Београд Политика Саопштењe

Александар Шапић да раскине коалицију са Српском радикалном странком

Доста је било позива председника општине Нови Београд Александра Шапића да коначно раскине коалицију са Српском радикалном странком на тој општини, и да смени сина Војислава Шешеља са места члана градског Већа.

Син председника СРС, Никола Шешељ, члан је већа општине Нови Београд а три одборника радикала чине владајућу већину у општини,  па ово именовање Шешељевог сина личи на испуњење коалиционог договора и награду за подршку.

Јасно је да Шапић мора да се одужи радикалима кроз одређена постављења јер како иначе објаснити да Шапић више од годину и по дана одбија да одговори на захтев Доста је било и објави биографије чланова већа.

На страници општине Нови Београд само су побројана имена чланова већа – већника, али не и области за које су задужени. Зато имамо основа да сумњамо да набројани чланови нису стручни већ је њихов избор део партократског договора Шапића и радикала, односно намирење страначких апетита.  

Јавност треба да зна шта је то квалификовало сина Војислава Шешеља и остале чланове већа општине Нови Београд за обављање тих послова.

Као што је ДЈБ упозоравао пре градских избора 2016, Александар Шапић је, иако је обећавао супротно, био спреман да уђе у коалицију са било ким само да себи обезбеди већину и власт у Општини, што је на крају и учинио.

ДЈБ је пре избора тражио од Шапића да се јасно изјасни с ким је спреман да уђе у коалицују након избора. Шапић је одговорао да пре избора неће ни са ким, а да ће после избора – размислити. Овакав став јасно говори о Шапићевој спремности на политичку комбинаторику, што је постизборни улазак у коалицију са радикалима и потвдио.

Шапићева сарадња са радикалима јасан је показатељ да је реч о лажној опозицији и сигнал како би се Шапић понашао на предстојећим градским изборима. А Шапић је, подсећамо већ изјавио да може да сарађује са СНС  након избора.

Доста је било неће правити власт са Вучићевом СНС ни на једном нивоу, па ни са странкама које са СНС улазе у владајуће коалиције на неком нивоу и у јавним су или тајним коалицијама са Вучићевом странком. У свим таквим странкама видимо само продужене руке и икебане једног центра моћи. Вучић је центар корупције у Србији, а СПС и Шешељеви радикали су управо то: његове икебане.

Oпозициони гласачи у Београду чине већину. Једино што може угрозити победу у Београду је дефетизам, велика апстиненција и квазиопозиција која је спремна да са СНС-ом прави власт након избора у Београду. Због тога, опозициони гласачи би морали да воде рачуна о томе да не гласају за квазиопозиционе листе које су спремне за сарадњу са СНС-ом након избора. Ту спадају ЛДП и ДСС, који су већ у коалицији са СНС-ом на Врачару, али на жалост и Александар Шапић.

 

Доста је било

ОО Нови Београд

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ocigledno da neki “vojskovodja”rasporedjuje “vojnike”po strateski vaznim polozajima da se ne desi da upliva u prostor nezeljeni gost i raskrinka sve aktere igre koju igramo vec decenijama.”Vojnici” nose razne “uniforme” da ih stanovnistvo ne prepozna i ne dozivi kao neprijateljske [ sto oni i jesu] pa da se okrene protiv njih