Војводина Саобраћај Саопштењe

Пропадање коловоза у Кикинди

Иако је грађевинска сезона у јеку, можемо приметити да се у Кикинди о трошку града не обављају никакви радови, што би сваке године требало да буде један од основних послова градске власти.
Август измиче, а још увек нема крпљења ударних рупа, као ни значајнијих асфалтирања путева и тротоара, изградње канализације која је преко потребна у појединим деловима града, али и у селима. Осим тога, нема ни други пут најављене реконструкције градске пијаце, за шта су овогодишњим буџетом града издвојена средства, затим обећаних мостова на Старом језеру, а нема ни фоајеа Народног позоришта.

У прометним улицама, али и мање прометним појављују се огромне рупе на путевима, а ни тротоари нису у бољем стању. Једна од критичних деоница је веома прометна Змај Јовина улица која није ни адекватно осветљена.

 

Угао К.Петра I и Карађорђеве

Доскора су пешаци, најчешће они најмлађи, готово свакодневно прескакали огромну рупу у тротоару испред вртића „Плави чуперак“, која је тек након неколико месеци и критике грађана преко друштвених мрежа најзад санирана. Такође, тзв. лежећи полицајци су испред многих школа и вртића већ дуже време су уништени па се дешава да несавесни возачи само пројуре поред ових препрека, не обраћајући пажњу на то да ли на путу може да се појави неко дете, а нова школска година почиње за мање од месец дана.

Браће Лаковић

Како можемо видети у буџету града за ову годину, планирано је близу сто три милиона динара за одржавање саобраћајне инфраструктуре, и то, како је наведено, за санацију деонице од свега два километра. Осим тога, занимљив је податак у буџету града и да је за изградњу нула км нових путева планирано пет и по милиона динара(?)!!!

 

Бранка Радичевића

Одговорна власт се не понаша овако, не гради бесмислене фонтане по граду, која узгред већ неко време не функционише, нити гради ругла од чесми, попут оне на градској пијаци где тече непречишћена вода. Апелујемо да се, ако нису, потхитно издвоје средства и среде путеви и тротоари у граду и селима општине, како бисмо избегли евентуалне трагедије.

Браће Југовић

Постављамо питање челницима власти у Кикинди, који конкретно радови су планирани, када ће они почети и где ће завршити ових 5 и по милиона динара опредељених за изградњу нула км нових саобраћајница. Подсећамо локалну власт да њен задатак да сваке године обезбеди и наменски утроши средства за грађевинске радове од којих корист имају сви суграђани, нарочито када су у питању путеви и тротоари.

Испред вртића “Бамби”

Упозоравамо да ће, уколико само једне године прескочимо обављање овог посла, већ катастрофални путеви бити изузетно опасни до следеће грађевинске сезоне. Одговорни у градској власти морали би знати да оваквим несавесним понашањем доприносе значајаном броју саобраћајних незгода са најтежим последицама.

Недостаје лежећи полицајац испред школе “Јован Поповић”

Одбор Доста је било
Кикинда

Ознаке