Ауторски текст Јужна Србија Политика

Доста је било заступа жене Бујановца

Пре неколико недеља сам, на позив групе волонтерки из Бујановца под називом “Хероине”, био у посети том градићу на југу Србије. 

Бујановац се налази на око двадесетак километара јужно од Врања. У свом језгру има двадесетак хиљада становника и нешто више од тога у руралним подручјима. Доминантно је мултинационална средина – у Бујановцу живе Срби, Албанци и Роми.

Центар је јако лепо сређен, са мноштвом кафића, Америчким кутком, као и Канцеларијом државног заштитиника грађана.

“Хероине” су ме упознале са поражавајућим статистичким подацима, који говоре да бујановачка општина званично има скоро 6.000 незапослених и да стопа незапослености премашује 27 процената. Споменуле су и да је велики проблем масован одлазак из Бујановца у друге градове Србије, али и иностранство.

Једино што сам могао да констатујем у вези са тиме је да су проблеми Бујановца заправо исти као и целе Србије – незапосленост је скоро свуда забрињавајуће висока, а исељавање нешто по чему смо неславно високо котирани на светском нивоу.

“Хероине” су предложиле нека решења за која сматрају да би помогла оздрављењу земље. Нека од њих су смањење пореза на рад и поједностављење административиних процедура. Интересантно је било да је већи део њихових предлога као ископиран из програма “Доста је било”, иако оне заправо и нису толико упознате са радом наше организације.

Ја сам им детаљно представио активности посланичке групе ДЈБ у парламенту, као и сам програм.

Такође, и Бујановчани су приметили да Маја Гојковић упорно избегава заседања последњег четвртка у месецу, када чланови Владе треба да одговарају на питања посланика, те су организовали скупљање потписа у вези са тим. На њихову молбу, потписао сам захтев председници Скупштине Србије Маји Гојковић, којим у име грађана Бујановца, тражим заказивање термина за постављање питања члановима републичке Владе.

На крају, мислим да сам нашим двочасовним разговором успео да грађанима Бујановца приближим рад Скупштине, активности ДЈБ, као и да предложим потенцијалне моделе њиховог ангажовања у нашем раду.

Драго ми је што сам био гост Бујановчана и надам се да ће бити још прилика за дружење у другим градовима на југу Србије.

Милош Бошковић
народни посланик
члан покрета „Доста је било“, Ниш

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Jedino ovako treba raditi,na terenu,medju narodom,na citavoj teritoriji Srbije.Upoznati gradjane sa DJB,omasoviti stranku jer su drustvene mreze slabog dometa.Cim prodju odmori nastaviti sa tribinama,akcijama na otvorenom.Cestitam Boskovicu,sakupio si 100 glasova sigurno,i to na tvrdom terenu!