VIDEO Beograd Energetika

(Video) Vojin Biljić – Grejanje mora da se plaća po potrošnji

Besmisleno je plaćati grejanje tokom cele godine. Građanima ćemo omogućiti da grejanje plaćaju po potrošnji. To je pravedno.
Zato je neophodno da ovi odu, a da se oni ne vrate.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Super ideja ali kako? Molim za neko objasnje ne kako uvesti kalorimetre u 95% domacinstava? To vam je skup proces, nesto kao i sa vodomerima. Trecina vode se ne naplati jer imamo analogne uredjaje gde je ocitavanje neredovno i netacno, voda se osipa neracionalno trosi a nema kontrole. Ovo je koncept pametnih gradova koji svakako treba isticati u kampanji jer moze da pomogne i ocuvanju zivotne sredine ali smanji drasticno troskove zivota gradjana. Sve to je jako dugorocan proces i u svim EU zemljama se radi segment po segment uz pomoc fondova najcesce. Malo vise onog ” how to do it” bih molio od pokreta. Ziveli i sretno na izborima!

  • Nije placanje grejanja najbitnija stvar…
    Kao prvo, ne sme grejanje da bude komunalna delatnost. Potrebno ga je uvrstiti u okvire Zakona o energetici…
    Da li se iko ikada zapitao zasto se ne podizu male toplane na biomasu? Ta postrojenja su za razliku od vecine drugih zelenih izvora rentabilna.
    Ne podizu se zato sto pravila prikljicenja (koja cak ne postoje svuda u srb, u bg postoje) donosi grad, na ogromno sulfiranje (citaj doslovno diktiranje) zaposlenih u gradskim toplanama. Zamislite koliko jedan “parazit” u JP zeli da tamo neki zemljoposednik (a takvih ima bar 1000 u srb) investira u postrojenje i uzme parce hleba gradskoj toplani… Niti ce kad gradska vlast uciniti bilo sta da uzme dinar gradskoj toplani, meki za uhlebljenje aktivista…

    Takodje, raspitajte se malo o gubicima u mrezi…