Београд Кампања Политика Саопштењe

Скупштина Доста је било: Наш циљ је да победимо у Београду

Наш циљ није да пређемо цензус, већ да победимо и спроведемо програм, изјавио је председник Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић, који истиче да у коалицији са покретом Двери очекује “јак двоцифрен резултат” у Београду.

Радуловић је на Скупштини ДЈБ рекао да уколико на београдским изборима 4. марта, како је назвао, техничка коалиција ДЈБ и Двери оствари резултат од 15 одсто, могу да очекују победу на следећим парламентарним изборима.

„Пронашли смо партнере са којима можемо да се договоримо око основне ствари која нас је довела на политичку сцену, а то је не кради. Сад имамо снагу и очекујемо јако двоцифрен резултат“, рекао је он.

Према речима Радуловића, ДЈБ и Двери имају велике идеолошке разлике које остају, а коалиција у Београду је техничка и после ће у Скупштини града Београда бити формиране две одборничке групе.

“Спаја нас програм који предвиђа бесплатне уџбенике, борбу против партијског запошљавања, борбу против корупције, преполовљену цену карте градског превоза и опорезовање неизграђеног грађевинског земљишта”, рекао је Радуловић.

„Које принципе, вредности је ДЈБ погазио овом коалицијом? Да ли је могуће сарађивати са онима са којима не делите ставове? Да. Да ли треба да вређамо људе са којима се не слажемо по питању људских права? Или да пронађемо оно што нас спаја па у разговору нађемо решење и причамо о нашим разликама? Ми тако хоћемо да мењамо Србију“, рекао је Саша.

Додао је да желе да победе и формирају већину, а да са Српском напредном странком (СНС) и свима осталима који је подржавају нема сарадње на било ком нивоу.
“Није питање са ким ћемо ми, већ ко од осталих опозиционих странака сме да прихвати онај један принцип ‘не кради’ који је јасан свим грађанима. Онда је сарадња могућа са свима. Ако то не потпишу, сарадња није могућа”, рекао је Радуловић.

Он је рекао да је главна опасност да опозиционе листе остану испод цензуса и предвиђа да би то могло бити око 15 одсто, у чему СНС тражи прилику за останак на власти у Београду.
Радуловић је као странке лажне опозиције навео странке које на неким нивоима власти сарађују са СНС, попут Српске радикалне странке, Либерално демократске партије и Демократске странке Србије.

Биљић: Ми што кажемо, то и урадимо

Први на листи Доста је било и Двери – Да ови оду, а да се они не врате Војин Биљић поновио је да су граду потребне промене које може донети само коалиција ДЈБ-Двери. Он је додао да “у политици нису сви исти, а промене доноси листа број седам”.

“На власти се 30 година смењују исти, који само обећавају, а то не испуњавају. Ми што кажемо, то и урадимо”, додао је он.