Ауторски текст Источна Србија

ЛАФ – Пожаревац

ЛАФ

Некада се за некога храброг и одважног човека могло рећи да је “ЛАФ”, људина, даса, човек омиљен у друштву, поуздан, човек на кога се можеш ослонити.
После Сомбора и Пожаревац је добио “ЛАФ”. Локални Антикорупцијски Форум. ЛАФ је тело за праћење примене локалног акционог плана за борбу против корупције. Најављено је од градске власти да ће избор људи за то тело бити транспарентно.
Када чујем од владајуће коалиције ту реч “транспарентно”,  јако се забринем да је нека превара грађана у току. Биро за друштвена истраживања је указао на пропусте у процесу оснивања таквог тела, што је мени лично потврдило сумње да је у питању искрена намера ове накарадне партијско-паразитске власти.
Медији пишу да ни њима као ни грађанима није јасно ко су уствари чланови антикорупцијског тела. Наводи се да њихове биографије нису званично објављене, наводи се да су у комисију за праћење примене ЛАП-а изабрани: Далибор Лончар, Марија Јовановић Богдановић и Сања Станковић.
Свашта нешто су у вези тога писали. Мени лично се упалила лампица, јер није логично да чланови тог тела крију своје биогрaфије од јавности. Један од простих начина да сазнате о каквим људима се ради,  је проверити списак данатора СНС-а за председничке изборе.
Подсећам да је посланица “Доста је било”, Татјана Мацура  ( http://dostajebilo.rs/upumpavanje-novca-u-vucicevu-kampanju/  ), раскринкала прање новца од стране СНС-а и објавила списак људи из агенције за борбу против корупције Републике Србије, који су идентичном уплатом од по 40 000 динара донирали новац.
Прегледом списка из Пожаревца лако долазимо до тих људи. На списку донатора налазимо чланицу ЛАФ-а Марију Јовановић Богдановић и супругу председника “ЛАФ”  Тању

Сада бих ја покушао да дам неки закључак, па налетим на изјаву председника Скупштине града Пожаревца:

“Predsednik skupštine, Bojan Ilić da ne želi da ulazi u izbor kandidata, tvrdeći kako je sve bilo javno i transparentno. Zamerio je pojedinim odbornicima da pokušavaju da steknu političke poene kroz priču o izboru kandidata u telu za praćenje LAP-a,

„Sigurno je da će uvek neko da ima afinitete prema nekoj osobi. To je isto kao kad bih ja rekao da je moj kolega dobar ili moj rođak ili moj komšija. Ali, niko od te trojice se ne nalazi u ovom timu. Tako, siguran sam da ova vlast sve radi javno i transparentno i da ovde nema mesta za sticanje političkih poena“.

Изјава је преузета са портала BOOM93

Питање је колико такви људи могу да допринесу борби против корупције?

Свашта се још може рећи на ову тему, али је довољно рећи ДОСТА ЈЕ БИЛО!

Владан Аћимовић
Члан ГО Доста је било

Ознаке

ДЈБ.Пожаревац

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар