VIDEO Politika Policija Reagovanje

(Video) Branka Stamenković: Dok nam deca umiru od ekstazija, Vlada osniva još jednu komisiju

U poslednjih mesec dana, četvoro mladih ljudi preminulo je usled predoziranja ekstazijem. Roditelji su u panici koju dodatno podgrevaju novinski članci svakodnevno, a za to vreme ministar zdravlja Lončar najavljuje osnivanje komisije za borbu protiv narkomanije. Međutim, nešto nam je ministar ipak prećutao.

– Ta komisija već postoji. Formirana je 2014. godine, iste godine kada je za ministra zdravlja postavljen Zlatibor Lončar. Međutim, rezultati rada te komisije su siromašni jer čak dve trećine planiranih akcija predviđenih strategijom za borbu protiv narkomanije nije realizovano, kaže narodna poslanica i zamenica predsednika DJB Branka Stamenković.

Projekti namenjeni suzbijanju narkomanije nisu realizovani, kako kažu, zbog nedostatka sredstava. Para ima za preskupe jelke, fontane, jarbole, a sada nas potresa i iznenađuju ovakve pojave među mladima. Ipak, ni u jednoj zemlji na svetu narkomaniju ne suzbijaju kojekakve komisije, već institucije, odnosno tužilaštvo i policija.

– Pozivam ministra unutrašnjih poslova Stefanovića da preduzem sve neophodne korake koji su u njegovoj ingerenciji. Lako se može doći do informacija gde se proizvode, dobavljaju i prodaju sintetičke droge. Zašto naša policija i Tužilaštvo aktivnije ne rešava ovaj problem posle svega što se dogodilo, pitala je poslanica Stamenković.

– Ministra Lončara pozivam da podnese ostavku jer će jedino tako preuzeti odgovornost što na prevenciji četiri godine ništa nije urađeno, završava Stamenković.  

Dosta je bilo

Dosta je bilo

2
Ostavite komentar

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Parisenžermen Recent comment authors
najnoviji najstariji
Parisenžermen
Gost
Parisenžermen

Sve je rečeno, nema se šta dodati.Lončar je pokazao koliki je diletant izjavom da deca treba da prijavljuju policiji narkomane i dilere droge.
Moram nešto drugo reći. Za sad nema nagoveštaja da nam se bliže parlamentarni izbori ali na njih treba uvek biti spreman naročito ako imamo iskustvo sa ovakvom vlašću i njenim ranijim raspisivanjima izbora “iz vedra neba“. Ono što je definitivno potpuno jasno je da je potrebno ujedinjavanje opozicije.Ali ovoga puta kompletne.Ako pogledamo unazad, jedina dva puta kada je opozicija sprečila SNS u nekoj njihovoj nameri to je bilo prvi put 2016. na ponovljenom glasanju, kada je Dverima trebala pomoć za prelazak cenzusa, i drugi put ova frka oko niškog aerodroma.Te stvari pokazuju da SNS ne može protiv ujedinjene opozicije.Zato predlažem da se na sledeće izbore ide u širokoj koaliciji.Jeste da mi se takva ideja gadi, ali nažalost poslednja dva izborna ciklusa pokazuju da DJB sam ili sa jednom-dve stranke u koaliciji ne može ništa da uradi.Zato predlažem da u jednoj koloni idu: DJB, Pokret centra, Dveri, DS, Nova stranka, SDS, PSG, Narodna stranka, Levica Srbije, Nova Srbija, DSS(ako su zaintersovani) i ako sam zaboravio neku manju stranku.Naravno isključujem SRS, LDP, LSV jer oni ne bi ni hteli u ovakvu koaliciju.Za ove ostale ne znam.Treba im svima ponuditi pa ćemo videti kako će odgovoriti.Ovakva lista imala bi stvarno šanse, iako ima recikliranih političara i stranaka, ipak mislim da će mnogo više glasača privući nego odbiti.Zadatak je samo jedan: Srušiti SNS i SPS.Na tome u kampanji insistirati.U medijskom mraku, ne može se drugačije.Znači jedini cilj je pobediti Vučićevu vlast.Takođe reći građanima u kampanji da će se odmah nakon tih izbora na kojima će ovakva lista pobediti Vučića održati novi izbori ,posle dva ili tri meseca, do tada će biti formirana neka prelazna vlada reda radi a SNS i ostali će biti zabranjeni.E onda na tim drugim izborima, posle dakle 2-3 meseca, svako za sebe.Obezbediti podjednak medijski prostor svima, srediti biračke spiskove i odrediti fer uslove, da nas narod sve čuje podjednako pa da vidimo ko ima podršku.Ne kao DOS, da traje par godina pa da ih međusobne razlike pojedu.Već samo za pobedu protiv SNS, odmah posle tri meseca novi izbori, ide svako za sebe na fer izbore pa da vidimo koga narod u takvim uslovima podržava.

Parisenžermen
Gost
Parisenžermen

A sada, da nastavim komentar od malopre.Zašto baš ovako kako sam rekao? Bio sam uvek protiv ujedinjavanja cele opozicije ali sad sam prvi put ZA jer prvi put zaista verujem da se na taj način može pobediti vlast.A drugačije definitivno ne može.
A zašto sve ove stranke na jednu listu?
Zato što smo jedino tako svi ravnopravni pred one druge izbore.Janković predlaže dve-tri kolone, slično kao na BG izborima, ali ako njegova koalicija ima 18%, a recimo DJB-Dveri 5 ili 6%, i naprave posle izbora vlast, onda cela vlada da sprovodi njegovu politiku jer je on dobio najviše.Naravno nismo naivni da na to pristanemo.Zato jedna kolona, naših 50% ili koliko već biće zajednički, svi ćemo ponešto doprineti i niko ne može da sebi pripisuje zasluge za pobedu veće nego drugima, a posle na novim izborima, bez SNS, sa slobodnim medijima i fer kampanjom, ko osvoji najviše taj formira vlast, ko osvoji manje taj je opozicija i kraj priče.Jer cela ta ekipa koja mi se gadi – PSG, DS i svi oni – ipak jednu dobru stvar možemo znati u vezi njih – neće zatvoriti medije i biće ih mnogo lakše pobediti nego SNS. Pozvati sve pomenute i početi razgovore, nije velika frka, ima dosta vremena verovatno do sledećih izbora da se dogovorite.Strategiju unapred ispričati građanima u kampanji.Posle toga dolazi pobeda.Bilo bi lepše bez Tadića, Šutanovca, ovog onog ali neće moći, očigledno je narod previše tupav pa mora ovako.
I ono što je dobra stvar, niko ne mora da „zapuši nos“ prilikom glasanja jer nijedna od navedenih stranaka neće postati vlast posle pobede nad SNS – vlast se bira kasnije na onim drugim izborima koje sam pominjao.Znači ako se nekome gade Dveri, a ok su mu DJB i Janković, ne mora da zapuši nos jer time neće dovesti Dveri na vlast već će samo srušiti SNS, a Dveri da bi došle na vlast moraće da pobede na onim drugim izborima gde taj neko može glasati za svoju opciju.Ovo je recept za pobedu nad SNS.