Саопштењe

Главни одбор расписао изборе за председника ДЈБ

На данашњој седници Главни одбор је расписао изборе за председника ДЈБ за суботу 21. април.

Чланови садашњег председништва у оставци Саша Радуловић, Мирослава Миленовић, Душан Павловић и Јасмина Николић су обавестили Главни одбор да немају намеру да се поново кандидују и да желе да отворе простор да ДЈБ покаже да има широк круг чланова који су показали да својим биографијама, интегритетом, досадашњим радом заслужују шансу да поведу организацију напред.

ДЈБ не одустаје док заувек не размонтира партијски паразитски систем који убија Србију и од Србије направи земљу у којој се лепо и радо живи.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Znači, prvi korak u izbornom procesu je izbacivanje neposlušnih? Vrlo zanimljivo, možda u skladu sa izvornim principima DJB-a.
  Baš se pitam da li se članovi predsedništva u ostavci uzdržavaju od kandidaovanja za predsednika, ili takođe i za člana predsedništva?
  I ko to u DJB ima gromopucateljne biografije, a da već nije bio u predsedništvu u ostavci.
  I kako će se “oci osnivači” DJB odnositi prema tim novim mladim snagama, da li će biti kao i kad su Vojina Biljića stavili na čelo liste u Beogradu i onda dan pred izbornu ćutnju rekli da je Dušan Pavlović kandidat za gradonačelnika?

  • Mnogo odgovora tek treba da se dobije. Ovo što pišem je moje trenutno viđenje. Ako je tačno ono što se navodi kao razlog za isključenje iz stranke, onda je trebalo da se isključe. Da li će se isključeni složiti da su radili mimo statuta, stvarali klanove… verovatno ne. To ne znači da to nije tačno, al je teško znati i da li je tačno. Tako da, treba sačekati. Ko može da izdrži. 🙂

  • Šta znači “stvaranje klanova”? Ako deo članova ne deli Radulovićevu poziciju npr. po pitanju Kosova/NATO itd. i ako se ne slažu da treba da postoji “partijska linija” po tom pitanju, onda su oni “klan”? I ne samo to, nego su i “pogazili principe DJB”??

   Sada imamo apsurdnu situaciju da predsedništvo u ostavci isključuje iz trke sve one protivkandidate koje lično ne odobrava ili koje svrstavaju u “klanove”? Gospodo, to vam je iranski sistem, kaobajagi izbori su slobodni, samo će vođa sekte da isključi sve one kandidate koji nisu pravoverni…

   Ako Radulović čita ovaj sajt, neka razmisli: dobili su 6% na republičkom nivou kada je program bio samo borba za demontiranje Vučićeve partokratije, a u pokretu su “u bratstvu i jedinstvu” složno radili svi, od bivših radikala do bivših LDP-ovaca.
   Onda su krenule kalkulacije, kako ne podržati ni Jankovića ni Jeremića, pa zasnivati celu gradsku kampanju na podsećanju da su Šapić i Đilas jedno veliko zlo, pa ubacivanje ideoloških linija koje u DJB izvorno nije bilo (ne priznavanju Kosova, ne NATO-u)… Rezultat je 3.9% za DJB i Dveri.

   Radulović voli da kaže: Dokle raditi istu stvar i očekivati drugačiji rezultat?

 • Ja želim Aleksandra Stevanovića za predsednika stranke.

  Ovih par godina od kako postoji DJB imala sam osećaj da nam ima spasa. Sada više u to ne verujem. Hvala vam što ste me potpuno razočarali.

  • Branka Stamenkovic ili Aleksandar Stevanovic. Ko god bude od ovo dvoje predsednik, ja sam zadovoljan, iako ne sumnjam da DJB ima jos dobrih kandidata (Ana Stevanovic, Tatjana Macura, itd.).
   Mozda bih gospodji Branki dao prednost, jer bi zensko lice na celu stranke donelo zaista pravo osvezenje!

   Sasi i dosadasnjem predsednistvu ne bih previse zamerao, jer su stvorili organizaciju za koju smatram da je jedina koja se iskreno bori za dobrobit drzave Srbije i njenih gradjana.
   Sasa je pun znanja i principijelnosti. Zaista bih voleo da ga vidim jednog dana na premijerskoj poziciji.

   Samo napred, ne odustajte!

  • Gospođa Stamenković je fantastična žena i ja joj se duboko divim. Ali ona ne može biti predsednik stranke kao što ni Branislav Mihajlović ne može biti predsednik stranke. Ne može svako da bude predsednik stranke i tu činjenicu nikakva simpatija niti antipatija ne može da promeni. Gospođa Milenović je to recimo mogla biti, ali sada je to gotovo.

   Ako gospodin Aleksandar Stevanović odluči da napravi svoju stranku ja neću imati ni trunku nedoumice da li da se toj stranci priključim.

   Radulović je genijalan čovek. Ja bih takođe volela jednog dana da ga vidim kao premijera, ali, po mom mišljenju, napravio je mnogo grešaka, a jedna od najvećih je što ne može da shvati da biračima ne možeš svoje komplikovane ideje da usadiš u glavu već moraš da znaš ko su birači i kako njima da priđeš. Naravno ne rušeći sopstvene principe. To je teško ali nije neizvodljivo i to je glavno umeće koje morate imati ako hoćete da se bavite politikom.

  • Upravo izbori i služe da se utvrdi ko šta želi a ne ovako da se frljimo u komentarima. Međutim, pošto je dotični izbačen, onda neće moći ni da se kandiduje, zar ne.

  • Sad tek vidim da je Aleksandar Stevanovic iskljucen iz stranke. Dakle gospodjo Stamenkovic, navijam za Vas. 🙂

  • Sad smo došli dotle da je od 16 izvornih poslanika DJB samo još osam unutra, a osam napolju. Ironično, nakon izbora novog rukovodstva DJB u aprilu, moglo bi ispasti da obe “strane” mogu da pretenduju da se registruju kao stranka DJB. Papiri za registraciju DJB koji su već predati, teško da će ikada proizvoditi ikakvo pravno dejstvo ako lice ovlašćeno za upis u registar, Ivan Ninić, više ne stoji iza toga. Ispada da je to sad pitanje njegove dobre volje – sreća pa je ideološki bliži Raduloviću nego Stevanoviću.

   Na svu tu muku još se u Danasu javlja dr Nada Kostić da je spremna da stupi u poslanički klub DJB, očigledno se ženska već posvađala i sa Sandulovićem sa kojim je pre mesec dana izlazila na beogradske izbore. Jasno mi je da je DJB-u najbolje da dotičnu ni ne komentariše, samo mi je zanimljivo pitanje da li je ona uopšte formalno učlanjivana/isčlanjivana iz Udruženja građana, da li postoji bilo kakva formalna prepreka za njeno pristupanje poslaničkoj grupi i da li ima svrhe protiviti se tome (dok naravno ne bude izbacivana zbog nediscipline…)

  • Zanimljivo je i to ko je tu zenu bodovao i stavio na listu,i da li ga je blam i da li oseca odgovornost?

 • Nešto razmišljam…
  Ovi “pučisti” postigli su zapravo tačno jednu stvar. Naterali su rukovodstvo u ostavci da imenuje tim po svom izboru koji će naslediti stranku (B. Mihajlović, B. Stamenković, A. Stevanović, R. Jankov, T. Macura). U suštini je taj tim sasvim OK s obzirom na ono čime se raspolaže. Znači jedina zamerka bi mogla biti, čemu prenemaganje oko izbora ako bi rađe da oktroišu novi tim nego da se prepuste “izbornoj stihiji”.

  Ovo oko isključivanja bih onda i mogao da oprostim, ako se ispostavi da je oktroisan tim dorastao zadatku, da ima snage i volje da gura dalje i da će raditi svojom glavom, a ne na daljinski. Samo, bojim se da je dockan. Što se tiče ovih u ostavci, hvala vam za sve, ali zapitajte se malo o svojoj iskrenosti. Da ste tražili da baš ovi ljudi nastave dalje i da se izbori za sada zaobiđu, članstvo bi možda prihvatilo aklamacijom pa ne bi bilo ni izbacivanja.

  Samo da ne ispadne na kraju da nikakve kolektivne ostavke u DJB ne bi uopšte ni bilo da Stevanović nije zapeo…

 • Hoće li neko da kaže šta se u pokretu dešava ali pošteno i odgovorno! Radoloviću voleo bih da ti izađeš sa tvojim neistomišljenicima iz pokreta i javno na nekoj televiziji izneste mišljenja u debati o problemu pokreta. Ja sam vas podržavao javno i zahtevam istinu zbog mene i onih koji u vas veruju ..Još uvek ne verujem da ste isti kao i ovi oko vas.