Saopštenje Skupština

Poslanici DJB potpisali zahtev za smenu Vjerice Radete sa mesta potpredsednice Skupštine

Dosta je bilo pružio je podršku inicijativi Demokratske stranke i potpisao zahtev za smenu Vjerice Radete sa mesta potpredsednice Narodne skupštine zbog nedopustivog vređanja i govora mržnje prema žrtvama iz Srebrenice. Nedopustivo je da takva osoba bude potpredsednik parlamenta, demokratske institucije svih građana Srbije.

Podsticanje i afirmacija govora mržnje su opasni i mogu imati dalekosežne posledice po naše društvo, te je osuda i sankcionisanje ovakvih postupaka izazvanih od strane nosilaca javnih funkcija neophodna.

Narodni poslanici Dosta je bilo danas su potpisali zahtev za Radetinu smenu sa mesta potpredsednice Narodne skupštine zbog svesnog nanošenja bola porodicama žrtava iz Srebrenice.

Podsećamo, ovo nije prvi put da Radeta vređa žrtve i njihove porodice, a takva praksa uobičajena je i kod drugih funkcionera Srpske radikalne stranke.

Nadamo se da se slični incidenti neće ponavljati, kao i da će aktuelna vlast prestati da podstiče i toleriše govor mržnje.

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Slika i prilika ovog jadnog naroda je da je ova spodoba uopšte poslanik u Skupštini.Pozdravljam inicijativu ali smeniće je juče.

  • Trebalo je I tražiti da se isključi iz Skupštine i kao poslanik, a od DJB sam očekivao i da pokrene postupak za oduzimanje poslaničkog mandata zločincu Šešelju.

    • Kada je u pitanju širenje govora mržnje, za to može da se pozove na poslanički imunitet i tu mi ništa ne možemo. Narodne poslanike biraju građani, a ukoliko se ne radi o nekom težem krivičnom delu za koje ne može da se pozove na imunitet, onda je moguće isključiti poslanika iz Skupštine. Nažalost, širenje govora mržnje nije povreda zakona koja je dovoljna za isključivanje iz parlamenta.

  • Vidim da Dveri nisu potpisali ovu inicijativu, što još jednom potvrđuje koliko je kratkovida i štetna bila odluka da DJB sa takvima pravi koaliciju.
    Pošto je Saša Radulović izgleda konačno “odbolovao” beogradske izbore i prekinuo zavet ćutanja, mogao bi i da objasni razloge za takav politički amaterizam, koji je ispoljio praveći koaliciju sa dotičnim Ljotićevcima i njihovim malim wannabe Vučićem.
    I onako nismo od njega dobili nikakvu analizu izbora u Beogradu, čiju je kampanju lično vodio, a onda se mudro povukao dok se prašina ne slegne.
    Ovaj potez Dveri, još je jedna u nizu dokaza o kakvom se političkom slepilu bivšeg rukovodstva radilo, a koliko je takva odluka dugoročno nanela štete pokretu, tek će se videti u budućnosti.

  • Da li se razgovara o mogućnosti pristupanja Dosta je bilo Savezu za Srbiju? Ova teme se nigde ne spominje na vašem veb sajtu.