Безбедност Саопштењe

Вучић као почео да поштује Устав – Лажни доктор нови координатор служби безбедности

Председник Србије Александар Вучић одлучио је да после три године почне да поштује закон и Устав Србије и напусти место шефа бироа за координацију рада служби безбедности.

Нема, међутим, разлога за задовољство јер је на то важну функцију која се стара о националној безбедности и координише службе безбедности, Вучић именовао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића.

Министар полиције Стефановић није био способан да реши случај Савамала, нити покушај атентата на Вучића у Јајинцима, а камоли да се сада брине о извршењу закључака Савета за националну безбедност.

Вређање грађана Србије се наставља: прво је на место директора БИА Вучић поставио Братислава Гашића, који у овој агенцији може само да лепи плочице. А сада за шефа бироа за координацију служби безбедности поставља плагијатора Стефановића, вероватно да стварно докторира пошто је актуелни докторат преписао.

Не само да је постављен Стефановић који нема стручне квалификације за ово место, већ је супротно закону постављен станачки функционер што представља даље учвршћивање Вучићеве партијске државе, злоупотребу безбедносних служби и унижавање институција из система националне безбедности.

Подсећамо да је Вучић, најпре као премијер, а онда и као председник Србије на месту шефа бироа за координацију служби безбедности, три године кршио Устав Србије и закон о основама система служби безбедности.

Наиме, премијер и председник Србије су чланови Савета за националну безбедност, док се секретар Савета који обавља и послове шефа бироа за кооридинацију рада служби стара о извршењу одлука Савета. Вучић је, дакле, три године био мултипликован на два Вучића која су седела у Савету.

Доста је било је константно упозоравао да Вучић крши Устав, не само јер је узурпирао функцију шефа бироа, већ и што одбија да да оставку на место шефа Српске напредне странке. По Уставу је функција председника државе и странке – неспојива.

Посланици Доста је било су више од 20 пута поставили питање бившем премијеру, а садашњем председнику, када ће поднети оставку на место председника СНС, али Вучић до данас није одговорио.

 

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар