Београд Политика Саопштењe

Доста је било и Двери потписали су декларацију о сарадњи на локалним изборима расписаним за 4. март

У оквиру потписане декларације, договорен је заједнички излазак на локалне изборе у Београду и Бору на листи чији је назив “Да ови оду, а да се они не врате”.

Доста је било и Двери потписале су декларацију полазећи од чињенице да је партократски систем дубоко огрезао у криминал, корупцију, потпуно одсуство одговорности, као и да су сви остали политички субјекти партиципирали у власти и чине део тог система.

Уз пуно уважавање различитих идеологија и погледа на различита друштвена питања, подразумевајући пуну сагласност око демократског система власти, независних грана власти и институција система, слободних избора, слободе медија, правне државе, владавине права и слободе и права сваког појединца, главна заједничка тема кампање и тачка окупљања Потписника декларације је борба против корупције, партократије и партијске паразитске државе.

Та борба против корупције и партијске државе подразумева борбу против партијског запошљавања, буразерске економије, намештених тендера, партијског рекета, претварања србије у земљу јефтине радне снаге, борбу за потпуну транспарентност државе, приватност грађана, јавне конкурсе, одговорност државе према грађанима и увођење потпуне одговорности свих јавних функционера и државних службеника.

Oва декларација је темељ сваког споразума о техничкој, предизборној сарадњи. Потписници декларације ћe имати своје посебне одборничке клубове након спроведених избора и потпуно самостално и независно водити своју политику.

Основни принцип сарадње потписника декларације је базиран на заједничкој борби против корупције, чији су кључни елементи систем одговорности и потпуна транспарентнаст државе на свим нивоима.

Потпуна транспарентност односи се на све органе државне управе, сва јавна предузећа, заводе, установе, све директне и индиректне кориснике буџетских средстава, као и сва привредна друштва и друга правна лица у којима држава има већинско власништво и садржи:

 1. За сваки динар мора да се зна на шта је потрошен, по ком уговору и ком правном лицу је извршена уплата, за све јавне набавке објављена сва документација
 2. Број запослених по сваком основу, систематизација радних места, мерила радног учинка, јавне биографије свих руководилаца, јавни конкурси
 3. Попис и процену вредности покретне и непокретне имовине, свих дуговања и потраживања, свих судских спорова

Потписници декларације се обавезују да неће правити предизборну или постизборну коалицију, улазити у власт, директно или индиректно преко директорских, заменичких и саветничких места у јавном сектору, са СНС, странкама које су у коалицији са СНС на било ком нивоу и другим странкама владајућег режима.

Потписници декларације се обавезују да неће правити предизборну или постизборну коалицију, улазити у власт, директно или индиректно преко директорских, заменичких и саветничких места у јавном сектору, са било којом политичком организацијом која на било ком нивоу власти не поштује принцип потпуне транспаренсти.

SKMBT_22318011912440

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • По задњем истраживању Двери имају бољи рејтинг од ДЈБ. Тако да треба бити мање надмен.
   Истражиња су погрешила за ДЈБ ономад за републичке изборе, али су углавном тачна.

 • bravo Radule, bravo Bosko….uradili ste dobru stvar…Svakako imate moj glas, mada…ne gajim velika ocekivanja….Mislim, dok se mediji ne oslobode, niko nema sanse protiv vladajucih.

  • Šta vam znači ovaj komentar? Ne smetaju Dveri samo ultraliberalima. Branko, mogu ja da se iselim u Švedsku sutra bez vaše pomoći, ali ja mislim da cilj DJB-a nije da se njihovi glasači isele u Švedsku već da ostanu ovde i glasaju za njih da bi ova zemlja postala kao Švedska ili Norveška. Da niste malo pobrkali lončiće?

  • Sa Dverima je opštenje malo grublje što se i vidi po komentarima. Meni je dovoljna ? ja ću samo do Madžarske dok ne prodje tajfun sa istoka.

  • Они су већ прешли у ПСГ. Подржавам коалицију. Појединачно не бих гласао ни за једну опцију, али овако врло радо.

 • Šteta što je DJB doveo sebe u situaciju da treba da pravi koalicije (bilo sa kime). Kao što neki put rekoh – DJB-u su potrebni ozbiljni marketing konsultanti…

  Sledeći put kada nekog kritikujete razmislite još jednom da ne bude da se zadesi isti slučaj, kao što je bilo sa PSG i objašnjavanje koalicije sa DS i SDS svojim glasačima.

 • Trebalo Vam je puno vremena da shvatite da ste sustinski jedina opozicija ovom paktu stranaka i istih ljudi, koji su od devedesetih godina a neki i duze, gospodari Srbije.
  Zelim Vam sve najbolje u iskrenoj nameri da srusite ovaj pakt koji je Srbiju opustosio, i naneo joj nesagledivu stetu.
  Da li ce gradjani Srbije razumeti sta Vam je namera, ostaje da se vidi, nazalost vlada velika konfuzija u stanovnistvu.
  Sve najbolje!

 • Šta Dveri misle o obaveznoj vakcinaciji? Šta Dveri misle o gej paradi u Beogradu? Šta Dveri misle o evoluciji?

  Morate da znate da je ovo jako rizična odluka. Prosečan glasač Dveri je potpuno drugačiji od prosečnog glasača DJB. Mnogi ne žele da podržavaju jednu nacionalističku, diskriminatornu i anti-civilizacijsku stranku. Pa makar to bilo i na lokalnim izborima.

  • …sta Dveri misle o korupciji?sta Dveri misle o 83.000 jelci?sta Dveri misle o narko dilerima?
   Mislim da treba reci da su Dveri samo konzervativana opcija,za razliku od sovinista,npr. SRS.
   Ko zeli ,moze da obrati paznju na recnik koji koristi B.Obradovic,a koji Seselj.

  • Dveri o korupciji i jelci misle isto što i PSG, Narodna, DS itd. Jako su bitni stavovi Dveri koji se NE poklapaju sa stavovima DJB i za koji dajemo glas kada zaokružujemo njihovu listu.

   To da Boško ima blaži stav od Šešelja mi nije neki uspeh kada je Šešelj uz Miloševića najgore zlo koje je zadesilo Srbiju u istoriji i koje je iznedrilo Aleksandra Vučića.

  • Jako je bitna politicka volja da se prekine sa korupcijom,koju PSG,DS i drugi,nemaju nameru da ispolje,barem za sada.

  • Za vakcinaciju ne znam,jer me ne zanima s obzirom da nemam pare niti sanse da imam porodicu. Protiv sam gej parade bio i ostao. Evolucija me ne zanima vec samo sadasnjost i buducnost i potpuno mi je nebitno pitanje (doduse kao i gej parada koja kosta poreske obveznike). Inace sam glasac DJB i uvek sam govorio da mi se podrska Gej populaciji ne dopada ali politka je kompleksna stvar pa se ne odlucuje samo na osnovu jednog parametra. Smatram da je isto i sa Dverima, vise dobrih nego losih strana imaju (ja sam npr ateista) ,a ovom nasem slucaju, one se savrseno poklapaju sa onim sto svako sa dva grama mozga zeli i gde je sustina problema. A to je ekonomija,korupcija i kriminal. Budite ubedjeni da ce svi da olabave onog trenutka kada ima vise novca i sigurnosti i da je moguce da promene svoje stavove. A dodao bih, onaj ko je slusao Dveri o pitnaju gej populacije zna da su protiv parada,ali ne i protiv samih osoba ove orijentacije,zapravo se zalazu da imaju zajednice, nasledna prava i sve ostalo sto naravno i treba da imaju. Ali to je sada sasvim drugio pitanje i totalno sporedno i nebitno pored aktuelnih i gorucih problem

 • Trenutno ste izgubili gomilu glasača, koje nikada više nećete povratiti, a to su između ostalog u velikom broju i oni koji su vas doveli u Parlament. Na ovim izborima ćete dobiti glasove onih koji inače glasaju za Dveri, a izgubićete glasove određene grupe svojih glasača koje ne možete ni na koji način ubediti da glasaju za Dveri. Možda će vam se to na ovim izborima isplatiti, ali ja ne znam šta mislite da radite nadalje. Jedna stranka mora da ima svoj jasan identitet, vi ga od ovog časa više nemate.

  • Ana, obzirom da ste očigledno vidoviti, pored toga što ste dobronamerni, da li može neka sportska prognoza za kladionicu? Nema razloga da posecujete sajt političke opcije koju ne podržavate. Hvala.

  • Marko M, pošto ste vi, naprotiv, vidoviti i uspeli ste da shvatite da ne podržavam DJB, evo odgovora za vas: Da, podržavam DJB, i da, vaš način opštenja je tipično fašistički, ovde je ulaz verboten za sve koji ne podržavaju Dveri. Sram vas bilo!

  • Jel može bez prepucavanja? DJB i Dveri imaju različitu ideologiju i nema načina da ih pomirite ili da dokažete da je vaša bolja od tuđe. Razlike ostaju i ubuduće a sada smo odlučili da sarađujemo na stvarima koje nas spajaju. To su transparentnost, partokratija, korupcija i kriminal. Ujedno su to i najvažniji problemi koji muče građane. Kad to rešimo, lako ćemo da se dogovorimo oko ostalih stvari.
   Ana, ako podržavate LGBT i pravo na različitost, onda podržite i različite ideologije koje su se udružile u borbi protiv većeg zla. Niko tu ne odustaje od svojih principa ali ćemo razlike da ostavimo po strani dok ne obavimo važniji posao.

  • DJB., ja ne podržavam LBGT zbog prava na različitost, već ih podržavam na isti način kao što podržavam sve ugrožene i manjinske grupacije u društvu, ne zato što bilo kojoj od njih pripadam, nego zato što je danas civilizacijski imperativ razumeti da su to osetljive i ugrožene grupacije koje moraju imati apsolutno jednaka prava kao i one većinske i neugrožene. Ali nije bitno šta ja podržavam: VI STE TI koji podržavate LBGT i pravo na različitost i to želim da istaknem da ne bi slučajno neko pomislio da ste se te podrške sada, zbog tehničke koalicije sa Dverima, odrekli. A imam mnogo razloga, sudeći prema ovim komentarima, da verujem da su se mnogi poradovali da je upravo tako. Razlike možda možemo da ostavimo po strani dok ne obavimo važniji posao, ali vi bolje razmišljajte o tome kako da ne izgubite svoj identitet i kako da ubedite glasače koji su glasali za vas zbog onog što jeste da nećete praviti nikakav ustupak necivilizacijskom promšljanju. I mislim da ste kolektivno zanemarili koliko je simbolika u politici važna, ali sada je kasno da se o tome priča.

  • @Ana,

   Пре свега, хвала што се појаснили ваше ставове. Кад се нешто агресивно намеће кроз (контролисане) медије, а супротно вољи већине (демократија, шта то беше?), то није императив ни цивилизацијски помак, већ један пропагандно-психолошки рат са циљем да се подигне праг толеранције за свакојаки неморал у друштву. А кад се то деси, од тог друштва остају “само дугмићи”, да се сликовито изразим. Иначе, то што је неко у већини, не значи да је неугрожен. Напротив! Параде сексуално девијантних вређају, изазивају нелагоду и гађење код нормалне, већинске популације. Како вас то не секира и где нестадоше њихова права? Шта беше са геслом, парафразирам: “Слобода једног престаје тамо где почиње патња и угроженост за друге?” Ко је ту заправо жртва, размислите мало?

  • Bravo Mladene. Prosto je neverovatno da postoje ljudi koji ovo ne vide. Da sam pripadnik LGBT-,podrsku javnosti bih prodobio saradnjom i pomoci umesto guranjem prsta u oko. Ko bi mogao da ima nesto protiv njih da su novac trosili na porodilsta, na nauku, siormasne ili na resavanje zajednickih problema? NIko. Bio sam potpuno indolentan prema njihovom pitanju ali svojim akcijama su me usmerili u drugu stranu, da ih vidim kao nesot negaitvno i pogresno. Ali sve je to potpuno sporedna stvar . LJude izbacuju iz stanova (koje god da su seksualne orijentacije), nemaju novac za prezivljavanje, nemaju prava pred sudom i partijskom policijom, zemlja se rasprodaje godinama….meni su to prioritentni problemi

  • Ja sam glasao za DJB i glasacu i dalje zato sto mi se svidjaju ljudi i glasam prvenstveno za ljude, koji deluju da imaju znanja i sposobnosti da se uhvate u kostac sa ekonomskim problemima, koji su nam sada najpreci i verujem da je tako sa vecinom glasaca DJB, iako ne delimo neke liberlane stavove DJB. Verujem da ima dosta glasaca DJB koji bi, kao i ja, glasali za Dveri da Dveri imaju ozbiljniji kadar kao u DJB. Za nas je ovo koalicija pun pogodak. Stoga ce DJB ovim potezom izgubiti cirka 1% glasaca.
   P.S.
   Nada se da ce podrzavaoci gej parade da se isele iz Srbije, nista vredno necemo izgubiti.

  • @Ana, i ostali iskljucivi komentatori, DJB nema svrhu da postoji sa narednih 30 godina sa 10% “stabilnih, tvrdokornih pristalica”, bez potencijala za koaliciju. Mi zelimo izvrsnu vlast, a za to je potrebno 50%+1 ili koalicija. Prosto mi je fascinantno koliko ljudi ulece sa mrznjom prema saradnji. Gde je bila ta beskrajna doslednost na predsednickim izborima? Ah da, otisla Jankovicu i Belom. Ne kazem da ste tada Vi licno glasali za nekog drugog, a ne Radulovica, ali vecina jeste. I sad ta ista “vecina”, ne zeli trunku kompromisa da napravi i soli pamet stranci. Ako ste posmatrali skupstinu iole, mogli ste videti da su Dveri uz DJB realno jedina stranka koja doprinosi raskrinkavanju i obesmisljavanju ovog nakaradnog sistema. Negde se mora napraviti i kompromis u zivotu, ali negde se mora i promeniti stanje na terenu. Vi birajte da li ce vas kompromis otici u ruke Djilasa ili koga vec, ili ka ljudima koji imaju neku ideju o drugacijem zivotu u Srbiji, i kojima treba podrska da bi na terenu promenili stvari (jer kroz medije ne mogu). Svaki glas je vazan, svaki glas daje vetar u ledja ljudima koji se bore, ne zaboravite to. Na terenu, ili ako hocete “iznutra” stvari zapravo mogu eksponencijalno da se promene u korist nasih ideja. Za to je potrebna siroka podrska, a ne tvrdoglavost.
   Puna podrska saradnji, i samo napred!

  • Želko, ja ne znam uporniju pristalicu DJB-a od sebe, od samog početka (ali bukvalno), jer mi je odmah bilo jasno o čemu se radi. Tako da je vaš komentar upućen meni bespredmetan. Naprotiv, moje razočarenje ovom koalicijom (i ne samo moje) bi trebalo da vas zapita i zamisli. Što se tiče ovog što se naveli, mogu vam reći da su svi ljudi iz mog okruženja glasali za DJB i Radulovića na SVIM izborima i da nikada nisu glasali za Jankovića, a za Belog niko ne bi ni pomislio da glasa, jer je Beli za nas samo ružan vic.

   Ja se, recimo, pitam sledeće: ako bismo svi prešli cenzus, šta je sprečavalo DJB i Dveri da zajedno participiraju u eventualnoj vlasti (ukoliko se, kako kažu, slažu oko osnovnih prinicipa), a ne da unapred prave koaliciju i da time odbiju i jedno i drugo biračko telo? Kažete da je svaki glas važan, slažem se, ali sam sigurna da će mnogi od tih glasova koji su mogli pripasti DJB-u otići listi Ne davimo Beograd. To već vidim.

   ja verovatno više neću učestvovati u ovim diskusijama jer sam rekla sve što sam imala i ne želim više da govorim protiv ovakvog razvoja događaja budući da to više nema svrhe. Samo apelujem na DJB da umesto nekog slavodobitnog ponašanja na sve načine pokuša da ubedi one koji odustaju od njih da to ne čine. Nemam savet kako to da urade, ali mislim da je to neophodno.

  • Kako je moguce da se tako samoinicijativno proglaseni svestan glasac DJB pita ono iz drugog pasusa? Ocigledeno da niste svesni koliko apstitnenata veruje da DJB ne moze da predje cenzus, usled kontinuirane propagande koja ih ignorise ili omalovazava. Na isti nacin kao sto su ignorisali dveri i pustili ih onda u skupstinu za 1 (neverovatno) glas.

   Taj koji daje glas listi NDB i zasluzuje da ga AV arci i satire zauvek. Moje zivotno iskustvo govori da su iskljucivost i nemogucnost da se vidi sira slika obicno rezervisani za najzatucanije slojeve stanovnistva a ne za one koji bi trebali da drustvo vade iz blata.

 • Odličan potez! Najzad se stavlja fokus na goruće probleme grada Beograda i države Srbije. Aždaja u vidu partokratije koja guta pare i uzima od svojih gradjana sve sto može! Dveri imaju svoje stavove koji svakako nisu u skladu sa politikom DJB, ali su isto tako stranka koja je privukla neki novi talas glasača koji su duboko razocarani svim ostalim “gradjanskim” opcijama. Zajednicki nastup trenutno jedine dve ozbiljnije opozicione opcije (ima i drugih, ali smo ih se nagledali na vlasti u nekim prethodnim ciklusima) je motiv više i za glasače. Šteta sto i neke druge stranke ili pokreti nisu pristali na saradnju poput NDBG. Mnogo isluženih političara poput hijene kruže oko grada i čekaju svoju priliku da otmu još. Često se potencira da Dveri imaju profašističke stavove, ali kada ih malo bolje pratite videli bi da je mnogo toga samo jedna velika medijska hajka i ništa drugo. Najbitnije je ostvariti odličan rezultat u Beogradu i možda doći najzad u priliku da kao koalicioni partneri sa drugima promene način funkcionisanja vlasti. Ja ne mogu da zamislim situaciju da sve bude transparetno i da najzad znamo gde se pare troše, maltene mi nemoguće da poverujem u to. Eto dokle nas je dovela politika poslednih 30 godina da nam je neshvatljivo da gradjani znaju gde se troše njihove pare! Nadam se da ovo učešće bude uspešno. Još jednom pametan potez i sada samo pametno u kampanju.

  • Znači sa partokratskim Murtama nećemo u predizbornu koaliciju, ali posle izbora može, samo da nam daju časnu pionirsku, da će se promeniti.
   I kako se takva postizborna saradnja, uklapa sa sloganom – Da ovi odu, a da se oni ne vrate?
   U vezi Dveri sam već rekao šta mislim, jedino mogu da kažam, da se grdno vara svako, ko misli da DJB može njih da prefarba u svoje boje, već će se pre desiti obrnuto.
   U atmosferi skoro potpune medijske blokade, šanse za dvocifreni rezultat su ravne nuli, jedino je sada cenzus dostižan, što je od početka očito bio cilj i jednima i drugima.
   Nisam ni previše iznenađen ovim savezom, ali jesam donekle razočaran, jer DJB nikad nije bio anticivilizacijska stranka, kao ovi klerikalci.

  • Kod nas ne pale “čiste pionirske”, sve na šta pristanu će morati da pokažu na delu inače mi ekpresno napuštamo vlast ako se to ne desi. Dveri uopšte ne pokušavamo da prefarbamo, ovo je tehnička koalicija samo u vezi onih pitanja o kojima se slažemo (transparentnost, partokratija, kriminal i korupcija) a sve ostale razlike ostaju da budu razlike stim što ih sada ostavljamo po strani jer imamo važniji posao a to je promena ove nakaradne vlasti.

 • Po ovome, DJB daje svoju podrsku Dverima samo i samo ako Dveri postuju proncipe DJBa. Ili, jedna stranka je podrzala vase crvene linije. Na stranu ovi izbori, to je dobar potez. Da je da svi imaju ovakav stav o crvenim linijama, mi ne bi imali problem.

  Ostaje pitanje: da li Belom, NDMBG, PSG, kojima ste nudili saradnju, ove crvene linije smetaju, pa su zbog toga odbili saradnju?

  • Mi smo svima ponudili iskrenu saradnju. Ne možemo da tvrdimo u potpunosti da nam je jasno zašto nisu prihvatili jer se radi o pokretima sličnih programa tako da je možda bolje njih da pitate.

 • На жалост нисам гласач на изборима за одборнике СГ у Београду, али очекујем учвршћивање, и јачање сарадње у НС, па и проширење савеза, али убрзоз и израду детаља коалиције на републичком нивоу, нарочито ако и само ако, под условом двоцифреног резултата 4.марта. Још уколико крунишете ценсус уласком у власт, очекујем тешке преговоре са ПСГ и ДС…, пуна подршка и очекујем заједничка саопштења, јавне наступе и подробнији рад на промени перцепције народа о политичарима, јавном добру и општем интерсу. Мудро радите на односу према народу/грађанима/бирачима/пореским обвезницима…

 • Пуна подршка за потез. Мислим да се овиме умањује ризик од остајања испод цензуса и једних и других, а бићете довољно битан фактор у формирању власти, ако се прође добро на изборима.

 • Za mene su zastupnici nacionalistickih ideja krvi i tla neprihvatljivi u bilo kom agregatnom stanju. Kako jednom rece Radulovic, objasnjavajuci zasto ne zeli u koaliciju sa DS i slicnim partijama: “Ne mozete da pomesate prljavo i cisto i da dobijete cisto”. Ako mislite da cete paktom sa ljoticevskim ehom da napravite korenite i sustinske promene – hvala, ali ne hvala. Srecno vam bilo.

 • Свака част, веома смео потез, али мислим да ово што је остало овде од назови интелигенције није дорасло за овакве ствари. Они се урткују да ревитализују жуте, и мислим да од нас нема ништа. Честитам још једном, много среће.

 • Bravo,bravo,baš se radujem.Ovi oko mene su svi oduševljeni.
  Treba na sve lokalne izbore da izlazite zajedno.
  Nadam se da ćete vi biti taj Dark horse na ovim izborima,taj konj iznenadjenja!
  Idemooo,DOSTA JE BILO!!!

 • Imate punu moju podrsku. Jedino zameram to sto pred novinare nisu izasli Biljic i Nogo, jer oni predstavljaju beogradske odbore. Voleo bih da se manje eksponira Sasa Radulovic, vec da pusti neke druge, izgledacete manje liderski.

 • Čestitam na visokoj svesti o trenutnoj situaciji! Samo se plašim da većina biračkog tela to neće prepoznati na pravi način, kao što je bio slučaj na predsedničkim izborima. Ja se i dan – danas upinjem da nekim pismenim ljudima objasnim zbog čega DJB nije podržao ni Jankovića ni Jeremića, zbog čega je pružena tehnička podrška Belom, zbog čega se Radulović na kraju kandidovao… Izdržite!

 • BRAVO i hvala Vam! Hvala Vam što nam dajete nekakvu nadu da možemo da živimo u ovoj zemlji! Poruka svima, pogledajte ove tri tačke Deklaracije, dobro! Tako se gradi pravo građansko, demokratsko transparentno društvo!
  BRAVO i hvala Vam još jednom!
  Samo pogledajte onu “drugi i treću stranu”. Spojilo se i kuso i repato samo sa jednim ciljem. Vlast, vlast i samo vlast! Pokazali su kako se vlada, a kako je to bilo? Potpuno isto kao i AV, apsolutno isto, sem ruku na srce bez ubijanja političkih protivnika. Ali zar je to razl0og zbog kojih im treba dati ponovo šansu! NE.

  Svaka čast na sloganu: DA OVI ODU A DA SE ONI NE VRATE !!!

  Bez mane, svaka čast!

 • Rekao bih prvo pozitivno politicko iznenadjene za bgd izbore
  da imate mesto za davanje potpisa koje mi je blizu, dosao bih
  ovako nemogu patim od bolova u nervima nogu-kicma

 • Apsolutna podrska za koaliciju. U nakaradnoj zemlji kao sto je Srbija ideologije ne igraju nikakvu ulogu, sve se svodi na licno postenje. Sta meni znaci sto je SPS za ulazak u EU kad svakim svojim delom pokazuju suprotno? Sta mi znaci sto je SRS za borbu protiv korupcije i kriminala kad kradu izbore i rade za vucica? Zasto bi mi bio problem sto DJB i Dveri nemaju isti stav o gej paradi kad ni svi gejevi nemaju isti stav o njoj? Ako se opamete Ne davimo i Beli, ova koalicija moze da bude cak i pobednicka

 • Nemojte da vas obeshrabruju ovi što kažu da sad neće glasati za vas jer ste u koaliciji sa Dverima! Meni su i oni sasvim ok za koaliciju i šteta što sa vama nije još Jeremić (zbog njegovog iskustva u diplomatiji).
  Ne znam zašto Dveri proglašavaju fašistima. Meni se dopadaju njihovi stavovi oko toga da treba da se očuva porodica a činjenica je da mnogo toga sad ide u upravo suprotnom pravcu. Pratim vas od početka i pre početka (od kad je Radule bio ministar, što mu ni najmanje ne zameram jer mislim da ste tako imali prilike upoznati se sa sistemom iznuta, da bi danas sutra znali bolje šta vas čeka).
  Protiv LGBT nemam ništa protiv. Ipak procenat stanovništva koji oni čine je toliko mali da bi to sad nekome bio opredeljujući faktor i da zbog toga recimo ne glasaju za ovu koaliciju, to je zaista smešno.

 • Мислим да је у овом тренутку тотално небитно да ли ће Србија кренути лево, десно или централно. Битно је да крене. Тако да јој није потребна идеологија, већ поштени људи. За Двери мислим да су их сувише сатанизовали. Напад у скупштини (лаж), напад на новинарку пинка (комедија), напад на Мартиновића (а како другачије?) и то је више било давање до знања да постојиш. ДЈБ су очерупали мангупи из круга двојке, изгубили су гласаче,а мислим да их нису изневерили. На медијима, видим, највише пљују Двери и ДЈБ, тако да сам се размишљао кога да гласам и хвала им што се ујединише.