, i ovaj rezultat koji ste postigli mi je podstrek da još više dobrovoljno doprinesem pokretu! Nema odustajanja!

 • Jedino DJB gađa u suštinu problema i stavlja opšti interes iznad partijskog. Ovakvu organizaciju nikada nismo imali na našim prostorima i ja ću je uvek podržati dokle god se drži svojih principa. Pobeda nad partijskim parazitskim sistemom je jedini način da se Srbija spasi od umiranja. U toj borbi mi možda nećemo uspeti ali drugačije nećemo. Ova borba između pristojne Srbije, partisljskih poslušnika, ucenjenih kriminalaca i raznih sluzbi traje od 1945. Teško će biti ali ništa osim uporne borbe ne preostaje.

 • Nema vajde kukati. Mnogo veći problem od pobede vucica je uspesnost projekta bezbednosnih sluzbi koji se zove Sasa Jankovic. Kako su samo lako naši „emancipovani“ glasači progutali taj mamac da sam ja bukvalno u šoku. Kakva odlična gluma Sergeja Trifunovića i ostalih glumaca na bini. Odglumili su svoju najbolju ulogu u žibotu i poslužili su svrsi.
  Vreme je da se krene snažno i odlučno. Ako je apstinencija izazvala problem na ovim izborima, hajdemo je pretvoriti u našu pobedu. To ogromno biračko telo treba biti naš cilj. Najteži posao ali i najjača snaga trenutno u Srbiji. Prekinimo sa beznačajnim i besmislenim saradnjama sa ostalim partijama jednom za uvek.

  • Aj da vise ne kvalifikujemo ljude. U tome Beli moze da pouci sve. Ja mislim da su ljudi iskreno podrzali Sasu Jankovica. On takodje ima kvalitete i odredjenu prepoznatljivost u delu birackog tela. Kampanja predsednickog kandidata S.Jankovica i njeni stratezi ili bilo kog drugo kandidata je nesto sasvim drugo. Po meni to je gotova prica. Svesno kreiranje javnog menja – ili sto bi narod rekao “teranje vode na svoju vodenicu” se nastavlja. Ja mislim da DJB ne bi trebalo mnogo da ulazi u rasprave. Jasno je iskazan stav pre izbora. Jasno treba dati stav sada – mislim i da je dat “ustati, otresti, prasinu”, izanalizirati situaciju (po mogucnosti bez predrasuda) i napraviti plan za dalje. Posla ima. Ko je spreman da se ukljuci neka to uradi. Pozdrav svima od simpatizera, kontrolora, osnivaca, glasaca ali ne i clana DJB

  • Aco, previše je očigledno da nas je Saša Janković svojim solo nastupom skroz upropastio. Pre svega mislim na građane Srbije koji će sad zbog Jankovića da gledaju Vučića kao predsednika još 5 godina. DJB je još pre par meseci rekao da Vučić pobeđuje u prvom krugu ako se opozicija ne ujedini i kao što vidimo, bio je u pravu. Očigledno je nekima lična korist bila ispred opšteg interesa.

 • Šta je tu je.Izgubljena bitka ne znači i izgubljen rat. Idemo dalje, moj jedini utisak je da bi trebalo više pažnje obratiti na tzv. bazu. Idu gradski izbori i samo akcijama na lokalu, uz podršku iz centrale, mogu se postići veliki rezultati.

 • Prvo i osnovno što se mora uraditi, po mom mišljenju, je razbijanje medijskog mraka. Program pokreta DJB je toliko dobar i prihvatljiv jer suštinski rešava problem društva i jedne moderne države u kakvu treba Srbija da se pretvori ali kako da dopre do svakog građanina ove zemlje. OK društvene mreže mogu dosta tome doprineti ali kako dopreti do svakog penzionera koji su zatrovani Vučićevim televizijama ili onih manje obrazovanijih ljudi kojih je najviše i koji su i glavna Vučićeva glasačka mašinerija , kojom tako lepo manipuliše preko medija. To je ključno pitanje kojim se DJB mora najozbiljnije pozabaviti u narednom periodu. A što se samog rezultata DJB na izborima tiče on je rezultat prethodno izrečenog. Uklanjanjem medijskog mraka sve će biti drugačije. Ja duboko verujem u to.

 • Po meni ne treba se puno gubiti vreme na apstinente.To su specificni ljudi bez ljubavi i prijatelja i svaki za sebe misli da bi izlazak za njega bio ispod svake casti.Apstinenti su najveci egoisti a danas da umre sutra niko ne bi ni znao niti bi kome nedostajao( osim roditeljima ako ih ima).Od 100 takvih mozda bi uz veliku muku jedva 5 izaslo ali bi se do tada mnogo vremena izgubilo.To je kao da trgovac uporno hoce da nekom proda televizor a ovaj ih ima 5 po kuci cak i supi i jednostavno mu ne treba koliko got se trgovac trudio.Znaci ili mu mora ponuditi drugu robu koja mu je potrebna ili traziti drugu musteriju.Tako i ovde treba se koncentrisati na ove sto vec izlaze i te glasove preusmeriti ka sebi a drugi neka gube vreme sa apstinentima koji su sigurni glasaci kao sneg u Julu.

 • Za mene, kao glasaca DJB, nije postojala opcija na ovim izborima.
  Mislim da je DJB izabrao najmanje losu opciju koja nije imala previse sanse.
  Poraz koji se desio je poraz gradjanske opcije i civilnog drustva, tako da mislim da ne biste trebali svaljivati breme poraza na svoja ledja.
  Dokaz mog izbora da ne glasam je proglasavanje drugih kandidata za pobednike, bez bilo kakvog jasnog opsteg interesa.

 • Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, u Srbiji je živelo 7.120.666 stanovnika. Od 2002. Do 2011. godine broj stanovnika se SMANJIO za 377.335 (podatak iz istog popisa). Za period od 2011, do 2017. godine nastavljen je isti trend tako da je očekivani broj stanovnika u ovoj godini oko 6.869.000 stanovnika.
  2016. godine u osnovnu školu upisano je 69.650 đaka. Za izračunavanje broja maloletnih lica (koji nemaju pravo glasa na izborima), možemo broj prvaka pomnožiti sa brojem 18. Ako broj maloletnika oduzmemo od ukupnog broja broja stanovnika dobićemo maksimalni broj birača koji BI TREBALO da bude upisan u birački spisak. Znači 6.869.000 – (18*69.650) = 5.615.300 birača.
  Na izbore za predsednika glasalo je oko 55% ili oko 3.670.000 birača (od ukupno upisanih 6.724.172 u zvanični birački spisak). Broj glasalih 3.670.000 u odnosu na maksimalno mogući broj birača 5.615.300 znači da je na ove izbore izašlo oko 65% MOGUĆIH BIRAČA. Iz ovoga se vidi da problem nije mala izlaznost. Iako ima više uzroka ove katastrofe koja je zadesila Srbiju, osnovni je medijska tiranija vladajuće mafije.

 • Nemamo sanse dok se ne skine medijski mrak. Sahranise nas i poslase u istoriju svi portali , cak pro zapadni opoziciono nastrojeni analiticari. Odgledao sam jedno 9-10 emisija posle izbora na raznim televizijama ( ne ukljucujem happy i pink) i niko ne racuna ozbiljno na DJB cak vas i ne pominju uopste ( Panovic , Pancic na N1 juce) . Molim vas da nama koji podrzavamo i podrzavacemo i dalje vas program kazete kako i sta dalje. Trebaju nam konkretni potezi. Svi proglasise SJ za novog lidera opozicije. Licno mislim da je on sjajan covek ali da nema tu sposobnost da postane uspesan politicar samim tim ni lider opozicije.Kako do 20% na sledecim parlamentarnim izborima? Jasni koraci molom, kao sto su jasne vasih 20 tacaka programa.

  • Jankovic nije sjajan covek!
   DS je vece zlo od SNS!
   DJB ima samo jednu sansu, a to je zestok obracun sa DS, i sve karte na sto. U suprotnom – razlaz, da se vise ne zaludjujemo. Ili cete da radite zajedno sa njima, da ih podrzite???Uhvatio sam sebe da ponovo gubim dragoceno vreme na politiku, a ponovo mi je tema isti taj DS i beogradska ”elita”, oni zbog kojih sam otisao u apstinente davnih dana. Nista nije licno, ali to je za mene najvece zlo u Srbiji i ponovo cu u apstinente ako ne otvorite karte i napadnete tu bandu. Ako nemate snage, resursa, ljudi, onda razlaz, da ne gubimo vreme, zivot ide, i da ne lazemo decu, nego da ih spremamo za emigraciju.

  • Sasvim tačno.
   Meni je urnebesno fantastična ignorisanje pokreta od strane ovih ljudi koji nisu ipak bilo ko. Mislim da je uzrok kombinacija, nekoliko ili svih od sledećih razloga:
   – odsustvo osećaja za politiku (Tek ovo zvuči urnebesno, znam, kad pričamo o ovim ljudima, prekaljenim analitičarima. Ali kakvu drugačiju dijagnozu dati za ljude koji namerno skrajnjavaju DJB. I ne kažu makar, jest,e nervira me Radule mnogo, i jesu naelektrisani prema medijima, ali jedini su borbu protiv partokratije ozbiljno shvatili i dosledni su tome, u uporno udaraju tu glavnu neuralgičnu tačku. Treba na njih ozbiljno računati. Ja mogu da objasnim isključivo odsustvom talenta da prepoznaš šta je važno. Ti analitičari često se drže svojih omiljenih kul uloga i fiks ideja, i govore tim “ozbiljnim” tonom ali su samoljubiviji nego što se misli, i daleko od toga da uvek samokritično preispituju sopstvene pretpostavke. Tako im se stvore mrtvi uglovi, koji se još i šire kad ubace emocije.)
   – lične antipatije prema za nežne nam analitičare previše bez dlake na jeziku Radulovića i sami pokret,
   – lični interesi
   – elitizam, stari dobri.

  • Sta i kako dalje,to zavisi od Sase Radulovica. Nizak procenat glasaca je za clanove i pristalice bio sok. Kako i Zasto ? Presaednicki izbori su se odrzali kalendarski u redovnom roku i to je bio jedini termin za rusenje Sase Radulovica i pokret DJB-lo.
   Svojm aktivnostima u parlamentu Srbije pokret nije ispoljio rezimsku kooperativnost vec suprotno, pokazao se kao anti rezimski element delovao je operativno. Javni istupi pokreta nezasovoljstvom stanja u drzavi ,pokretanjem afera ,direkrim imenovanjem drzavnih funkcionera i sistema koji je odgovoran za BEDU naroda ugrozio je interes lagodnog parazitskog zivota 250 parlamentarnih porodica. Nadolazeci predsednicki izbori su bili jedini termin za njhovo pregrupisavanje i organizovanje opzicije (JANKOVIC-JEREMIC) sa jedinim ciljem,rusenje Sase Radulovica I razbijanje pokreta. Predlog Radulovica opziciji za jednim predsednickim kandidatom je bio jedini nacin za raskrinkavanje zavere u kojoj je ucestvovala ogromna vecina parlamwntarnih stranaka. Za sada im je uspelo,dalje zavisi od nas

 • Od prosle godine DJB prica da se SNS raspada. Dosao je kraj, samo sto nije. Medjutim SNS i koalicija oko njega nikada sloznija i jaca. Cak su i Karica doveli da “pojaca” tajkune oko njih. A DJB ? DJB ni nakon godinu dana ne osniva male odbore, sve je neka prica samo sto nije, organizujte se sami. Ako se zalazemo za sistem ne moze se ocekivati da se organizujemo sami. Jednolicnim ponavljanjem i napadanjem kao i zalopojkama nije po zakonu nista niste postigli. Dajte da se uradi nesto konkretno. Dobili ste podrsku ljudi jer ste pricali o promeni sistema i uvodjenju reda. U medjuvremenu ste samo trosili vreme na prepucavanje sa parazitima. Sta je DJB za ovih godinu dana konkretno uradio? Da se vidi i da se kaze ovo je DJB uradio. Organizovao je ljude, pa su ocistili parkic i sada tu mogu deca da se igraju. Kada promenimo ljude, tada ce i sistem biti lakse promeniti. Okrenite igru, u svoju korist, jer sve vreme pratite igru koja samo drugima odgovara i pratite njihova pravila. Ovo je moje skromno misljenje.

  • Dušan Pavlović analizirao:
   (1) Izlaznost na ovim izborima je niža u odnosu na april 2016. godinu za dva procentna poena. Bila je 56%, a sada je 54,6%
   (2) Koalicija koja je podržala Aleksandar Vučića dobila je prošle godine 2,38 m, a sada 2 m glasova. Podrška je pala za skoro 300.000 gls..
   (3) Stranke opozicije su 2016. g. dobile oko 900.000 glasova, dok su sada opozicioni kandidati dobili 1,36 mil. glasova.
   (4) Drugim rečima, u izlaznosti su podbacili Vučićevi glasači. Ali ne dovoljno. Opozicija je uspela da animira, ali opet — ne dovoljno.

   Dakle, nije tačno da je SNS nikad jača. Roviti su. I raspali bi se da su izgubili ove izbore. Ta prelomna tačka bi gurnula sve nizbrdo. Do toga nije došlo. Ne dajmo se zavarati da to znači da je SNS nikad jači.

 • Sa zadovoljstvom sam učestvovala u ovoj kampanji, nije mi zao ne jednog potrošenog minuta, sekunde. Samo ljudi koji zaista veruju mogu da imaju onu energiju koju su imali volonteri, aktivisti, simpatizeri i članovi DJB-a tokom ove kampanje. Rezultat je takav kakav je, svima je jasno zašto, ali je bolje sto ste jos jednom to predočili kako ne bi bilo nejasnoća ili pakovanja priča koje nemaju veze sa istinom. Nastavljam da Vas podržavam, jer sam sigurna da ste jedina opcija koja može da uredi Srbiju. Uspećemo kad tad jer će ljudi shvatiti ono sto sam ja i ljudi oko mene i Vas shvatili 2014. godine. I kao što ste rekli: Mi ne odustajemo.

 • DJB je pretrpeo tezak udarac. Strasan. Ja nisam ovaj put glasala. To pravo mi je na zalost ovaj put bilo uskraceno. DJB ne sme da odustane ali mora nesto da promeni. Program sjajan, ljudi sjajni a glasaci a i sami clanovi odlaze. Znak za uzubunu!
  Sta mora DJB da uradi – moje vidjenje:

  1. Sasa mora jedno vreme (privremeno, ne bih zelela da se u skorije vreme ne vrati na celo)da ode sa cela pokreta. Ne zato sto nije dobar. On je najbolji, nemam apsolutno dilemu da nesto pogresno radi. Ali jednostavno, zbog njega, zbog pokreta mora malo u pozadini da bude i da radi isto vredno i predano kao do sada.
  2. Na njegovo mesto postaviti Miroslavu ili Tatjanu.
  3. Mnogo odbora se zali na Jasminu. Ne znam sta je u pitanju. Koliko sam ja mogla da procenim, smeta im nacin komunikacije. To se ipak mora malo bolje ispitati.
  4. Nacin obracanja javnosti, a ujedno i vasim glasacima je jako nadmen. Videcete, cuce se, morate da nam verujete ili blok. To mora da se promeni! U nekim situacijama ljudi vide neiskrenost u svemu tome. Kao da nestaje ta transparentnost. Razumem da ne treba protivnicima dati sve na tanjiru, ali mora da postoji mera.
  5. Bez javnih licnosti koje bi stale uz vas nema rezultata. Na zalost tako je. Imali ste priliku: Koraks, Predrag Markovic, Teodorovic(on mi nikad nije bio ni najmanje simpatican) pa pridobili ste i Olju Beckovic u jednom trenutku ali svi su nestali. Jos jedan znak da nesto ne stima. Znam sta cete reci, ali morate biti malo lukaviji igraci.
  6. Ako je ikako moguce vratiti neke ljude koji su pokret zbog ovih stvari a ne zbog programa napustili pokret.
  7. Ljudi su glasali za Vas, bilo je tu dobre energije sad ste na samom pocetku. Treba ponovo sve to vratiti. Uz sve napade od strane, hm…hm…hm ne znam kako bi to nazvala ali je ocigledan napad od strane DB-ovaca. Kad sam videla sta se desava setila sam se Danice Draskovic koja je nakon poraza uvek imala zelju da dodje na celo DB jer je znala kako je, i od strane koga taj pokret unisten. Ista prica.

  8. Vi vodite postene bitke sa azdajama i krokodima. Potreban Vam je mnogo bolji marketing. Mnogo dobra marketinska agencija koja se bavi politickim marketingom. Potrebano vam je par novinara na Vasoj strani. Ovaj deo, zapravo cela tacka 8. mi se ne svidja ali morate shvatiti da bez toga NE MOZE! Niko od ostalih ne igra posteno. DS ima infrastrukturu, Jankovic DB. Pa nemojte reci da su ove proteste organizovala deca. Znamo mi kako i sta se desavalo 2000 god. Bili prisutni. Pitajte Jankovica je li bio na protestima 90-tih. E vidite oni koji ga sad guraju su bili njegovi prijatelji u to vreme. Koliko smo se protiv njih borili. Zar opet oni da dodju!

  9. Ne odustajte, molim Vas, zbog nas, zbog Vas, zbog boljeg zivota u Srbiji, zbog nase dece.

  Pozdrav

  • Ni ja nisam glasala…Regularno promenila boraviste, dobila resenje, jos 2 puta isla u opstinu kako bih proverila jesam li upisana.. Na online upitu u jedinstveni biracki spisak je upisano da glasam na novom birackom mestu….Na kraju se ispostavilo na dan glasanja da sam IZBRISANA iz birackog spiska u mestu prebivalista, ali NISAM UPISANA u biracki spisak u mestu boravista (Beograd, Zvezdara). Ne znam sta sam jos trebala da uradim da bih bila upisana…I tako mnogo njih. Mnogo mladih 96′,97′,98′,99′ nije upisano, morali smo da ih vracamo sa birackog mesta… dok preminulih, nepostojecih koliko hocete…

 • Ракао бих да апстиненте можемо поделити на оне који никад неће изаћи, оне које треба подстаћи (младе) и рурално – необрезовани део публике. Осим суштине која је кроз програм неспорна, јако је важно променити начин на који се то комуницирамо, језик мора да постане разумљив и за мање образоване. Добар пример је (био) Обама.

 • Nama trebaju protesti svaki dan, imamo celo proleće, leto i jesen pa i zimu ako treba.. Bez obzira na rezultate izbora mora se skinuti medijski mrak i veličanje vučića u njima i blaćenje opozicije. Ovo nije demokratija. Mi već 27 godina nemamo demokratiju. Moramo prekinuti despotski način vladanja onih koji pobede na izborima. To je uspostavio Milošević i to su svi posle njega radili, vučić je najekstremniji oblik tog nakaradnog sistema. Moramo se izboriti za pravnu državu, slobodu medija i institucija. Sve ostalo je uzalud. Demokratija nije izaći svakih 5 godina na izbore za predsednika ili 4 godine za parlamentarne i lokalne izbore ili svake godine na vanredne izbore. Demokratija je svakodnevna borba i protesti kad god se desi nešto nedemokratski protivpravno. Predugo smo ćutali na vučićevu despotiju. Čim je ukinuo utisak nedelje morali smo da branimo tada protestima. Posle toga vučić je polako ukidao državu. Da bi sad bio praktično sve i predsednik i premijer i ministar svega i svačega.

 • Ja se nadam da smo naučili da ne može DJB sam da gura opšti interes kada svi ostali rade isključivo za sebe. Ne nudite win – win dogovore, oni su za biznis, politika je mesto gde je win – lose jedino što ljude interesuje. Ne interesuje ih da svima bude dobro, interesuje ih da njihovoj političkoj opciji bude dobro a vašu da sahrane. To i vi usvojite i buduće strategije oblikujte u interesu svoje stranke. Da biste uopšte dobili priliku da uradite nešto u opštem interesu prva i osnovna stvar je da radite u interesu svoje stranke. Glasove nažalost ne donosi altruizam. Hajde sada lepo da imamo skupštinu i da do tada napravite plan kako da DJB poraste i privuče glasače do sledećih izbora. I molim vas da se fokusirate isključivo na sebe i šta vi da radite (mi da radimo), kritikovanje toga šta rade drugi i zašto je to loše za Srbiju ne treba da bude nešto na šta će se trošiti vreme i reči, i može samo da škodi DJB-u.

 • Dragi Saša,
  samo je jedan čovek do sad radio obilazak gradova van predizborne kampanje. Sretao se s ljudima i tražio podršku i pomoć za svoj program. Ta kampanja se zvala “Srbija na dobrom putu”. I ljudi su mu verovali i voleli ga.
  Vi ste to sad uradili u predizbornoj kampanji.
  Treba svakog čoveka pogledati u oči.
  Ali kampanja je bila kratka.
  Treba to sad, odmah DANAS raditi iznova – svaki grad, svaki birač!
  Pa ako ima 300 dana do novih izbora, a sto gradova, treba obići svaki po 3 puta. Treba pogledati u oči što više ljudi.
  Tehnologija 21. veka u Srbiji ne pali za neophodnu većinu, zbog starijih sugrađana koji su najverniji birači.
  Bilborde psuju jer je neko njihove pare bacio na to. Televizija nam je blokirana. Mladi su na društvenim mrežama, ali očigledno nisu toliko pouzdani.
  Verujte, jedino ovako do sledećih izbora da bismo mogli da pobedimo. Jedino tako Vučiću može da se zada pravi udarac. Ljudi će više verovati čoveku ispred sebe koji sme da ih pogleda u oči, nego ovom koji im iskače sa TVa.
  Nadam se da će neko ovo pročitati i ozbiljno razmisliti.

 • Drugi dan posle izbora ,SOCIJALNO stanje gradjana u SRBIJI isto kao i pre 50 godina,nije se pomerilo ni za milimetar na bolje.
  Prateci kako izbore analizira dnevna stampa,radio i televizija ,u svim komentarima analiticara je tvrdnja da su izbori bili regularni da je bilo malih,sitnih nepravilnosti ,da je ipak izrazena volja naroda dajuci time podrsku politici Aleksandra Vucica i bla bla.
  Paznju mi je privukla konstatacija nekih analiticara da rezim kupuje glasove,da je i u toku samog izbornog dana u samoj blizini
  izbornih mesta bio parkiran auto kome su prilazili gradjani i uzimali novac i instrukciju za koga glasati. Ali nikako da ti analiticari objasne kako to rezim kupuje glasove i koliko taj glas kosta. To sam primetio i na ovome sajtu. Niko da objasni kako to rade ,a pricaju o tome. Ja znam. Ali bi prvo hteo da cujem od Vas. To je vrlo vazna informacija za demontazu sisteema.

 • Ne samo da sam za DJB nego sam se uclanio u sred ove predizborne euforije i za propast na izborima krivim SJ-a.
  Moj feedback a propo nastupa DJB u javnosti generalno:

  Ponekad celnici DJB zvuce kao drze predavanje i ljude uce necemu. Reakcija je “sta ti meni solis pamet” i uglavnom izaziva suprotan efekat. Ljudi ne zele da ih neko uci pameti nego da formulise ono sto bas oni misle, da to javno kaze i da se njihov glas cuje kroz vas.

  Meni licno je Jasmina razumljiva i slazem se s njom. Ali na tviteru se ponekad upeca na provokacije. Na primer odgovara ljudima sa “a?” itd. Ne znam kako komunicira uzivo. Na Tviteru ume da deluje previse osetljivo i impulsivno, a to se interpretira negativno.

  Samo par pogresno odabranih reci moze vratiti kao bumerang. Na primer “imamo i sargarepu, ali i ono drugo (stap)”. To iritira ljude, zuvci ucenjivacki i prirodan impuls na takav recnik je da se tera inat (ljudi ce se staviti na suprotnu stranu). Za podrsku nije najvaznija istina (delom jeste naravno), ali neuporedivo je bitnije kako zuvicte. Svaka rec mora da se izmeri.

  Recnik “mora ovo, mora ono” ne prolazi. Prirodan impuls je “sta ti meni mora, ne moram ja nista”. Takav recnik se tolerise samo ako dolazi od ljudi koji imaju moc i vlast.

  Svaki koncept koji je nemoguce objasniti u jednoj prostoj recenici – nece biti shvacen u javnosti. Ili jos gore, bice pogresno shvacen. Prica kako je 1 kandidat bolji od 2 ali je 3 bolje od 2 je istinita – ali nazalost zbunjujuca. Nemoguce ju je jednostavno objasniti. Ljudi teraju inat onom sto ne mogu lako (!) da razumeju. Cinite da se (neki) ljudi osecaju glupi na taj nacin.

  Vucic je isao na ozbiljne obuke o tome kako da se ponasa u javnosti. Boja glasa, gestikulacija, ritam govora, jednostavan jezik (ali ne previse i providno jednostavan). “Laki” zakljucci u jednom koraku (bez obzira na logiku). Sve se to uci. Sasa Jankovic ima prirodno oko 70% tog skila. Moguce ih je sve prestici ko ima pameti da analizira, gleda sopstvene snimke i da nauci.

  Imam utisak da top-level rukovodstvo DJB-a nisu dovoljno radoznali da cuju sta kriticari imaju da im kazu. Ljudi jako tesko formulisu razmisljanja i ono sto izadje iz usta je samo stav, ali ne i kako i zasto smo dosli do njega. To sam pokusao da formulisem ovde.

  Za dobijanje glasova i podrske, nastup je vazniji od svega ostalog. Nazalost, ali tako je.

  p.s.
  Nemojte upasti u zamku da nadjete jednu stvar u ovom tekstu koja nije 100% tacna ili je upitna, i da ponistite sve napisano.

  • @A,

   Ваш коментар је један од најмудријих и најтачнијих које сам овде имала част да прочитам. Слажем се у потпуности.
   Покрет има тај неки арогантно надмени приступ, који је више него евидентан и крот одговоре, које овде пласира – кратко, штуро, незаинтересовано, као преко “оне” ствари, често врло подсмешљиво и иритантно.
   Све то скупа реззлтира одбојношћу и презиром код народа, незадовољством и потпуно супротним ефектом, од оног коме се, ваљда, тежи – повећање броја гласача Покрета.
   Не треба у народу будити инат, осећај мање вредности, односно слабије памети.
   Треба комуницирати на пријатељски и љубазан начин.

   Елем, не слажем се нимало са људима који сматрају да Саша Радуловић треба да поднесе оставку. Мислим управо супрптно! Саша Радуловић је најсветлија тачка Покрета. Он је највредније и најпрепознатљивије чиме се Покрет може похвалити. Он је лична карта Покрета.
   Не мислим да се евентуална лична одговорност сноси повлачањем и бегом. То је линија мањег отпора, пут којим се чешће иде.
   Треба, напротив, како је и Саша казао, устати, отрести прашину и кренути даље, а не остати да се лежи у прашини и да се у истој још дубље уваља, како се више не би видео!
   Саша Радуловић треба да најснажније сада повуче кола напред, једино што је потребно је коренита промена приступа, како у стилу одношења чланова Покрета према народу, тако и у раду на терену са народом.

 • Izašao na glasanje, glasač DJB-a od početka. Za razliku od prošlih puta, ovaj put sam glasao protiv ličnih principa (za DJB naravno) . Lično sam bio za to da se izbori bojkotuju, jer u ovakvim nefer uslovima, nema šta da se traži. Pritom, postoji veliki problem sa grabljenjem građanske Srbije koja jede samu sebe od strane mnogih stranaka. Da skratim priču: ne može se bečkom školom u blatu. Mene je privukla ideja pravičnosti kod DJB, ali.. mora pragmatičnije. Šutanovac je uspeo sa svojim taktikama da uzdrma pokret. Narod se “primio” na vajb podrške glumaca i akademika, krali se slogani.. Za to se mora boriti do poslednjeg. DJB je sjajna priča i za najrazvijenije države sveta.. Ali ovo je Srbija.. Ovde su pravila igre drugačija. Pragmatičnije na terenu.

 • Simpatizer sam DBJ. Nisam sada glasala za Sašu jer ga ne vidim na čelu države kao predsednika. Čuvam glas za parlamentarne i nadam se da bi bio dobar premijer.
  Čitam ove dopise od raznih simpatizera i uviđam koliko bi DBJ-ovci trebali da budu srećni što imaju ovakve ljude koji im ovako iskreno pišu i dele savete. Nemojte ih izneveriti. Sa mnogim predlozima se slažem. I moj je takođe utisak da ste često arogantni i da ne umete najbolje da komunicirate sa publikom. Poradite na tome za dobrobit stranke.
  Sada ćete dobiti i lepu kintu obzirom da ste prešli 1%. Gledajte da je utrošite pametno. (Nastavite sa karavanom na primer). Okrenite se malim ljudima, seljacima, preduzetnicima i privrednicima. Formirajte stručne timove za svaku granu privrede, za svako ministarstvo. Tako tematski i zakazujte sastanke i organizujte tribine po gradovima širom Srbije. Osluškujte šta narod i oni koji se razumeju u određene stvari imaju da kažu. Napravite konkretne predloge za mere koje biste preduzeli kada bi ste dobili da vodite određena ministarstva. Nemojte se baviti samo “promenom sistema” – ljudi hoće konkretne stvari da čuju.
  Nemojte sad stati.
  Svako dobro želim.

 • Ne spavaju samo MEDIJI, vec i ceo PRAVNI FAKULTET i silni doktori PRAVA!!!!!! Rec nisu rekli o bezakonju…………a kada nam zubar pogresno leci zub, svi mislimo da je zasluzio smrtnu kaznu :)))))))

 • Na ovim izborima.nisam glasao,za vas Sasa iz jednog jedinog razloga jer vas vidim kao,premijera ove napacene drzave,ali moracete i da izadjete iz bg, ako mislimo da.pobedimo ovaj kancer sns na parlamentarnim izborima. Nece to ici bez odbora po manjim opstinama .