Vojvodina Saobraćaj Saopštenje

Propadanje kolovoza u Kikindi

Iako je građevinska sezona u jeku, možemo primetiti da se u Kikindi o trošku grada ne obavljaju nikakvi radovi, što bi svake godine trebalo da bude jedan od osnovnih poslova gradske vlasti.
Avgust izmiče, a još uvek nema krpljenja udarnih rupa, kao ni značajnijih asfaltiranja puteva i trotoara, izgradnje kanalizacije koja je preko potrebna u pojedinim delovima grada, ali i u selima. Osim toga, nema ni drugi put najavljene rekonstrukcije gradske pijace, za šta su ovogodišnjim budžetom grada izdvojena sredstva, zatim obećanih mostova na Starom jezeru, a nema ni foajea Narodnog pozorišta.

U prometnim ulicama, ali i manje prometnim pojavljuju se ogromne rupe na putevima, a ni trotoari nisu u boljem stanju. Jedna od kritičnih deonica je veoma prometna Zmaj Jovina ulica koja nije ni adekvatno osvetljena.

 

Ugao K.Petra I i Karađorđeve

Doskora su pešaci, najčešće oni najmlađi, gotovo svakodnevno preskakali ogromnu rupu u trotoaru ispred vrtića „Plavi čuperak“, koja je tek nakon nekoliko meseci i kritike građana preko društvenih mreža najzad sanirana. Takođe, tzv. ležeći policajci su ispred mnogih škola i vrtića već duže vreme su uništeni pa se dešava da nesavesni vozači samo projure pored ovih prepreka, ne obraćajući pažnju na to da li na putu može da se pojavi neko dete, a nova školska godina počinje za manje od mesec dana.

Braće Laković

Kako možemo videti u budžetu grada za ovu godinu, planirano je blizu sto tri miliona dinara za održavanje saobraćajne infrastrukture, i to, kako je navedeno, za sanaciju deonice od svega dva kilometra. Osim toga, zanimljiv je podatak u budžetu grada i da je za izgradnju nula km novih puteva planirano pet i po miliona dinara(?)!!!

 

Branka Radičevića

Odgovorna vlast se ne ponaša ovako, ne gradi besmislene fontane po gradu, koja uzgred već neko vreme ne funkcioniše, niti gradi rugla od česmi, poput one na gradskoj pijaci gde teče neprečišćena voda. Apelujemo da se, ako nisu, pothitno izdvoje sredstva i srede putevi i trotoari u gradu i selima opštine, kako bismo izbegli eventualne tragedije.

Braće Jugović

Postavljamo pitanje čelnicima vlasti u Kikindi, koji konkretno radovi su planirani, kada će oni početi i gde će završiti ovih 5 i po miliona dinara opredeljenih za izgradnju nula km novih saobraćajnica. Podsećamo lokalnu vlast da njen zadatak da svake godine obezbedi i namenski utroši sredstva za građevinske radove od kojih korist imaju svi sugrađani, naročito kada su u pitanju putevi i trotoari.

Ispred vrtića “Bambi”

Upozoravamo da će, ukoliko samo jedne godine preskočimo obavljanje ovog posla, već katastrofalni putevi biti izuzetno opasni do sledeće građevinske sezone. Odgovorni u gradskoj vlasti morali bi znati da ovakvim nesavesnim ponašanjem doprinose značajanom broju saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Nedostaje ležeći policajac ispred škole “Jovan Popović”

Odbor Dosta je bilo
Kikinda

Oznake

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar