Београд Реаговање Саопштењe

Шапић бежи од ТВ дуела уживо са Сашом Радуловићем

Александар Шапић покушава да пронађе начин да избегне ТВ дуел уживо са Сашом Радуловићем. Иако су и он и Балкан Инфо знали да се тражи дуел уживо, иако им је прес тим ДЈБ изричито у понедељак рекао да мора да буде снимање уживо и понудио опрему за пренос уживо, иако је због њиховог одбијања да се снима уживо око 17 часова отказан Балкан Инфо и кренуло се у потрагу за другом телевизијом, иако су знали да се неће десити никакво снимање, направили су фотографију из студија Балкан Инфо и у 22 часа, три сата касније, поставили ту слику на Твитеру и покушали да прикажу као да све било договорено и да је Шапић дошао, а Саша Радуловић није и тако дају алиби Шапићу да побегне од ТВ дуела уживо.

Зашто овакав ТВ дуел мора да се држи уживо и зашто мора у независном студију, а не у студију ДЈБ? Александар Шапић се боји ТВ дуела и покушава на све начине да га избегне. Само независни студио и независни новинар може да обезбеди да учесници не могу да се пренемажу како су били храбри, дошли некоме другоме на терен, а они их нападали.

Само ТВ дуел уживо може да обезбеди да учесници не могу да прекидају емисију, праве инциденте, драму и после лажу о томе шта се десило. Колико је Александра Шапића страх од ТВ дуела уживо и колико је спреман на све показује и чињеница да је послао силеџије да сачекају Сашу Радуловића испред улаза ноћ пре због чега је Саша Радуловић поднео кривичну пријаву против њега.

Зашто је Балкан Инфо поступио овако? ДЈБ прес тим је тражио да емитовање буде уживо. Балкан Инфо је хтео да емисија не иде уживо, већ да буде снимљена. Претпостављамо да су, када им је у понедељак постало јасно да мора снимак уживо, желећи да задрже емисију и веровано знајући да Шапић не жели ТВ дуел уживо и да може да им пропадне емисија која би имала велику гледаност, у 12:55 објавили твит и најавили емисију за четвртак. Иначе, Балкан Инфо никада не најављује емсије на свом Твитер налогу што се лако да проверити.

ДЈБ тим је наставио да инсистира на ТВ дуелу уживо и рекао им да све може да се припреми за тај четвртак. Балкан Инфо се прво вадио на то да немају опрему, па им је ДЈБ тим понудио своју опрему и људство за пренос уживо. Онда су се вадили на то да они никада не раде пренос уживо. Па су говорили да би била мала гледаност преноса уживо, између 1000 и 2000 гледалаца што је за њих мало, не узимајући у обзир колика заинтересованост влада за овај дуел и да би уз добру најаву гледаност сигурно била много већа. Па су онда избацили аргумент да су им сви термини попуњени и да не могу да снимају уживо у четвртак. Па су се вратитили на малу гледаност. Па да немају опрему и могућности. И тако у круг. Једино рационалног објашњење оваквог понашања је да је Шапић пошто-пото хтео да избегне ТВ дуел уживо, а да је Балкан Инфо хтео да задржи емисију.

Саша Радуловић је твитом у 15:23 обавестио јавност о ономе шта се дешава.

Разговори са ДЈБ тимом су трајали до 17 часова до када смо покушали да се са њима договоримо да уз сву нашу помоћ онда сниме емисију у четвртак уживо. Пошто је Балкан Инфо то одбио јер су рекли да немају термин у четвртак, понуђено је да се до краја предизборне кампање сними било који други дан, и опет је поновљено да нема термина до краја избора. ДЈБ тим им се захвалио и рекао да ћемо морати потражити некога ко жели да сними ТВ дуел уживо.

Балкан Инфо је после свега овога у 21:59 објавио слику Александра Шапића у свом студију уз следећи твит:

Зашто су ово објавили иако су знали да емисије неће бити јер мора уживо и зашто су ово објавили 3 сата након термина у 19 часова тако да изгледа као да су накнадно направили слику да би Шапићу дали алиби да избегне ТВ дуел уживо, је питање за њих.

У 22:49 Александар Шапић је обавио свој твит:

Овај твит јасно показује пренемагање некога ко жели на сваки начин да избегне ТВ дуел уживо, ко би да се представи као жртва “возања” и ко би да искористи све да “заврши са ТВ дуелом” и побегне од њега. Та реченица “Са сектом сам од данас завршио” јасно говори о главном циљу целе представе: да се избегне дуел. Ваљда грађани треба да поверују да је толико “понижен” измишљеним “возањем” да помисле да је разумљиво да неће на ТВ дуел. Овако се у Србији пренемаже само један други човек. Зове се Александар Вучић.

ДЈБ тим јесте направио једну грешку. У 17 часова смо требали јавно да објавимо да тражимо другу телевизију. Није нам пало на памет да ће Балкан Инфо направити овакву представу у 10 увече и покушати да покрије Шапића. Ова грешка нам се неће поновити.

Не постоји ниједна објективна препрека да се ТВ дуел уживо одржи осим страха Александра Шапића. Може да се одржи на било којој другој телевизији која је спремна да снима уживо.

Након свега, остаје само једно питање: Шта спречава Александра Шапића да дође на дуел уживо?

Прилог:

Како је уопште дошло до заказивања ТВ дуела.

Александар Шапић је 11. фебруара на свом твитер налогу 11. фебруара упутио позив Синиши Малом за ТВ дуел на било којој телевизији у било које време.

Позив је наравно био чисто маркетиншки јер Шапић зна Синиша Мали неће никоме изаћи на ТВ дуел. На тај његов твит, Шапића је провоцирао један твитераш и питао да ли ће позвати Сашу Радуловића на дуел на шта је Шапић непажљиво одговорио.

Након овога, у разговор се укључио и Саша Радуловић и понудио ТВ дуел. Под великим притиском твитераша, Александар Шапић је на крају пристао. ДЈБ тим је тражио студио. Прво смо тражили да се дуел деси у емисији Зумирање која иде уживо. Шапић је одбио под изговором да не жели да се узима његова емисија за дуел, иако је од почетка било речи о две различите емисије, што му је и речено. Што се да видети и по његовим твитовима.

 

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Sve je to ok. Ali niste otišli na duel… Sve ostalo je izgovor. Mogli ste u studiju da snimite emisiju i da objavite nemontirani sadržaj, ukoliko ima potrebe, nakon emitovanja emisije. Previše grešaka koje “nećemo praviti opet”… Svaka šansa za TV duel mora se iskoristiti, nema veze da li vam odgovara ili ne. Jer i snimak emisije je bolji od neodlaska u emisiju….

 • Mnogo isterujete mak na konac.Da li je išlo uživo kada je Dušan Pavlović gostovao sa Milošem Jovanovićem(DSS)? Nije išlo uživo, i ne vidim da vam je išta falilo.Pavlović odradio duel doktorski.Šta sad glumite? Pa i ako već ne ide uživo ne mora, neka bude bilo kako.Ja znam da biste vi najviše voleli duel na RTS od 21h do 23h ili u Utisak nedelje kod Olje Bećković ali to ne može ljudi, morate da shvatite, RTS je okupiran, Utisak je ukinut, gde vi živite ljudi? Situacija je daj šta daš, a daju vam sasvim dovoljno.I u pravu su potpuno što se tiče gledanosti, uživo ne bi bila ni izbliza kao kad bi se snimalo uobičajeno.Ja ne mogu da verujem da propuštate ovakve zicere.Taman sam zaboravio Pavlovićevo beskorisno blejanje u prazno na RTS sa Martinovićem gde je mogao da ga zgazi i otme bar 2-3% glasova, a vi me sad ponovo iznervirate.A posle ćete šta, da se žalite na medijski mrak? Znate šta, podsećate me na fudbalski tim koji namerno neće da pobedi.Znate ono, imaš prazan gol ispred sebe i namerno promašiš, onda sudija svira penal za tebe a ti namerno preko gola itd. i tako malo-malo pa ponoviš to nekoliko puta – ko će više navijati za tebe i dolaziti na stadion da gleda tvoje utakmice? E ovo je to isto.Kao da klub prodaje utakmice i onda se žali kako niko neće da navija za njih i kako im je stadion stalno prazan.Isto to vi radite, odbijate zicer duele koje možete sa lakoćom dobiti pa ćete se posle žaliti da niko neće da glasa za vas i čuditi se što ste na 1,5-2%.I žaliti se naravno na medijski mrak.Na kraju će vas i Balkan info bojkotovati, s punim pravom.Ne možete vi njima da uređujete način snimanja i vođenja emisije, oni rade na jedan način od kad postoje a vi im sada namećete svoja pravila? To tako ne može.Delujete neozbiljno i šarlatanski.Kao da hoćete da ostanete večna opozicija.Vi ste moderni radikali.Imate lidera prepametnog ali do zla boga egoističnog i tvrdoglavog.Sreća pa ne glasam na ovim izborima, jer da sam iz BG-a verovatno ne bih ni izašao.Još jednom vam ponavljam, IDITE NA DUEL, kakav-takav, možete samo koristi imati, nikako štete.Ako uprskate smatraću vas za nekog ko je programiran kao SRS da bude večita opozicija i moj glas više nikada nećete dobiti.I ne morate objaviti komentar.Bitno je da ga pročitate i da se malo zamislite.Kopate rupu sami sebi.Pamet u glavu.

  • Sve ostalo sto rade nije bitno, ili nepristajanje na “offline” intervju vam je razlog da ih smatrate za laznu opoziciju ? Potpuno je suludo kako ovaj narod razmislja, trpi ropstvo decenijama do granica egzistencije a onda za ovakve stvar se razocarava i sumnja,.

  • DJB treba da bude zahvalan što ima simpatizere koji sa ovoliko pažnje prate i analiziraju situaciju. I treba napokon da ima više sluha za taj glas razuma.

  • Upravo tako. Tako su uradili i sa Danasom. Paranoja. Šteta, hteo sam da glasam za njih. Bore se za ispravne stvari na katastrofalan način. WTF…

 • Posto ovi iz BI nisu bili korektni i bili su deo sapiceve predstave bilo bi sasvim u redu da objavite razgovor koji ste vodili sa BI oko dogovaranja emisije uzivo i vaseg odbijanja da ucestvujete u toj emisiji ako nije live da biste tako pobili argumente da je SR pobegao od duela, sto smatra da je veoma bizarno zbog same cinjenice da je on inicirao sve to. Ne smete da dozvolite da na ovome ostane.

  • Нема никакве задртости, ароганције нити апсолутне вере у себе, како Ви кажете. Реч је о ЕЛЕМЕНТАРНОМ поштењу, коректности и доследности која недостаје код огромне већине политичара, а наравно да недостаје и код Шапића. Чини ми се да када се помену речи као што су поштење, коректност и доследност, да се заступник таквих вредности одмах сматра анахроним и недораслим савременом начину комуникације. И онда хоћемо поштен и коректан однос државе према нама као појединцима, а сами одбијамо да будемо такви.
   Зато пуна подршка за Радуловића и ДЈБ, јер су светионици добра, знања и способности који су овом тренутку најпотребнији у Србији.
   Срдачан поздрав

 • “ДЈБ тим јесте направио једну грешку. У 17 часова смо требали јавно да објавимо да тражимо другу телевизију. Није нам пало на памет да ће Балкан Инфо направити овакву представу у 10 увече и покушати да покрије Шапића.”
  Dokle više sa ovakvim amaterskim greškama. Sad vas ponovo optužuju da radite za Vučića, odnosno da samo rušite “opoziciju”. Niste očekivali od promotera Miroljuba Petrovića da će vam to uraditi. Kako niste? Nakon onog poslednjeg, najbezobraznijeg intervjua na BI (sa Radulovićem), zar nisu pokazali šta misle o vama?

  • Nisu to nikakve amaterske greske, samo su naivno verovali Balkan Infu da su sa nase strane, odnosno protiv vucica, to se sigurno vise nece desiti…

 • Podržavam ideju DJB i najvjerovatnije ću glasati za vašu listu na izborima (ako budem u BG) ali ovakvi potezi su pucnji sebi u koljeno. Bolje bilo kakav duel nego nikakav.
  Mnogo ste zadrti i morate da se prilagođavate situaciji, daj šta daš inače ode sve u …..
  U momentu kad nemate nikakav prozor u medije, vi odbijate i ovaj koji vam se nudi. Na kraju ne kontam zašto nije duel na DJB kanalu. Ako je Šapić već prihvatio duel, izađi i bori se. Ili je ovo možda ipak dosta pucnjave bez argumenata.

  Sretno na izborima

 • U celoj priči je jedan aspekt ostao nedovoljno argumentovan: Zašto je DJB insistirao da duel Šapić-Radulović ide uživo kod domaćina koji nikad ne radi emisije uživo? Sam Radulović je u tvitovima nagovestio dva moguća razloga:

  * Bojazan od fizičkog incidenta s obzirom na pretnje upućene Raduloviću
  * Da Šapić ne bi demonstrativno napuštao emisiju, pogotovo ako je domaćin DJB

  U suštini dobro zamišljeno, ali u čemu je nastao problem:
  * Balkaninfo je osetio da DJB hoće da im praktično “kidnapuje” produkciju emisije tako što bi DJB ušao sa svojom tehnikom i osobljem za live emitovanje. Balkaninfo se tu našao uvređenim jer smatraju da takvo nepoverenje nisu zaslužili posle preko 500 snimljenih emisija emitovanih bez cenzure. Očigledno niko iz DJB nije umeo da Balkaninfu strpljivo i potanko objasni u čemu je stvar sa insistiranjem na live prenosu i pridobije ih za to.
  * Ljudi iz Balkaninfa su zaključili da zapravo u Studiju Balkan infa treba da gostuje ne sam Saša Radulović, već cela DJB TV sa svojom opremom za live streaming. Balkaninfo verovatno zbog odnosa sa sopstvenom produkcijskim timom na tako nešto nije mogao da pristane!

  Prema, tome DJB-u od početka nije trebao nezavisni studio (jer DJB je zapravo ŽELEO da se live streaming ovog duela radi tehnikom DJB!) već im je trebao nezavisni voditelj duela, kao što je recimo voditelj Balkaninfa!
  Zato je neshvatljivo što je medija tim DJB tražio angažovanje nezavisnog studija sa kojim nisu u stanju da se dogovore (Balkaninfo) umesto da samo dovedu nezavisnog i nepristrasnog voditelja na DJB TV – a Šapić je tvrdio da bi došao na DJB TV.

  Najbolji način da DJB spere sramotu sa ovog fijaska je da se uputi javno izvinjenje samom Šapiću i celoj javnosti zbog organizacione nesposobonosti DJB medija tima. (Doduše tim je nevin ako im je sam Radulović pogrešno naložio da traže u čiji studio će da nose live streaming tehniku DJB, umesto da traže kojeg nezavisnog voditelja bi doveli u goste na DJB TV).

  Problem vođstva DJB je u tome što su uvek dobri u pisanju komplikovanih requirementa, šta sve treba uslovljavati da bi se određena akcija odvijala po idealnoj zamisli DJB-a, ali onda se ispostavi da u DJB ne postoji živ čovek koji to fizički može da realizuje u skladu sa idealnim planom.
  Kad i ako se prođe cenzus, mislite o ovome kada krenu koalicioni razgovori za formiranje gradske vlasti. Da ne bude opet da DJB traži nemoguće a javnost ne razume zašto se baš na određenom detalju insistira.

 • Nekad treba sesti, stisnuti zube i uciniti ono sto vladajuci nikada nisu u stanju da urade- priznati da nisu u pravu, da nisu korektno postupili, izvinu se i isprave gresku. Propustili ste priliku za duel sto je u situaciji u kojoj su mediji u Srbiji nedopustivo. Uzivo ili ne, manje je vazno od toga da se duel odrzi. Nadam se da ce na kraju do toga ipak doci.

 • Ako je ovo zaista ovako, zasto komentatori ovde ovoliko zameraju DJB neizlazak na duel? Pa valjda je poenta da je Sapic pristao na duel i da se samo treba naci neko drugi ko zeli da emituje uzivo? Zasto po svaku cenu na Balkaninfo? Zasto se predstavlja ovo kao neka propustena sansa za ne znam sta? Ispalo je ovako jer je Balkaninfo napravio predstavu ali to se sve desilo tek posle. Evo sutra neka neko predlozi duel uzivo, videcemo ko ce prihvatiti a ko ce odbiti od Radulovica i Sapica. Eto prilike da se sve ispravi i razjasni ako treba u samom duelu. Dajte mi jedan dobar, nedetinjast argument zasto da imam razumevanja ako Sapic ne bude hteo?