VIDEO Политика Скупштина

(Видео) Татјана Мацура: Ко је крив за пад хеликоптера пре тачно 3 године?

Народна посланица Татјана Мацура данас је у Народној скупштини упутила неколико питања министрима у Влади Републике Србије.

– Министре Ђорђевићу, нећу вас питати ништа о оном скандалозном честитању Осмог марта. Изјавили сте да је нацрт закона о родној равноправности послат у Шведску недавно. Који је то нацрт, да ли можда онај који је писало координационо тело Владе са цивилним сектором? Зашто нацрт закона који је послат у Шведску није послат и нама? Да ли може шведски закон о родној равноправности да се примени у Србији?

Посланица Мацура имала је питања и за министре Лончара и Стефановића.

– Пре неколико дана, Торлак није имао реагенсе којим се проверава да ли је особа вакцинисана од морбила. Данас када сам звала да проверим, речено ми је да су добили. Министре Лончар, с обзиром да је епидемија малих богиња, имамо ли довољно свих вакцина и реагенаса? Министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића бих питала колико је људи мигрирало у Београд непосредно пред  изборе пошто су довожени аутобусима да гласају? Можемо ли да добијемо квартални извештај о томе колико људи се иселило после избора? Уместо 15, предлажем да рок за доставу извештаја буде 30 дана.

Данас је тачно три године од када се срушио хеликоптер са шест цивила и једном бебом на личну одговорност тадашњих министара који су инсистирали да хеликоптер слети на цивилни аеродром.

– Ко је одлучио да хеликоптер слети на цивилни, а не на војни аеродром у Батајници, хелиодром на ВМА, у Крагујевцу, Краљеву или Нишу? Један, а можда и два  министра су укључени у организацију скандалозног медијског догађаја да хеликоптер са шест цивила и једном бебом слети на цивилни аеродром мимолошие метеоролошке слике, упитала је посланица Татјана Мацура министра одбране.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар