Politika Pravosuđe Saopštenje Skupština

Administrativni odbor na čelu sa Martinovićem odobrava duple funkcije sudijama

Administrativni odbor na svojoj današnjoj sednici odobrio je još jednu funkciju poslaniku SNS-a Vladimiru Đukanoviću. Sa 9 glasova za i dva glasa protiv, Đukanović je dobio pozitivno mišljenje da obavlja funkciju člana Nadzornog odbora u preduzeću “Junet internešnal”. Poslanica DJB Branka Stamenković i Aleksandra Jerkov iz DS-a glasale su protiv.

Pozitivno mišljenje za obavljanje još jedne funkcije odbor je dao i sudiji Prekršajnog suda u Negotinu Dragani Lekić Jović, koja je od strane Skupštine Opštine Kladovo imenovana za člana Saveta za bezbdnost opštine Kladovo.

U obrazloženju se navodi da se Opština Kladovo pojavljuje kao stranka u predmetima u kojima Dragana Lekić Jović postupa kao sudija.

Poslanica DJB Branka Stamenković jedina je glasala protiv, obrazlažući da ovo predstavlja čist primer sukoba interesa i da Administrativni odbor treba da bude prva linija odbrane u nagomilavanju funkcija. Po prvi put u 11. sazivu Skupštine Administrativni odbor primio je zahtev za duple funkcije od sudija, a kao i svaki put do sada i ovaj predlog dobio je pozitivno mišljenje većine članova odbora. Poslanici vladajuće većine i Aleksandra Jerkov iz DS-a glasali su za.

Član 30. Zakona o sudijama jasno propisuje ‘’Sudija ne može biti na funkcijama u organima koji donose propise i organima izvršne vlasti, javnim službama i organima pokrajinske autonomije i jedinica lokalne samouprave. Sudija ne može biti član političke stranke, niti politički delovati na drugi način, baviti se bilo kojim javnim ili privatnim plaćenim poslom, niti pružati pravne usluge ni davati pravne savete uz naknadu.’’

Odbor se oglasio nenadležnim za zahtev sudije Osnovnog suda u Negotinu Snežane Bađić Stamenov, jer ju je za sudiju izabrao Visoki savet sudstva, a ne Skupština.

 Snimak 41. sednice Administrativnog odbora

U prilogu:
Dopis sudije Prekršajnog suda Administrativnom odboruZahtev2 (1)

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • pa oni gotovo svi imaju duple- i stranacke funcije, a neke i tripl funkcije, dobijaju napredovanja, pogodnosti a ne moraju da idu u park kod ekonomskog…

  • Za to saznaju organi Ministarstva odbrane i neposredno pred tu novu sednicu upravnog veća, sa najvišeg mesta Ministarstva odbrane razgovaraju sa sudijom Slađanom Bojović i vrše snažan uticaj na tok i ishod sudskog postupka. Nekadašnji ministar odbrane Nebojša Rodić u razgovoru vođenom 23. septembra 2014. pukovniku Đuroviću priznaje kako je pre odlaska sa funkcije u maju mesecu razgovarao sa sudijom Bojovićevom i urgirao da se donese presuda u korist Ministarstva! tabloid 388

    • pa sta ste ocekivali oboje su JUL-ovi kadrovi. A i Nebojsa je morao kao BDovac da pokaze ko kosi a ko vodu nosi

  • za sudiju Upravnog suda izabrao Radojku Marinković, izbeglicu iz Hrvatske, koja je u Vrhovnom kasacionom sudu bila sudijski savetnik! U sudu je služila Gagecovoj mafiji da ih razonodi. Ona se rado davala. Muža su joj zaposlili u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.
    Danas sudija Radojka Marinković presuđuje u Upravnom sudu, mada nije imala ni dana sudijskog staža. Ona je jedna od retkih sudija koja je izabrana u sud koji ima status republičkog, a da nije sudila u osnovnom, višem ili privrednom sudu! tabloid 389

  • Gospođa Marinković je poslušna. Kao stručni saradnik u Vrhovnom kasacionom sudu je dizala noge, a sada u veću kojim predsedava sudija Gordana Džakula diže ruku, kada treba nekom uništiti život.
    Ima gospođa Ivanović sudije koji će ispunjavati Gagecove želje. Gordana Džakula je jedna od njih. Njen muž Zoran Milovanović je stečajni upravnik kod Privrednog suda u Beogradu. Lepa se para zgrne. Džakula na posao dolazi oko podne, odlazi pre podne. Toliko ima para da ima zakupljen stan u kojem ”razmatra predmete”. Voli ležeći položaj.
    Da kriminalistička policija izvrši uvid u listing telefonskih razgovora ovih dama, mogla bi pribaviti dokaze koji bi ove sudije odvele na višegodišnje boravke u Požarevcu. Zlo koje ove sudije ostavljaju iza sebe je nepopravljivo. tabloid 389