VIDEO Manjinske zajednice Politika Skupština

(Video) Dokle ste stigli u istrazi ubistva Olivera Ivanovića?

Na današnjem skupštinskom zasedanju Narodna poslanica Ljupka Mihajlovska uputila je nekoliko pitanja ministrima i predsednici Skupštine Maji Gojković:

Dokle se stiglo sa istragom ubistva Olivera Ivanovića?

Da li je tačno da ste zadužili pomoćnicu Biljanu Barošević da pritisne organizacije koje se bave osobama sa invaliditetom da prikupljaju kapilarne glasove za BG izbore, kao i to da su čelnici organizacija morali da potpišu sporazum i spisak javnih ličnosti koje podržavaju SNS ili će im u suprotnom biti uskaćeno finansiranje od strane države, to jest Ministarstva. U prilog ovoj tvrdnji, pored čvrstih dokaza u vidu prepiske koju imam sa nekim od tih ljudi koji su mi otvorneo rekli da su ucenjeni i da im se pretilo sa uskraćivanjem finansija ide i činjejnica da su jedino ove osobe potpisane kao funkcioneri organizacija, iako nisu konsultovali članstvo, dok su ostalima navedene titule i zvanja? Takođe, u prilog ovoj tvrdni ide i to da je konkurs za finansiranje ovih organizacija prvi put raspisan u tekućoj godini, dok traju izbori, iako je trebalo da finansijska sredstva budu obezbeđena i opredeljenja krajem godine. Čime ste ih zapravo doveli u poziciju neizvesnosti i primorali da vam daju podršku protiv svoje volje.

Koliko je osoba sa invaliditetom zaposleno u 2017. godini, sa kakvim kvalifikacijam su te osobe i na kakva radna mesta su zaposleni?

Da li rade na otvorenom tržištu ili je većina zaposlena u nekim radnim centrima na ugovor preko takozvanih javnih radova, pa otpuštena nakon isteka ugovora? Koliki je bio budžet od penala koje plaćaju poslodavci za svaku nezaposlenu osobu sa invaliditetom?

Da li ste prilikom izgradnje nove Dečije klinike u Tiršovoj predvideli i odeljenje za odrasle pacijente koji imaju retke bolesti i koji su podvrgnuti složenim hirurškim intervencijama kao deca i čije stanje niko ne može da prati osim lekara koji tu rade?

Da li je tačno da je jedna od osoba koja je napala štand DJB u Batajnici Aleksandra Ljubojević zaposlena u Narodnoj skupštini?

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar