VIDEO Београд Говор Догађај Политика

Време је да је коначно чује и наш глас, доста је било!

Погледајте представљање и говор Гордане Мирковић (39), графичке дизајнерке, заменице председника одбора Врачар и мајке двоје деце.

Већи део живота била сам аполитична. Из садашње перспективе увиђам колико је то било погрешно и данас не могу да разумем људе који су незаинтересовани за политичка дешавања – у оваквој земљи где политика задире у све поре живота.

У годинама након пада Милошевићевог режима, постало ми је јасно да су опозиција и власт само замениле улоге, ништа се суштински није променило. Један корумпирани систем, успостављан годинама уназад – опстајао је. Па ипак било је промена, укинуте су санкције, капитал је у ушао у земљу, нешто се покренуло… А онда, на сцену ступа садашња владајућа гарнитура. Тако неспособна И бахата, брже, јаче, боље – наставља систематско сиромашење народа.

Распродаје земљу и предузећа, уништава животни стандард грађана отимњем плате И пензија, разара институције. Војска, полиција, правосуђе, медији, постају таоци режима. Дошли смо до зида.

Очајнички нам је потребно успостављање здравог система, смена комплетне гарнитуре политичара која опстаје већ више од четврт века, нихово раскринкавање И коначно процесуирање.

У ситуацији када се јавио осећај безнадја, сличан ономе деведесетих, почела сам интензивно да се интересујем за политику јер сматрам да, у оваквом стању друштва, ми грађани немамо право на апатију И апстиненцију. Немамо право да одустанемо од
борбе за праведну И уређену државу.

Овде сам јер нисам професионални политичар. Када кажем професионални, мислим на оне без дана радног стажа који постају министри, премијери, председници… Политичко блато је њихово природно окружење и једино чиме су се у животу бавили.

За промену овог накарадног система, неопходни су људи који су остварени, неукаљани, самим тим независни. Људи који искрено желе и могу да раде за општи интерес грађана.

Ми смо далеко бројнији, али од политичара не можемо да дођемо до речи. Време је да се то промени и да се коначно чује и наш глас. Доста је било!

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Sve dobro radite (pratim vas od 2014. simpatizer sam i osnivač stranke, bio sam i na nedavnoj konferenciji u SC), ALI, bojim da u vezi sa izborima u Beogradu činite grešku zbog koje će te se simpatizerima, članovima i glasačima još jednom izvinjavati (a samo jedna greška u politici je nenadoknadivo mnogo). Sjajan program i izvanredni ljudi, ali u uslovima koje nažalost imamo, nisu garancija ni prelaska cenzusa, a kamo li značajnijeg uticaja na donošenje skupštinskih odluka.
    Šta nam nedostaje: jak kandidat DJB za gradonačelnika, koji bi odmah ušao u kampanju, bez obzira što izbori još nisu raspisani. Zašto jak kandidat: glasači (pa ni beogradski) ne čitaju programe, već još uvek (nažalost) stvar svode na personalno pitanje. Prema tome, jak i popularan kandidat DJB za gradonačelnika će u skupštinu uvesti veći broj odbornika, čime se maksimizira uticaj politike i programa DJB.
    Predlažem da DJB za kandidata za gradonačelnika istakne g-đu Milenović, a da ona biračima, kao glavnu tačku svog delovanja istakne i obeća razotkrivanje svih lopovluka koji su se od 2000. godine dešavali u Gradu.