Политика Саопштењe Странка ДЈБ

У току седница главног одбора Доста је било

У Београду се данас одржава седница Главног одбора странке Доста је било. Главна тема је припрема странке за прве унутарстраначке изборе који се одржавају крајем децембра на којима ДЈБ потврђује свој пун демократски капацитет.

Главни одбор разматра и припрему Београдског одбора ДЈБ за београдске изборе. Разматра се и готово потпуно игнорисање ДЈБ у медијима, узроци и разлози за то, као и одговори странке на све изазове отварања канала комуникације са грађанима.

Тема је и спољнополитичка ситуација, најновије јавно слање порука између председника државе и извршног потпредседника Атланског савета, стидљиви пробни балони по питању “размене” територија око Косова и Метохије, као и питања регионалне политике.

Главни одбор ДЈБ је највиши орган странке који утврђује политику странке између два заседања скупштине ДЈБ.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Svaka čast na ozbiljnosti. Sviđa mi se vaša tranzicija iz pokreta u stranku i istrajnost na tom putu. Ozbiljna stranka mora da ima mišljenje o svakoj temi i da ga gradi diskusijom i razmenom stavova članova. Dok karijeristi polikanti ne zaposednu stranku ona može jako puno uraditi. Naš narod nije navika na nešto ovako, razmenu ideja, volimo apsolutiste pa će biti teško uključiti vijuge većine birača koji glasaju emocijama a ne razumom.

    • Sve dok Ministarstvo za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu ne izvrsi upis u registar i ne izda resenje, DJB nije stranka. DJB nece moci ni izaci na izbore kao stranka sve dok se ne izvrsi upis u registar, jer RIK prihvata iskljucivo zvanicni dokument Republike Srbije, a ne tumacenja i objasnjenja.

    • Zorane, nisi skapirao. DJB se na izborima predstavlja onako kako pravno može, kao udruženje. Međutim, interno su organizovani kao stranka, po svim zakonskim odrednicama koje imaju stranke. Tako da jednog dana, kad dođe taj upis u registar, ne moraju ništa da menjaju jer su svoj deo već odradili. Znači, ako gledaš suštinski, oni i jesu stranka isto kao i svaka druga stranka. Formalno-pravno još nisu. Jedino što nas dvojica sad ovde možemo da se sporimo jeste da li je važnija suština ili forma. A vrlo rado bih to preskočio.

    • To je isto kao kada bi nesvrseni student medicine obukao beli mantil i nastupao kao lekar, a svoj postupak objasnjava sa “bicu ja jednog dana lekar” i da ga neko brani sa “sustinski on jeste lekar, ali formalno pravno jos nije”. Da li bi voleo da takav “lerkar” tebe leci, ja ne!?

    • Gluposti. I stranke i udruženja na isti način deluju politički. Razlika je samo u formi. Politička organizacija može doveka da bude u formi udruženja, uopšte ne mora da se registruje kao stranka.

    • Gde sam ja rekao da DJB mora biti stranke?
      Ja od pocetka iznosim da se DJB ne moze predstavljati kao stranka niti da kao stranka nastupi na izborima ako nije upisana u registar.

    • U procesu osnivanja stranke, postoji deo koji treba da odradi sama stranka i postoji deo koji treba da odradi država. DJB je odradio svoj deo i nema razloga bilo koga da čeka. Svoju internu odgranizaciju su kompletno uredili da odgovara Zakonu o strankama i dalje se tako ponašaju. Što se tiče izbora, ako se do tada ne izvrši upis u registar, nikakav problem, ide se kao udruženje.