Београд Најава

Успешно завршена ‘’ДЈБ школа јавних политика’’

Након шест недеља успешно је реализована ‘’ДЈБ школа јавних политика’’ током које се расправљало о конкретним проблемима и њиховим решењима на територији града или јединице локалне самоуправе. Причали смо о анализи буџета, пореској политици (на локалном нивоу), о анализи буџета и финансијских извештаја јавних и комуналних предузећа, локалним јавним политикама—комунална, урбана, социјална, политика јавних радова, као и о институционалном дизајну за питања из области здравствене, образовне, културне политике, те политике заштите човекове средине и спорта.

Школу је похађало више од 100 људи. Предавања су држали председник Доста је било Саша Радуловић, заменица председника ДЈБ Мирослава Миленовић, потпредседник Душан Павловић и професор Владимир Глигоров.

Душан Павловић који је и професор на ФПН, данас (петак 17.новембар) ће уручити дипломе полазницима који су испунили све задатке, након чега ће у просторијама ДЈБ-а уследити дружење на које су позвани сви чланови и симпатизери.

Школа је била  намењена свим члановима ДЈБ али и свим Београђанима који желе да се кандидују за одборнике и већнике у граду и градским општинама, који желе да учествују у процесу анализе, стварања и примене јавних политика које су у интересу Београђана.

Поред предавања и семинара, полазници су радили тест док је на крају курса свако имао задатак да напише свој предлог јавне политике, а радове је оцењивао професор Душан Павловић.

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар