Медији Правосуђе Саопштењe

Саша Радуловић тужио Студио Б

Председник Доста је било Саша Радуловић поднео je тужбу за накнаду нематеријалне штете против телевизије “Студио Б” и Иване Вучићевић, одговорног уредника због емитовања низа неистина о његовом личном и професионалном животу у емисији “Истраживач”.

Eмисија је приказана у три дела уочи кампање за председничке изборе априла 2017. године.

Начин на који су поменуте емисије креиране, као и изречене директне увреде на рачун Радуловића и његове супруге, јасно показује да је намера аутора и емитера спорних емисија била да дискредитују Сашу Радуловића уочи председничких избора.

Овим емисијама Студио Б је стао ред најгорих пропагандно-таблоидних медија који служе за дискредитацију политичких противника Александра Вучића.

У све три емисије пласиране су полуинформације, замењивале су се тезе, реченице су се извлачиле из контекста, сугестивним питањима саговорници усмеравали ка приказивању Радуловића у што лошијем светлу. Кроз привид истраживачког новинарства је прикривен коначни циљ, а то је изношење неистина о личном и професионалном животу Радуловића.

Након изласка из Владе Србије и Министарства привреде, Саша Радуловић је постао мета најгорих увреда у таблодима Александра Вучића. Од његовог одласка из Министарства се не преза од измишљања афера и лажних оптужби, па се и у овом серијалу говорило о наводном неплаћеном порезу у Америци, као и о стечајним поступцима у разним предузећима којима им је Радуловић наводно нанео штету.  Грубим кршењем новинарске етике и Кодекса новинара, Студио Б је пласирао лажи, без уважавања информација, докумената и саопштења које су добили од прес службе Доста је било.   

Медији сносе огроман, ако не и највећи део одговорности због ситуације у друштву, у којој се, између осталих, и опозициони политичари извргавају медијском линчу, а лажним оптужбама им се чини огромна лична и политичка штета.

Доста је било позива новинаре и уреднике да се уразуме и почну да информишу објективно и тачно, да уважавају чињенице, а да не буду јефтине марионете неуспелог политичара чији се крај назире.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар