Beograd Kampanja Politika Saopštenje

Skupština Dosta je bilo: Naš cilj je da pobedimo u Beogradu

Naš cilj nije da pređemo cenzus, već da pobedimo i sprovedemo program, izjavio je predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović, koji ističe da u koaliciji sa pokretom Dveri očekuje “jak dvocifren rezultat” u Beogradu.

Radulović je na Skupštini DJB rekao da ukoliko na beogradskim izborima 4. marta, kako je nazvao, tehnička koalicija DJB i Dveri ostvari rezultat od 15 odsto, mogu da očekuju pobedu na sledećim parlamentarnim izborima.

„Pronašli smo partnere sa kojima možemo da se dogovorimo oko osnovne stvari koja nas je dovela na političku scenu, a to je ne kradi. Sad imamo snagu i očekujemo jako dvocifren rezultat“, rekao je on.

Prema rečima Radulovića, DJB i Dveri imaju velike ideološke razlike koje ostaju, a koalicija u Beogradu je tehnička i posle će u Skupštini grada Beograda biti formirane dve odborničke grupe.

“Spaja nas program koji predviđa besplatne udžbenike, borbu protiv partijskog zapošljavanja, borbu protiv korupcije, prepolovljenu cenu karte gradskog prevoza i oporezovanje neizgrađenog građevinskog zemljišta”, rekao je Radulović.

„Koje principe, vrednosti je DJB pogazio ovom koalicijom? Da li je moguće sarađivati sa onima sa kojima ne delite stavove? Da. Da li treba da vređamo ljude sa kojima se ne slažemo po pitanju ljudskih prava? Ili da pronađemo ono što nas spaja pa u razgovoru nađemo rešenje i pričamo o našim razlikama? Mi tako hoćemo da menjamo Srbiju“, rekao je Saša.

Dodao je da žele da pobede i formiraju većinu, a da sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i svima ostalima koji je podržavaju nema saradnje na bilo kom nivou.
“Nije pitanje sa kim ćemo mi, već ko od ostalih opozicionih stranaka sme da prihvati onaj jedan princip ‘ne kradi’ koji je jasan svim građanima. Onda je saradnja moguća sa svima. Ako to ne potpišu, saradnja nije moguća”, rekao je Radulović.

On je rekao da je glavna opasnost da opozicione liste ostanu ispod cenzusa i predviđa da bi to moglo biti oko 15 odsto, u čemu SNS traži priliku za ostanak na vlasti u Beogradu.
Radulović je kao stranke lažne opozicije naveo stranke koje na nekim nivoima vlasti sarađuju sa SNS, poput Srpske radikalne stranke, Liberalno demokratske partije i Demokratske stranke Srbije.

Biljić: Mi što kažemo, to i uradimo

Prvi na listi Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate Vojin Biljić ponovio je da su gradu potrebne promene koje može doneti samo koalicija DJB-Dveri. On je dodao da “u politici nisu svi isti, a promene donosi lista broj sedam”.

“Na vlasti se 30 godina smenjuju isti, koji samo obećavaju, a to ne ispunjavaju. Mi što kažemo, to i uradimo”, dodao je on.