Autorski tekst Istočna Srbija Finansije

Novogodišnje igrarije: sjaj i beda Zaječara

Posmatrajući budžet grada kao svoju ličnu kasicu prasicu  SNSovska vlast je mudro zaključila da Zaječarcima  nedostaje adekvatna novogodišnja rasveta u vidu kilometara svetlećih kablova, jednog 3D pingvina i jedne  3D figure eskimskog igla .

U Zaječaru svega ima , ali eto desilo se da Zaječarcima  nedostaju  baš ovi rekviziti  te je vlast  brzo iz budžeta izdvojila sredstva i javnom nabavkom obezbedila neophodno.

Kakva vlast ! Strašna vlast !

Javna nabavka je sprovedena , ugovor dodeljen.

Firma  DOO „Keep light“ iz Beograda dobila je Ugovor u iznosu 2.675.280. dinara.

Pomenuta firma je postala poznata po tome jer  više godina unazad  SNS vlast u Beogradu od nje obezbeđuje novogodišnje ukrase ,  a portal Pištaljka je za ovogodišnju  beogradsku nabavku  utvrdio da je reč o nameštenom tenderu , pošto je Grad  Beograd tražio da se kupe isključivo ukrasi grčkog proizvođača koje u Srbiji prodaje samo Kip Lajt.

https://pistaljka.rs/home/read/576

Po ugledu na Beograd i  vlast u Zaječaru je  odlučila da „ pomogne“ ovoj privatnoj firmi da prihoduje još koji milion . Naravno, preko leđa građana Zaječara ,odnosno od  naših para.

Dok svetle zaječarske ulice u novogodišnjoj noći ,vrti se vo na ražnju , peva bend na bini, možda će se  u zaječarskom porodilištu začuti plač bebe. Ona će doći na svet u uslovima nedostojnim vremena u kojem živimo , jer je partokratija godinama unazad urušavala grad ,institucije i ustanove baš kao što to radi i ove godine . Umesto da ulaže u prioritete vlast mora da na ovaj način hrani partijsku mašineriju.

Kažu da neke stvari upakovane i u zlatnu foliju ipak smrde. Tako i ova novogodišnja rasveta koncert i sve ostalo za šta će se potrošiti novac ,  vonjaju na  partiju  i partijske odluke i pokazuju kako se  partokratija međusobno pomaže i čini sve da zadrži svoje pozicije i vlast.

Raščanin Mirjana

Koordinatorka “Dosta je bilo”  Zaječar

Oznake

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Vlasnik Keep light – konobar iz TE Obilic je odlicno poznat gradjanima Beograda jer ih je ojadio za stotine obdanista, stotine autobusa, stotine bolnica i jos mnogo toga. Dosta je bilo PRANJA PARA i pljacke ekipe oko i u Keep light. Zato jasno i glasno kazemo da se gospodin Radovan privede na informativni (bez pratnje gospode sa Banjice). Ako se ovaj covek i njegovi saradnici sa Banjice momentalno ne nadju tamo gde treba, GRADJANI BEOGRADA ce so oglasiti i bice prinudjeni da se SAMI BRANE. Lee.

    • To se zlo iz Beograda presipalo i u provinciju . Gradonačelnik Zaječara se za tu funciju nagodio sa SNS-om pa nam je na leđa natovario SNS partijske prilepke da nam zajedno otimaju novac i finansiraju državnu mafiju. Ni građani Zaječara neće sedeti skrštenih ruku, iskreno verujem da ce im se oduzeti sve steceno na ovaj nacin,da ce provesti godine u zatvoru za sve prljave poslove kojima su se bavili i da se nikada više neće pojaviti u javnom i političkom životu.